Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב רצונות משפחתי לחסוך בדלק, ביטוחים וטיפולים חשבנו להחליף את רכבנו, מאזדה לאנטיס שנת 96 מנוע 1.8

חשבנו על רנו קליאו b שנת 2001-2002 1.4 הילוכים.

מכיוון שאני לא מכיר את הרכב רציתי להתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני:-D

רציתי לדעת איך הנוחות של הרנו לעומת המאזדה?

איך המנוע הקטן? עד כמה הוא חלש או מרגיש חלש מול המאזדה? (נתונים כמו 0-100 יכולים לעזור)

האם הטיפולים יותר יקרים ממאזדה? הבנתי שהמנוע מסובך מאוד.

מה לגבי ביטוחים לעומת היפניות?

אמינות כללית אשמח לשמוע

כנ"ל נקודות תורפה ומצב השוק

תודה, מקווה שלא העמסתי:wink:

תמיר

תמיר.

פורסם

ממה שאני יודע - המזדה היא סופר אמינה. לחבר הייתה מזדה שנת 96 יד 1 וב- 13 שנה אפס (0 !) תקלות. בלתי נתפס. אם היא עדיין נוסעת בצורה טובה אולי כדי להשקיע ביישור קו רציני ולקוות שהיא תשרת אתכם נאמנה עוד הרבה כי מדובר באמת ברכב מצויין.

בקשר לקליאו - 0-100 היה בסביבות ה- 10 שניות למרות שאני בטוח שברכב שלא טופל באופן קפדני הנתון הזה יהיה גרוע בהרבה. אם אתם מתכננים על טיולים משפחתיים המומנט לא יהיה מספיק גבוה (האוטו לא יאיץ כהלכה). הנוחות מעולה. הרבה יותר טובה מהמזדה. אמינות כללית - הרבה פחות טובה וגם הטיפולים נוטים להיות יקרים יותר.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

מנוע 1.4 עם 75 כ"ס.

לחבר יש את הרכב הזה, והרכב ממש עגלה בקושי סוחב.

אני מציע שתשקיע במאזדה כמה שאתה יכול, כי אין על מאזדה!.

פורסם

המאזדה אחלה רכב, ידוע:lol: הרכב אצלנו עבר יישור קו עצבני שכלל החלפת מנוע אצל בני ל

רק הצריכת דלק כמו של מנוע v6 מורידה את החשק:|

לפי הבנתי המנוע 1.4 הילוכים 98 כ"ס אך המומנט לא ידוע לי

עד כמה זה יבוא לביטוי מול המאזדה?

תמיר.

פורסם

הלאנטיס 1800 סמ"ק זריזה למדי, יותר מהרנו. אם זה מה שחשוב לך ברכב אז כנראה שעדיף שתישאר עם המאזדה.

תצרוכת הדלק, עד כמה שאני יודע, סבירה לחלוטין יחסית לרכב בקטגוריה הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקי, אם הרנו עגלה כמו שאומרים אני מעדיף להישאר עם המאזדה.

האם יש רכב חסכוני בדלק בעל מנוע 1.4-1.6 ידני שנראה טוב, ויכול להשתוות למאזדה או אפילו לקחת אותה?

חשוב שגם יהיה נוח

התקציב סביב ה25 אלף

תמיר.

פורסם

אני לא יודע מאיפה האמירות שהקליאו עם מנוע 16V עגלה, עם גיר ידני ומנוע 1.4 הקליאו לא תתקשה לשמור על קצב התנועה סביב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לי יש קליאו 1.4 משנת 2002 אוטו'.

מה שנכון נכון, תיבת ההילוכים האוטומטית הורסת, אבל אפשר ללמוד לשלוט בה בצורה טובה.

הזינוק של הקליאו ברמזורים מאוד מהיר ורק בעקיפות במהירויות גבוהות (120+) אני מרגיש קצת חוסר בכוח.

אני יד ראשונה של הרכב, ב5 שנים הראשונות טיפלתי במוסך יבואן מורשה (צומת סגולה בפ"ת). לקחו ממני הרבה כסף על חלפים לא איכותיים ועבודה עוד יותר לא איכותית. מאז אני מטפל בה לבד עם שכן מוסכניק והאוטו נוסע ללא תקלות מיוחדות.

רון

פורסם

תמיר,

נהגתי על כמה קליאו 1.4 אוטומטיות בגרסאות שונות קרוב ל- 5 שנים. בתור מכונית עירונית היא מצויינת. בנסיעות בין עירוניות אם אתה נוסע רגוע אתה יכול לצפות לצריכת דלק מעולה, 1:20 בכיף (5 ליטר ל- 100 ק"מ, בתנאי שהאוטו מתוחזק טוב). בגרסא הידנית - קל וחומר. צריכת דלק הרבה יותר טובה משל הלנטיס.

על המנוע: הוא 98 כ"ס. אני לא זוכר בדיוק כמה מומנט מושג ובאיזה סל"ד, אבל מהזיכרון ברגע שאתה מעמיס 4 נוסעים ומטען הקליאו לא מתה על זה. אם אתה נהג יחיד אז היא תהיה סבירה בכל כביש שהוא לא הררי מאד. כיפית לנהיגה, הגה סביר, שלדה טובה, משרה המון בטחון בפניות.

עם זאת - הלנטיס היא פנינה בכל הקשור לאמינות ואת זה אני לא בטוח שאפשר להגיד על איזשהו רכב שיצא מצרפת.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
פורסם

היי עופר,

זה הכל יחסי על הפנינה שלנו שפכנו 8 אלף שקל השנה:wink:

עכשיו הרכב במצב מצוין אך התחושה של האחזקה מבאסת הרכב אשכרה לוקח 1ל6

צריכה דומה לטוארג של חבר.

אני יודע שהמאזדה כנראה יותר טובה אך אנחנו חושבים כרגע על חיסכון, בביטוחים ובדלק וגם קצת להנות מנהיגה עם הילוכים:-)

בדרך כלל הרכב לא עמוס ורק אני ואמא שלי נוסעים על הרכב הזה.

אגב במאזדה, שאתה מדליק מזגן הרכב נהיה עגלה.

הפחד היחיד שלי מהרנו זה שהיא לא תספק את הסחורה מבחינת הכוח. ברור לי שהמאזדה יותר חזקה אך השאלה עם ההילוכים הידניים זה מתקזז קצת והרכב סוחב יותר

לגבי האמינות, הרכב אמור להיות אמין לא? בסה"כ הרכב פשוט מכאנית (או שאני טועה?) וגיר ידני אמורים לעשות את העבודה לא?

תמיר.

פורסם

בקשר לרנו וכוח - הרכב היה הכי חזק בקטגוריה בזמנו. במקומות כמו חיפה היא נעה מהר, כל עוד אין הרבה אנשים במכונית. מבחינה של כ"ס לטון אני לא חושב שהמזדה יותר טובה. לגבי האמינות - גם עם הגיר הידני זה עדיין רכב צרפתי עם כל המוזרויות שלו (טיימינג מסובך ויקר, מנוע צפוף). תריץ חיפוש בפורום טכני עם המילה "קליאו" כדי לראות בדיוק במה מדובר.

בכל מקרה - הכי טוב שתמצא מישהו עם קליאו 1.4 ותבקש ממנו סיבוב כדי להתרשם בפועל ממה שהיא מציעה.

פורסם

אני מבין שאתה ומשפחתך סובלים ממזוכיזם קל...

יש לי רעיון: אולי תאמר מהו התקציב לרכישה ונמצא לך אופציה קצת יותר הגיונית מרנו קליאו בת כמעט 9-10 ?

אם מה שאתם מחפשים זה שקט נפשי, חפשו אותו במקום אחר.

• תוכן חדש...