Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי מכונית מעניינת במחיר עממי (אנשים משעממים נוהגים במכוניות מעניינות).

הפכתי כל אבן נידחת באינטרנט תחת מגבלות היבואנים המקומיים, סרקתי את כל מבחני הרכב העדכניים, קראתי את כל הפורומים הפעילים בתחום, ומסקנה אחת בליבי; הדור הולך ופוחת. בימים בהם כל מכונית מצוידת בתיבה אוטומטית (רובוטית, טיפטרוניק, זוביטרוניק וכו') ובהנעה קדמית- איני שש אלי יבואן להניח שש ספרות בשקלים.

ככל שהרכב מדושן באלקטרוניקה, אשר תכליתה הוא למזער את מעורבות הנהג בדרך ליעדו- הרכב הופך משעמם יותר ויותר. אם יש מערכת שדואגת לשמור על הרכב בנתיב הנכון, למה לנהג לטרוח? בנפשי, אני לא מטיל את האחריות על המחשבים שברכב. האוטו שלי צריך להיות חף מכל פשע מודרני, ויהי מה!

אודה ולא אבוש, כי הדרישות הגבוהות (לטעמי, ויש שיחלקו עלי- לא אכפת לי מהם) אשר הצבתי לעצמי מונעות ממני להפיק הנאה מתוצרתם של מרבית היצרניות.

מנוע טורי? לאופנועים, אולי. בטוח לא לרכב.

תיבה אוטומטית? אפילו לא בפקקים.

הנעה קדמית? מבחינתי זה סוג של פשרה להפחתת עלויות ייצור.

בקרות אלקטרוניות? הם ההורים של התנוונות הנהיגה.

מצאתי את עצמי במקומם של רבים וטובים (כך אני מקווה, לפחות)- הדילמה בבחירת רכב מהנה לנהיגה מחד, שאינו משויך לנערי שעשושים מאידך- וזאת בסכום צנוע, יחסית לרכב חדש.

מצאתי את עצמי במקום בו מעטים הגיעו- בסוכנות סובארו, מתסכל ובוחן סוג של פשרה מתקבלת על הדעת: סובארו B3 (אימפרזה בלע"ז), 2.0 ליטר, הנעה כפולה וגיר רגיל.

מנוע V? לא בדיוק, אבל לפחות הוא לא טורי.

גיר רגיל? יש ויש!!! (יש אחד עבור הגיר הרגיל, והיש הנוסף עבור תמסורת high ו-low אשר מפארת את תא הנהג במקומו של מחזית הכוסות- קיים רק בגרסת 5 דלתות).

הנעה אחורית? יש. ויש גם הנעה קדמית.

אז זה לא בדיוק מה שרציתי, אבל זה מאוד קרוב; אין כפתורים על ההגה (המוהיקני האחרון?), אין אלקטרוניקה, אין גימיקים.

והכי חשוב- יש צופר מזעזע.

dirty old man

need love too

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

B3 מכונית מעניינת? לא בגרסה הזו. מבחוץ ומבפנים היא לא מרשימה, בלשון המעטה. האבזור והאיכות ברמה בינונית בלבד. התנהגות הכביש אמנם טובה, אבל לא מהנה באמת (לא עם ההגה והמתלים האלו) והמנוע - גם הוא לא חזק במיוחד.

כפתורים על ההגה אין? אפילו ב-1.5 האוטומטית יש למערכת השמע ולבקרת השיוט. עובדים עליך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהנסיון שלי עם ה"ספורט" הידנית, אהבתי את התנהגות הכביש, את המושבים הקדמיים, ואת איך שהיא נראית מבחוץ בגרסה הזו (אבל זה כבר עניין של טעם). את הביצועים (או יותר נכון חוסר הביצועים) לא אהבתי, אבל זה בטח בגלל ההנעה הכפולה המסרסת.

פורסם

אם מדובר בגרסא ההצ'בק, אני חייב לציין שבהתחלה תיעבתי אותה מבחינה חיצונית כשראיתי את גרסאות הליסינג הראשונות, אבל ההצ'בק בגרסא המאובזרת בצבע שחור (למשל) עם ג'נט תואם (ולא קטן מדי) היא מכונית נאה יחסית בקבוצת המשפחתיות הקומפקטיות. (עדיף על מזדה 3 החדשה, קורולה,C4 מגאן למשל)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

האמת היא שבניגוד לכל דעה קודמת שלי על הרכב, הוא דווקא נראה לא רע בכלל. מבחוץ.

מבפנים, נו, לפחות לא אני עיצבתי את זה.

אני גר בזכרון. יש פה כמה סיבובים נהדרים לאמת את התנהגות הרכב. בשתי מילים? תענוג.

נכון שהמנוע מתעורר באזור ה-4000 סל"ד, מה שמקנה נינוחות מסוימת, אבל תמיד יש כוח לצאת מהסיבוב.

אם רוצים להשתולל- מעבירים לגיר קצר (אין כזה באף מכונית אחרת) ויחסי ההעברה הופכים את הרכב למשהו יוצא דופן.

לא שגרתי, לא לכולם.

dirty old man

need love too

פורסם

ואחרי כל הפתיח הזה על מה שקרה בהתפתחות הרכב ואיזה רכבים משעממים יש הגענו לB3 כפשרה???

אני בדיעה של תמיר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מה האנטי למנוע טורי ?

שאלה טובה.

מה גם שמנוע טורי הוא דבר דיי נדיר בימינו אנו. בכל מקרה, אני חושב שהוא התכוון למנוע רוחבי ולא טורי.

פורסם
האמת היא שבניגוד לכל דעה קודמת שלי על הרכב, הוא דווקא נראה לא רע בכלל. מבחוץ.

מבפנים, נו, לפחות לא אני עיצבתי את זה.

אני גר בזכרון. יש פה כמה סיבובים נהדרים לאמת את התנהגות הרכב. בשתי מילים? תענוג.

נכון שהמנוע מתעורר באזור ה-4000 סל"ד, מה שמקנה נינוחות מסוימת, אבל תמיד יש כוח לצאת מהסיבוב.

אם רוצים להשתולל- מעבירים לגיר קצר (אין כזה באף מכונית אחרת) ויחסי ההעברה הופכים את הרכב למשהו יוצא דופן.

לא שגרתי, לא לכולם.

מותר להעביר לקצר בכביש?

פורסם

לדעתי יש פתרון אחד לאנשים במצב הנ"ל, וזה לרכוש מכונית משומשת.

המבחר יותר גדול, המענה על מה שחשוב לך יותר טוב, והכי טוב - ההוצאה הראשונית הרבה יותר קטנה, ואתה יכול לשים לך בוכטה בצד לתיקונים כשצריך.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ראשית, כמו שאמר גלעד, כתבתי מנוע טורי והתכוונתי למנוע טורי- בו כל הצילינדרים מסודרים בטור.

או שנקרא לזה מנוע שורתי. כי הם בשורה ולא בטור. :?

בוודאי שלא התייחסתי לאופן הנחתו ברכב- אורכי או רוחבי.

STEEL-

B3 זה שגרתי.

2.0 ליטר, גיר רגיל, הנעה כפולה וגיר קצר- ברכב משפחתי- זה לא שגרתי.

dirty old man

need love too

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...