Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני חדש פה,עברתי פה על החוקים,ועוד דברים.

בנעוץ יש את FAQ קראתי אותו,אבל יש כמה דברים שלא הבנתי/שלא רשומים שם,שאלות שחשובות לי לפני קניית המערכת.

אני קונה קומפוננט קדמי של הדגם הבא: קומפוננט Dotech Ovation Morel

*זה קרוס אובר אקטיבי?

*בשביל לחבר את כל הקומפוננט למגבר-הרמקול עצמו והטוויטר,כמה ערוצים זה לוקח לי מהמגבר 2? האם חיבור הטוויטרים לא לוקח עוד 2 ערוצים?

*הקרוס אובר מתחבר לרמקול? מגבר? HU?

*איפה החיבור USB ברדיו דיסק של פיוניר 4050?

להלן המערכת שאני קונה:

מגבר לרכב JBL GTO1004

1100 ש"ח.

מגבר לרכב מונובלוק KICKER דגם: ZX300.1

1150 ש"ח.

קומפוננט Dotech Ovation Morel לקדימה.

מחיר 900 ש"ח.

קומפוננט ‏6.5 ‏אינטש Tempo 6 Morel לאחורה.

מחיר 500 ש"ח.

סאבוופר "HERTZ - energy 700W 12 דגם: ES 300

מחיר 870 ש"ח.

רדיו דיסק לרכב Pioneer DEHP4050UB

מחיר 650 ש"ח.

סה"כ כ 5,200 ש"ח.

התקנה כבר יש לי מישהו מקצועי שעושה לי את זה ב-800 ש"ח,כולל איטום וחומרים,ישים לי גם חיווט טוב ולא פשוט,אבא של חבר טוב שלי,שנתן לי מילה שהאוטו יצא פרפקט,הוא מישהו גם מאוד מוכר במרכז,ביקש ממני לא לפרסם אותו עקב המחיר הנמוך,הוא גם יתן לי את כל הפריטים שציינתי במחיר שציינתי פה למרות שאצלו בחנות זה עולה טיפה יותר יקר-דרך אגב הוא המליץ לי על הרכיבים,הבטיח לי שישמעו מצוין.

בנוסף הוא אמר שהוא יעשה לי הארקה מולחמת לרדיו דיסק,כי יש בעיה נפוצה במכשירי הפיוניר שמינוס נשרף[משהו כזה].

סה"כ 6,000 ש"ח תעלה המערכת,לא מעוניין ביד 2,רוצה לפתוח את הניילונים ולקבל רכיבים עם אחריות.

מה אומרים,מערכת טובה? או שהמליץ לי משהו זבל?

פורסם

שלום וברוך הבא.

בנוגע לשאלתך:

המיס באס מתחבר לקרוס אובר, הטטויטר מתחבר לקרוס אובר ומשם יוצאים שתי חוטי + - למגבר. כל קומפוננט תופס יציאה 1.

זאת אומרת שקומפוננט ימין קומפוננט שמאל תופסים שתי יציאות.

אני חושב שאפשר לוותר על המונו, במקום להביא סט קדמי טוב יותר ואת הטמפו מאחורה להגביר על ההגברה הפנימית של הרדיו דיסק.

אם היית פתוח ליד שניה היו בפניך המון אפשרויות חבל.

בהצלחה

פורסם

תודה רבה לכולם.

אני לא מעוניין לוותר על הקומפוננט מאחורה והמונו מ-3 סיבות:

1.השלמת סאונד מאחורה.

2.זה יוסיף הרבה עוצמה למערכת.

3.אמרו לי שהמונו "יפתח" טוב יותר את הסאב מאשר ה1004.

פורסם

המונו של קיקר הוא 150 rms ב4 אום. ההרץ הוא 4 אום. הjbl נותן בגישור 4 אום 285 Rms.

ושוב אני אומר, ביד שניה תוכל להביא רכיבים איכותים מאוד . במקום המונו של קיקר להביא מונו של רוקפורד שיש בלוח מכירה ובמקום 1004 להביא אודיסון srx.

אם אתה לא מעוניין בכלל אז הרכיבים שמעל נותנים תמורה מעולה למחיר.

פורסם

לדעתי אתה יכול להביא רכיבים טובים בהרבה.

רדיודיסק: פיוניר 6050 חדש או 880 יד שניה

קומפוננט: מורל הייבריד/הרץ היי אנרג'י

סאב: הרץ ES300

מגבר: JBL1004/75.4/פוניקס גולד אוקטן R8:0:4/מאק Z4200 יד שניה מומלץ באזור, לא רואה סיבה למה לא לקחת מגברים יד שניה, יכול לחסוך עלויות והרבה.

אפשר להבין למה לא לקחת רמקולים יד שניה אבל אין סיבה לא לקחת מגבר יד שניה

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

ואוו,איזה פורום נדיר-חרשתי את הפורום אתמול והיום ונדהמתי מכמות הידע.

יש דבר קטן רק שלא הבנתי.

רמקול-סופג RMS.

מגבר-מוציא RMS?

נגיד יש לי מגבר 100RMS לערוץ,ואני מחבר אליו רמקולים של 100RMS.

נגיד ה-1004 של JBL וקומפוננט של מורל.

אני מנצל 100% מהרמקול?

זה ככה עובד? ואם נגיד הייתי נותן הגברה של רדיו דיסק לקומפוננט האלה,הייתי מנצל רק 20% מהקומפוננט?

ושמעלים ומורידים את הגיין-פה אנחנו קובעים כמה RMS המגבר יוציא לרמקול?

פורסם
ואוו,איזה פורום נדיר-חרשתי את הפורום אתמול והיום ונדהמתי מכמות הידע.

יש דבר קטן רק שלא הבנתי.

רמקול-סופג RMS.

מגבר-מוציא RMS?

נגיד יש לי מגבר 100RMS לערוץ,ואני מחבר אליו רמקולים של 100RMS.

נגיד ה-1004 של JBL וקומפוננט של מורל.

אני מנצל 100% מהרמקול?

זה ככה עובד? ואם נגיד הייתי נותן הגברה של רדיו דיסק לקומפוננט האלה,הייתי מנצל רק 20% מהקומפוננט?

ושמעלים ומורידים את הגיין-פה אנחנו קובעים כמה RMS המגבר יוציא לרמקול?

אתה מנצל 100% ואף יותר וזה לא טוב, אף פעם אל תגיע לרמה שאתה יודע שאם תגביר בעוד ווליום אחד אתה תצא לדיסטורשן כי פה מתחילות הבעיות הכואבות וגם היקרות, תמיד תשמור על רמה סבירה אבל לא להגיע למקסימום.

הגברה מהHU היא הגברה בסיסית ולא מומלצת לקומפוננטים כאלה מהסיבה הפשוטה שהרדיוק דיסק לא מוציא מספיק כוח.

גיין לא קובע RMS הוא קובע כמה המגבר שלך יוציא סופית לרמקול, דמיין צינור של מים עם שני ברזים עליו הראשון זה הHU והשני זה המגבר, תחשוב שאתה פותח אותו הרבה מהברז הראשון אבל הברז השני לא פתוח מספיק אז לא יוצאים מספיק מים אבל אם תפתח גם את הברז השני יצא לך זרם נדיב של מים לרמקול :)

זה בערך התיאור שנראה לי הכי הגיוני.

נ.ב. RMS ד"א סתם שתדע זה ראשי תיבות של Root Mean Squared שזאת הנוסחה לחישוב הספק כוח מתמשך שהמגבר יכול להוציא ומשתמשים בזה גם לרמקולים.

מקווה שעזרתי =)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אוקי,אז לפי דבריך עדיף שהמגבר לא יהיה חזק מהרמקולים?

או שהוא יהיה חזק אבל שהגיין יהיה "שפוי".

דרך אגב,יש לי 2 חברים שקנו ביחד אותה מערכת,אחד ויתר על רמקולים מאחור והשני קנה גם רמקולים מאחור,יש הבדל שמאוד מורגש-ההשלמת סאונד לפי דעתי זה דבר שחובה בכל אוטו.

זה שקנה את הרמקולים מאחורה חיבר אותם רק לרדיו דיסק,יש להם אותם רכיבים ואותם כיוונים,באמת הרגשתי בהבדל של הרמקולים מאחורה לטובה.

פורסם
אוקי,אז לפי דבריך עדיף שהמגבר לא יהיה חזק מהרמקולים?

או שהוא יהיה חזק אבל שהגיין יהיה "שפוי".

דרך אגב,יש לי 2 חברים שקנו ביחד אותה מערכת,אחד ויתר על רמקולים מאחור והשני קנה גם רמקולים מאחור,יש הבדל שמאוד מורגש-ההשלמת סאונד לפי דעתי זה דבר שחובה בכל אוטו.

זה שקנה את הרמקולים מאחורה חיבר אותם רק לרדיו דיסק,יש להם אותם רכיבים ואותם כיוונים,באמת הרגשתי בהבדל של הרמקולים מאחורה לטובה.

יש שיסכימו איתך, אבל בסופו של יום הכל עניין של טעם.:wink:

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

קניתי היום מסך לרכב - למשענת ראש של חברת APEX,קניתי אותו ב-200 ש"ח,אח של חבר של אבא שלי היה בעבר מנכל APEX,הוא מכר את האוטו ופירק אותם מהאוטו.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=593785

יותקנו ביחד עם המערכת :) אני משתדרג מיום ליום .

כנראה אני לא אקנה את הפיוניר 4050 ויביא רדיו דיסק עם DVD.

• תוכן חדש...