Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד פרט שטרם הוזכר:

יש לבדוק חופש בציר הרוטור(מפלג) שמה הוא הגורם לחיתוכים שהוזכרו.

היתה לי לפני 20 שנה בעייה כזו בפיאסטה ישנה.

תוכל לקרוא בהודעה בדף הקודם את מסכת הבדיקות שנעשו לרכב, כולל בדיקת ציר המפלג.

לאחר שהכל מסביב נבדק ונמצא תקין אני מצטרף להערכה שאחד מחוטי ההצתה לא תקינים, מלבד בדיקת בריחת ניצוץ לא בצעתי בדיקה אחרת לחוטים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חזרתי הביתה {רמז: לא חזרתי במונית:lol:}

מבירורים שערכתי, הומלץ לי לנסוע לעפולה דרך אלייקים וצומת מגידו. שזה כולל את החלק מקטע הדרך שבו יש עליות מתונות יחסית אך ממושכות. האוטו סחב באופן מפתיע יותר טוב ממה שציפיתי בעליות מהמנוע שעובד על 3.5 פלגים כעת.

בדרך חזרה, הסובארו המשיכה להפתיעה בעליות בכביש 65. עליתי את מרביתן בהילוך חמישי {אני לא מאמין שאני כותב את זה}. בדרך חזרה גם ניסיתי לנחש איזה גמגומים יהיו בכל רמזור, טעיתי ב99% מהניחושים. האוטו מגמגם באופן שונה ובעצמה שונה בכל עצירה. פעם הוא נשמע כאילו הוא עובד על 3 פלגים ועומד להיכבות בכל רגע, פעם הוא חותך כל כמה שניות וכולי.

בנוסף, מחוג הדלק יורד כעת הרבה יותר מהר והמנוע נשמע עמום יותר.

חוטי הצתה ברו אצל עמנואל עולים עד כ150.. תאמר לו שהומלץ לך לגשת אליו ע"י ארז עם הטנדר מפורום סובארו, יכול להיות שיתן לך הנחה. (בד"כ אני קונה ב120).

ארז, תכננתי להתקשר אליך ולשאול אך לא הספקתי.

מי זה העמנואל הזה?

איפה הוא נמצא?

האם יש לו חוטים במלאי או שצריך להזמין מראש?

האם יש כמה סוגים של חוטי הצתה ברו לסובארו? אם כן, איזה הכי מומלץ?

השינוי הוא משמעותי ומורגש בין חוטי הצתה אלה לבין המקוריים או התחליפיים הפשוטים, גם כאשר משווים אל מול חוטים תקינים.

אתה יכול להסביר בבקשה למה בדיוק אתה מתכוון?

האם כוונתך שהחוטים האלה פחות טובים באופן משמעותי?

האם לא ניתן להשיג חוטים שווי ערך למקוריים?

תודה וסליחה על שאני מטריד אותך עם כ"כ הרבה שאלות

שלום רב !

בבדיקה החזותית לא נתגלו ממצאים מיוחדים...

כוון הסלד הורם במקצת כדי לעקוף זמנית את הבעיה, עד להחלפת חוטי ההצתה.

צביקה, המון תודה על העזרה. תהיה סמוך ובטוח שאחזור אליך לאחר החלפת חוטי ההצתה.

פורסם

ארז, תכננתי להתקשר אליך ולשאול אך לא הספקתי.

מי זה העמנואל הזה?

איפה הוא נמצא?

האם יש לו חוטים במלאי או שצריך להזמין מראש?

האם יש כמה סוגים של חוטי הצתה ברו לסובארו? אם כן, איזה הכי מומלץ?

עמנואל - משפץ מפלגים ומשאבות דלק.

אליעזר בונה 9 מפרץ חיפה.

04-8416319

גיא הוא הבן של עמנואל ונמצא שם כל הזמן.

יש לו בדר"כ חוטים במלאי, תתקשר מראש לבדוק.

יש לו סט אחד לסובארו, אם הכבלים ארוכים מידי או קצרים מידי הוא יכול לקצר או להכין לך חוט ספציפי.

כבר קניתי אצלו כמה סטים לי ולחברים לא נתקלתי בבעיות איתם, רק שיפור.

אתה יכול להסביר בבקשה למה בדיוק אתה מתכוון?

האם כוונתך שהחוטים האלה פחות טובים באופן משמעותי?

האם לא ניתן להשיג חוטים שווי ערך למקוריים?

אני לא יודע כלל אם ניתן עדיין להשיג מקוריים, ובכל זאת גם אם תמצא מחירם יהיה יקר מאוד.

חוטים מתוצרת BS לא מומלצים כלל לסובארו, לא עמידים ומתקלקלים מהר.

תודה וסליחה על שאני מטריד אותך עם כ"כ הרבה שאלות

חס וחלילה, אני עדיין שובר את הראש על שהרכב שלך ממשיך עם הבעיות, אולי בגלל כל הבדיקות אצל מס' אנשים רב גרמו לאחד החוטים להתקלקל.

צביקה, המון תודה על העזרה. תהיה סמוך ובטוח שאחזור אליך לאחר החלפת חוטי ההצתה.

צביקה, אין כמוך שאתה עוזר למאיר.

בברכה,

ארז.

פורסם

הייתי מציע לבדוק שוב את צינוריות הואקום ולחפש דליפה ביחוד באיזור שיש מחברי T .דליפה קטנה יכולה לגרום לתופעות של חוסר יציבות בסרק.

פורסם

המון תודה ארז,

התקשרתי ודיברתי עם גיא, אין לו חוטים במלאי לליאונה כרגע. יכול להיות שיגיעו היום או בימים הקרובים.

השארתי לו את הטלפון שלי, הוא יעדכן אותי כשיגיעו החוטים ואז אחפש שירות שליחים שיוכל להביא אלי את החוטים ממנו.

כולי תקוה שהחוטים יגיעו במהרה ואכן יביאו את הבעיה לקיצה.

פורסם
אם המערכת שלך נשארה מקורית אז יש לך יחידת וואקום (שאמורה לעבוד) שמנווטת אוויר קר\חם בין באוויר החם של האגזוז לבין ההאוויר שנכנס מצינור שמגיע מהאיזור של הגלגל, ברוב אם לא בכל הלאונות המערכת הזו בוטלה ואוויר נכנס ישירות מתא המנוע .

שלום ESTK

איך אני יכול לבדוק שיחידת הווקום אכן מחוברת ופועלת?

אם תוכל לפרט איפה היא ממוקמת יותר מדויק?

מה לגבי הנהמות שנשמעות כשעוברים את ה 80 קמ"ש קשור למערכת הזו?

תודה רבה

פורסם

יש צינור וואקום שנכנס מיתחת למכסה של הפילטר אוויר?

יש חיבור של צינור גומי בין הפילטר אוויר לצינור אחר שנכנס לאיזור הגלגל הקדמי?

יש צינור שיורד ממתחת לפילטר אוויר ומתחבר עם פיצול לאגזוז?

אם ענית כן על כל התשובות אז המערכת נשארה מקורית מהיצרן.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הגיע הזמן לעדכון,

יומיים אחרי הביקור אצל צביקה, תופעת הגמגום נעלמה כמעט לחלוטין והמנוע עבד יחסית עגול וחתך מעט. בנוסף, הסל"ד עלה משמעותית. הרושם שזה יצר אצלי שזו איזו סתימה שהשתחררה.

אתמול הורכבו ברכב חוטי הצתה חדשים של BERU, והכל חזר לנקודת ההתחלה.

נשמע שהמנוע עובד עגול (אם כי בסל"ד גבוה) אני לא בטוח שהחיתוכים פסקו לחלוטין אבל נראה לי שכן.

הרכב הוא סובארו ליאונה 93 1600 ידני. כיוון שאני עובד באזור חיפה, הרכב נוסע כל יום מנתניה לחיפה וחזרה (כ120 ק"מ).

הבעיה בה אני מבקש את עצתכם היא שהרכב מאיץ בכבדות/איטיות, בנוסף, בקטעי דרך בהם יש עליות קלות אני מרגיש שהרכב מאבד כח ולא סוחב כמו שצריך.

צביקה, האם זה יכול קשור לשינויי הכיוון שעשית? אני בכל מקרה צריך לחזור אליך לכיוון מחדש.

פורסם

שלום רב !

בהחלט יש קשר לכוון שעשיתי.

פנה אלי בהקדם להורדת הסלד , ולכוון ותאום מנוע סופי לאחר החלפת חוטי ההצתה מתוצרת בירו.

מה לגבי התופעה שבעטייה פתחת שרשור , תאוצה לקוייה בסלד גבוה ובמהירות שיוט ומעלה?

בברכת שנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

לאחר ששבועיים נסעתי עם אוטו שלא ממש סחב, אני חייב לציין שלאחר שהוחלפו חוטי ההצתה הורגש שיפור מסויים בסחיבה.

נראה שבמישור הרכב נוסע סביר אבל עדיין לא מרגיש כמו 1600.

גיא מעמנואל שהחליף לי את החוטים בעצמו אמר שהחוטים הישנים נראים לו גמורים ובמיוחד הסופיות שלהם.

{ארז, הוא ביקש למסור לך שהוא מחכה לפיק-אפ של הסוזוקי}

כשהגעתי אליך עם האוטו מגמגם, כיוונת אותו שיעבוד יותר יציב.

לאחר יומיים, פתאום כאילו משהו השתחרר והסל"ד עלה כאילו אני נוסע עם מזגן דולק בטורים גבוהים יחסית בסרק.

אני מקווה שלאחר כיוון חוזר, הסחיבה תשתפר

למרות השיפור בעקבות החלפת חוטי ההצתה לחוטים של ברו (בצבע כחול אגב), המנוע נשמע חנוק ולא מגיב כמו שהיה.

החזרתי את מכסה המפלג החדש ולא היה שינוי.

אני אשלח לך ה"פ בערב וננסה לקבוע ליום חמישי בבוקר בסביבות 8:30 אם זה לא מוקדם מדי בשבילך 8)

פורסם

המנוע נשמע חנוק בגלל כיוון ההצתה.

שינוי בכיוון ההצתה משפיע על הסל"ד ברכב, עכשיו לאחר שישנם חוטים חדשים יש לכוון שוב את ההצתה.

קידום ההצתה הייתה מכוון ככל הנראה בצורה שפצתה על איכות החוטים הישנים.

יכול להיות שבורג הכיוון לא חוזק מספיק והשתחרר מעט ולכן עלה הסל"ד והשתנתה התחושה ברכב.

פורסם

אני מופתע לשמוע שלאחר החלפת חוטי הצתה יש לכוון את ההצתה. הדבר אפילו לא עלה על דעתי.

כשהייתי אצל צביקה לפני כשבועיים, הוא כיוון את הקרבורטור וההצתה בעקבות הגמגומים שהחלו במפתיע. אני זוכר בודאות שהוא סגר וחיזק היטב את בורג המפלג וגם בדק שברגים אחרים מחוזקים.

מחר בבוקר אני אגיע לצביקה לפני שאסע למשרד. אני סומך על צביקה שידאג לכוון את כל מה שצריך.

אגב, אולי לא הבהרתי את הנקודה הזו מספיק טוב. הסל"ד לא עלה בגלל החלפת חוטי ההצתה.

הסל"ד עלה במפתיע כיומיים לאחר שביקרתי אצל צביקה. באחת הפעמים שעצרתי ברמזור, המנוע עבד לפתע על סל"ד גבוה ו"חתך" הרבה יותר בעדינות. זה מה שגרם לי לחשוב שאולי היתה גם סתימה כלשהיא שהשתחררה.

מאז, לא חזרו הגמגומים אך הסחיבה נשארה גרועה והמנוע "חתך" מדי פעם.

לאחר החלפת חוטי ההצתה, נשמע שהמנוע עובד על אותו סל"ד גבוה (כאילו מגבר הטורים של המזגן פועל)

אבל התאוצה נשארה איטית להחריד והסחיבה לא מרגישה כמו 1600

פורסם

זה אולי סותר את המונח נטול תקלות -סובארוDL ,אבל אני ממליץ לבדוק קומפרסיה כי אני חושב שאולי יש לו בריחה אז אין למנוע כוח.

שאתה מדבר על חוסר סחיבה אתה מתכוון ללחיצה עד הסוף על הגז או "ליטוף"?

אם אתה מאיץ בעדינות אז תנסה להאיץ פעם אחת חזק ובטורים גבוהים ותראה אם יש שינוי בתחושה.

ואגב-יכול להיות שהבחור שכתב לך משאבת דלק צודק, אני החלפתי משאבת דלק במרצדס ועכשיו היא ממשיכה להאיץ גם אחרי 110 קמ"ש ללא בעיה מה שהיה קצת קשה לפני. נקודה למחשבה.

אם אחרי הכל עדיין הבעיה לא עוברת -ההיתי אומר לך תשפץ קרבורטור אך אני מאמין שהעבודה של צביקה לא אמורה לאכזב.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי, תקרא שוב את העמוד שניים האחרונים בשרשור, הוא היה אצל צביקה, המנוע שלו מעולה, נוסע מאוד מהר בבדיקה שלי.

יש לו בעיה אחרת שנבדקת כעת. הוא יהיה מחר אצל צביקה בבוקר שוב לכיוון ובדיקה ונשמע על התוצאות בהמשך.

• תוכן חדש...