Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רצועת הטיימינג של הרכב הנ"ל נקרעה באמצע נסיעה (לא אני הייתי ברכב, כך שאיני יודע מה היו הסימפטומים או הרעשים ברגע הקריעה)

1. האם יש סיכוי בסוג המנוע הזה שלא נגרם נזק לראש ולא התעקמו שסתומים או גרוע מכך ?

2. האם הפעולות הבאות יכולות למנוע פירוק ראש ?

א. הרכבת רצועת טיימינג חדשה

ב. סיבוב המנוע ידנית דרך פולי הקרנק לבדיקה שלא נתקע המנוע וניתן לסובב אותו לפחות 3 סיבובים בצורה חלקה

ג. במידה והמנוע לא נתקע, בדיקת לחץ הפוך לכל הבוכנות לווידוא שלא התעקם או נשבר שסתום או גרוע מכך בוכנה

ד. במידה וכל בדיקות הלחץ הפוך תקינות לנסות להניע את הרכב

תודה לעוזרים

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

מצטער לבשר בשורות קשות אך לדעתי במנוע זה, גם אם הרצועה נקרעה בזמן סטרטר בלבד (600 סל"ד) התעקמו שסתומים. אתה יכול לבצע בדיקת דחיסה (קומפרסיה) אם אתה רוצה מאוד, אך עד היום עוד לא נתקלתי במנוע כזה שלא עיקם שסתומים בזמן קריעת רצועת טיימינג.

פורסם

האם על ידי סיבוב ידני של הקמשפטים ניתן לדעת:

מסתובב חלק - לא התעקמו שסתומים

נתקע - כן התעקמו שסתומים

או שיתכן סיבוב חלק עם שסתומים עקומים ?

פורסם

קשה לדעת, מה שמתעקם זה רק הקצה התחתון של השסתום וזה לא מפריע לשסתום לנוע במוביל.

הבדיקה פשוטה: הרכב רצועת טיימינג חדשה (בכל מקרה אתה צריך לשים חדשה, אם השסתומים התעקמו תפרק ותרכיב אותה שוב אחרי השיפוץ) תוציא פלגים, סגור עם הבוהן את חור הפלג ובקש ממשהו שיתן סטרטר, אם השסתומים תקינים אתה תרגיש בבוהן איך היא נלחצת פנימה או נהדפת החוצה לפי סיבוב המנוע.

מניסיוני עם פיאט כאשר הולכת רצועת הטיימינג השסתומים מתעקמים, יש לפרק את הראש ולהחליף אותם, זה פחות או יותר הסיפור. שאר הדברים, בוכנות וכו' לא נפגעים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הראש פורק וכפי שניתן לראות, כל שסתומי הפליטה, אולי למעט 1 התעקמו. למזלי כל שסתומי היניקה נשארו שלמים.

רצועת הטיימינג נקרעה בגלל התפרקות של המיסב הקבוע של רצועת התזמון.

האם מישהו יכול להמליץ על מקום זול בו ניתן לרכוש שסתומים וסט אטמים לראש מנוע ?

תודה וחג שמח

ירון

fiat.jpg

פורסם

ובכן הראש שופץ במכון מ.מ. ראשי מנוע שבחוב הירקון 66 ב"ב, טלפון: 03-6193228

רציתי להודות למצליח ומרקו שעזרו לי מאוד בשיפוץ הראש ובהתאמת שסתומים וכל זאת באדיבות, במקצועיות ובמחיר הגון.

מצ"ב תמונת הראש אחרי השיפוץ

3989766418_7758a71d84.jpg

והבלוק אחרי ניקיון והנחת האטם

3989765574_65591df9b9.jpg

הראש הורכב בהתאם להוראות יצרן, תמונות נוספות יועלו בהמשך.

אני עדיין עם בעיה עתידית לגבי כלי נעילת טיימינג.

אם מישהו מכיר מקום שיכול להשכיר לי אותו ליום אחד, אשמח לדעת.

תודה וחג שמח

ירון

פורסם

אם בדחקות עסקינן אז:

כן, הבאתי אותו לכנסת כי מה שבטוח הראש הזה יותר טוב מהראש שיש היום בכנסת :-D

• תוכן חדש...