Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מילון מושגים משטרתי

1) מלמ"ש – חניך בקורס בבית ספר לשוטרים או מלשן משטרתי

2) קוד קריאה 647 – האם קוד הזיהוי בקשר , 647 האם שומע? או מיקום פיזי של הניידת בגיזרה המחולקת לקטעים או סימון לפעולה מסוימת בה עוסקת הניידת .

הציטוט מתוך דו"ח פעולה טופס 1952

"ביום X בשעה Y ביחד עם ינקלה וביחד עם משה – מלמ"ש במקום Z כאשר אנו במשמרת סיור קוד קריאה 647, ניידת מ- XX-XXX "

3) בבדיקה עם חוקר מש"ל

מישהו יכול לתרגם את האמור מהשפה המשטרתית לשפה של אנשים. אני הבאתי את השערותיי לא יודע מה נכון. אשמח לקבל את הפירוש הנכון. אם מדובר בסודות מדינה אפשר גם בה"פ

נוהל הליכים וטפסים של בדיקת שכרות

אקדים את המאוחר ואומר כי בבדיקת הינשוף יצא הנבדק שהוא לא שיכור.

אומר מה הבנתי ורוצה לקבל השלמה תיקון וכל מה שניתן כדי לקבל תמונה מלאה.

המקרה קורה בשעה 0335

אני מביא את גירסת השוטרים

הניידת מאותת לנהג לעצור.

הנהג עוצר

השוטר מריח מפיו אלכוהול.

אחרי המתנה של 17 דקות מתבקש לנשוף בנשיפון.

הנשיפון נותן אינדיקציה כי צרך אלכוהול.

רוצים לקחת אותו לבדיקת ינשוף מסרב שלוש פעמים לאחר שהוזהר מפני התוצאות הנובעות מהסירוב.

נוסעים לכיוון ניידת מתנ"א שרק בידה דוחות מתאימים לתת לו דו"ח בנידון.

בדרך לניידת מתפתח בריחה תקיפת שוטרים מעצר בכוח וכו'

גירסת הבחור ( בחור שאני מכיר אותו היטב ואני נוטה להאמין לדבריו )

החנה ליד ביתו.

בסמוך חנתה ניידת ממנה יצא בלש ודרש ממנו לעבור בדיקת נשיפון.

הבחור נושף ונמצא כי צרך אלכוהול. סיים משמרת כברמן בחתונה

נוסעים לניידת מתנ"א.

שם ממתין 15 דקות ומבצעים לו בדיקה.

הבדיקה יצאה תקינה הבודק אמר נשפת בסדר יצא 4-5 כוכבים ורמת האלכוהול מתחת לרף. הבחור עם הניידת חוזרים חזרה למקום בו הוא גר ושם נמצאת גם מכוניתו.

כאן ומבלי להיכנס לפרטים מתחולל מאבק בין השוטרים לבחור שבסופו הוא מובל לתחנה כבול באזיקים.

המשטרה דורשת לעצרו לשלושה ימים בגין מסוכנות לציבור בית המשפט משחרר את הבחור בערבות אישית בלבד תוך שהוא מוסיף לכך עונש בזו הלשון

"לאור העובדה כי החשוד נתפס כשהוא נוהג בגילופין, אני מורה כי תנאי לשחרור של החשוד הוא כי יימנע מנהיגה למשך 7 ימים."

לפני השופט לא הוצג כל מסמך על נהיגה בשכרות אלא רק מתוך סיפור המעשה כפי שסופר על ידי התובע , ונסמך על דוחות הפעולה שמולאו על ידי השוטרים.

עד היום לאחר שחלפה כמעט שנה לא הוגש כתב אישום נגד הבחור באישום של נהיגה בשכרות.

מאידך הוגש נגדו כתב אישום על תקיפת שוטרים ועוד מגילה.

ומכאן השאלות:

מה הנוהלים לבדיקת נשיפון , לבדיקת הינשוף איזה טפסים יש למלא בכל שלב ושלב אני מבין כי יש צורך גם למלא דו"ח מאפיינים, האם הנבדק מקבל לידיו טופס כלשהו בסיום הבדיקה, במקרה של תוצאה שלילית או חיובית, האם מתנהל יומן פעילות או משהו בדומה לו בו נרשמות כל הבדיקות שנעשו לנהגים בינשוף באותו משמרת וכו'. במקרה של סירוב להיבדק הבנתי כי ממלאים דו"ח סירוב ועליו צריך לחתום המסרב להיבדק.

איזה פעולות לא בוצעו כהלכה והיו צריכות להיות מבוצעות , אם מדובר בסרבן בדיקה או אם מדובר בנבדק שרמת האלכוהול גבוהה מהרף או במקרה של בדיקה בה נמצא כי נמצא מתחת לרף.

ולסיום האם קיים נוהל משטרתי המפרט את כל האמור לעיל , כפי שקיים למשל בהפעלת ממל"ז.

רק כל מי שיודע בוודאות את התהליך כולו או חלקו מתבקש להגיב להוסיף ולשנות . בתודה מראש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מילון מושגים משטרתי

1) מלמ"ש – חניך בקורס בבית ספר לשוטרים או מלשן משטרתי

2) קוד קריאה 647 – האם קוד הזיהוי בקשר , 647 האם שומע? או מיקום פיזי של הניידת בגיזרה המחולקת לקטעים או סימון לפעולה מסוימת בה עוסקת הניידת .

הציטוט מתוך דו"ח פעולה טופס 1952

"ביום X בשעה Y ביחד עם ינקלה וביחד עם משה – מלמ"ש במקום Z כאשר אנו במשמרת סיור קוד קריאה 647, ניידת מ- XX-XXX "

3) בבדיקה עם חוקר מש"ל

מישהו יכול לתרגם את האמור מהשפה המשטרתית לשפה של אנשים. אני הבאתי את השערותיי לא יודע מה נכון. אשמח לקבל את הפירוש הנכון. אם מדובר בסודות מדינה אפשר גם בה"פ

בעניין הקשר - אין לי מושג אם מותר לי או לא לומר את הכוונה, ולכן אשאיר את זה כך. בעניין דו"ח פעולה - איך קיבלת אותו?!

מלמ"ש הוא חניך בבית הספר לשוטרים: מרכז ללימודי משטרה.

מש"ל - מרכז שירות לאזרח.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

צולם מתוך התיק כחומר חקירה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
כאן ומבלי להיכנס לפרטים מתחולל מאבק בין השוטרים לבחור שבסופו הוא מובל לתחנה כבול באזיקים.

אתה יכול לפרט? זה הרי החלק הכי חשוב...

בלי קשר, לפני כשנה היה פה שרשור של בחור שהותקף על ידי שוטר באגרוף לחזה, כאשר הילד שלו נמצא עימו ברכב, נדמה לי בשל ויכוח על חניה ו/או מעבר של אוטובוס.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שלום!

יש נוהלים מסויימים לגבי בדיקת שיכרות. חלקם הוגדרו ע"י הוראות היצרן של המכשיר, חלקם באו כי פועל היוצא של פסקי הדין. למשל לפני שלוש שנים רשמו את אותו הזמן על כל הטפסים ולא היה ניתן להוכיח המתנה של 15 דקות תרם תחילת הבדיקה. לאחר פסקי דין המזכים החלו לרשום זמנים שונים בטפסים שונים. גם הטפסים עצמם מתחלפים, כיום הם לא כמו לפני שנתיים. השתנה גם מהלך בדיקת המאפיינים, וכו כו.

יקח הרבה זמן לתאר את כל הטפסים ומה משמעותם. בנוגע לשאלות העיקריות... במידה והנבדק צלח את הבדיקה - הוא משוחרר לשלום ולא מקבל כלום. במידה ונכשל - הוא מקבל טופס הזמנה למשפט בו מצויינים זמן, מקום, סעיף העבירה, בית המשפט ותעריך הדיון. הוא מקבל גם הזמנה לשימוע, רשיונו נלקח ומקומו נותנים דף אימו יוכל לנהוג עד השימוע (בסה"כ 3 דפים אם אני לא טועה).

לאחר מכן ניתן לקבל חלק מחומר החקירה בתביעות. שם יהיו בין היתר המזכרים של העוצרים ועורכי הבדיקה, פלטי הינשוף (פעמיים), פלט הכיול, יומן הכיולים, טופס בדיקת המאפיינים, טופס ה-V ודף ראשי של התע"צ.

הנאשמים המתקדמים יוכלו לקבל בבית דגן את רשימת התקלות של המכשיר אימו נעשתה הבדיקה ואת תוכנו של התע"צ.

פורסם

מכות היו לא היו הם באמת עיניין פרטי, שהוכחתו תהיה לא קלה אבל אפשרית. גירסה מול גירסה.

תמוטט את הגירסה בקשר לחצי מהעדות , יקל עליך להוכיח את השאר.או שהתביעה תבין כי יש לה בעייתיות עם העדויות השקריות של השוטרים המעורבים ותבקש לבטל את התיק

לכן ההתמקדות היא בכל מה שקשור לבדיקת השיכרות נוהליה וכו' שהיא החצי מן העדות כאמור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ד"ר תודה

קידמת אותי לא מעט.

אחדד את השאלות בארבע

האם קיים בשפה של הבודק- " כן נשפת בסדר 4-5 כוכבים " דהיינו לא הכשלת את הבדיקה.

האם למרות שהנבדק שעבר את הבדיקה לא מקבל דבר לידו, האם קיים רישום כלשהו אצל הבודק ( יומן הפעלה למשל ) המעיד כי אכן פלוני נבדק בשעה זו וזו ויצאה בדיקתו תקינה.

האם לפני בדיקה בנשיפון יש להמתין 15 דקות או רק לפני הבדיקה בינשוף.

האם כאשר יש סירוב לבדיקה אצל השוטר בשטח יש צורך לנסוע לניידת שבה יש את הינשוף כדי למלא את הדוחות או שבידי השוטר בשטח יש דוחות כאלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כעיקרון ניתן להוכיח את שכרות שלא ע"פ הדרך המדעית וישנו פסק דין עליון עוד מלפני 20 שנה על אחד שמתבוסס בקיאו ומתגלגל בין הבקבוקים הריקים. אלה שעו"ד טוב יוכל לטעון כי מאז 2005 בדיקת המאפיינים לא מעוגנת בחוק. מתוך הנסיון, טיעונים מלומדים כגון זה נדחים ע"י רוב בתי המשפט.

אילו הייתי מעיד מטעם התביעה, הייתי יכול לספר לבית המשפט על כך כי לא מעט נבדקים צולחים את הבדיקה בזכות דרכי הנשימה הגדולים. ז"א הם נושפים 1.5 ליטר הנדרשים מבלי שהביאו את האוויר מהריאות. בגרמניה למשל גבר צעיר ידרש לנשוף יותר מ-3 ליטרים.

פורסם
ד"ר תודה

האם לפני בדיקה בנשיפון יש להמתין 15 דקות או רק לפני הבדיקה בינשוף.

האם כאשר יש סירוב לבדיקה אצל השוטר בשטח יש צורך לנסוע לניידת שבה יש את הינשוף כדי למלא את הדוחות או שבידי השוטר בשטח יש דוחות כאלה.

אין שום צורך להמתין לפני הנשיפון. מדובר בבדיקה פנימית. עלו גם הטענות כי אין צורך להמתין לפני הינשוף אם הוכח (הנאשם עצמו אמר) כי שתה זמן רב לפני הבדיקה. אלה שכב' השופט טננבוים הכריע בתיק של עופר שלם כי אין להאמין לנבדקים ויש להמתין בכל מקרה. אגב, ישנם המחקרים שטוענים כי 15 דקות לא מספיק ויש להמתין 20 דקות. לצערי בארץ לא הוגדר מספיק טוב מה פירוש ההמתנה. בארה"ב למשל אם הנאשם גיהק - ממתינים 15 או 20 דקות מהתחלה.

למיטב ידיעתי שוטר בשטח יכול לרשום דו"חות ולהחרים את הרכב יכול רק קצין.

פורסם

ישה,

בלי להכנס לפרטים הקטנים, נראה לי כי גישתך לענין נכונה. בבית המשפט הנטיה היא להאמין לשוטר, ולא כל שכן אם מדובר במספר שוטרים.

אם תוכל לערער את אמינותם יהיה סיכוי להצלחה.

השיטה המשטרתית של תקיפת אזרח והגשת אישום כנגדו בשל תקיפת שוטרים היא שיטה ידועה. בתקופת ההתנתקות שברו השוטרים שיאים כאשר האשימו נערות בנות 14 שתקפו שוטרי יס"מ (שהם בגודל של מקרר בערך).

כפי שאמרתי, הנטיה בבית המשפט היא להאמין לשוטר - אבל אם הפלת אותו במשהו אז יש סיכוי.

דני

• תוכן חדש...