Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי מזרחנות ושפה הערבית האם כדאי?

easyrider0
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכם ולילה טוב! אומנם אני לא נרשם מחר לאוניברסיטה,אך גם בין השאר אני עדיין חושב על העתודה וסתם באופן עקרוני אני חושב מה אני אלמד אחרי הצבא במידה ואני אחליט שעתודה זה לא בשבילי.חשבתי עם עצמי מה באמת מעניין אותי ללמוד והחלטתי שזה יכול להיות מאוד נחמד ללמוד מזרחנות ושפה ערבית,השאלה היא רק אם אני אוכל לעשות בזה כסף אחר כך? או שאני אסיים בתור מורה לערבית(ולא לא בא לי להיות אחד כזה). מצד אחד יש ביקוש גדול לאנשים דוברי ערבית אך ראיתי לא מעט דוגמאות של אנשים עם תואר שני בתחום שסהכ מורים,לטענתם כי אין ביקוש רב למקצוע. האם אני אוכל לעשות קריירה בתחום הנ"ל?

וכן אני יודע שעד השחרור שלי מצה"ל אני אשנה את דעתי 20 פעם,רק עכשיו זה מסקרן אותי ורציתי לדעת עוד על התחום.

והאמת גם אופציה של קריירה בשב"כ קורצת לי:roll:

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ברצונך לעבוד במערכת הבטחון והעניין קרוב לליבך אז כדאי. מצד שני, יש תחומי לימוד יותר פרקטים שנותנים גם מקצוע ביד ולא רק השכלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וכן אני יודע שעד השחרור שלי מצה"ל אני אשנה את דעתי 20 פעם

אם ככה, אז עזוב, תחכה לזמן שזה יהיה יותר רלבנטי. אולי אחרי הצבא תתחיל לעבוד ואז תדע יותר מה תרצה להיות "כשתהיה גדול".

והאמת גם אופציה של קריירה בשב"כ קורצת לי

אשריך. בכיף הייתי עובר לשב"כ/ מוסד/ שב"ס/ משטרה לאיזה תפקיד מטה. אם תגיע לשם אל תשכח אותי :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי אופי שאלתך, אני מבין שאתה נמצא לפני הגיוס לצה"ל - תקן אותי אם טעיתי.

האם עשית בגרות בערבית?

האם אותרת לתפקיד כלשהו בחמ"ן?

האם הצהרת שאתה מעוניין לשרת בחמ"ן, או לחילופין בעל נתונים מתאימים (בדגש על קב"א ודפ"ר)?

נקודת התחלה טובה לתחום הזה היא בצבא. במידה ויוחלט לגייס אותך לתפקיד מקצועי בתחום הערבית בחמ"ן, תעבור קורס שבו תלמד את השפה על בוריה, וכמובן גם תרכוש ניסיון בשימוש בה תוך מילוי תפקיד מרתק וייחודי שלא רבים זוכים להכיר.

שים לב שחלק מהקורסים שמלמדים באוניברסיטה (ובעיקר בת"א בחוג לשפה וספרות ערבית) זהים לקורסים המועברים במסגרת ההכשרה לחיל, וחלק מהמרצים באוניברסיטה הם אנשי החיל בדימוס ומעבירים כיום קורסים בשירות הצבא, כך שאתה עלול כבונוס למצוא את עצמך עם פטור מחלק מהשיעורים באוניברסיטה.

השאלה האם כדאי ללמוד את המקצוע ואת השפה נחלקת לשני חלקים:

לגבי השפה, התשובה המוחלטת והלא מסוייגת שלי היא כן. לדעת עוד שפה זה תמיד טוב, ופרט בהתחשב באיזור שבו אנחנו נמצאים. אומנם גם כשתדע ערבית אתה לא תסתובב בכל סופ"ש בכפרים או עיירות ערביים, אולם תתפלא כמה הדבר יכול להיות לעתים שימושי (כשהייתי פעם בטורקיה, הדרך היחידה שהצלחתי לתקשר בה עם המקומיים היתה בערבית. טורקית אני לא מדבר, והם לא ממש דוברי אנגלית).

לגבי המקצוע - זה כבר סובייקטיבי. לאחר שירות צבאי של שלוש שנים ולפניו קורס אינטנסיבי מאוד ולפניו בגרות 5 יח"ל במקצוע, החלטתי שאני רוצה להתפתח גם לכיוונים אחרים. זה כמובן לא בהכרח מה שיקרה איתך, פשוט קח בחשבון שאף אחד חוץ ממך לא יכול לענות על השאלה הזאת.

אם כבר התחלת את הליכי החיול שלך ומודיעין כרגע אינו אופציה ולא משיקולים בטחוניים, אני ממליץ לך ליצור קשר עם המכון ללימודי ערבית בגבעת חביבה.

רמת הלימודים שם גבוהה מאוד, ולרוב הבוגרים (נערים לאחר תיכון ולפני צבא) מגוייסים לחמ"ן ומגיעים בקורסים השונים להישגים הגבוהים אף יותר מכאלה שעשו בגרות בביה"ס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן כן,אני עומד לפני גיוס לצה"ל(אני אמור להתגייס במרץ 2010).

למרבה הצער פרשתי ממגמת ערבית בכיתה י,דבר עליו אני מצטער מדי יום,ללא ספק זאה הייתה הטעות הכי גדולה שלי במהלך כול שנות הלימוד שלי בתיכון.בערך כשנה אחרי שעזבתי את המגמה הבנתי את גודל הטעות אבל אין מה לעשות ממשיכים הלאה.לגבי איתור חמ"ן עוד לא קיבלתי אך הקב"א שלי הוא 53 ולגבי הדפ"ר שלי אני לא יודע.

והאמת אני כרגע נמצא במלחמה עם ההורים ולשכת גיוס על מנת שיגייסו אותי לקרבי(בן יחיד+בעיות רפואיות בכוח העלתי לפרופיל 72).לאחר המון חשבון נפש עם עצמי הגעתי למסכנה סופית שרק בקרבי אני אוכל למצות את עצמי,ולתרום הכי הרבה ממה שאני יכול וגם להנות על הדרך(אם כי צבא זה לא בדיוק קייטנה אבל עדיין אם עושים משהוא שמתחברים אליו זה עובר ביותר סבבה:))

לגבי המכללה שהמלצת לי עליה,המון זמן כבר חיפשתי מקום כזה האם אני אוכל לקחת קורס שם עד הגיוס שלי? האם הצבא יראה את זה בעין יפה? האם זה יעזור לי להתקדם בתפקידים בצבא?(אני רוצה לעשות קורס קצינים).

האם אחרי הקורס הזה אני אצא עם איזה שהוא ידע בשפה הערבית?

כרגע תכננתי לסיים את כול הבגרויות שלי לקחת חודש מנוחה ולהתחיל קורס פסיכומטרי(בא לי שזה ירד לי מהווריד וגם עדיין השכל שלי איך שהוא בלימודים).

אני אבדוק ברצינות את הקורס הזה שוב תודה רבה לך על הלינק!!

נ.ב

החלום האמיתי שלי היה להגיע למסתערבים אם כי אני רוסי בלונדיני 1.97 עיניים כחולות עור בהיר...חקרתי מספיק קציני מג"ב וקבלתי תשובה שלמרות שאני לא בדיוק נראה ערבי עדיין יש לי סיכוי להגיע לשם.

אך כש גיליתי את הפרופיל שלי והבנתי שאין לי סיכוי להעלות אותו ל82+ אחרי הרבה באסה ותיסכול וויתרתי על החלום=\

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר עיון באתר של המכון הזה,ובמיוחד לאור המחירים שם,נראה לי שאני אתמקד בפסיכומטרי שלי ואחר כך אני אדוק את זה,אבל אולי אני אמצא לעצמי קורס גמיש.נבדוק את העיניין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן כן,אני עומד לפני גיוס לצה"ל(אני אמור להתגייס במרץ 2010). למודיעין יש שני גיוסים: מרץ וספטמבר. לפחות מבחינת מועד, אתה נמצא בכיוון הנכון :wink:

למרבה הצער פרשתי ממגמת ערבית בכיתה י,דבר עליו אני מצטער מדי יום,ללא ספק זאה הייתה הטעות הכי גדולה שלי במהלך כול שנות הלימוד שלי בתיכון.בערך כשנה אחרי שעזבתי את המגמה הבנתי את גודל הטעות אבל אין מה לעשות ממשיכים הלאה.לגבי איתור חמ"ן עוד לא קיבלתי אך הקב"א שלי הוא 53 ולגבי הדפ"ר שלי אני לא יודע.

והאמת אני כרגע נמצא במלחמה עם ההורים ולשכת גיוס על מנת שיגייסו אותי לקרבי(בן יחיד+בעיות רפואיות בכוח העלתי לפרופיל 72).לאחר המון חשבון נפש עם עצמי הגעתי למסכנה סופית שרק בקרבי אני אוכל למצות את עצמי,ולתרום הכי הרבה ממה שאני יכול וגם להנות על הדרך(אם כי צבא זה לא בדיוק קייטנה אבל עדיין אם עושים משהוא שמתחברים אליו זה עובר ביותר סבבה:)) כל הכבוד לך שאתה מעוניין להתנדב לקרבי, ואני מאחל לך מכל הלב שרק תצליח שתלך לשלום ושתחזור לשלום. לפני שאתה מחליט על כך סופית, אני רוצה לעמת אותך עם הנתון לפיו בחמ"ן קיים מחסור תמידי במאותרים, בעוד שלקרבי אף פעם לא חסרים מתגייסים. אם אתה באמת רוצה לתרום, בוא למקום שבו זקוקים לך הכי הרבה.

לגבי המכללה שהמלצת לי עליה,המון זמן כבר חיפשתי מקום כזה האם אני אוכל לקחת קורס שם עד הגיוס שלי? כן.

האם הצבא יראה את זה בעין יפה? כן, כמובן בתיאום מראש.

האם זה יעזור לי להתקדם בתפקידים בצבא?(אני רוצה לעשות קורס קצינים). יש יותר מידי משתנים שמשפיעים על יציאה לקצונה, חלקם אפילו לא קשור לעובדה שאתה איש מקצוע מהמעלה הראשונה (בעיקר האם יש או אין תקן בשבילך כקצין).

במהלך שירותי הסדיר יצאתי פעמיים למבדקי קצונה, שאת שניהם עברתי בהצלחה. הסיבה שבסופו של דבר לא יצאתי לקורס היתה מפני שהוצעה לי קצונה לא ייעודית (לא היה תקן בשבילי כקצין יעודי), וממש לא התאים לי להשליך את כל הידע שצברתי לעזאזל על מזבח הקצונה. העדפתי להתעסק בעבודה השוטפת, ולא בענייני מנהלה, גם אם זה אומר שאשתחרר כחוגר.

האם אחרי הקורס הזה אני אצא עם איזה שהוא ידע בשפה הערבית? בהחלט.

כרגע תכננתי לסיים את כול הבגרויות שלי לקחת חודש מנוחה ולהתחיל קורס פסיכומטרי(בא לי שזה ירד לי מהווריד וגם עדיין השכל שלי איך שהוא בלימודים).

אני אבדוק ברצינות את הקורס הזה שוב תודה רבה לך על הלינק!! אני מציע לך ליצור עמם קשר ולבדוק את האפשרויות שלך ללמוד את השפה בתמורה לדחיית הגיוס והצטרפות לחמ"ן. יתכן ויש להם מסלול מיוחד לשם כך במחיר מיוחד.

נ.ב

החלום האמיתי שלי היה להגיע למסתערבים אם כי אני רוסי בלונדיני 1.97 עיניים כחולות עור בהיר...חקרתי מספיק קציני מג"ב וקבלתי תשובה שלמרות שאני לא בדיוק נראה ערבי עדיין יש לי סיכוי להגיע לשם.

אך כש גיליתי את הפרופיל שלי והבנתי שאין לי סיכוי להעלות אותו ל82+ אחרי הרבה באסה ותיסכול וויתרתי על החלום=\ גם אם לא תגשים את החלום הזה, לפחות תוכל לעסוק בתחום מזוית קצת שונה. אם זה באמת מעניין אותך, אל תוותר. בתמורה, תזכה להיחשף לחומר מעניין המושג באמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר, תעבור הכשרה מקיפה ותספוג ידע רב.

פסיכומטרי תוכל לעשות בכל שלב, ואם אתה עושה אותו אחרי הצבא, תוכל גם לשלם תמורתו על חשבון הפקדון. לעומת זאת, השירות הצבאי זה משהו שאתה עושה פעם אחת בחיים, ואין לך הזדמנות שניה לחזור ולעשות אותו מחדש. קח את זה לתשומת לבך.

בכחול

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לך על התשובות,אני אצור קשר גם עם חמ"ן וגם עם המכללה שהמלצת לי עליה.אך האם הקב"א שלי יפריעה לי להגיע למודיעין? פשוט אני 7 שנים בארץ ובצו ראשון אמרתי את זה ועדיין לא הייתי זכאי להקלות:( ובקטע של משפטים בעברית פשוט נפלתי חזק לא הבנתי מילה ממה שהחיילת רצתה ממני=\.אני חושב שזה מה שדפק לי את הקב"א בראיון אישי הלך לי מצויין ובפסיכוטכני הלך לי גם לא רע.

אתה חושב שכדאי לכתוב מכתב מנומק לחמ"ן בו אני אסביר להם את המצב שלי ואת הנכונות והמוטיבציה שלי ללמוד את השפה הערבית?

האם המחסור במאותרים עד כדי כך נמוך כמו שאתה מתאר,אצלי בשכבה הם שלחו מכתבים לכול אדם שני(אני מהקטנים בשכבה היה לי צו ראשון בסוף ינואר).

העלת נקודה מאוד מעניינת בעיניין הפסיכומטרי,לא חשבתי ככה.

שמעתי שבעת גיוס,למודיעין יש עדיפות על בעלי פרופיל לא קרבי,ובעלי פרופיל קרבי לרוב מיועדים ללכת לקרבי אלה אם כן יש הן נתונים יוצאי דופן.

שבוע הבא אני אמור ללכת עם אמא שלי לקצין העיר והלחתים אותה על כמה ניירות.אתה חושב שלא צריך לדחות את החתימה שלה?

כי קבלתי גם מנילה ג'ובניקית:cry: ואני צריך למלא אותה עד 20/5 ואני פרנציפ לא רוצה להתקרב אליה אלה רוצה לקבל את החתימה המיוחלת ולבחור משהוא שבאמת מעניין אותי ומדבר לליבי.וכידוע כול התהליכים של החזרת תשובה ובירורים יקחו לא מעט זמן.

האם אתה חושב שהחתמה על טופס קרבי תוריד לי את הסיכויים להגיע לחמ"ן?

כי במידה ואני אחליט סופית שזה מה שאני רוצה אולי עדיף לחכות ולנצל את החתימה לטובתי?(בחיי שאני לא מאמין שאני אומר את זה)

מצטער על ההפצצה בשאלות,שוב תודה רבה לך הראת לי כיוון מאוד מעניין שכבר חשבתי שהוא אבוד עד אחרי השחרור מצה"ל.

נ.ב

יש לי גם יתרון בשפות,זה תורשתי אצלי גם אבא שלי היה מאוד חזק בשפות כך שיהיה לי יותר קל עם השפה.(אם כי התורשה הזאת מביאה אותי לפיגור במתמטיקה שונא מתעב את המקצוע הזה.)

תמיד הייתי טוב בזה והממוצע שלי באנגלית הוא 97 (5 יח"ל)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...