Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הביקורת על המשטרה ,שזה חלק חשוב מהסיבה של רבים להתנדבות,אנחנו,אנשים מבוגרים עם הרבה נסיון חיים,השכלה ועשרות שנים על הכביש מעבירים לאן שאנחנו יכולים,עם הצעות לשיפור שחלקן פשוטות מאד ולא מקוריות. (למה לא יכולים לגמור עם הפשע בשיטת אל קפונה ? אין עוד מנהל חשבונות שיהיה חפרפרת ? או בגלל שגם אם ייתפסו ייגמר בקנס ועבודות שירות ?. למה לא שולחים דוחות תנועה מצולמים הביתה במקום לבזבז 20 דקות על הכביש בויכוחים ? למה רוב הניידות לא מוסוות אמיתיות,לא הבדיחות בצורת 3,סיויק ,ג'טה ואוקטביה שילדים עושים שלום לשוטרים מהן ? למה לא עושים הרבה יותר מחסומים סטטיים ,משולבים כמו באיטליה,שם בודקות אותך כל הרשויות באותה הזדמנות ואם אתה חייב מס תלך הביתה ברגל ותסביר מחר לפקיד השומה/ביטוח לאומי/הוצל"פ/עיריה/גרושתך ... במקומות וזמנים לא קבועים שלא יעכבו את החיים הנורמליים אבל ייתפסו דגים שמנים ? ועוד... )

מישהו מעלינו לא יודע כל זה ? הכל הגיוני,פשוט וידוע.

הבעיה היא בעית החברה הישראלית בכלל ועובדי המגזר הציבורי בפרט,- אל תבלבל את המוח,תן להגיע בשקט לפנסיה. מי שלא עושה לא מסתבך בחקירות על טעויות.

את כל זה אתה מקשר ל"ביקורת" של יוצאי רמזורים נוזלי חוטם שהשוטר המפגר והמושחת ,שתמיד נטפל לנהג הזהיר ששכח להחזיר את הוינקר (אני) ולעולם לא לזה שהורג (אתה) הפריע להם לשחק "גבר" על מגרש המשחקים של ה"משופרות" שלהם ?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול לתת לך גם דוגמאות (על קצה המזלג) כדי להמחיש זאת:

- רצח מרגריטה לאוטמן ז"ל שנעשה אל מול חצי מהמשטרה הסמוייה.

- הריגת רוכב האופנוע שנמלט מהמשטרה בשל עברת מהירות וקצין משטרה הרג אותו במכת קורת עץ שהנחית עליו מהמדרכה.

- תפיסת נהג הפורשה שהייתה לאחרונה.

שאני אמשיך או שהעניין מובן? לטעמי מי שצריך בדחיפות ספת טיפולים זו המשטרה ולא האזרח שפוחד מהעבריינים בחסות החוק.

לגבי הריגת רוכב האופנוע לא שמעתי אז אני לא אגיב.

לגבי תפיסת נהג הפורשה, כן ירבו! הדרך שבה זה נעשה אולי לא הכי נכונה, אבל טטוב מאוד שהם תפסו מישהו שהחליט באופן שיטתי לשים פס על החוק.

אבל גבי המשפט הראשון אני ממש אבל ממש לא מסכים איתך. אתה יודע בכלל מה הלך שם? כל הקטע באותה "חצי משטרה סמוייה" הוא זה שהם סמויים, ואין עליהם שום דבר שיכול להעיד על היותם שוטרים (שזה אומר לא כלי נשק, וקרוב לוודאי גם לא שום תעודה).

יותר מזה, הם היו שם במעקב סמוי, וברגע האמת לא היו להם את האמצעים (לא אקדחים, לא תעודת שוטר) להגיב מלבד לעקוב אחר מבצעי הירי, ולתפוס אותם בסופו של דבר (כי במקרה ששכחת, מבצעי הירי נלכדו מספר דקות לאחר מכן בזכות העיקוב של אותם סמויים).

בינתיים המחשת רק את הבכיינות והטענות הטיפוסיות כלפי המשטרה, בלי קשר למה שקורה בשטח.

פורסם
לגבי הריגת רוכב האופנוע לא שמעתי אז אני לא אגיב.

לגבי נושא השרשור עצמו אין מה מה לומר כי אני לא מכיר את הפרטים ומשתדל לא לקפוץ למסקנות ללא מידע.

אבל המקרה שהעלת כאן של האופנוען תומר נעים ז"ל הוא דוגמה מזעזעמת לעבודת שיטור נוראית

ולקינוח אוזלת ידה של מערכת המשפט מול רשלנות משפטית ברורה.

ממליץ לכל מי שלא מכיר את הנושא להתחיל מכאן.

פורסם

אבל גבי המשפט הראשון אני ממש אבל ממש לא מסכים איתך. אתה יודע בכלל מה הלך שם? כל הקטע באותה "חצי משטרה סמוייה" הוא זה שהם סמויים, ואין עליהם שום דבר שיכול להעיד על היותם שוטרים (שזה אומר לא כלי נשק, וקרוב לוודאי גם לא שום תעודה).

יותר מזה, הם היו שם במעקב סמוי, וברגע האמת לא היו להם את האמצעים (לא אקדחים, לא תעודת שוטר) להגיב מלבד לעקוב אחר מבצעי הירי, ולתפוס אותם בסופו של דבר (כי במקרה ששכחת, מבצעי הירי נלכדו מספר דקות לאחר מכן בזכות העיקוב של אותם סמויים).

בינתיים המחשת רק את הבכיינות והטענות הטיפוסיות כלפי המשטרה, בלי קשר למה שקורה בשטח.

שורה תחתונה: חצי משטרה סמויה בשטח, אזרחית תמימה נרצחת, גם אח"כ עוד לוקח להם זמן ללכוד את הרוצחים ולך יש תירוצים נפלאים

אחרי כל זה אתה עוד רוצה שאני אתן את מבטחי בחבורת השלומיאלים הלא יוצלחים האלה?

פורסם

באירוע של תומר נהרגה שוטרת בשל מחדלי המשטרה.

ומשום מה התייחסו לתומר כמחבל בפוטנציה.

מישהו במשטרה ראה הרבה סרטים.

מהסוג הלא נכון!

לכו לראות את צ'אק נוריס:lol:

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
מניסיוני בהתנדבות במשטרה - מפעילים סירנות בשניה שיש הצדקה מסויימת לזה - ואני לא מתכוון להצדקה הגיונית אלא לכל ארוע שניידת המשטרה תוכל לומר שהיא הייתה ב"ארוע"

דוגמאות - עצרנו סתם איזה פועל זר שהיה במפעל באזור התעשייה. הנסיעה דרך חצי עיר הייתה במהירות מופרזת, מעבר ברמזורים אדומים ואי שמירה על חוק תנועה אחד.

יש עוד עשרות דוגמאות של שוטרים ששמעו על משהו ששוטר אחר היה מעורב בו או סתם משהו שנשמע מעניין - פתחו צקלקה ונסעו באותה דרך.

אותו דבר אני יכול לומר על ניידות מד"א. משבועיים של נסיעה יומיומית באמבולנס (מטעם הצבא) ראיתי מקרים של שקיבלו שריטה, שבר ביד או סתם פגוע תאונת דרכים ללא שום פגיעה - שמשכנעים אותו להתפנות. וכל מקרה עדיין מפונה תחת צפירות, מעבר באדומים, ופינוי כלי רכב ממסלולם.

בקיצור - הכוח אכן משכר...

צר לי מאוד ידידי.

אבל עם אתה אומר משהו , דאג שיהיה נכון!

אני לא יודע לגבי המשטרה, אבל מד"א בהחלט מפעילים שיקול דעת באם לטוס נמוך דרך קשת הצבעים, או לנסוע בצורה רגילה לבית החולים.

כאשר מגיעה קריאה למוקד מד"א הנהג מקבל אותה דרך המקדנית, האירוע יכול להיות מאוד "מלחיץ" "לחוץ" "בהול" בטלפון, וכאשר מגיעים לזירת האירוע ורואים ילד חמוד שנפל מאופניו ונשרט ברגל, כמובן שלא יטוסו לבית החולים עם צקאלאקות.

אז אנא ממך, אל תבלבל את המוח, או במילים יפות - "סייג לחוכמה, שתיקה".

סתיו

פורסם
שורה תחתונה: חצי משטרה סמויה בשטח, אזרחית תמימה נרצחת, גם אח"כ עוד לוקח להם זמן ללכוד את הרוצחים ולך יש תירוצים נפלאים

אחרי כל זה אתה עוד רוצה שאני אתן את מבטחי בחבורת השלומיאלים הלא יוצלחים האלה?

שורה תחתונה זה שאתה משמיע כל הזמן את אותם הדברים כמו תקליט שנתקע.

דבר ראשון, לא זכור לי ש"חצי משטרה סמויה" הייתה בשטח. לפי הזכור לי דובר על צוות או שניים.

דבר שני, לא מדובר בצוות בילוש חמוש שהיה בפעילות עיקוב. מדובר ביחידה שאחד מתפקידיה המרכזיים והעיקריים הוא עיקוב סמוי שזה אומר שהם לא נראים כמו שוטרים, לא מתנהגים כמו שוטרים, ואף אחד לא יחשוד שמדובר בשוטרים. מהסיבה הזאת בדיוק הם לא היו חמושים, וללא תעודות שוטר. הירי היה תרחיש קיצוני שהם לא יכלו להגיב לו מיידית.

ואיזה זמן לקח להם ללכוד את הרוצחים בדיוק? כמה דקות של מרדף מטורף ברחובות אחרי הרוצחים שבסופו הם נלכדו??

וכדאי שתבדוק קצת לפני שאתה מכנה אותם "שלומיאלים לא יוצלחים". סייג לחוכמה שתיקה.

פורסם

וכדאי שתבדוק קצת לפני שאתה מכנה אותם "שלומיאלים לא יוצלחים". סייג לחוכמה שתיקה.

אתה יודע מה? יש לנו משטרה מצוינת, אין כבר פשע ברחובות, עבירות רכוש הן דבר שמזמן כבר בוער, הביטחון האישי של האזרח בשמים ו'השוטר אזולאי' כבר מזמן הפסיק להיות מקור להשראה לשוטרי ישראל, סגרנו?

נשאר לך רק דבר קטן, להסביר למה הדימוי הציבורי של המשטרה כ"כ נמוך, אולי בשל מיקרים כאלה (שגם אותם ככול הנראה התקשורת הוציאה מהקשרם), תקרא את תגובות הגולשים ותבין מה הציבור חושב על הגוף העלוב שאתה מנסה כ"כ להגן עליו.

יום טוב לך.

פורסם

אז אנא ממך, אל תבלבל את המוח, או במילים יפות - "סייג לחוכמה, שתיקה".

סתיו

אדם חכם אמר "עדיף שתשתוק ויחשבו שאתה טיפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (טל"ש, בנג'מין פרנקלין)

אם אני אומר לך שיש לי ניסיון של מד"א, אז תאמין. יכול להיות שבכל תחנת מד"א יש נהלים אחרים (אני הייתי במד"א רמלה), אבל איפה שאני הייתי - זה היה הנוהל. חבר טוב שלי היה במד"א כפר סבא במשך 7 שנים, גם משם שמעתי על פעילות דומה - עד תאונה של נהג אמבולנס שעבר באדום.

אז אם אצלך זה לא ככה - סבבה, אם החוקים שונו - מצויין. מה שאני מספר זה מה שהיה נהוג בזמני. נסה לא לזלזל באחרים.

רק להבהרה - זמני מד"א שלי היו לפני כ 12 שנים, זמני ההתנדבות במשטרה היו לפני כ 8 שנים.

פורסם

די לבכות על הכל ,השוטרים תופסים עבריינים אז לא טוב לכם , השוטרים לא תופסים עברייינים אז גם לא טוב לכם. לגבי נהג הפורש אין שום סיבה שלא יעצרו אותו. אם יש לו כסף אז שיסע לחו"ל להתפרע רק מה משטרת התנועה באירופה הרבה יותר עצבנית מפה ,ועל עברות כאלו לא רק שיעיפו אותו מהכביש גם ישלחו אותו למעצר. אז הוא מתפרע פה כי פה הוא יצא עם דוח.

לגבי החוסר תפקוד של המשטרה , לדעתי זה לא בגללם ,בגלל מערכת ההמשפט שמאוד רחמנית בארץ.

שוטר תופס עבריין ואז אחרי שבוע העבריין משתחרר , וכך חוזר אז בטח שלשוטרים נמאס לשחק חתול ועכבר עם עבריינים כי הם יודעים שהשופטים ישחררו אותם מהר מאוד.

רק אתמול ביציא מהפסגה (ירושלים) רוכב אופנוע ועוד נוסע עקף מכוניות בפרעו מוחלטת ע"י זיגזוגים בקטע שיש שם אחרי פניה מ3 מסלולים נהפך ל2 .כמעט התנגש ב2 מכוניות במזל הנהגים הצליחו לתמרן ולא להרוג אותו , להגיד את האמת אחד כזה באותו רגע דווקא רציתי שהוא כו יפגע במישהו ויורד מהכביש לצמיתות לא ע"י מערכת המשפט אלה ע"י אלוהים בכבודו ובעצמו. וכך גם שום נהג אחר לא היה נפגע מזה .

בקיצור אם היו מכניסים כל עבריין שהמשטרה תופסת לכלא מצבנו היה וב יותר.

סתם סיפור פרצו לשכנה שלנו את הבית אחרי חודש תפסו ערבי מהכפר הסמוך וקרעו לה לזיהוי כי מצאו ברשותו גם דברים שלה זיהתה אותו הוא בסוף גם הודה בפריצה ובעוד מספר פריצות, בפסגה ולבסוף שוחרר ע"י השופטים הרחמנים , אחרי זה אומרים שהמשטרה לא מתפקדת ולא מגיעה למקרי פריצה בזמן. אז בטח שהם לא מגיעים כי הם יודעים שזה חסר כל טעם כי גם כך אותם עבריינים תוך פחות משבוע עוד פעם בחוץ. אז להגיד את האמת גם אני פעם חשבתי שהמשטרה חסרת תועלת ולא רוצה לעבוד אבל אחרי כמה זמן נפל האסימון שהרבה יותר קל להאשים שוטר שעובד 15 שעות במשמרת תמורת שכר די קטן ועלוב ,ומסכן את חייו כדי לראות שכל מה שהוא עושה נשפך כמו מים דרך מסננת , אז גם אני הייתי נהפך לעדיש לאחר תקופה קצרה. מאשר להאשים שופט מפוטם שלא מוכן לראות מעבר לתמונה הוורודה שיש לו בלשכה ולהתבכיין על עומס שהם בעצמם יוצרים באופן פיקטיבי ע"י רחמנות ושיחרור עבריינים.

נכון שיש גם שוטרים "לא משהו" אבל לבוא ולהאשים את כולם זה ממש לא צודק.

פורסם
הסיבה לכך שניידות רבות נפגעות בתאונות היא ששוטרי משטרת ישראל אינם יודעים לנהוג כראוי

אני מסכים. למי שיש ספק בדבר, הרי ניסוי קטן שכל אחד יכול לעשות בבית:

בפעם הבאה שאתם רואים ניידת, תסעו אחריה קצת - נניח דקה - ותספרו כמה עבירות תנועה היא עוברת. מנסיוני, יש מעט (בערך 10%) מנהגי המשטרה שנוסעים בהתאם לכל החוקים, והשאר עוברים על החוק באופן כמעט קבוע - מהירות כמובן, אבל גם אי שמירה על נתיב, פניה ללא איתות, ועוד.

מנסיוני, נדיר לראות רכב משטרה נוסע 60 שניות רצוף ללא עבירת תנועה כל שהיא. יש כאלה, אבל מעטים.

רמת הנהיגה הכללית של השוטרים היא נמוכה ביותר, ופעולתה של משטרת התנועה היא כפי שאפשר לצפות ממי שאינו יודע לנהוג.

דני

פורסם

לדעת לנהוג לא בהכרח קשור יד ביד עם הגדרה של עברה לפי החוק.

אני מעדיף לא לראות ניידת עוברת על קוצו של חוד בחוק אבל לעניות דעתי זה לא האישיו.

כדי לדעת לנהוג צריך לקחת את השוטרים לקורס נהיגה מתקדמת ראוי.

כדי לנהל מרדף צריך לדעת כיצד וללמוד מהאמריקאים.

לצערי, שוטרים נוהגים לתת בגז+צקלקה וחושבים שהכביש הוא סטארסקי ו האצ'

ובכן...הוא לא!

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
לדעת לנהוג לא בהכרח קשור יד ביד עם הגדרה של עברה לפי החוק.

נכון, ולכן הזכרתי במפורש דברים כמו שמירה על נתיב (סתם דוגמה).

לגבי "ללמוד מהאמריקאים" - אני חושב שבארצנו נהוג ללמוד מכל מיני עמים אחרים את כל הדברים הלא טובים, ולהסתפק בכך. יש דוגמאות בשפע - למשל, העתקנו מהאמריקאים את השיטה של כבישים מרובי נתיבים שבהם כולם חוסמים את כל הנתיבים בנסיעה איטית.

דני

פורסם
אתה יודע מה? יש לנו משטרה מצוינת, אין כבר פשע ברחובות, עבירות רכוש הן דבר שמזמן כבר בוער, הביטחון האישי של האזרח בשמים ו'השוטר אזולאי' כבר מזמן הפסיק להיות מקור להשראה לשוטרי ישראל, סגרנו?

נשאר לך רק דבר קטן, להסביר למה הדימוי הציבורי של המשטרה כ"כ נמוך, אולי בשל מיקרים כאלה (שגם אותם ככול הנראה התקשורת הוציאה מהקשרם), תקרא את תגובות הגולשים ותבין מה הציבור חושב על הגוף העלוב שאתה מנסה כ"כ להגן עליו.

יום טוב לך.

בדברים שלי לא התייחסתי לכל המשטרה, אלא רק לאותה "משטרה סמוייה" שדיברת עליה בהקשר של רצח האישה בחוף הים.

• תוכן חדש...