Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אימי מתקשרת אליי שנשרפה לה נורה ברכב.

רכב שנת 95', 120K ק"מ. (בקיצור, לא חדש).

הגעתי אליה, החלפתי נורה, בדרך בדקתי גם שמן ומים.

נוזל קירור יש, סבבה....

בודק את השמן... אין שמן, המדיד על קצת מתחת למינימום :shock:

יש לציין כי כבר מעל לחצי שנה אף אחד לא בדק שמן.

טס לאוטו דיפו, קונה שמן -

(5 ליטר ליקויי-מולי זהב ובקבוק כחול של ליטר מתנה ב-99 ש"ח...שווה).

ממלא ליטר וחצי~שני ליטר עד שהמדיד על מלא, מתניע קצת, נותן למנוע לעבוד איזה 3-4 דקות, סוגר ת'עסק.

השאלה שלי היא האם יש טעם לגשת למוסך או שאם מפלס השמן לא יורד או יורד טיפה אין מה לדאוג כי זה נורמלי?!

(להזכירכם, שנת 95', 120K ק"מ)

פורסם

שמן מנוע לא "נעלם" לו ככה סתם.

חוסר שמן יצביע על אחד משני המקרים:

(1)שריפה דרך גומיות שסתומים ו/או טבעות בוכנה.

(2)נזילות.

במקרה של שריפת שמן ניתן לתקן זאת ע"י החלפת גומיות שסתומים(במקרה הקל) או שיפוץ/החלפת מנוע במקרה של טבעות בוכנה.

במידה ונזילה היא הסיבה ניתן להחליף אטמים ומחזירי שמן ע"מ לתקן את הדרוש תיקון.

בכל מקרה אין להזניח זאת ולגשת למוסך לאבחון.

במקרה ואין רוצים לתקן כאשר הבעיה נובעת משריפת השמן, יש לבדוק לעיתים מזומנות וזאת ע"מ לא ל"הרוג" את המנוע סופית ולהוסיף שמן בהתאם.

נזילות בכל מקרה אני ממליץ לתקן.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רגע, לדעתי - לפני שאתה רץ למוסך -

לא ציינת המצאות של שמן במים או מים בשמן, אז אני מניח שלא מדובר בפריצה באטם ראש. מכאן שמדובר או באכילת שמן כתוצאה מבלאי או מנזילות.

כמות כזאת של שמן שנעלמת בנזילות הייתה מכתימה בצורה רצינית את החניה שלכם. אם אתם חונים בחניה קבועה הייתם מרגישים בזה. אם לא - שווה להציץ מתחת לרכב אחרי חניה ארוכה כדי לבדוק אם מדובר בנזילה. נזילה יכולה להיות סיפור די פשוט לטיפול, כגון חיזוק ברגים באגן השמן, או בלגן כגון פריצת מחזירי שמן. אם אין נזילה - המנוע כנראה אוכל שמן.

תן לה לנסוע עוד כמה מאות ק"מ תוך כדי מדידות תכופות של כמות השמן. אם באמת רואים העלמות ממשית של שמן אחרי מרחק כזה, אז הדבר באמת מעיד על בלאי גבוה במנוע (כפי שעמית אמר - גומיות שסתומים או רינגים). מה שנראה מוזר לרכב עם 120K ק"מ.

לדעתי - אם גובה השמן במנוע לא נבדק מעל חצי שנה (כמה זמן באמת הוא לא נבדק?) , בהחלט ייתכן ומדובר באכילת שמן שהיא בגבולות הסביר - ברכב לא חדש, צריכת שמן מסויימת היא סבירה. כדי לראות מה באמת צריכת השמן במנוע - סעו עליו קצת ובצעו מדידות, ולו בכדי שיהיו לכם נתונים טובים יותר לספק למוסך. לרכב לא ייגרם נזק עוד כמה מאות ק"מ כל עוד תקפידו על כמות השמן.

פורסם

האם בדיקת השמן התבצעה לאחר שהרכב עמד לפחות שעתיים?

אם התשובה שלילית, אז יכול להיות שלא כל השמן חזר לאגן השמן ולא מדדת את הרמה

האמיתית שלו. אני ממליץ לך לבדוק שוב לאחר שהרכב עמד פרק זמן מכובד ,

ולראות האם יש עודף שמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תגובות:

המדידות נעשו לאחר שהרכב עמד.

הרכב חונה בחנייה קבועה ואין סימני שמן על הרצפה.

בשלושת הימים האחרונים הרכב לא איבד כלל שמן.

* הרכב היה במוסך והוחלף לו צינור מים ראשי יחסית,

ייתכן שבמהלך התהליך בצורה כלשהי המוסך ניקז שמן?!

בכל מקרה אני ימשיך לבדוק, אם מפלס השמן לא יירד, אני לא חושב שיש טעם לגשת למוסך.

• תוכן חדש...