Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהתגובה האחרונה נראה שלא ביצעת כיווני גיינים בצורה נכונה.

כיוון הגיין לא קובע את העוצמה בה עובד המגבר (אשר עובד בעוצמה קבועה), אלא משמש להתאמת האות הנכנס לרמה לה 'מצפה' המגבר.

אתה צריך להוריד את הגיין למינימום במגברים, לכוון את הווליום ב-pc ל75% ורק אז לכוון גיינים.

נכתב כבר המון בנושא.

עריכה:

גורל - בנוגע לתגובה שלך, עניין קטן לגבי הנחתה בסביבה דיגיטאלית.

רוב בקרי העוצמה בסביבת המחשב מבצעים הנחתה 'אמיתית'.

לעומת זאת כמה מהם (ונדמה לי שבחלק מהמקרים גם המאסטר ווליום) מבצעים הנחתה אשר מבוססת על ירידה הדרגתית בעומק הדגימה.

במקרה כזה, כל קביעה אחרת מ-100% ווליום, תגרום לירידה באיכות המקור ולא רק לירידת עוצמה.

אני אנסה לברר עוד קצת בנושא (באילו בקרי עוצמה בדיוק מתרחשת התופעה).

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

זה עוזר ?

http://wareseeker.com/Audio-Multimedia/fast-volume-1.2.zip/289738

שימו לב: Now you may select volume control: linear or logarithmic

אגב, צבי אתה צודק בעניין הווליום אבל ניתן לעקוף את המאסטר כשמתמשים ב ASIO / KS וב KS אפשר להחזיר את השליטה בווליום רק ל WINAMP (אני כמעט בטוח שזה עוקף)

...CASKA for life

פורסם
מהתגובה האחרונה נראה שלא ביצעת כיווני גיינים בצורה נכונה.

כיוון הגיין לא קובע את העוצמה בה עובד המגבר (אשר עובד בעוצמה קבועה), אלא משמש להתאמת האות הנכנס לרמה לה 'מצפה' המגבר.

אתה צריך להוריד את הגיין למינימום במגברים, לכוון את הווליום ב-pc ל75% ורק אז לכוון גיינים.

נכתב כבר המון בנושא.

עריכה:

גורל - בנוגע לתגובה שלך, עניין קטן לגבי הנחתה בסביבה דיגיטאלית.

רוב בקרי העוצמה בסביבת המחשב מבצעים הנחתה 'אמיתית'.

לעומת זאת כמה מהם (ונדמה לי שבחלק מהמקרים גם המאסטר ווליום) מבצעים הנחתה אשר מבוססת על ירידה הדרגתית בעומק הדגימה.

במקרה כזה, כל קביעה אחרת מ-100% ווליום, תגרום לירידה באיכות המקור ולא רק לירידת עוצמה.

אני אנסה לברר עוד קצת בנושא (באילו בקרי עוצמה בדיוק מתרחשת התופעה).

+1

משום מה גם לי יש את ההרגשה שהבעיה אצלך היא בגיינים, הם באמת לא בקרי עוצמה.

תכוון אותם כראוי ואני מאמין שזה יפתור לך את הבעיה.

אלי

פורסם

הבטחתי לבדוק את עניין ההנחתה ואיבוד המידע.

בשורה התחתונה -

בכל הנחתת אות בסביבה דיגיטאלית תמיד יהיה אובדן מסויים.

במערכות אשר עובדות בעומק דגימה של 16 ביט (איכות CD) ומעלה, האיבוד לא יהיה מורגש.

ההסברים הם ציטוטים של שני תומכים בפורום אקט אשר ענו לי בנושא.

ראשית האמת האבסולוטית :wink: -

הנחתת אות דיגיטלית משמעותה ירידה חד-משמעית ברמת הפירוט של גל-הקול, וכתוצאה מכך ירידה גם באיכות הצליל.

אפשר להתווכח אם הירידה הזו משמעותית או בכלל מורגשת, אבל מבחינה פיזיקלית (או מתמטית) היא תתרחש תמיד.

האידאל הוא להוציא את גל הקול הדיגיטלי החזק והמפורט ביותר שניתן, ולבצע את ההנחתה באופן אנאלוגי (חשמלי).

ועוד יותר פירוט על מה אנחנו בכלל מאבדים וגם זריקת הרגעה -

דיגיטלית, הנחתה לא מורידה את עומק הדגימה, אך מייצרת שגיאות "עיגול".

לדוגמא, נאמר שאתה עוסק במערכת עם 3 ביטים, כך שיש במערכת שלך 8 רמות עוצמה; נמספר אותן ב-0, 1, 2, 3, . . . , עד 7. כעת נניח שיש בידיך צליל שעוצמתו 7, ואתה מנחית את העוצמה פי 2. עקרונית, עוצמת הצליל החדשה תהיה 3.5, אולם במערכת שלך, קיימות רק רמות שעוצמתן מספר עגול. לפיכך, המערכת תצטרך לעגל את התוצאה ל-4 או ל-3 (הפרטים המדויקים תלויים באלגוריתם ההנחתה).

בפעל, כבר הוכח שבמערכות 16 ביט ויותר ההנחתה בלתי ניתנת לזיהוי. אתה באותה המידה יכול לדאוג שהקפיצות של האוטו שלך על הכביש יזיזו את ממברנות הרמקולים שלך ויכניסו עיוותים ברטיטות שלהן. רמת הפירוט הזו פשוט מגוחכת.

בכל מקרה, לאור העובדה שקיים איבוד מידע כלשהו - הייתי דואג להשאיר את כל בקרי העוצמה על 100%, חוץ מאחד אשר ישמש כבקר היחיד במערכת.

נראה לי שהנחתה על הנחתה כבר עלולה להתגלות כגורעת מהאיכות.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תוכן חדש...