Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"ביטוח לא חובה"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה טל,רציתי לתת לך מגש של כסף כדיי להגיש את זה לשמר, אני מנחש שככה אתה נראה עכשיו שמר>>>>:shock:

זה בסדר, הוא כבר ככה :shock: עוד מהתגובה הקודמת שלך :brickwall:

פורסם

נא לא להיסחף ולהתחיל לנסוע ללא ביטוח חובה.

זו לא הוראה גורפת של המשטרה אלא הנחיה לשקול כל מקרה לגופו ולא להיזדרז יותר מדי לזמן לדין.

היו הרבה מיקרים שנהגים פשוט שכחו את הביטוח בבית ובגלל שלא קיים יותר נוהל זימון להצגת רשיונות הרי שהם היו מקבלים זימון לדין,דבר שיצר עומס בבתי המשפט לתעבורה.

פורסם

חשבתי לענות לך על זה:

תודה טל,רציתי לתת לך מגש של כסף כדיי להגיש את זה לשמר, אני מנחש שככה אתה נראה עכשיו שמר>>>>:shock:

אבל חנן הקדים אותי והדגיש עבורך את זה:

"לשוטרים אמנם הובהר שנסיעה ברכב בלתי מבוטח היא עדיין עבירה פלילית במדינת ישראל, אך נאמר להם שהמשטרה מעדיפה להתמקד כרגע באכיפת החוק במקרים של עבירות שמסכנות חיי אדם בלבד."

לנוחותך, אצטט את הודעתי הקודמת:

לא יודע מה איתך, אבל אותי משטרה אף פעם לא עוקפת. עניין של לחיצה מספיק בריאה על דוושת הגז.

נסיעה ללא ביטוח חובה לא תהפוך לחוקית, גם אם כל שוטרי משטרת ישראל יישבו אצל המפכ"ל במשרד ויאכלו דונאטס, אבל מישהו במשטרה החליט (כנראה, לא כל מה שמפורסם בתקשורת נכון בהכרח) להפסיק לאכוף את התקנה.

אם כוונתי עדיין לא הובנה, נא פנה למודיעין 144, או עיין במדריך הישן.

פורסם

נראה לי שהוא דווקא נראה ככה>>>>:screwy:

אם לא הבנת,הוא לא אמר שאתה טועה,אלא אמר שזה שיפסיקו לאכוף נסיעה בלי ביטוח חובה לא הופך את זה לחוקי.

ולעניין הכתבה - פשוט טמטום.

" לשוטרים אמנם הובהר שנסיעה ברכב בלתי מבוטח היא עדיין עבירה פלילית במדינת ישראל, אך נאמר להם שהמשטרה מעדיפה להתמקד כרגע באכיפת החוק במקרים של עבירות שמסכנות חיי אדם בלבד. "

ובטוח שאת זה הם כן עושים :roll:

עריכה:

אה,לא שמתי לב שיש עוד עמוד :brickwall:

פורסם

אף אחד לא יסע בלי ביטוח חובה, בגלל העובדה שהוא צריך לשלם על כל נזק שהוא יגרום ,בעת תאונה.

אז מי שאוהב לקחת צ'אנסים שיסע בלי טסט .

HONDA CIVIC LS

פורסם
אף אחד לא יסע בלי ביטוח חובה, בגלל העובדה שהוא צריך לשלם על כל נזק שהוא יגרום ,בעת תאונה.

לצערנו ישראל אינה ארה"ב (במובן הזה), כך שאם פגעת בגופו של מישהו, הוא לא יכול TO SUE YOUR ASS.

בארץ "קרנית" (הקרן אליה עוברים ורב דמי ביטוח החובה) תממן גם אותך, למרות שלא השתתפת בקופה הזו. כמובן שככל שיהיו פחות משלמים (ישראלי לא פראייר, אם המשטרה לא אוכפת, למה שישלם?) אז יהיו גרעונות יותר גדולים ו/או שיעלו את דמי הביטוח לאותם אלה שכן משלמים.

פורסם

עדייןן עדיף לנסוע עם ביטוח לכל מקרה..

אנחנו מוח ישראלי חושבים כחול יוצא לבן :]] חח .

פורסם
לצערנו ישראל אינה ארה"ב (במובן הזה), כך שאם פגעת בגופו של מישהו, הוא לא יכול TO SUE YOUR ASS.

בארץ "קרנית" (הקרן אליה עוברים ורב דמי ביטוח החובה) תממן גם אותך, למרות שלא השתתפת בקופה הזו. כמובן שככל שיהיו פחות משלמים (ישראלי לא פראייר, אם המשטרה לא אוכפת, למה שישלם?) אז יהיו גרעונות יותר גדולים ו/או שיעלו את דמי הביטוח לאותם אלה שכן משלמים.

אבל "קרנית" תבוא לך עם החשבונית עד הבית ,ותעשה לך תשלומים נוחים :-P. אני לא חושב שהיא תקח על עצמה כל הטיפול וכל ההוצאות, הרי זה שפגע צריך להענש ולשלם על טעויותיו.

אם זה היה כך היו כולם נוסעים בלי ביטוח חובה.

HONDA CIVIC LS

פורסם

המשטרה רק תפסיק לבדוק אם יש ביטוח חובה,זה לא אומר שזה יהפוך להיות חוקי להפך זה תמיד ישאר לא חוקי(וזה הובהר למשטרת ישראל).

לא ממליץ לאף אחד לעלות לרכב בלי ביטוח מקיף,כן כן שתיפגעו או שתיפגעו חס וחלילה אפשר להצטער על כך כל החיים.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אבל "קרנית" תבוא לך עם החשבונית עד הבית ,ותעשה לך תשלומים נוחים :-P. אני לא חושב שהיא תקח על עצמה כל הטיפול וכל ההוצאות, הרי זה שפגע צריך להענש ולשלם על טעויותיו.

אם זה היה כך היו כולם נוסעים בלי ביטוח חובה.

נא לא לשכוח עובדת יסוד: המבוטחים הם אלה שלא היו הנהג ברכב הלא מבוטח (אם התאונה באשמתו), כלומר נהג רכב לא מבוטח עלול להפצע, להפוך לצמח וכל מה שיהיה לו לעשות (פרט למכירת ביתו למימון הטיפול שלו ופיצויים לקרנית) הוא לדבר עם הלמפה.

ביטוח מקיף שתכליתו לבטח רכוש איננו חובה חוקית, אז מה? זה גורם לי לנסוע בלי ביטוח?

פורסם

הבעייה היא שאי אכיפה יוצרת מצג שווא של לגיטימציה לנסיעה ללא ביטוח חובה, שהרי אם המשטרה לא אוכפת לא ייתכן שזה חשוב. ברור שלא נראה נהירה של הציבור לצד האפל של החוק, אבל אותם אנשים שעוד התלבטו בעבר לגבי ביטוח החובה (אלו שפשוט לא מתכננים לשלם, אלו הלחוצים בכסף, או סתם אדם שיאמר "לי זה לא אקרה, אשלם את הביטוח חודש הבא") ירגישו הרבה יותר בנוח לא לבטח את עצמם.

אתה לא יכול לקחת את עצמך, כדוגמא לאדם נורמטיבי (אני מקווה) ולהשליך זאת על שאר האוכלוסיה. לצערי, ואני בטוח שאני לא מזעזע אף אחד, לחלק נכבד מחברינו האזרחים יש בעיות קשות להמנע ממצבי קומבינה למיניהן, במיוחד כאשר המצב זוכה לגושפנקא "חוקית".

מעבר לבעיה שיש לי עם הזילות הנוצרת בשאר החוקים (כתופעת לוואי של הקלת האכיפה), יצא שאני מממן את כל אלו שאינם משלמים, שהרי בינינו, גם אם קרנית תפנה בתביעה לאותו פושע, באמת נראה לך שברוב המקרים יהיה לו הממון להחזיר את עלות הטיפול הרפואי?

PUG-306 XSI MK2

פורסם
שהרי בינינו, גם אם קרנית תפנה בתביעה לאותו פושע, באמת נראה לך שברוב המקרים יהיה לו הממון להחזיר את עלות הטיפול הרפואי?

בוודאי שכן, אחרי 10-15 מיקרים כאלה שיתפרסמו ויגיעו לתקשורת, האנשים יבינו שהסכנה הגדולה בעת נסיעה ללא ביטוח היא התאונה עצמה ולא השוטר שמסתתר מאחרי העץ.

אני מקווה שזו תחילתו של ביטול הביטוח הזה, שיוסיפו כמה אג' למחיר הבנזין ושלום על ישראל, בלי מנגנון גבייה מסובך ובלי אכיפה.

תדלקת - ביטחת !

פורסם

זאת בדיוק הבעייה - אתה לא יכול להלחם בגישת ה"יהיה בסדר". נראה לי שגם כיום אנשים מודעים לבעיתיות בהמנעות מביטוח חובה, אבל מאמינים כי הם לא יפגעו. גם אם מקריהם של 100 אנשים שנסעו ללא ביטוח יפורסם, כמה זמן זה ישאר בתודעת הציבור? שבוע? חודש? כסף מדבר, ומקום בו ניתן לחסוך, לא נראה לי שההרתעה שבפרסום המקרים הללו תעזור.

לגבי הרעיון עם הדלק - דרך מעולה לפיה מי שנוסע יותר משלם יותר.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...