Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבן בייז' :-P

או שזה בעצם קרם שמנת? מה כתבו שם באתר של אודיסון :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה בסדר מנואל, אנחנו אוהבים אותך:wink:

אני לא אמרתי שאני לא אוהב כאן מישהו :-)

גם אני לפני זמן רב חשבתי כמוך ושפכתי ים כסף בשביל לנסות להשיג את זה. לא נורא יעבור.

כשבאמת תעבור לאקטיבי ותדע לעבוד טוב עם פרוססור, תחשוב לעצמך איך לא עשיתי את זה קודם.

נכון, ניתן כמעט לא לגעת בהגדרות של הפרוססור אך מי שיודע מה הוא רוצה ואיך להשיג את זה, פרוססור יכול לחולל

נפלאות. זה לוקח זמן רב והרבה הרבה שעות ברכב אך התמורה בסופו של דבר היא אדירה.

ובאמת, להרוס את הגוון "האמיתי" הדיגיטאלי של הסאונד שיוצא מהHU שלך? נשמע מצחיק לא? אני לא מאמין שאתה מנגן עם פטיפון ברכב.

הייתי גם אני רוצה לשמוע 001001110101 טבעיים. בעיבוד אתה לא משפר את הסאונד, יותר מאזן אותו. על תשכח הרכב הוא סביבה עויינת לסאונד, תמיד ישנם תדרים חוזרים, עומדים, גורמים לרזוננס, פיקים למיניהם וכד.

בפאסיבי לא תוכל, כמעט תמיד, לפתור את הבעיות האלו ותשמע ממש לא הכי טוב בעולם אך היי פאסיבי זה הכי הכי. גם גיר רגיל, גם הגה לא מוגבר, גם צווין גאז (למי שזוכר מה זה) בקיצור הבנתם את הרעיון.

אלי

אלי זוכר שדיברנו במפגש ואמרתי זאת כבר שה"פחד" שלי הוא יותר לעבד את ה"צורה" בא הסאונד הוקלט בדיסק מאשר כמה החזרים מיותרים שנוצרים ברכב, בשביל זה לדעתי יש פתרונות יותר הולמים מפרוססור, אפשר לבצע שיפורים לא בעייתיים/יקרים לישום כגון איטום יותר טוב, ספוגים בכל מקום (בתוך הדלתות גם האחוריות ואפשר להניח גם על המגש האחורי וכו'..) אפשר להניח שטיחון נחמד על הדש - גם מגן מהשמש הזוועתית בארץ וגם מוריד החזרים, מדובר בכמה עשרות-מאוד שקלים וכבר המון החזרים אינם קיימים.

לדעתי לבוא ולשחק באקוולייזר ולנסות לסדר את העוצמות של כל קבוצות התדרים שם אחת מול השנייה זה תהליך ויותר מכך זה מ"אלץ" את הצליל לצאת בצורה מסויים שהמשתמש הגדיר ולא המקצוענים באולפן (נכון שברכב הסאונד אפילו לא יתקרב להשמעה כמו באולפן אבל לפחות אפשר לשמר את ה"גוון" עם פחות 'נוגעים' ב'אות', גם אם מדובר ב'אות' דיגיטלי..

התאוריות שלנו כאן קצת פחות קשורות לשרשור ולא לרמה שפותח השרשור שואף להגיע אליה כרגע ככל הנראה אבל לדעתי ההתחלה הטובה היא השקעה במה שקובע את גוון הסאונד (HU,רמקולים ומגבר) ולא מה ש"משפר" אותו כגון פרוססור וחבריו..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
ויותר מכך זה מ"אלץ" את הצליל לצאת בצורה מסויים שהמשתמש הגדיר ולא המקצוענים באולפן

פה בדיוק הטעות שלך .

שישובים באולפן "ומגדירים" את הסאונד עושים זאת בהתאם לתנאים מוסימים - לתנאים של אולפן . ברכב כאשר אתה משחזר את המקור כמו שהוא אתה בעצם לא מקבל את מה שנשמע באולפן אלא משהו אחר והפרוססור בא לא על מנת לשנות את מה שרצו באולפן להשיג ,הוא פשוט מאפשר למזער את השינויים על מנת שתוכל לשנות את הפרמטרים כדי שתגיע למה שהתכוון המשורר באולפן.

להגיד שמשחק עדין ומושכל בנושאים של EQ , TC וכו צובע את הסאונד זה רחוק מהמציאות. שמעתי עשרות מערכות , מכל הרמות והסוגים וזה ממש לא צובע ומלכלך כמו שכל מיני אנשים אומרים.

נכון שיש את התאוריה הטכנולוגית על כך שעיבוד זה עיבוד וזה משנה משהו בסאונד , צריך אבל קצת להבין מה הדברים אומרים ולא להיתפס לתאוריה . כיוון נכון מאפשר לך כלים מצוינים למיצוי של המערכת. אנשים רואים את התחרויות SQ PURE PASSIVE ומקישים מכך שהנה , זה הקטגוריה הכי גבוהה אז כך הם מנסים לתכנן מערכת.

אם תסתכל על זה מהצד תראה כמה זה תלוש. מה שתמתאים לקבוצה קטנה של מקצוענים עם תקציבי עתק פשוט לא מתאים ולא נכון לשאר האוכלוסיה. לבוא ולהחליט לתכנן סט אפ פאסיבי הוא אולי אידיאיל שיש מאחוריו היגיון וחוכמה אבל זה הופך להיות יעיל במידה ואתה מקצוען בתחום , נכון לשינויים משמעותיים ברכב , יש לך ים זמן פנוי ובעל אמצעים פיננסיים גדולים מאוד. היות וכמעט כולנו לא עונים על כל הדרישות האלו אז מה שקורה בפועל שאנשים בונים סט אפים על פי הפילוסופיה הזו אבל אין להם את היכולת למצות את הפוטנציאל בשיטה.

לעומת זאת שאתה מגיע בגישה של לבחון את סהכ הכל היתרונות/חסרונות של שיטה בידיעה והפנמה שהעולם לא אידיאלי (אנחנו לא יודעים הכל , אין לנו ניסיון של אלופי עולם , אין לנו תקציב של אלופי עולם וכו) אז אם תחשוב על היתרונות של פרוססור מול החסרונות אתה תראה שזה דווקא פיתרון לא רע בכלל..

:idea:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
....אז מה שקורה בפועל שאנשים בונים סט אפים על פי הפילוסופיה הזו אבל אין להם את היכולת למצות את הפוטנציאל בשיטה.

לעומת זאת שאתה מגיע בגישה של לבחון את סהכ הכל היתרונות/חסרונות של שיטה בידיעה והפנמה שהעולם לא אידיאלי (אנחנו לא יודעים הכל , אין לנו ניסיון של אלופי עולם , אין לנו תקציב של אלופי עולם וכו) אז אם תחשוב על היתרונות של פרוססור מול החסרונות אתה תראה שזה דווקא פיתרון לא רע בכלל..

:idea:

אני לא דיברתי על שלמות הסופית.. להפך אמרתי שאני מוכן לקבל את החוסר איזון/שלמות אבל לא לפגוע בגוון הסאונד - כתוצאה מהתערבות של מעבד סאונד.

ובהתחשב ביתרונות מול החסרונות ועלות מול תועלת לדעתי לפחות מגבר טוב + רמקול טוב + HU טוב יתנו תוצאה יותר טובה עם לא נכניס עכשיו פרוססור שיוריד לנו תקציבים מהדברים שבאמת חשובים כמו רמקולים והגברה ויחידת HU טובה אשר מתרגמת את האות הדיגיטלי לאנולוגי.

בכל התרד ניסיתי לא לסטות לכיוון ההיי אנד פאסיב וכל התחרויות הנ"ל - לא קשור כאן.

הכוונה שלי הייתה סה"כ להבהיר כי הבסיס יותר חושב מתוספות מסביב, כמובן עם מדובר בתקציב מאוד גבוה אשר יכול לכלול בסיס טוב + ממתקים מסביב והמשתמש/מתקין יודעים להוציא מהנ"ל את המייטב אז שיהנו.

אני לא מאמין שמעבד סאונד יכול ל"תקן" סאונד של רמקול לא מספיק טוב או הגברה בהתאם.

בברכה.

פורסם

אף אחד לא דיבר לתקן רמקול לא טוב .

תקרא שוב את מה שכתבתי והפעם בלי המקובעות המחשבתית בעניין.

מעבר לזה , אתה מוזמן לבוא ולשבת אצלי הרכב , נעשה לך מבחן עיוור , נראה אם באמת אתה מצליח לזהות מה זה "צבוע" ומה לא.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מנואל, תאמר לי בבקשה, האם ההקלטה באולפן חפה מכל עיבוד דיגיטאלי?

הרי שנינו יודעים את התשובה והיא לא דרך אגב. ברכב לעולם לא תשמע כמו

באולפן/ במערכת ביתית טובה. הפרוססור מתקן זאת ומשפר, במיוחד את הבמה והאימג'ינג שלה.

לא שמעתי עדיין מערכת פאסיבית, בגבולות תקציב שפויים כמובן, שנשמעה טוב או אפילו משהו שמתקרב לטוב

מבחינה זאת. לא לי ולא לך אין את התקציבים האלו אז מה, להתפשר על משהו שנשמע ח#א ולשכנע את עצמי

שכך צריך לשמוע? כי זה לא "צובע" את הסאונד?

בחיאת מנואל, ההנחתה והסירוס שעשית לTN52 כדי שהוא לא יצרום וישמע סביר/בסדר זה לא "צביעה" של הסאונד?

כמו שאמר עופר, תנסה לצאת מהקיבעון המחשבתי ולראות שהיתרונות של פרוססור (כמובן אם אתה יודע להשתמש בו) עולים בהרבה על, so called, החסרונות שלו.

אלי

פורסם

שוב אנחנו סוטים לדעתי מהנושא

אני אנסה לתרגם את עצמי שוב:

לדעתי עם הבחור יתקין מערכת שתכלול את הרכיבים הבאים:

HU - אלפיין 9887 (מחיר 2500 ש"ח+-)

פרוססור - אודיסון BIT 1 (מחיר 4000 ש"ח +-)

מגבר 4 ערוצים דיי טוב ב- 3000 ש"ח +-

קומפוננט - מורל היבריד/פוקל K2P/ קלארוס

מונו דיי טוב ב- 2000 ש"ח

סאב לדוגמא "אסיסיין" של AA

תשמע פחות טוב ממערכת אשר תכלול את הרכיבים הבאים:

HU - אלפיין 9887 (מחיר 2500 ש"ח+-)

מגבר 2 ערוצים טוב ב- 5000 ש"ח +-

קומפוננט - מורל אליט/סופרימו/היבריד אודיו לגטיה/סייז רפרנס וכו'..

מונו דיי טוב ב- 2000 ש"ח

סאב לדוגמא "אסיסיין" של AA

וזאת כי חסכנו 4000 ש"ח מהפרוססור והשקענו 2000 נוספים בסט ו-2000 נוספים במגבר (והפעם הוא 2 ער' - כמובן שבתקציב הנ"ל מדובר במגבר ברמה גבוהה מאוד, גם מגבר 4 ער' בתקציב הנ"ל יפיק תוצאות יותר טובות מאשר ב-3K)

אני רק ידגיש: לפחות במקרה הנ"ל כל עוד לא מדובר ברכיבים ברמה באמת גבוהה הפרוססור הנ"ל מושלם ככל שיהיה - מיותר. (דעתי נטו)

שבת שלום.

פורסם

לא זאת הנקודה .

הנקודה היא הנושא של סאונד צבוע. על זה דיברתי .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

שיקרה "צבוע"/"מעוות"/"לא אמין"/ "מקולקל"/"לא טעים" = X

דברים אשר יגרמו לתופעות הנ"ל:

I- מוצרים לא ברמה גבוה

II- מכשור רב אשר נותן המון אופציות (לטוב ולרע)

תחבר את I + II = X  

עריכה: הנקודה היא ש-BIT 1 לא יגרום לקלרוס להישמע כמו לגטיה

פורסם

לגבי 1 זה ברור ולא קשור לדיון הנל.

לגבי 2 אתה פשוט טועה מתוך חוסר ניסיון. כיום ברמת האלקטרוניקה אין שום משמעות לדבר.

לגבי מה שכתבת בעריכה - נכון . זה לא יגרום לו. אבל צריך לזכור שלכל רכיב יש פוטנציאל מסוים . פרוססור יכול למקסם את הביצועים של הרכים שיש לך. להתקין לגטיה ולנצל 50 אחוז ממנו שווה פחות מלהתין קלאורוס ולנצל 90 אחוז ממנו. זה התמורה של הפרוססור.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עזוב, אני כן חסר נסיון מסכים אבל לחשוב ולשמוע ולהבין אני כן יודע

תתייחס למשפט שהנ"ל פשוט:

הנקודה היא ש-BIT 1 לא יגרום לקלרוס להישמע כמו לגטיה וכדומה..

פורסם
אבל צריך לזכור שלכל רכיב יש פוטנציאל מסוים . פרוססור יכול למקסם את הביצועים של הרכים שיש לך. להתקין לגטיה ולנצל 50 אחוז ממנו שווה פחות מלהתין קלאורוס ולנצל 90 אחוז ממנו. זה התמורה של הפרוססור.

אות אנולגי נקי מה- HU, התקנה רצינית והגברה ראויה הם אלו שיוציאו את ה-80% מהרכיב.

פרוססור אולי ישלים את השאר.

• תוכן חדש...