Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3369845,00.html

מדהים אותי בכל פעם מחדש, כביכול תחרות בשוק הרכב הישראלי, בפועל תיאום מחירים בין כל היבואנים לקביעת מחירי מטרה ברורים לרכבים לשעבר קבוצה 2...

מי שחשב שעכשיו עם המעבר לשווי שימוש ליניארי ינסו יבואני הרכב להתחרות על ליבו של לוקח הליסינג דרך מחיר \ איבזור אטרקטיבי יותר טעה טעות קשה.

המונופול הישראלי עושה נפלאות, והמחיר החדש אשר מסתמן יעמוד על 118,000 ש"ח, סנונית ראשונה לכך הינה הרנו פלואנס החדשה, כנראה שכולם יתישרו לקו הנ"ל.

איפה הממונה על ההגבלים העיסקים ?

מסריח מאוד כל הסידור הזה , אם ניתן (נניח..)להבין את יבואני גוש האירו \ ין יפני, הרי את כל יבואני גוש הדולר, לכולם אין הסבר מניח את הדעת איך מחירי הרכב שלהם ממשיכים לטפס מעלה, כאשר הדולר בשנה האחרונה צנח מ 4.5 ל 3.8 ש"ח ןמטה..

כל השברולט \ יונדאי וקיה היו צריכות להיות מוזלות בלפחות 10%, אך לחלופין המחירים שלהם רק עולים.

לטעמי, הראשון שיחל ביבוא מקביל יחתוך קופון ענק, החמדנות של יבואני הרכב אינה יודעת גבולות, ובמקום שהמחוקק יגן על האזרח, ההפך הוא הנכון, האזרח מופקר עוד יותר לחסדי יבואנים בעלי מונופול על תחום יבוא הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לטעמי, הראשון שיחל ביבוא מקביל יחתוך קופון ענק.

אני לא אכנס להאם אתה צודק או טועה, מן הסתם לצרכנים עדיף שהם יעשו הנחות מפליגות. למרות שזה מעבר לקונטקסט של הפורום - הייתי ממליץ לך לקרוא ספר על תורת המשחקים. זה יבהיר לך למה לאף אחד מהיבואנים הגדולים לא משתלם לעשות הנחות מפליגות, כמעט בשום מצב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עופרH, ידידי,

תורת המשחקים עובדת רק כשיש שחקנים שמבינים ומוכנים לשחק לפי הכללים.

אני מבטיח לך שאם יבואן (בואו נקרא לו "שקר כלשהו", ש"כ) יחליט "אני מוריד את המחיר ב-X (בואו נניח שזו הוזלה דרמטית)", כל שאר היבואנים יסתכלו עליו ויגידו "אדיוט... הוא רק יפסיד", ובינתיים הוא מרוויח והם שוקעים, עד שעובר רבעון, וכולם מתעוררים, וש"כ כבר העלה את המחיר חזרה לפי "תקנון המבצע של ש"כ".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תמים לחשוב שהמחיר יקבע ע"י קרסו עם הרנו פלואנס. המחיר יקבע ע"י גיל אגמון עם מאזדה 3 ופורד פוקוס.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

הדולר שוקע,האירו קבוע ומס הקניה הולך לרדת ל 83 אחוז אבל המחירים? עולים..

יותר מזה - שמעתי ברדיו באחת מתוכניות הבוקר שהיבואנים אומרים שהמחירים לא משקפים את המציאות.

פורסם

וזה לא שקר, המחירים באמת לא משקפים את המציאות, אחרת המחירים היו צריכים להיות נמוכים יותר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הדולר שוקע,האירו קבוע ומס הקניה הולך לרדת ל 83 אחוז אבל המחירים? עולים..

יותר מזה - שמעתי ברדיו באחת מתוכניות הבוקר שהיבואנים אומרים שהמחירים לא משקפים את המציאות.

המס לא באמת יורד. מצד אחד הורידו את המס אבל מצד שני הוא יחול גם על מערכות בטיחות כך שלמעשה לא עשו כלום.

לגבי המחיקרים ואיך הם יתייצבו צריך לחכות ולראות. תנו לרפורמה כמה חודשים עד שנה ורק אז נוכל לראות מגמות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני מבטיח לך שאם יבואן (בואו נקרא לו "שקר כלשהו", ש"כ) יחליט "אני מוריד את המחיר ב-X (בואו נניח שזו הוזלה דרמטית)", כל שאר היבואנים יסתכלו עליו ויגידו "אדיוט... הוא רק יפסיד", ובינתיים הוא מרוויח והם שוקעים, עד שעובר רבעון, וכולם מתעוררים, וש"כ כבר העלה את המחיר חזרה לפי "תקנון המבצע של ש"כ".

לערכתי הנושא הרבה יותר מורכב מסתם תאבת הבצע בלתי-מרוסן או רצון רע של מישהו. היינו עדים גם להוזלות דראמטיות בפלחי שוק מסויימים אשר גוררו את המחירים למטה, למשל וולוו S60. ברגע שנוצרה הנישה של רכב יוקרה בקבוצה 5, גם אחרים ניסו להכנס לתוכה, למשל אלפא רומאו, הונדה CRV, ונדמה לי גם אודי ואיזה ג'יף של מיצובישי. נושא התמחור מתואם גם עם היצרן. פעם היצרן לוחץ לעלות המחירים מטעמי המיתוג, ופעם להוריד משיקולי ההחדרה לשוק. למשל כיום אני מזהה את הרצון להחדיר לשוק את הקונספט של הסטיישן וישנם כמה דגמים במחירים נוחים.

היום התפרסמה הכתבה בגלובס לגבי תמחור הרכבים:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000519319&fid=3220

אני מניח כי ישנם הדגמים עם FOB גבוה יחסית ומחיר לצרכן הישראלי נוח יחסית. אוכל להצביע למשל על דיגמי הפיאט (בראבו וכרומה, כולל כמובן מבצעת הדלק), פוקוס סטיישן ויונדאי I30 CW. כאן לערכתי מדובר בהחדרת המותג לשוק. ישנם המציאות בפלח רכבי הנהלים (טויוטה אוונסיס וסוברו B4), כנראה בגלל הגבול המלאכותי של קבוצה 4. בסך הכל הצרכן הנבון יכול גם בארץ לרכוש רכב במחיר שלא יהיה שונה בהרבה ממחירו באירופה.

פורסם

מהמרווח בין המחיר אחרי מס לבין מחיר המחירון, חייב היבואן גם להעניק הנחה לחברות הליסינג, שבלעדיהן אין קיום לרכב משפחתי.

זה מה שמעצבן אותי, בלעדיהן אין קיום לרכב משפחתי? לפני שגעון הליסינג לא נמכרו מכוניות חדשות בישראל?

פורסם

וכדי לכסות על ההנחה הזאת לחברות ליסינג,

המחירים לקונה פרטי בשמיים.

במילים אחרות, הקונה הפרטי מממן את ההנחה לליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...