Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן לגיר אוטומטי של מיצובישי סופר לנסר

נתנאל חדד
שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב

בהחלט כן שמן דקסטרון 3 באיכות טובה מספיק בהחלט לרכבך

יש שתי שיטות החלפה

ראשונה שיטה ישנה : פירוק עוקת שמן ניקוי המגנטים והחלפת מסנן שמן גיר ולבסוף הוספת כ 2.5 עד 3.5 ליטר שמן ( החלפה חלקית )

שיטה "חדשה " החלפת שמן גיר ע"י מתקן שטיפת גירים אשר מחילף את כול השמן כ 8 ליטר

בברכה זיסו יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מצרף , הודעה קודמת, לגבי טיפולים - יונדאי ומיצובישי .

אקסנט , גטס ,סונטה , מיצובישי גאלנט, " סופר לנסר " - תואם לטיפולים ב " כריזמה "

אפשר לפנות למחלקה הטכנית של " כל מוטור " היבואנים, לבקש, ספר רכב, או טופס שגרת טיפולים, טל' 03-9154444

רצוי שתזמין ספר רכב מהחברה - לא כל המוסכים מעודכנים בשגרת הטיפולים .

שמן כל 15K - או שנה, הקודם בניהם. ( חצי סינטטי - 40 - 10 ) או 15-40 - פילטר מקורי. או חליפי ( MANN ) בלבד.

פילטר אויר כל שלושים אלף (אבל מומלץ לנקות כל 15K) - או שנתיים .

פלגים כל 30K - או שנתיים .מיועד לפלגים רגילים ( לבדוק סוג הפלגים שהותקנו בטיפול הקודם )

בדיקת בלמים , ובדיקה כללית למרכב , ומערכת ההגה .

מערכת קרור כל שנתיים - נוזל קירור איכותי - אפשרי פרסטון ירוק .או מקורי - ( החלפה חלקית ) כ 4 ליטר .50-60 ש"ח .

רצועת תיזמון - כל 5 שנים או 90,000 ק"מ .

( הטיפול היחיד שהייתי ממליץ לבצע במוסך מורשה יבואן - יש אחריות מורחבת - שאר הטיפולים במוסך כרצונך

- ממסרה אוטומטית -

נוזל ממסרה ATF סינטטי בלבד , בתקן SP 3 - החלפה חלקית כל 45K - סינטטי מלא בלבד - לא דקסרון 3 מינראלי DEXRON III

( יש הבדל בין טמפרטורת העבודה של הנוזלים )

יש נוזלי ממסרה סינטטיים תואמים - כגון B. G - או A.E - אוVALVOLINE

ו דלקול ATF סינטטי ( 160ש"ח לגלון 4 ליטר )

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

פז אוניברסל סינטטי B.G , אמריקן איגל סינטטי , התואמים למפרט היצרן .

- או מקורי בלבד ( החלפה חלקית ) אפשר לקנות, במוסכי החברה - ולבצע טיפול, במוסך אחר .

(כ 4 ליטר - מחיר 250 ש"ח ) אם יש, פילטר שמן חיצוני לממסרה החלף , תואם פילטר שמן מנוע .

- חשוב מאוד - ולא כל המכונאים מבינים, בסוגי הנוזל הסינטטי בממסרה האוטומטית, ברכבים אלו.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה אייל

מדוע צריכה להיות התאמה בין פילטר שמן גיר לבין פילטר שמן מנוע?

ודקסטרון 3 כ"כ גרוע?

אם יש לי בגיר דקסטרון 3 עליי להחליף את כל 8 הליטרים הקיימים בגיר?

האם להחליף ר-ק לפילטר שמן גיר ומנוע מקוריים??

על איזה בולמי זעזועים אתה יכול להמליץ לי?(ומה מחירם אם אפשר)

האם שמן מנוע "ראלי" או פרסטון" (10/40) יכולים להתאים למנוע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה אייל

מדוע צריכה להיות התאמה בין פילטר שמן גיר לבין פילטר שמן מנוע?

פילטר ממסרה חיצוני , לא מופיע בכל הממסרות - לא מדובר על התאמה - מסנן שמן המנוע ומסנן הממסרה, הם באותם נתונים ומתאימים .

ודקסטרון 3 כ"כ גרוע? - מאוד גרוע - הוא מינראלי ובעל מקדם היצמדות וחום לא מתאים , נשרף בתנאי העבודה של הממסרות החדשות

ומאבד מתכונותיו ופוגע בממסרה - ובתנאי עבודה בתחילת נסיעה , אין היצמדות טובה .

חברות , מיצובישי , יונדאי , קאיה - מדגישות בפירסום ובספרי התחזוקה - רק על נוזל ממסרה סינטטי , המתאים לממסרות ולתנאי העבודה .

ראה - קטלוג שמנים ונוזלים של חברת ARAL .- הבט ב Lancer / Mirage 1.6 16V כתוב נוזל ממסרה ES - סינטטי בלבד.

http://www.aral-lubricants.de/oilguide/cont_4_8_0.php?send=models&category=1&make=155&range=1515

אם יש לי בגיר דקסטרון 3 עליי להחליף את כל 8 הליטרים הקיימים בגיר?

כן צריך להחליף - אפשר בשתי פעולות - ריקון הממסרה מבורג הניקוז בתחתית אגן הממסרה - ריקון כ 4 ליטר , ומילויי נוזל סינטטי -

כעבור מספר ימים ניקוז נוסף באותה צורה - ומילויי שוב 4 ליטר נוזל ממסרה סינטטי מתאים

בפעולה זו אתה מנקז כ 75% מהנוזל - ורוב הנוזל בממסרה יהיה סינטטי ומתאים .

האם להחליף ר-ק לפילטר שמן גיר ומנוע מקוריים?? - כן רצוי פילטר מקורי או חליפי איכותי - כגון של חברת MANN .

על איזה בולמי זעזועים אתה יכול להמליץ לי?(ומה מחירם אם אפשר) - בולמי זעזועים KYB קייבה או מונרו רגילים, המתאים ל לנסר .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=179871

האם שמן מנוע "ראלי" או פרסטון" (10/40) יכולים להתאים למנוע?

- כן מתאים - אבל יש טובים יותר

AGIP , MOBIL , חצי סינטטיים בדרג 10W-40 - ( אם יש צריכת שמן השתמש בשמן מנוע יותר סמיך 15W-40 )

נתנאל - קראתי קצת את שאלותייך , גם בעבר - וההתרשמות שלי שיש לך רצון וזה נהדר , אבל צריך קצת ניסיון וידע נצבר .

הרכב שלך , די ממוחשב ורגיש , יש בו חיישנים וחיווט חשמלי עדין .

אולי בתחילה , קרא את התשובות שלנו , וגש למוסך , בקש ממנו לעבוד לפי ההנחיות שלנו - וכך תלמד - ובעתיד תעשה את העבודות לבד .

ושוב אני מדגיש

אפשר לפנות למחלקה הטכנית של " כל מוטור " היבואנים, לבקש, ספר רכב, או טופס שגרת טיפולים, טל' 03-9154444

רצוי שתזמין ספר רכב מהחברה - לא כל המוסכים מעודכנים בשגרת הטיפולים

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליין מן, אמלצתי לאח שלי ליסוע למוסך ולעשות החלפה מלאה של כל השמן גיר(גאלאנט 2000)

וכרגע סמתי לב שכתבה שצריך לבצע החלפה חלקית בלבד? או שזה אפשרות ואפשר להחליף גם את כל השמן?

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליין מן, אמלצתי לאח שלי ליסוע למוסך ולעשות החלפה מלאה של כל השמן גיר(גאלאנט 2000)

וכרגע סמתי לב שכתבה שצריך לבצע החלפה חלקית בלבד? או שזה אפשרות ואפשר להחליף גם את כל השמן?

רצוי בממסרות ישנות , שלא להחליף את כל השמן בהחלפה אחת - בעיית צמידות של הנוזל החדש , הוא קצת יותר דליל בתחילה .

זו גם ההוראה בממסרות החדשות של "כל מוטור " יבואני מיצובישי ויונדאי - והבנתי כי גם "דלק מוטורס" יבואני מאזדה - חזרו לבצע החלפה חלקית בלבד

אם תשמרו על החלפה חלקית , כל 45,000 ק"מ או שלוש שנים - ונוזל הממסרה הממולץ ע"י היצרן - הממסרה תעבוד נהדר -

הוספה -

יצרני נוזל הממסרה הסינטטית , מציינים במפרט הטכני כי אורך החיים של הנוזל הוא בין 90,000-150,000 ק"מ בשימוש רגיל

כך שהחלפה וריענון נוזל כל 45,000 ק"מ - לדעתי מספק ונותן לנוזל ריענון ועבודה אפקטיבית טובה .

מניסיון - הרכבים הישנים שלנו - מאזדה 626 ופיאט בראבו שנת 98 והמיצובישי גאלנט .

לא היו בעיות בממסרה מעולם , בוצעה תמיד החלפה חלקית - והן נוסעות נהדר :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתנאל - כן אני מודע שהרכב סופר לנסר - ובכל העולם הוא נקרא לנסר, או מיראז' :idea:

השם "סופר לנסר" - ניתן לו רק בישראל , כדי להבדיל אותו מדגם הלנסר הישן .

היצמדות טובה , זה ההפך מהחלקה של הילוך - הממסרה מעבירה את כוח המנוע בצורה טובה יותר בנעילה הדוקה של דיסקיות החיכוך

ושאר ההסברים - צריך זמן ולימוד - לא ביום אחד :lol:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז יאללה אייל..למד אותי..חח סתם.

נראה לי אני אקנה 8 ליטר בשני ג'רי'קנים של שמן גיר ממוסך מורשה ואחליף את כל השמן יחד עם פילטר..

אבל זה נזק של איזה 500 שקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתנאל - לאט לאט .

1. " נוזל ממסרה אוטומטית אוניברסל סינטטי מעולה " ומתאים יש לחברת דלקול - עלות גלון כ 160 ש"ח 8 ליטר כ 320 ש"ח .

כנס לקישור הנ"ל - וראה התאמה לממסרות של מיצובישי :idea:

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

2. לדעתי כדאי לבצע החלפות חלקיות כמו שכתבתי , ולא החלפה כללית .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון לקישור של חברת דלקול בנושא - נוזל ממסרה אוניברסל סינטטי - לממסרות של מיצובישי יונדאי וכו'

הנוזל מגיע גם בגלון של כ 4 ליטר .

http://www.delkol.co.il/new_products.asp

http://www.delkol.co.il/subs_info.asp?sid=623&sname=דלקול ATF אוניברסלי סינתטי

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...