Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. :)

אני בעלים של טויוטה קורולה 99'.

הרמקול הקדמי ימני שלי ברכב הפסיק לעבוד לפני תקופה ובמקום לתקן אותו החלטתי להתקין קומפוננט פשוט של חברת vtrek.

לא היה לי מושג על חשיבות ההתקנה אז כל מה שעשיתי זה לקדוח את הרמקול לדלת של האוטו(:roll:), כשיש חתיכת קרטון שמונעת מגע ישיר של הרמקול עם הדלת בכדי למנוע רעשי לוואי.

הורגשה ירידה משמעותית בצלילי הבאס באוטו לאחר ההתקנה, ואני מנחש שזה קשור להתקנה הלקויה.

לשאלתי, איך בדיוק בונים פודים? אני רואה הרבה שרשורים על בניית פודים אך כולם עסוקים ב"תראו את הפודים שבניתי" ולא בתהליך עצמו.

אז מי שיכול להגיד לי מה בדיוק אני צריך ואיך עושים את זה, תודה מראש.:wink:

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

:-P

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=98507&highlight=%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181859&highlight=%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA

הארה והערה קטנה - לשים רמקול על קרטון זה לא רעיון חכם, במקרה של קצר או במקרה של התחממות רבה מידי של המגנט... תשתמש בעץ...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על הקישורים, אך הבניה שנעשתה שם היא לא בדיוק מה שאני מחפש. הם פשוט הרכיבו את הרמקולים בצורה שהם יראו לעין ויבלטו החוצה מהדלת, כל מה שאני רוצה הוא לבנות תושבת נורמלית לרמקול וחשבתי שכל מה שאני אצטרך הוא לבנות טבעת עץ לחבר אותה לדלת ולחבר אליה את הרמקול.

האם אין אפשרות לעשות דבר פשוט כזה וחובה לעשות פרויקט גדול כמו השרשורים הנ"ל?

דבר נוסף, איך מכינים את טבעות העץ? האם יש עץ מיוחד שצריך להשתמש בו וכו'.

ושאלה אחרונה, כמה בערך תהיה העלות של הפרוייקט?

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

פורסם

טבעת עץ תספיק. הרעיון הוא לבודד את הויברציות של הרמקול מהויברציות של הדלת, ז"א לא לאפשר מגע של פח בפח.

תן לנגר את הקוטר החיצוני והפנימי של הטבעת והוא יכין לך כאלה. עלות? כמה עשרות שקלים. עץ מומלץ? MDF (שזה לא ממש עץ, אבל כל נגרייה מחזיקה אותו). שים לב לעובי החומר, שלא יעשה לך טבעת עבה מדי שתפריע לרמקול ולדלת.

לגבי הבאסים שנעלמו לדבריך, צריך לבדוק פאזות. נסה להפוך את ה + וה - רק ברמקול אחד ולראות האם הבאסים השתפרו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אמרת פודים, לא הגבהות :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

:roll:לא הנחתי שיש הבדל, בעצם הגבהות זה רק חלק מהפוד אני מניח.

לגבי הפאזות, ידוע לי שמצב שבו הן הפוכות יגרום לחוסר באס מכיוון שהרמקול בעצם דופק הפוך(פנימה), אך בדלת החיווט היה בשחור ואדום כך שלא ניתן היה להתבלבל. בנוסף החיבור של המינוס לרמקול קטן יותר מזה של הפלוס, אז זה לא אפשרי לחבר את זה הפוך, כך שאת ההאשמה שלי בחוסר הבאס חשבתי לכוון על ההתקנה הלקויה וחוסר האיטום בדלת.

יש טעם לבדוק בכל זאת?

*למען ההמחשה, זה לא שאין באס בכלל. פשוט שמתי לב שבמכוניות של חברים, אף שאין כל שדרוג במערכת, צליל באס חזק ונקי יותר משלי.

פורסם

זה שבצד של הרמקול המחברים ברורים - לא אומר שאף אחד לא הפך את החוטים בצד השני שלהם - בצמה של הHU...

יש שיטה פשוטה מאוד לבדוק את זה - תנתק לרגע אחד את החוטים של הרמקולים מהצמה של הHU ותחבר אותם לשבריר שניה לסוללה של מברגה או סוללה 9V מרובעת רגילה:

אם הרמקול נכנס פנימה - אתה עובד בפאזה הפוכה.

אם הרמקול יוצא החוצה - אתה עובד בפאזה ישרה

ככה אתה באמת יכול לדעת איזה חוט צריך להיות מחובר לפלוס ואיזה למינוס - פשוט תחבר נכון לצמה.

את הבדיקה הזו עושים לרגע אחד קצר ולא יותר כי DC לסליל של רמקול יכול לשרוף אותו.

Pioneer TS-X150

פורסם

שמתי לב שיש באס בצד אחד יותר מאשר השני ע"י משחק עם הBALANCE ברדיו דיסק, בנוסף אפשר לשמוע רעשי ויברציות בצלילים נמוכים. כנראה שבאמת זו ההרכבה הלקויה.

איך מחברים את ההגבהות לדלת?

פורסם

קודחים ברגים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...