Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה!

היום לאחר ביקורי במוסך הנ"ל הייתי חייב לפתוח את השרשור הזה.

לאחר 60K על הסיוויק הייתי צריך לעשות לה טיפול, וכמו בכל טיפול אני נכנס למוסך מורשה כמו ילד טוב.

לצערי הפעם לא היה כל כך כיף, אקדים ואומר שידעתי לאן אני הולך ומה העלות שכן עשיתי בירור לפני ביקורי במוסך.

לאחר הגעתי למוסך, בעודי יושב וצופה איך מטפלים לי ברכב ומפרקים את הבלמים (הליך קבוע וידוע בטיפול) ניגשים אליי המוסכניקים ואומרים לי שיש להחליף סנדלים אחוריים + דראמים קדמיים.

לאחר זאת, אני ניגש כמובן לראות במה מדובר ומה העלות, לצערי למוסכניקים לא היה הרבה מידע להגיד לי על מה מדובר והראו לי שפשופים בסנדלים האחורים שלטעמי אלו אפילו לא שפשופים.

בבלמים הקדמיים יש לומר שדווקא הם צדקו, כרגיל אפילו שהרפידות עברו רק 10K הם באים ומודיעים לי שיש להחליף אותם, מין נוהל ידוע, הפעם דווקא הם היו על הסף ולפי המצב אפשר לסחוב עוד 5K על הרפידות האלה, מפה לשם לדבריהם צריך גם להחליף דראמים, לעיניי הבנתי שצריך.

אוקיי, בעודי אדם שחושב קדימה ורואה עצמי עם הרכב לעוד 2 3 שנים, אני חושב ואומר יאללה בוא נראה מה המחיר של כל העסק, לבסוף לא פחות ולא יותר, איש ההצעות מחיר שלהם אומר לי בעל פה שזה מחיר של 1800 שקל למערכת הבלימה כולה.

לאחר שהלך להוציא לי הצעת מחיר (יש לומר שלא עשה זאת בחפץ לב) התסבר לו שזה פחות 400 שקל, מוזר קצת לא?

בכל מקרה, לא סידרתי את הבלמים.

בסיום הטיפול אותו בחור לקח לי את הרכב לנסיעת מבחן כנהוג, מפה לשם נכנסתי לרכב שלי והוא ניסה להוציא אותי בטענה שהוא לא יכול לנהוג כשמישהו יושב לידו, נו אתה רציני?! ומה אתה עושה כשאימא שלך נוסעת איתך? שם אותה בבאגז'?

עוד כמה דברים שהפריעו לי, אני שואל את הפקידות בקבלה לגבי אחריות של הטיפול והן עונות לי שהן בכלל לא מכירות את הנושא של 3 חודש אחריות או מספר הקילומטרים.

עוד יש לציין שאת מחיר שעת העבודה לשעה הם זוכרות במעורפל. ממש יחס מגעיל.

אוסיף ואומר שהחיוב על מספר שעות הטיפול היו פי 2 ממה שעבדו בפועל, שכן בדקתי באיזה שעה התחילו ובאיזה שעה סיימו.

בגדול, לצערי כל פעם אני מתאכזב ממוסך מורשה הונדה מאיר דוידוב מחדש, הפעם החלטתי שאין ללכת לשם יותר או להמליץ לאנשים לטפל ברכבם שם.

אני עדיין שוקל לפנות להונדה לגבי הנושא הזה, השאלה עד כמה יתייחסו לנושא זה ברצינות.

Polo 2012

פורסם

תיראה, אני מצטער לשמוע על החוויות הלא נעימות שעברת שם.

מתי אנחנו, הישראלים, נבין שיש להצביע ברגליים? ברור שעליך לקבול ולהתלונן! רק כך יזוז כאן משהו במדינה בכול הנושא של שירות ויחס ללקוח. באירופה, אם משהו לא מוצא חן בעיני הלקוחות הם יוצרים חרם באלפים, עד ל"התקפלות" נותן השירות לכאורה. כאשר היו שמועות (אולי יש להגיד הוכחות) שחברת האנרגיה Shell מזהמת או פוגעת בחי בסביבה של איזו רפסודת קידוח באיזה חור בים הצפוני, כל תושבי האי הבריטי הפגינו ברגליים ולא רכשו בתחנות שלהם דלק. כולם.

Shell התקפלו בדיוק לאחר מספר ימים.

כך היה גם בצרפת כאשר משהו לא מצא חן בעיניי נהגי המשאיות. אלפי (!) משאיות נסעו בעורקי התחבורה הראשיים במהירות של צב נכה והשיגו תשומת לב ואולי גם את מה שרצו (לא זוכר כיצד נגמר נושא זה).

איפה שהוא זה צריך להתחיל! אם כולנו נחשוב שתלונה בכול מיקרה הרי לא תעזור - טעות בידנו. עליך להתלונן אצל היבואן, ואם ינפנפו אותך משם - פנה להונדה העולמית; אתה תתפלא לקבל מהם תגובה בנושא! מניסיון שלי אישי עם מספר חברות אחרות ובתחומים שונים.

לא לשתוק.

פורסם

א. שעות עבודה לכל טיפול נקבעות לפי היצרן ולכן גם אם לקח לעובד חצי מהזמן (או במקרה הגרוע פי 2 מהזמן המוצהר) בקבלה אתה תראה את אותה כמות של שעות עבודה שהיצרן קבע.

ב. הייתה צריך לפני שאתה מכניס את הרכב לטיפול לתאם עמדות עם מנהל המוסך שאתה לא מוכן שיסעו לך ברכב ללא נוכחותך.

ג. חבל שאתה נתפס לעובדים הכי פשוטים שלא תמיד צריכים להכיר את כל הכללים מ-א' עד ת'. זה כמו שתתרגז על העובד ניקיון שהוא לא יודע להבין בין סיוויק לאקורד.

אם כל הנ"ל באמת מפריע לך אז צור קשר (טלפון/פקס/מייל) עם המחלקת שירות של היבואן ואני בטוח שיחזרו אלייך (בכל המקרים אצלי תמיד חזרו אליי חוץ ממרכז השירות של יונדאי).

לסיכום, סוף מעשה במחשבה תחילה, אני מקווה שלהבא תלמד מהמקרה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

צריך לפתוח שרשור "המלצה באיזה מוסך נותנים שירות גרוע". לפחות שם לא ניפול.

ולעניינך, מוסך דוידוב וכמו כן מוסך צרפתי במישור אדומים הם שתי מוסכים שהתחילו ממוסך קטן ומשפחתי.

לצערי כשהם היו "קטנים" היחס והשירות היו מצויינים. היום 2 המוסכים הם אימפריה של תיקוני רכב, גם

בתחום הרכב הכבד (אוטובוסים, משאיות), וככול שהם גודלים היחס והשירות נהיה גרוע מאוד. גם לי יש

נסיון רע עם שניהם אבל עוד מהתקופה שעבדתי באוטובוס.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

שעות עבודה במוסך לכל עבודה נקבעות ע"י היצרן, תשמח שלקח פחות זמן וכך יצאת יותר מוקדם מהמוסך.

לדעתי נסיעת מבחן צריכה להתבצע עם בעל הרכב. במוסך מורשה של סיאט שטפלתי ברכב שלי לעולם בעל המוסך או מנהל העבודה לא סרבו לבקשתי להצטרף אליהם, ולא רק זאת פעמים רבות הם קראו לי להצטרף אליהם.

במוסך כאמור לעיל, תמיד הייתי מדבר עם מנהל העבודה ו/או בעל המוסך, הרבה פעמים עובדים על הרכב "צעירים" שמבצעים את המוטל אליהם ואת מה שאמר להם מנהל העבודה שצריך לעשות.

חבל רק שהמוסכניקים שדברת איתם, במקום להגיד לך תדבר עם מנהל העבודה הראו לך דברים שהם חשבו שקיימים.

זכותך לפנות להנהלה הראשית, אך האם ניסת ללבן קודם כל את הענין עם בעל המוסך.

עם הסיאט שהוזכרה התחלתי לטפל במוסך מורשה בעיר מגורי, זה היה כמובן נוח בצורה מדהימה, אלה מה היחס שם לא נראה לי. לאחר שני כניסות למוסך עזבתי והתחלתי לטפל במוסך מורשה אחר (עיר ליד, קצת פחות נוח) עם אותו מוסך המשכתי לעבוד יותר מתריסר שנים, עד שמכרתי את הרכב.

אז כמו שאם רופא המשפחה שמטפל בך לא נראה לך ואתה עובר רופא. גם כאן אותו דבר - תחליף מוסך.

פורסם

לא בטוח שהם עבדו פחות שעות עבודה ממה שאתה מציין.

נניח שעל החלפת שמנים/פילטרים וכד' מוקצב זמן תקן 0.75 שעה.

נניח שעל החלפת בלמים ודרמים מוקצב זמן תקן 1.25 שעה.

כלומר, זמן עבודה תקני = 2 שעות.

אם עבדו על הרכב שני מכונאים, אפשר היה לסיים את העבודה בפועל תוך 1.25 שעה, אבל עדיין אתה צריך לשלם עבור 2 שעות עבודה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני באמת ובתמים לא מבין מה אתה רוצה צהמוסך.

-את עניין התמחור לפי שעתון היצרן הסבירו לך.

-את עניין הצעת המחיר בע"פ למערכת הבלימה אני גם לא מבין, אתה מצפה שהוא ידע תמחור מדויק של כל חלק וחלק במחסן בע"פ? הוא נתן לך הצעת מחיר משוערת ואפילו היה מספיק הגון וישר לתקן את ההצעה כלפי מטה ב 400 ש"חי (תאמין לי שלא כל מוסך היה עושה את זה).

-בקשר לרמה המקצועית של דיאגנוזת הבלמים, אתה בעצמך אומר שהיא הייתה נכונה וטובה.

- בקשר להשתתפות בנסיעת המבחן, אני יודע בוודאות מוחלטת (נכון ללפני 10 שנים, אולי זה השתנה מאז)שהביטוח של בוחן הרכב הוא לעצמו בלבד ואסור לו לקחת איתו אף אחד. תבין, אם הוא עושה תאונה, לא מפעילים את הביטוח שלך אלא את הביטוח שלן ואם הוא נוהג בניגוד לתנאי הפוליסה, שניכם בבעיה.

-זה שכח העבודה הפקידותי במוןסך לא מקצועי, נו באמת, מזל שלא שאלת את הפקידה מה הטורק של הסגירה של ברגי ראש.

היא מקבלת כרטיס עבודה, עושה לך חשבון כמו תוכי וגובה כסף, בזה מסתיים תפקידה.

בלי בכלל להכיר את המוסך המדובר אני יכול בהחלט להגיד לך שעל פי מה שסיפרת כאן, סתם הכפשת את שמו של מוסך שלמראית עין (שוב, לפי מה שאתה סיפרת) מתנהל בסדר גמור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא נראה לי שהוא דיבר על המחיר כ"כ כמו על השירות והיחס שלא היה טוב, וכמובן חוסר המקצועיות שדברים לא הוסברו נכון.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תוכן חדש...