Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום במחסום באיזור תל ברוך בת"א הוריתי לרכב לעצור, הוא עצר אך ברגע שהתקרבתי אליו הנהג שם גז והתחיל להימלט, חצה פס הפרדה רצוף, הוריד מכוניות מהכביש, סיכן את כל העולם, כל זאת כשברכב היו גם אשתו ועוד ילד.

התחלנו לרדוף אחריו, אחרי כמה שניות הוא יצא מהאוטו והתחיל להימלט ברגל לדיונות, דלקתי אחריו ובסוף הוא נכנע.

אזרח טוב עם ג'יפ ירד לחולות וניסה לעזור לנו.

התברר שהוא נהג בפסילה, רישיונות לא תקפים וכיו"ב.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מגלה כלפי לובשי המדים יותר סימפטיה משאני מגלה כלפי כל ערס ברמזור, רק שהם מפריעים לי יותר. התאונה? ממש לא מפתיע. בעודי יושב בדירתי אי שם במרכז, מעל שדרה מרכזית העוברת בעירנו, אני שומע מנוע של משפחומטית מוסר נפשו לאלוהים, פול גז בתוך שדרה, בתוך עיר, מכוניות חונות בצדדים. קמתי לראות מי האידיוט, וכמובן שראיתי ניידת, בלי אורות כחולים או סירנה, פשוט פול גז בלי מעצורים. הוא היה על 90 - לפחות - במקום שאני לא עובר בו 30. הכוח משחית, או שהמושחת כבר מוצא את הכוח?

איך אתה יודע שהם לא נסענו נניח לאירוע פורצים בלי סירנה מהסיבה הפשוטה כדי שהפורצים לא יברחו?

מספיק עם ההשמצות הנבזות האלה לא כולם מושחטים לא כולם מסריחים לא כולם בורים .

פורסם

משטרה לאירוע פורצים?

ממתי המשטרה ממהרת להגיע לאירוע כזה?

ומעבר לסוגיה המשעשעת משהו, יש הצדקה לנסיעה מטורפת רק כדי לתפוס פורצים.

יש לזה את אותה הצדקה בדיוק של לתפוס "עברינים" טסים בכביש ב120.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
איך אתה יודע שהם לא נסענו נניח לאירוע פורצים בלי סירנה מהסיבה הפשוטה כדי שהפורצים לא יברחו?

מספיק עם ההשמצות הנבזות האלה לא כולם מושחטים לא כולם מסריחים לא כולם בורים .

מניסיוני בהתנדבות במשטרה - מפעילים סירנות בשניה שיש הצדקה מסויימת לזה - ואני לא מתכוון להצדקה הגיונית אלא לכל ארוע שניידת המשטרה תוכל לומר שהיא הייתה ב"ארוע"

דוגמאות - עצרנו סתם איזה פועל זר שהיה במפעל באזור התעשייה. הנסיעה דרך חצי עיר הייתה במהירות מופרזת, מעבר ברמזורים אדומים ואי שמירה על חוק תנועה אחד.

יש עוד עשרות דוגמאות של שוטרים ששמעו על משהו ששוטר אחר היה מעורב בו או סתם משהו שנשמע מעניין - פתחו צקלקה ונסעו באותה דרך.

אותו דבר אני יכול לומר על ניידות מד"א. משבועיים של נסיעה יומיומית באמבולנס (מטעם הצבא) ראיתי מקרים של שקיבלו שריטה, שבר ביד או סתם פגוע תאונת דרכים ללא שום פגיעה - שמשכנעים אותו להתפנות. וכל מקרה עדיין מפונה תחת צפירות, מעבר באדומים, ופינוי כלי רכב ממסלולם.

בקיצור - הכוח אכן משכר...

פורסם

לצערי אני מכבד את המטרה של המשטרע. וזה לעשות סדר. שכן ללא זה יהיה בלגן.

אבל המשטרע בארץ שלנו הם אנשים שלחלקם הכוח עלה לראש ובראש יש חלל ריק.

יצא לי להיות מוקפץ על ידי ניידת לבית. אחרי מתן עדות על תקיפת חייל באוטובוס על ידי ערסים.

השוטרים נסעו בעיר על 110! וזה בתל אביב. השוטר היה לפחות 130 קילו והוא זיי*****ן את הניידת.

ואין איזה שהוא משהו מיוחד. לקחת אותי לבית. ועוד בחור ולחזור לתחנה. זה ההנחיות!

הם פשוט חיות ומחפשים את השטויות הקלות. את הדברים הקשים שאחרים יעשו. לא המשטרע

ולגבי השוטר שנהרג. באמת שחבל. וצר לי עליו. שכן המתנדבים עושים את זה מרצון לתרום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

צר לי על השוטר שנהרג. מקווה שיעמידו לדין את השוטר שנהג ואת הנהג הנמלט.

בדיוק אתמול נסעתי בערבה בשעות הבוקר.. האמת שלכל אורך הכביש לא הבחנתי בניידות תנועה.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
חשבתי שעברו שם לסקודות וג'טות? אולי התוצאה היתה שונה אם הרכב לא היה טויוטה? האם הצלחתם לראות כמה כ"א?

מה הקשר לכריות אויר בתאונה הזאת ?

כל המבנה של הרכב נותר שלם,רק הגג קרס קצת,סביר להניח שבכל רכב אחר באותה תאונה כשהרכב מסיים על הגג, זה האחרון היה קורס.

עדיין אין (אפילו בפולקסוואגן,רחמנא לצלן...) כרית אויר שמתפוצצת ומגינה מפגיעת הגג (לטעמי זה דווקא צריך באמת להיות הדור הבא של כריות האויר).

ובחזרה לנושא השרשור,

מצד אחד אני מאוד רוצה שהמשטרה תפרסם את נסיבות התאונה,מצד שני אני יודע שכאשר הם יעשו זאת הם ידאגו להצטייר כמאוד מסכנים ולהדגיש שהשוטר דלק אחר הרכב במטרה להגן על שלום יתר משתמשי הכביש ועוד כל מיני שטויות..

נ.ב

יש איסור גורף על קיום מרדפים, המשטרה פשוט למדה איך ליצור מרדף:

ברוב המקרים הם פשוט מדווחים בקשר על יציאה למרדף אחר רכב חשוד בפח"ע,מה שלא רחוק מהאמת,כי גם ככה החוק מתייחס אל עברייני המהירות כמו אל מחבלים ואחרי מעצרם מקיימים מסיבות עיתונאים וכו'.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מניסיוני בהתנדבות במשטרה - מפעילים סירנות בשניה שיש הצדקה מסויימת לזה - ואני לא מתכוון להצדקה הגיונית אלא לכל ארוע שניידת המשטרה תוכל לומר שהיא הייתה ב"ארוע"

דוגמאות - עצרנו סתם איזה פועל זר שהיה במפעל באזור התעשייה. הנסיעה דרך חצי עיר הייתה במהירות מופרזת, מעבר ברמזורים אדומים ואי שמירה על חוק תנועה אחד.

יש עוד עשרות דוגמאות של שוטרים ששמעו על משהו ששוטר אחר היה מעורב בו או סתם משהו שנשמע מעניין - פתחו צקלקה ונסעו באותה דרך.

אותו דבר אני יכול לומר על ניידות מד"א. משבועיים של נסיעה יומיומית באמבולנס (מטעם הצבא) ראיתי מקרים של שקיבלו שריטה, שבר ביד או סתם פגוע תאונת דרכים ללא שום פגיעה - שמשכנעים אותו להתפנות. וכל מקרה עדיין מפונה תחת צפירות, מעבר באדומים, ופינוי כלי רכב ממסלולם.

בקיצור - הכוח אכן משכר...

אני לא יודע מה לגבי שברים בידיים או שריטות,אולי זה היו שברים מאוד רציניים,אני לא יודע.בתור מתנדב מדא אני אומר לך שיש שיקול מאוד חזק אם לסוע בנסיעה דחופה כלומר עם סירנות ופינוי רכבים מהכביש.לבין נסיעה רגילה תוך שמירה על כללי התנועה.

ישנו נוהל במד"א שאומר שעל כול קריאה לתאונת דרכים,אמבולנס יוצא בדחוף ולא משנה איזה תיאור נתנו למוקד,עצם היותו של מקרה זה תאונת דרכים מחייב הוצאת אמבולנס עם סירנות.אחר כך בעת הפינוי זה כבר שיקולו של הנהג עם לפנות עם דחוף או רגיל.

ב3 שנות התנדבותי במד"א לא יצא לי לראות אפילו פעם אחת שהפעילו סירנות רק בגלל הפוזה ושלא כצורך.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
אאל"ט (למיטב זכרוני, נתון זה פורסם לפני כשנתיים), כ-80 אחוז מהניידות עוברות תאונות דרכים במהלך שירותן. נכון שהן נוסעות הרבה יותר מהממוצע, אבל עדיין, אם זה נכון - זה מספר מבהיל המעיד על רמת הנהיגה וחוסר ההבנה המוטורי של האוחזים בהגה הניידות המשטרתיות.

קל וחומר מתנדבים שלא עוברים הכשרות מסודרות לנהיגה - לא צריך לאפשר להם לנהל מרדפים.

ניידות משטרה מעורבות בתאונות (רובן קלות) לא בגלל חוסר ידע וניסיון מוטורי של הנוהגים עליהם, אלה בגלל 2 סיבות עיקריות:

1. הניידת נוסעת על הכביש 24 שעות ביממה, ולכן הסבירות שתהיה מעורבת בתאונה גבוהה יותר מאשר רכב שנוסע על הכביש 4 שעות ביום.

2. השוטרים לעיתים נוהגים ב"זלזול" בניידות מעצם העובדה שהם יודעים שהרכב לא פרטי שלהם, ועל ה*** שלהם, אם יקרה משהו לניידת.

3. כאן נכנסת הנקודה שלך - נהיגה מבצעית ומרדפים. אם זה נגמר בתאונה, זה רק בגלל חוסר אחריות של השוטר, לפעמים גם חוסר ידע בנהיגה והתלהבות יתר.

Xbox12341

פורסם

מעולם בשנים של התנדבותי במתנ"א לא הפעלתי סירנה שלא להגעה לתאונה חמורה עם חשש לפגיעת התנועה ברכבים הפגועים על הנתיב וגרימת נפגעים נוספים . לעיתים גם לא הפעלתי סירנה אם לדעתי היא לא תעזור לי להגיע יותר מהר גם אם בניגוד להוראה ל"נסיעה מבצעית". הצופר המשטרתי מספיק ברוב המקרים.אני לא היחיד שזאת דרכו.

מצד שני, אם לא היתה המשטרה , על מה יוציאו גאוני הפורום את תיסכוליהם ? יותר פשוט וזול מטיפול על הספה.

פורסם

ראשית תנחומי למשפחת המתנדב שנהרג.

שנית, איחולי החלמה מהירה ושלמה לשוטר.

ולעניין,

הסיבה לכך שניידות רבות נפגעות בתאונות היא ששוטרי משטרת ישראל אינם יודעים לנהוג כראוי, אינם מתייחסים לנהיגה בצורה נכונה, סובלים משיכרון כוח, וחושבים שהמטרה מקדשת את האמצעים - כל האמצעים !

בנוסף, מצבן התחזוקתי של המכוניות המשמשות את השוטרים (הניידות) גרוע משמעותית ממצבן של שאר המכוניות הנעות על הכביש. אילו הנושא היה נבדק, כמעט שום ניידת לא היתה עוברת את בדיקות הפתע שעורכים בוחני משרד התחבורה בכבישים.

הבסיס לדברים שכתבתי הוא היכרותי עם הניידות עלייהן נהגתי בתקופה שהתנדבנתי במשטרה (7 שנים), היכרותי עם שוטרים וצפייה בנהיגתם, והדרכות נהיגה המבוצעות לשוטרים.

בנושא ההדרכות הנהיגה, הבעיה העיקרית היא התקציב המגוחך שמושקע בנושא ומביא למצב שבו השוטרים זוכים להדרכות שיטחיות, מאד קצרות, וללא התייחסות לדברים החשובים באמת. מעין סרט נע שבו צריך להספיק כמות שוטרים בזמן נתון, ולא משנה מה הם ילמדו או לא בפרק הזמן הקצוב.

הסטטיסטיקה של תאונות השוטרים אינה טועה, היא אפילו מחמיאה משום שאינה כוללת את כל התאונות ואינה מספרת על ניידות שנפגעו עשרות פעמים במהלך שירותן (לעומת אחרות שאולי לא נפגעו אבל גם לא שימשו לתפקידים מבצעיים).

אגב,

ניסיתי לזהות באיזה רכב מדובר בתאונה ונדמה לי שמדובר בטויוטה קאמרי. לא ידעתי שלמשטרת התנועה יש ניידות כאלו. מישהו חושב שמדובר ברכב אחר ?

דני G.

פורסם

מצד שני, אם לא היתה המשטרה , על מה יוציאו גאוני הפורום את תיסכוליהם ? יותר פשוט וזול מטיפול על הספה.

המשטרה זכתה בצדק ביחסי הציבור הגרועים שלה, כמו כן בדימוי הנמוך מעפר שיש לשוטרים:

התדרדרות הביטחון האישי, התחושה שחיי האזרח הם הפקר, הזלזול באזרח, ההרגשה שאין דין ואין דיין - ומצד שני ההתפלות של שוטרים לקטנות, כל אלה גרמו לאנשים נורמטיביים לראות במשטרה גורם בעייתי ועויין שיש לפחד ממנו (להבדיל מחשש שמקורו ייראת כבוד - אני מקווה שאתה מבין את ההבדל).

אני יכול לתת לך גם דוגמאות (על קצה המזלג) כדי להמחיש זאת:

- רצח מרגריטה לאוטמן ז"ל שנעשה אל מול חצי מהמשטרה הסמוייה.

- הריגת רוכב האופנוע שנמלט מהמשטרה בשל עברת מהירות וקצין משטרה הרג אותו במכת קורת עץ שהנחית עליו מהמדרכה.

- תפיסת נהג הפורשה שהייתה לאחרונה.

שאני אמשיך או שהעניין מובן? לטעמי מי שצריך בדחיפות ספת טיפולים זו המשטרה ולא האזרח שפוחד מהעבריינים בחסות החוק.

פורסם
מה הקשר לכריות אויר בתאונה הזאת ?

כל המבנה של הרכב נותר שלם,רק הגג קרס קצת,סביר להניח שבכל רכב אחר באותה תאונה כשהרכב מסיים על הגג, זה האחרון היה קורס.

עדיין אין (אפילו בפולקסוואגן,רחמנא לצלן...) כרית אויר שמתפוצצת ומגינה מפגיעת הגג (לטעמי זה דווקא צריך באמת להיות הדור הבא של כריות האויר).

להזכירך, שבאירופה (גרמניה) החלו גם מבחני התהפכות כדי לראות את שרידות הגג. ויתכן מאוד שיהיה הבדל (אם כי בוודאי שאין לי כרגע נתונים) בין טויוטה לסקודה. בנוסף, אם הרכב מתהפך, סביר שגם יקבל מכה בצד הרכב - ומכאן העניין לגבי כ"א. על כל פנים, במרדפים כאלה או אחרים - אני הייתי מעדיף להיות ברכב עם חמישה כוכבים ואבזור בטיחות מלא, ולא בגרסת ליסינג של הטויוטה, שהיתרון היחיד שלנו הוא (אולי) אמינות. אתה לא?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ניידות משטרה מעורבות בתאונות (רובן קלות) לא בגלל חוסר ידע וניסיון מוטורי של הנוהגים עליהם, אלה בגלל 2 סיבות עיקריות:

1. הניידת נוסעת על הכביש 24 שעות ביממה, ולכן הסבירות שתהיה מעורבת בתאונה גבוהה יותר מאשר רכב שנוסע על הכביש 4 שעות ביום.

2. השוטרים לעיתים נוהגים ב"זלזול" בניידות מעצם העובדה שהם יודעים שהרכב לא פרטי שלהם, ועל ה*** שלהם, אם יקרה משהו לניידת.

3. כאן נכנסת הנקודה שלך - נהיגה מבצעית ומרדפים. אם זה נגמר בתאונה, זה רק בגלל חוסר אחריות של השוטר, לפעמים גם חוסר ידע בנהיגה והתלהבות יתר.

לא ממש הבנתי. במה נק' 2+3 שונות מחוסר ידע ונסיון מוטורי?

אגב, למען הדיוק, אני כתבתי:

רמת הנהיגה וחוסר ההבנה המוטורי של האוחזים בהגה הניידות המשטרתיות.

יכולים להיות נהגים מאוד מנוסים, אך עדיין לא מבינים חצי דבר אודות נהיגה.

• תוכן חדש...