Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני אמור לבחור רכב ליסינג מהעבודה מתוך הרשימה הבאה. ליד כל מכונית רשמתי את הרושם שלי ממנה לפי מה שקראתי.

קיה סיד LX - הבנתי שיש לה מראות מתכווננות ידנית וצריכת הדלק שלה לא משהו

סוזוקי GLA SX4 - יש בעיה בראייה הצידה בגלל החלונות הקדמיים (ואני לא ממש בטוח כמה זה באמת קריטי), אבל בטיחותית ושקטה עם בגאז מרווח

ניסאן טידה Business - לא הכי בטיחותית, אבל צריכת דלק סבירה

יונדאי Inspire i30 - אוטו בטוח ומרווח, אבל פועל בטורים גבוהיים ועלול לזלול דלק, לדוגמא קראתי שבמאה קמ"ש הוא עובד על 3000 סל"ד לעומת הקורולה שמגיעה בערך ל-2400 טורים במאה קמ"ש

בעקרון מה שחשוב לי זה שתהתה צריכת דלק טובה ומנוע שקט (היה לי עד היום טויוטה קורולה 2005 ואני משווה אליו), ובגאז נורמלי למשפחה עם תינוק. בנושא הבטיחות אני לא ממש מבין עד כמה המערכות השונות חשובות ואודה לכם אם תסבירו לי.

אודה לכם אם תעזרו לי לבחור מבין מכוניות אלו.

פורסם

ה-SX4 והטידה מרגישות כמו מכוניות מיושנות יותר. הקיה והיונדאי מרגישות יותר מודרניות. מבחינת בטיחות הן גם יותר טובות. צריכת דלק- בטח תהיה דומה למדי בכולן. ניסאן טוענים שהטידה חסכונית במיוחד, אבל לך תדע. שים לב שהקיה והיונדאי הן 5 דלתות כלומר בגאז' קטן יחסית. אם אתה זקוק לבגאז' גדול ולא אכפת לך שהאוטו מכוער תחת (תרתי משמע), קח את הטידה. היא מכונית טובה יותר מהסוזוקי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על העזרה:

מה שמפחיד אותי קצת בניסאן זה:

יש לה רק 4 כריות אויר

היא לא מופיעה במבחני ריסוק

אין לה בקרת יציבות (http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=700)

לעומת זאת לסוזוקי נראה שיש את כל הדברים האלו.

אז מאיזה בחינות הניסאן טובה יותר מסוזוקי? אני מבולבל :-)

פורסם

מרוב הבחינות הקשורות לנסיעה עצמה - נוחות נסיעה, איכות עדיפה בתא ה נוסעים, מרווח, שקט, התנהגות כביש. ה-4 כריות לעומת 6 זה עניין חשוב, אבל יותר חשוב העדר בקרת היציבות - אם אכן בגרסת הליסינג אין בקרת יציבות אז קודם כל היבואן טמבל, ושנית - הכף נוטה לכיוון הסוזוקי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היונדאי והקאיה עדיפות בכל מקרה על צמד המישפחתיות הללו, אלא אם אתה ממש זקוק לתא מטען נפרד.

ליונדאי ולקאיה 5 כוכבים במבחן הריסוק התקני, 6 כריות אוויר ובקרת יציבות כציוד תקני.

מניסיון אישי, צריכת הדלק של ה I30 סבירה בהחלט, גם בנסיעה ארוכה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על העזרה:

אני התחתנתי לא מזמן, ומה שחשוב לי בבגאז זה שבעזרת השם תכנס לשם עגלת תינוק :-)

האם יש הבדל מהותי בין הקאיה לבין היונדאי? לדוגמא, קראתי שבקאיה המראות הן ידניות ולא חשמליות בגירסת הליסינג, וזה דיי מוציא לי את החשק :-)

האם יש הבדל בצריכת הדלק בין שניהם? הטויוטה קורולה 2005 שיש לי כרגע הצריכה הממוצעת למי שנוהג בעדינות יחסית היא 1 ל-11 וחצי בערך

האם ניתן להגיע זה ביונדאי או בקאיה? קראתי שהינדאי מגיעה ל-3000 סל"ד במאה קמ"ש וזה דיי גבוה לעומת ה-2400 סל"ד בקורולה במהירות 100, לכן זה אומר שהיונדאי עלולה לזלול דלק. האם אני טועה?

תודה רבה על העזרה

פורסם
תודה על העזרה:

אני התחתנתי לא מזמן, ומה שחשוב לי בבגאז זה שבעזרת השם תכנס לשם עגלת תינוק :-)

האם יש הבדל מהותי בין הקאיה לבין היונדאי? לדוגמא, קראתי שבקאיה המראות הן ידניות ולא חשמליות בגירסת הליסינג, וזה דיי מוציא לי את החשק :-)

האם יש הבדל בצריכת הדלק בין שניהם? הטויוטה קורולה 2005 שיש לי כרגע הצריכה הממוצעת למי שנוהג בעדינות יחסית היא 1 ל-11 וחצי בערך

האם ניתן להגיע זה ביונדאי או בקאיה? קראתי שהינדאי מגיעה ל-3000 סל"ד במאה קמ"ש וזה דיי גבוה לעומת ה-2400 סל"ד בקורולה במהירות 100, לכן זה אומר שהיונדאי עלולה לזלול דלק. האם אני טועה?

תודה רבה על העזרה

אני הייתי מתמקד ביונדאי ובקיה.

שתיהם מכוניות כמעט זהות, שת"פ של יונדאי וקיה. למעשה, מדובר באותה גברת בשינוי אדרת.

לפיכך, מערכת ההנעה (מנוע, תיבת הילוכים) זהה בשתיהן. לאישתי יש i30 מהעבודה ובנהיגה מחוץ לעיר באמת מורגש שחסר לאוטו הילוך חמישי (או שההילוך הרביעי קצר מדי). האוטו יחסית חזק וחשוב מכך, מרגיש זריז (הכל מבחינתי יחסי כי אני רגיל למכונית ידנית קטנה עם 172 כ"ס).

ההבדלים באבזור בגירסת הליסינג הן ליטב זיכרוני:

• לקיה מראות ידניות- לא קריטי לדעתי.
  • לקיה הגה מתכוונן גם למרחק במקום רק לגובה ביונדאי- לי בתור נהג גבוה זה חבר ביונדאי.
  • ליונדאי חיבור USB ו- iPod (אני חושב שצריך מתאם) למערכת השמע. מי שלא התנסה בתענוג של "לזרוק" מוזיקה מהמחשב לדיסק און קי ולהאזין לה באוטו, לא יכול להבין את היתרון.
  • אני לא בטוח, אבל אני חושב שבקיה אין שליטה מההגה על מערכת השמע, כאשר ביונדאי יש.
  • הקיה יותר יפה, העיצוב שלה זורם יותר.

אני במקומך לא הייתי מוטרד במיוחד ממבנה 5 הדלתות של שתיהן. תא המטען גדול מאוד ואני מאמין שעגלת תינוק תיכנס בלי בעיה. בכל מקרה, זה אוטו ל- 3 שנים ולא לכל החיים.

בנוסף, בשנת 2009 לא הייתי בכלל חושב על מכונית חדשה ללא בקרת יציבות.

אגב, לאחרונה נכנסה פיז'ו 308 לקבוצת הרישוי השניה. נסה לרחרח במקום העבודה אם זו אופציה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תודה רבה על העזרה :-)

אכן, נראה לי שאופציית הקוראניות עדיפה, אבל מה שחסר לי לדעת שה מהי צריכת הדלק שלהן.

במבחני דרך שקראתי כתוב שהיונדאי מגיעה ל-3000 סל"ד במאה קמ"ש וזה נראה לי צורם לאוזן וגם צורך דלק רב (לדוגמא על הניסאן טידה רשום שהיא נוסעת ב-2200 סל"ד במאה קמ"ש שזה בערך כמו טויוטה קורולה).

האם מישהו יודע מהי צריכת הדלק של הקיה וכן מהו סדר גודל יחסי העברה ושל הטורים במאה קמ"ש?

תודה רבה

פורסם

יונדאי I30 נחשבת לחסכונית ביותר מהאוטומטיות שברשות ציים גדולים רק טויוטה רובוטית חסכונית ממנה.

יש שרשור מודבק בראש הפורום עם הנתונים.

תיקון:

טידה יותר חסכונית.

פורסם
תודה רבה

ראיתי את השרשור אבל מה לגבי קאיה סיד? בגלל שזה אוטו חדש יחסית לא ראיתי נתונים עליה...

צריכת הדלק של היונדאי והקיה יהיו דומות עד זהות.

אצלנו היא עושה 1 ל- 11.

קיה סיד מצויידת באותה יחידת הנעה כמו יונדאי. היא יותר יפה אך פחות מומלצת בגרסת ליסינג.

למה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אולי המבחן הזה ממגזין אוטו יעזור לך קצת בהחלטה. i30 אל מול ceed אל מול הטידה:

"שניים מהבוחנים טענו שהטידה היא המכונית הטובה ביותר במדדים אובייקטיביים – אבל גם הם התקשו לבחור בה כמנצחת. היא אומנם נוחה ונעימה, איכותית ומרווחת, זריזה ו(אפילו) מתנהגת - אבל אינה מספיק מושכת, ולא רק מבחינה אסתטית. היא גם המכונית הפחות מצוידת בחבורה (רק 4 כריות אוויר וללא בקרת אקלים) וגם היקרה, עם תג של 124,000 שקלים. במובנים רבים, ולמרות היכולת, הטידה גם מחזירה את ניסאן לאחור: לעידן השעמום. וניסאן, להזכירכם, אף פעם לא בנתה מכוניות רעות, היא פשוט ייצרה כלים לא מושכים. אלא שלטידה, בניגוד לאחרות, יש גם גרסת סדאן - ובמקרה הזה היא משתלמת יותר. מעבר להעדפת התצורה על ידי ההמון המקומי, היא גם נוחה וזולה יותר מגרסת ההאצ'בק. ומכיוון שהסדאן היא גם זו שנכנסת לשווי שימוש 2 (כ-111 אלף שקלים), ברור שעל כתפיה מונחת היומרה של ניסאן בארץ ושגרסת ההאצ'בק זניחה.

לעומת הטידה, שתי הקוריאניות משקפות צעד גדול עבור היצרן שלהן. אפשר לומר בבטחה שהסיד היא מכונית הנוסעים הטובה ביותר שראינו מקיה, ושממש כמו ה-i30, היא אינה צריכה להתבייש מול היפניות. זו אומנם לא פריצת דרך מוטורית, אבל זהו יישור קו חשוב לתעשייה הקוריאנית.

הבחירה בין השתיים אינה קלה: מחיריהן דומים, וכך גם רמות האבזור, האופי והיכולת (תאומות או לא?).

היונדאי עדיפה לנהג המשפחתי: היא נוחה יותר, בעלת היגוי פרוגרסיבי יותר ומושבים עדיפים, ובסך הכל מציגה חבילה שלמה. כזו שאינה נכשלת באף תחום בולט – גם אם אינה מצטיינת באף היבט. אבל מכונית היא קצת יותר מהיגיון, והמראה המושך יותר של הסיד מבחוץ ומבפנים מקנה לה נקודות זכות רבות, בוודאי כשמדובר בקניית רכב, שהינה עניין מאוד אמוציונאלי."

פורסם
במבחני דרך שקראתי כתוב שהיונדאי מגיעה ל-3000 סל"ד במאה קמ"ש וזה נראה לי צורם לאוזן וגם צורך דלק רב (לדוגמא על הניסאן טידה רשום שהיא נוסעת ב-2200 סל"ד במאה קמ"ש שזה בערך כמו טויוטה קורולה).

האם מישהו יודע מהי צריכת הדלק של הקיה וכן מהו סדר גודל יחסי העברה ושל הטורים במאה קמ"ש?

תודה רבה

בדקתי עכשיו בכביש מישורי יחסית, 100 קמ"ש = 2800 סל"ד.

• תוכן חדש...