Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למצלמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך מצלמה שתצלם באיכות סבירה ומעלה לצילום במוזיאונים, תערוכות וכ"ו בשביל הלימודים.

זאת אומרת מצלמה יחסית קטנה עם תפעול הכי פשוט שיש לאנשים חסרי ידע במצלמות.

התקציב עד 200 דולר כולל משלוח (מזמין כנראה מאיביי), רצוי שיהיה משהו של קנון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

למה לא לקנות מהארץ? יש המון סוגים של קנון שיתאימו בול למשימה הנ"ל (720IS לדוגמא,SX100 משומשת,וכו')

אגב אתה לא חייב להתמקד רק בקנון,יש לא מעט מקבילות של ניקון,אולימפוס,פוג'י וכדומה שיעשו את העבודה.

חכה לבכירים ממני (פאלו,ווקה,RS) שימליצו לך :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני קניתי לאחרונה canon sd1100is

מאחר וזה דגם "ישן" שמוחלף ע"י דגם חדש יותר, ניתן למצוא אותו במחירים של 120-150 $.

(לפני שנה עלה 200-250$)

עדיין לא קיבלתי אותה כך שאין לי עדיין חוות דעת אישית, אבל כבר עשיתי את הסקר והביקורות טובות.

השיקולים שלי בבחירה:

1.קנון - השוותי רק בין מצלמות קנון השונות מסדרת SD - בארץ נקראות IXUS

2.זו המצלמה הקומפקטית ביותר מבין המועמדות שלי - במימדים ובמשקל.

3.עינית.

כמו כן, תכונות נוספות:

4.רק 8 מגה פיקסל.

5.מסך לא גדול - 2.5"

6.עדשה ממוצעת - זוית לא רחבה וזום רק X3

7.מחיר אטרקטיבי. היה מבצע מעולה, אבל הצבע היחיד שנשאר היה חום...

פורסם

אני לא רוצה פוג'י אוליפוס ושאר החברות, תמיד מצאתי בעיות בצילום עם המצלמות האלה ולא מעוניין בזה שוב.

לקנון יש חיישן שמונע עיוותים ובעיות בגלל רעידות קלות בידיים ולכן אני מעוניין בקנון.

אני גם לא רוצה משומש אלא חדש בלבד.

הבנתי שיש גם את היבואן H4 שהוא המקביל של קרט רק במחירים זולים יותר, האם המחירים משקפים את האיכות והשירות או שאין חשש?

in the face

with a chair

פורסם
אני צריך מצלמה שתצלם באיכות סבירה ומעלה לצילום במוזיאונים, תערוכות וכ"ו בשביל הלימודים.

לא יכול להמליץ על דגם ספציפי, אבל על כמה פיצ'רים שכדאי לשים דגש כן:

1. רגישות - יש מוזאונים שלא מאפשרים לצלם עם פלאש. רצוי שיהיה אפשר לצלם עם מצלמה עם ISO 1600 ואפילו יותר בלי יותר מידי רעש.

2. צריכה להיות אפשרות לצלם על זמני חשיפה ארוכים, של 2 שניות ויותר ללא רעש מיותר. (יש מצלמות שעל זמני חשיפה ארוכים גורמות להרבה רעש בתמונה).

3. יותר כדאי שיהיו סוללות (נטענות) AA, כי ניתן להשיג אותן בכל מקום.

4. רצוי שתיהיה גם עינית אופקטית. במסך לא רואים טוב בשמש.

לאחר ניתוח לפי פרמטרים אלו המלצתי לחבר שלי שחיפש מצלמה קטנה בגודל ומרבה לטייל בחו"ל CANON A1000IS. למצלמה 10MP, זום אופטי X4, עינית אופטית.

הוא מרוצה ותאצות צילום טובות מאוד לטעמי: חדות, צבעים וכד'.

בקיצר, אני אישית, אחד שמצלם בעיקר עם SLR/DSLR (למרות שבזמן אחרות הרבה חוטא עם P&S, במיוחד תמונות שאני מפרסם באינטרנט) אילו הייתי מחפש מצלמה קטנה, הייתי לוקח את אותו דגם שהמלצתי לחבר (לא דגם הבא A2000 כי אין לו עינית אופטית).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא רוצה פוג'י אוליפוס ושאר החברות, תמיד מצאתי בעיות בצילום עם המצלמות האלה ולא מעוניין בזה שוב.

לקנון יש חיישן שמונע עיוותים ובעיות בגלל רעידות קלות בידיים ולכן אני מעוניין בקנון.

אתה בא לבקש המלצה או בא להמליץ, כי מה שכתבת למעלה הוא פשוט לא נכון. יותר לא נכון מזה שצרפתיות לא אמינות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה לא נכון?

אני אומנם לא זוכר דגמים אבל ספציפית בפוג'י יש מריחות בגלל רעידות קלות של היד בזמן צילום.

יש דגמים שהתופעה הזאת כבר לא קיימת בהם?

in the face

with a chair

פורסם

דווקא לפוג'י יש דגמים שידועים באיכות צילום טובה בתנאי תאורה בעייתיים

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

אני כן הייתי שוקל ברצינות את F100 FD של פוג'י (בתוספת קטנה לתקציב ):

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=695434

הפרס שקיבלה המצלמה הזאת:

http://www.2create.co.il/news.asp?news=fuji-f100

סקירות המוצר בארץ:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3554435,00.html

דוגמא של התמונות:

http://www.kramery.com/forum/forum_posts.asp?TID=23212

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
למה לא נכון?

1. כי היום גם יש מייצב במצלמות של פוג'י.

2. קיומם של מריחות הוא לא רק עניין של מייצב.

לעניין, צילום במוזיאון יכול להיות בעייתי בגלל:

1. מיעוט אור (אני מניחש אסור להשתמש בפלאש במוזיאון). כאן באמת למייצב יש יתרון (הוא לא עוזר שמצלמים עצמים נעים, אבל בצילום עצמים נייחים הוא יעיל!). בנוסף יש יתרון ל-ISO גבוה איכותי (הגברת רגישות החיישן לאור שמאפשרת לקבל תונה כשיש פחות אור אבל מוסיפה "רעש" או "גרעיניות" לתמונה).

בכל מקרה, שליטה ידנית תעזור כאן ורצוי לקבל הבנה בסיסית בצילום כדי לקבל תוצאות טובות היכן שחסר אור. אפשרות אחרת היא לאתר מצב "סצינה" מוגדר מראש שמתאים לצרכים.

2. הצבע של האור. לאור יש צבע ואם המצלמה לא מחשבת אותו נכון (white balance) הלבן שבתמונה מקבל גוון בשל האור המוקרן עליו. כתלמיד אומנות זה ישנה את תפיסת הצבע של היצירה ויכול להיות עבורך משמעותי. יכול להיות שתזדקק להבין כיצד מגדירים WB במצלמה, לקבלת תוצאה אופטימלית.

כמובן שהכל מותנה ברגישות ובצורך שלך באיכות גבוהה של צילום. אם כל מה שאתה צריך זה תיעוד כללי גרידא, כל מצלמה עם מייצב טובה לך. אם לא, ואם אתה מוכן ללמוד קצת לתפעל כדי לקבל איכות טובה יותר, דווקא הפוג'י שהמליצו עליה מתאימה.

עוד יותר טובה לאור חלש היא המחליפה של ה-100FD, ה-200EXR, אבל גם כאן צריך ללמוד את הפונקציות המיוחדות שלה, שנותנות תוצאה טובה יותר באור נמוך.

אבל, שוב, אם איכות התמונה לא נורא חשובה, קנה משהו כמו קנון 590 וסע לשלום.

פורסם

אני צריך בעיקרון מצלמה לצילום כללי יחסית, לא מדובר על פרטי פרטים כי זה לא לצורך אומנות אלא רק לתיעוד.

אמא שלי מסתובבת בכל מיני מקומות שכאלה במסגרת הלימודים (אדריכלות ועיצוב פנים) והיא רוצה לצלם כדי לתעד את מה שראתה וסביר להניח ללמוד אחרי זה מהתמונות כל מיני דברים.

את הפוג'י הספציפית היתי לוקח בלי לחשוב פעמיים אם היו לה סוללות מתחלפות ולא אחת קבועה שנגמרת אחרי כמה תמונות (זה בעיה שאתה באמצע טיול בלי אפשרות לצלם בגלל סוללה).

in the face

with a chair

פורסם

אמא שלך מצלמת יותר מ-200 תמונות בפעם אחת?

אם כן, קנה סוללה נוספת...

עם זאת, צילום אומנות וצילום אדריכלות דורשים דברים שונים ממצלמה. לצילום אדריכלות רצוי מצלמה עם זווית רחבה לעדשה. בוא אני אעשה לך את החיים קלים, אם אתה רוצה מצלמה כללית להדיוטות ה-TZ5 של פנסוניק נמכרת כיום ב-bhphotovideo ב-$215, עקב יציאת דגם חדש.

יש לה עדשה רחבה, זום מפלצתי לגודל, מסך נפלא ומצב "פול-אוטומט" חכם ומוצלח. קנה אותה וסע לשלום (המפתחות בפנים).

נ.ב. בארץ היא עולה קצת יותר, אבל תביא בחשבון שבקניייה מחו"ל יש גם משלוחה ומע"מ (אלא אם יש לך מבריח).

פורסם

כמובן אל תחפש את המגה פיקסלים! רק חובבנים שלא מבינים בצילום מתלהבים מזה. בתאכלס, אתה לא צריך יותר מ5 אבל ככה השוק הזה עובד. כמה שיותר פיקסלים ככה העם חושב שזה יותר איכותי. :roll:

חפש מצלמה עם מייצב תמונה, זום אופטי נוח לך ואיכות תמונה המתאימה לך. כי ב200 דולר אתה לא יכול לבקש הרבה.

המצלמות עם החיישן הקטן לא כל כך אוהבות ISO גבוה ולא יכולות להתמודד בצורה טובה עם הרעש הנוצר מרגישות גבוה. ככה שאם אתה צריך לצלם יותר בפנים ויש לך אפשרות לראות תמונות בגודל מלא ב100% קרופ בISO 200+ ,זה אחלה בדיקת איכות תמונה בתנאים "קשים". :)

להמליץ כאן לך על משהו שבאמת שווה אף אחד לא יוכל לך כי אף אחד לא מחזיק 5 מצלמות שונות ומשווה אותן כל יום. כל אחד שקונה מצלמה ומרוצה ממנה, ימליץ לך עליה. אבל זה לא אומר שהיא טובה.

• תוכן חדש...