Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

automatic gear fault C5

adel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

היום בבוקר במהלך נסיעה קצרה, שמעתי צפצוף קטן ונדלקה נורת service, על המסך נכתב ליautomatic gear fault. הגיר נשאר בהילוך D אך לא מעביר לידני למשל. אני לא יודע אם הוא ננעל על הילוך מסוים או הוריד והעלה הילוכים, עצרתי אחרי כמה מטרים. כיביתי והדלקתי שוב. הכל חזר רגיל, הservice נכבתה. הגיר תיפקד רגיל.

את האמת אני מפחד מהדברים הללו, מה קרה כאן?

פורסם
אגב, איך בודקים שמן גיר במכונית הזאת? אשמח לקבל הסבר על כך.

אין ממש מדיד שמן גיר אם חסר שמן גיר המנורות בלוח השעונים יידלקו,אם אתה בכל זאת רוצה לבדוק הפקק ריקון של הגיר מורכב מבורג חיצוני לריקון כל השמן ומבורג פנימי קטן יותר שמטרתו היא לרוקן את עודפי מילוי השמן אניממליץ לך לא להתעסק עם זה אלא במוסך מורשה כי יש תהליך מסויים לביצוע מילוי/ריקון השמן.

פורסם

על לך להתעסק עם זה.

לבדיקת שמן צריך להכנס מתחת לרכב או להרימו ותזדקק למפתח אלן ארוך.(או בוקסה אלן ארוכה) ולך תדע איזה שמן גיר צריך....

כנס לאחד הדיאגנוסטים של סיטרואן הם יקבלו פניך בברכה...

בעל C5מאוכזב

ומחזיק גם מזדה 3 חדשה מאד מרוצה.

פורסם

בדיקת שמן גיר אוטומטי או החלפה ב c5 היא לא כזה סיפור.

קונים שמן גיר בחברה ואז התהליך הוא כזה:

לבדיקה: פותחים את פתח המילוי בגיר מלמעלה (ליד חיבור בורר ההילוכים) ומוסיפים חצי ליטר.

פותחים מלמטה את פתח הביקורת הקטן שבמרכז פקק הריקון (צריך להזהר לא להתבלבל ולפתוח את פקק הריקון)

לאחר פתיחת הפתח עודפי השמן ישפכו דרך פתח הביקורת. אם לא יוצא שמן בכלל אז חסר הרבה שמן ויש לסגור את פקק הביקורת ולחזור שוב על התהליך מההתחלה.

להחלפה: מרוקנים את השמן על ידי פתיחת פקק הריקון, סוגרים, מוסיפים 2-3 ליטרים ואחר כך מתחילים את תהליך הבדיקה הנ"ל.

בעקרון, לפי היצרן תיבת ההילוכים לא דורשת החלפת שמן ואם אין נזילה או תקלה לא צריך להתעסק עם זה.

פורסם

ערב טוב,

אתמול נכנסתי למכון גירים, ביצעו סריקת תקלות. בגיר קיבלנו שתי תקלות:

1.משהו עם oil pressure regulation

2. משהו עם shiftlock lever position

הוסבר לי שהתקלה השניה נובעת מהראשונה, שהיא בעיה בשסתומים. הוא אמר לי שצריך להחליף אותם (הראה לי את המשופרים עם קונקטור שחור לעומת המקורי קונקטור ורוד) ונקות את המוח של הגיר ובדוק מצב השמן, ואם צריך גם לבצע עדכון תוכנה לגיר.

הוא אמר לי שהוא כרגע מאפס את התקלות, ונתן לי לנסוע 5 דקות ובדק שוב, התקלה לא חזרה. הוא אמר לי שהבעיה בתחילתה ולא חמורה, אך מתי שזה יקרה שוב לחזור מייד כדי לעשות את זה ולא לחכות. הוא גם ביצע נסיעת מבחן ברכב, ואמר לי שאין משהו חריג בהעברת ההילוכים.

פורסם

הקפצה, האם האיפוס הזה יכול לגרום לבעיה יותר גדולה? כלומר "להחביא" את התקלה עד שתצוץ פעם נוספת יותר גדולה?

• ספונסר פורום
פורסם
בדיקת שמן גיר אוטומטי או החלפה ב c5 היא לא כזה סיפור.

קונים שמן גיר בחברה ואז התהליך הוא כזה:

לבדיקה: פותחים את פתח המילוי בגיר מלמעלה (ליד חיבור בורר ההילוכים) ומוסיפים חצי ליטר.

פותחים מלמטה את פתח הביקורת הקטן שבמרכז פקק הריקון (צריך להזהר לא להתבלבל ולפתוח את פקק הריקון)

לאחר פתיחת הפתח עודפי השמן ישפכו דרך פתח הביקורת. אם לא יוצא שמן בכלל אז חסר הרבה שמן ויש לסגור את פקק הביקורת ולחזור שוב על התהליך מההתחלה.

להחלפה: מרוקנים את השמן על ידי פתיחת פקק הריקון, סוגרים, מוסיפים 2-3 ליטרים ואחר כך מתחילים את תהליך הבדיקה הנ"ל.

בעקרון, לפי היצרן תיבת ההילוכים לא דורשת החלפת שמן ואם אין נזילה או תקלה לא צריך להתעסק עם זה.

ההסבר הנ"ל לא נכון ויגרום לריקון מרבית השמן מהתיבה,תהליך בדיקת השמן צריך להיות בטמפרטורה מסוימת,עם סורק תקלות מחובר,וע"פ נוהל היצרן,אין שום דרך לבצע אותה בתנאים ביתיים,לא ההיתי ממליץ לאף אחד לנסות את הכתוב מעלה!

הקפצה, האם האיפוס הזה יכול לגרום לבעיה יותר גדולה? כלומר "להחביא" את התקלה עד שתצוץ פעם נוספת יותר גדולה?

לא תגרם שוב בעיה ממחיקת תקלות,לפי התקלות כנראה ובאמת מדובר בשסתומים,רצוי היה לבצע גם בדיקת לחצים בסרק,בהילוך משולב ובדיקת "חנק" לקבלת תמונה שלמה.

בברכה,אורן

פורסם

אורן כתב: "רצוי היה לבצע גם בדיקת לחצים בסרק,בהילוך משולב ובדיקת "חנק" לקבלת תמונה שלמה"

מה המטרה של הבדיקות הללו?

פורסם

shiftlock lever position לדעתי לא קשורה לשסתומים, ומצביעה בעצם על חיישן מיקום ידית הילוכים תקול.

זו יכולה להיות סיבה מספיק טובה כדי שהגיר ימשיך לתפקד כרגיל אך לא יעבור למצב טיפטרוניק.

פורסם
ההסבר הנ"ל לא נכון ויגרום לריקון מרבית השמן מהתיבה,תהליך בדיקת השמן צריך להיות בטמפרטורה מסוימת,עם סורק תקלות מחובר,וע"פ נוהל היצרן,אין שום דרך לבצע אותה בתנאים ביתיים,לא ההיתי ממליץ לאף אחד לנסות את הכתוב מעלה!

בברכה,אורן

ההסבר הנ"ל נלקח מהספר של HAYNES על C5 שברשותי.

אני מניח שהם יודעים מה שהם כותבים ויש להם את דרישות היצרן, הם לא ציינו טמפרטורה לביצוע הבדיקה הם רק כתבו שהרכב צריך להיות חם אחרי נסיעה ולא כתבו שהרכב צריך להיות מחובר לסורק במהלך הבדיקה.

הם מציינים שהיצרן לא קבע את זה כבדיקה תקופתית אבל הם ממליצים לבצע את זה אחת לכמה שנים.

פורסם

מצ"ב צילום ההוראות לבדיקת מפלס שמן הגיר ב C5

מהיכרות של שנים עם HAYNES אני חושב שהם לא כותבים שטויות

רק שכחתי לציין שאת פתיחת פקק הבדיקה יש לבצע כאשר המנוע עובד בסרק

11.JPG

• ספונסר פורום
פורסם

ההסבר בהיינס לא מלא,מניסיון,בבדיקת מפלס שמן בטמפרטורת החדר וב90 מעלות יש הבדל גדול,ובכל מקרה הנוהל הנ"ל לא מדוייק. לאחר סגירת הפקק יש להוסיף כרבע ליטר שמן.

אורן

• תוכן חדש...