Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להורים שלי.

רכב בגודל קומפקטי, גיר אוטומטי, חסכוני בדלק, מחיר נמוך.

ההונדה ג'אז החדשה עולה 130 בערך, יקר.

לפי מה שאני ראיתי יש המלצות לשקודה פאביה סטיישן, או ליונדאי I30 סטיישן.

אתם יכולים לעזור לי להשוות? על מה עוד אתם ממליצים, הם חושבים על מאזדה 3.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הצרכים? למה מעניין אותם סטיישן? לרוב סטיישנים הם לא ממש קומפקטיים. ולמאזדה 3 אין גרסת סטיישן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין חובה לסטיישן ,אבל בכל זאת סטיישן יותר שימושי מדגם רגיל.

ואין צרכים מיוחדים, משהו שיהיה מרווח מבפנים, ולא גדול מידי מבחוץ.

בסגנון הונדה ג'אז.

משהו בגודל של מאזדה 3 או פחות, אבל יותר גדול מטויוטה יאריס.

פורסם

כמעט כל הסטיישנים גדולים משמעותית מהונדה ג'אז. אתה מחפש דגם קומפקטי יחסית, 5 דלתות, רוב הסיכויים שאין צורך בסטיישן.

הונדה ג'אז היא סופר-מיני, אבל די מרווחת ביחס למרבית אחיותיה. האם מרווח הפנים חשוב בשביל המקום במושב האחורי? האם תא מטען גדול הוא משמעותי? פשוט בסכומים כאלה יש לא מעט סופר-מיני אחרות שיכולות להתאים - פורד פיאסטה, מאזדה 2, סקודה פאביה וכולי. אולי לא צריך לעלות לסגמנט המשפחתיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הם בכל זאת רוצים רכב יותר גדול מהרכבים שציינת, גם אם אני לא יכול להצביע לך על סיבה הגיונית לכך.

ברוב הזמן יסע ברכב רק הנהג או מקסימום עוד נוסע.

אבל זה נכון אצל הרבה אנשים שבכל זאת קונים מכוניות גדולות, אולי חוץ ממשפחות שנוסעות עם ילדים.

לא שאני מסכים עם זה.

אפשר לראות לפי האוטו שלי :).

פורסם

אני יכול להבין את ההגיון - הרגשת בטחון וכולי. בכל זאת, השיקול הכלכלי גם חשוב ויש מכוניות קטנות יותר שמרגישות כמו גדולות (פיאסטה ופאביה למשל). אפשר לקנות אותן במחיר זול משמעותית מהגרסאות המאובזרות של המשפחתיות (105 אלף לעומת 120+) והן זולות יותר לאחזקה ומתאימות יותר למי שנוסע רק מלפנים.

נסה להמליץ להם לבצע נסיעת מבחן על שתי אלו שציינתי. במיוחד הפיאסטה, לדעתי, תפתיע אותם לטובה. היא, אגב, לא קטנה יותר מהג'אז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לי רעיון - בדיוק לפני שבוע ידיד טוב שלי, מאותן סיבות הלא ברורות, לא רצה רכב סופרמיני (למרות שהם שני אנשים, לפעמים שלושה).

הוא ביצע נסיעות מבחן גם על פיאסטה (אהב הכל חוץ ממחסור בכח), מאזדה 2 (הרגיש צפיפות), פיג'ו 207 (לא כל כך התחבר).

בסוף נכנס לסוכנות סוזוקי וקנה SX4 דגם 5 דלתות, 120 כ"ס.

מרוצה מאוד מהרכב. הוא מרווח מלפנים אבל לא ארוך כמו משפחתית סדן, הרכב גבוה, בטיחותי, חזק, יציב על הכביש ובניגוד ל SX4 סדן יפה חיצוני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חשבתי שצריך שיהיה יותר גדול מהיאריס...

הגיר הרובוטי ממש לא מוצלח ודי פוגע בנינוחות הנסיעה. בנוסף, האבזור והתחושה הכללית בתא הנוסעים נחותים מבמכונית כמו הפיאסטה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ידידי פותח השרשור אנחנו שותפים לאותה הבעיה.

היתה לנו ג'אז 2008 אוטומטית שנהרסה בתאונה, בת 8 חודשים בסה"כ עם 6,000 ק"מ בסה"כ...

בזמנו כשקניתי אותה בדקתי גם מאזדה 2 וסקודה פאביה. קנינו ג'אז למרות שהדגם עמד להתחלף, ואולי בזכות זה, היתה הנחה יפה של סוף דגם.

פשוט אין מתחרים לג'אז בעיקר בגלל שהג'אז החדשה מגיעה עם גיר רובוטי.

היא יקרה משמעותית אך כשעשיתי נסיעת מבחן לפני שבועיים הציעו לי 8500 שקל הנחה בלי להתמקח, אבל הייתי מעדיף שיחזירו את הגיר הרציף במקום הרובוטי המזעזע.

אם אתה מחפש גם חסכון בדלק לא תמצא את הפתרון במשפחתית, חוץ מהגולף TSI שעולה אפילו יותר מהג'אז החדשה.

בדקתי גם סוזוקי ספלאש, מרווחת מקדימה אבל מאחורה צפופה, ויש לה שיטה לקיפול מושבים אחוריים להגדלת תא המטען שמזכיר את הג'אז. מחיר של 92 אלף הוא יתרון וצריכת הדלק נמוכה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
חשבתי שצריך שיהיה יותר גדול מהיאריס...
אמא שלי כבר ירדה מהמכוניות הגדולות יותר וחושבת עכשיו על הקטנות בגודל של מאזדה 2 או יאריס.

גם הג'אז שהייתה להם נהרסה בתאונה, אחרי שנתיים.

תודה על ההמלצה על הספלאש, זאת גם יכולה להיות אופציה.

פורסם

טוב אבא שלי הודיע לי עכשיו שהם קנו את הג'אז, חבל שהם לא הודיעו לי לפני זה.

הם עשו לי את זה גם עם יונדאי גטס שהם קנו פעם והצטערו על צריכת הדלק.

מזל שהסוכן מחייב אותם לעשות נסיעת מבחן לפני שהם קונים.

הם אפילו לא ידעו שזה רובוטי.

פורסם

מצטער על המגילה הלא ברורה שרשמתי בהודעה הקודמת, כנראה שזה היה מוקדם מידי עבורי :)

לדעתי אחרי נסיעת המבחן הם יבטלו את ההזמנה, העברות ההילוכים במהירות נמוכה מטלטלות את האוטו וגם במהירות גבוהה הן לא חלקות לגמרי.

פגיעה רצינית בנוחות הנסיעה ולמרות שאיש המכירות ינסה לשכנע שבמשך הזמן לומדים להעביר את ההילוכים חלק יותר לדעתי זה פשוט לא נכון כי לא ניתן לדעת בדיוק מתי המחשב יחליט להעביר הילוך ולכן אי אפשר לעזוב את הגז (או כל פעולה אחרת שיכולה לעזור להעברה חלקה יותר) חצי שניה לפני כן.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

• תוכן חדש...