Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוויכוח הזה לא מועיל לאף אחד ולא הולך לשום מקום, אז מה הטעם?

מבחינתי הדיון עם בן נגמר בהודעתי.

אני רק מקווה שאחרים ילמדו שאפשר לנהל ויכוח עינייני ואין צורך להשתלח בכותב שדעתו שונה מדעתך. כבד את דברי זולתך כדי שיכבדו את דבריך .

מבחינה עיניינית גם בן הסכים לבסוף שהרכב הזה הוא פגר מת

חג שמח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הוויכוח הזה לא מועיל לאף אחד ולא הולך לשום מקום, אז מה הטעם?

מסכים איתך מאוד, אין לכך טעם

לפותח השרשור, משום מה דבריי כאן מוצאים מכלל הקשרם ולא לכך כוונתי.

אני מבין שבדקת את העניין לעומקו ובכך החלטת שלא לרכוש את הרכב, אם אכן הדברים נבדקו ובין היתר מקושרים אחד לשני, לטעמי נכון עשית

בנוסף, חשוב לבדוק מה עומד מאחורי התקלות אותם ציינת, ובכלל בכל רכב, לא כל רכב שנצבע בכללותו מעיד על תאונה כזו או אחרת, סתם דוג'.

בצירוף לתקלות הנוספות שציינת אכן הרכב כנראה לא במצב הכי טוב ואף עבר תאונה קשה(בכוונה אני נצמד לנושא הגג והמשקופים)

לישה,

אין צורך לכעוס ולהתלהם, יתרה מזו גילך לא מועמד בספק ותתפלא, אבי כמעט בגילך והספקתי כבר לנהוג על רכבים שונים ומגוונים כמעט כמוהו, ובנושאים מסויימים לצבור מעט נסיון אף ממנו כך שהגיל הוא לא בהכרח הנושא החשוב, אך אכבד אותך ואת גילך מספיק בשביל לא לרדת לפסים שאתה ירדת אליהם

אינני מבצע שום היפוך בדיעותיי וכמו שאתה נוטה לרשום ב2 הפוסטים האחרונים"ברוח", אין כאן שום רוח והקלה בקלות, בהודעותיי הראשונות לא הבעתי שום דעה ושום צד בנוגע לרכישת הרכב, רק העלתי מס' שאלות חשובות ולו רק בכדי שאני אוכל ללמוד מהם,מבחינתי החלטתו של הרוכש (פותח השרשור) היא שתקבע בסוף תושפע ממה שתושפע,חשוב לקבל תמונה על מה מדובר בדיוק

כבר הועלו פה מס' שרשורים הנוגעים לדברים כאלו, לא בכולם המסקנה הייתה לרדת מהרכב .

יתרה מזאת, אני חשוב שאת המלחמות שלך או את הנושאים שמפריעים לך בכתיבתו של משתמש כזה או אחר תשמור להודעות פרטיות הנוגעות לך ולא על גבי דיון לגיטימי כמו זה שהתפתח כאן כיאה לאדם בגילך

בכל מקרה חג שמח וקבל התנצלותי הכנה אם פגעתי אישית בך, שום דבר מדבריי אינו אישי

חג שמח

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

קרא את הודעותיך ותראה כי הם היו פוגעות

בכל מקרה התנצלותך מתקבלת

חג שמח לך ולכל בני משפחתך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אתמול בהגדה קראנו שבני ישראל יצאו ממצרים בבהילות.

אתה התרחק מהרכב הזה במהירות גבוהה יותר ותשאיר אותה ל BENJ שירכוש אותה.

אם במחירון היא 100 ב 50 לא הייתי רוכש אותה אלא אם אתה רוצה להישאר איתה עד סוף ימיך.

שום קוסם או רופא אליל לא יכול להחיות סוס מת

חג שמח

אגב ישה,

פשוט ראיתי את זה אכשיו שוב, ומאחר ודיברת על השתלחותי בך ואף בקשת התנצלות מצאתי לנכון להעלות זאת כאן

אין בי רצון להתסיס את העניין מחדש אבל את ההשתלחות הלא עניינית מי שביצע הוא אתה, רק למען הסדר הטוב(לא שאני לוקח את התנלותי אם פגעתי בך בחזרה)

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אם נפגעת קבל את התנצלותי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני חדש כאן ומאוד מעריך את הפורום והמשתתפים שתורמים להרבה מאוד אנשים , אבל בפורום בו אני כותב במשך שנים, דיון שכזה כבר היה נמחקו רוב ההודעות של שני המתנצחים שפוגעים האחד בשני בלי שום רלוונטיות לנושא הדיון. פותח השרשור ביקש דיעה וקיבל אותה בצורה מאוד מנומקת מכמה משתתפים ענייניים, אלא שבמקום להסתפק בכך שני משתתפים חושבים משום מה שהם צריכים להוכיח למי יש יותר גדול ומי יודע יותר טוב מאיפה משתין הדג והורסים את הדיון כשאף אחד כאן לא צודק יותר, חבל.

פורסם
הבחור מעליי, הכל בסדר לא צריך להיות דרמטי

לפותח השרשור,

כל הצביעה והחלפת חלקי פח כאלו ואחרים במידה והותקנו אות וקנו כמו שצריך לא מהווים בעיה

לי מפריע רק נושא המשמעות הגבוהה על הגג והמשקופים, היו שם ריתוכים?

לגבי הצבא המלא לרכב ,במידה וזה לא כסתח של משהו שקשור למשפט הקודם שלי, זה שטויות

בן

דווקא בעניין הזה, בן - הייתי שמח לדעת אם אתה היית קונה רכב שעבר ריתוכים ותיקונים במקומות האלה, ולא משנה כרגע הסיבה.

לומר שהכל בסדר ולא צריך להיות דרמטי ושתיקון כזה לא מהווה בעיה - על רכב עם כזו ערימת ליקויים ותיקונים , זה חוסר אחריות - כמעט כל סעיף וסעיף בבדיקה הזו כולל ליקוי מהותי.

כמה רכבים כבר לקחת לבדיקה בחייך? האם יש לך מספיק ידע מכני ופחחותי כדי לייעץ בצורה כזו?

אני לא רוצה לזלזל בך חס וחלילה, אני מעריך אותך כחבר פורום וברוב המקרים דיעותינו דומות , אבל אתה חייב להבין שאנשים לוקחים ברצינות את התגובות הפורום הזה.

אני קצת מכיר את ההסטוריה המוטורית שלך ממה שקראתי בפורום בשנים האחרונות ואתה יודע שאני צודק.

בתור אחד שנכח בעשרות בדיקות רכב (אני עוזר כמעט לכל מי שמבקש ממני, כולל חברי פורום, משפחה וחברים) ,בילה קייצים שלמים אצל קרוב משפחה פחח וראה איזה קומבינות סוחרים מבקשים לעשות על מכוניות , רכש לעצמו 5 רכבים משומשים (שנדיר למצוא אותם במצב טוב) במהלך השנים ועוד מספר כפול למשפחה הקרובה , ולאחר שכבר ניסו (ולא הצליחו) לעבוד עליי מכל הכיוונים, נתקלתי בכל סוגי הסוחרים ,התחמונים, המשכונים, התאונות והקומבינות האפשריים .

אני יכול לסכם זאת במשפט אחד : אם זה חום ומסריח, כנראה שזה לא ממרח שוקולד אלא ח%א. לא הייתי נכנס לעומקו של רכב כזה, אלא פוסל אותו מיידית.

לא צריך להיות דרמטיים ,כל רכב שני שעולה פה ויש לו את השריטה הכי קטנה כולם מתחילים להלחיץ אץ הקונה כאילו הוא קונה קופסת שימורים(מה שבמקרה הזה נכון).

בן

בן, דווקא בתקופה האחרונה אני מאוד מאוכזב ממה שהולך בפורום הייעוץ ודווקא מהכיוון השני.

אנשים נוטים לגמד בעיות מהותיות, ולעודד רכישת רכב מסוחרים.

למעשה הודעות רבות בהן ייעצתי לא לקנות מסוחרי רכב נמחקו כלא היו. כולל אחת אתמול בנושא סובארו B4.

אנשים לא מבינים שכיום בשוק של מוכרים בלבד, זה מגוחך על גבול הנאיבי להתפשר על בעיות מהותיות או פוטנציאל לצרות ברכבים נפוצים כמו מזדה 3 (לדוגמא),

שלא לדבר על רכישתם מסוחר מפוקפק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ל-ישה, benj, אייל וכל השאר, המון תודה על התגובות !

לא הייתה לי כל כוונה להביא לויכוח, אך לדעתי דיון ענייני שמתנהל סביב חילוקי דעות הוא בדרך כלל בריא, כי בסופו של דבר מתגבשת דעה מנומקת יותר, שעמדה בביקורת כלשהי :-)

לאחר שדיברתי עם המוכר והסברתי לו שברמות המחירים עליהן הוא מדבר העסקה פשוט לא נשמעת לי הוגנת, הוא טען שגם אם הרכב היה מעורב בתאונה קטנה עליה לא ידע, אז בכל מקרה כנראה מדובר בירידת ערך של 2-7%. הבעיה היא שלא אני ולא הוא יודעים מה המשמעות של הליקויים שציינתי, ואיזו ירידת ערך הם גוררים. אולי מישהו מכם שיודע, יכול לתת לי מדד כלשהו או סדר גודל של הורדת ערך בעקבות: החלפת כנף, מכסה מנוע, תיקונים בגג ומשקופים(משמעות גבוהה בטופס בדיקה) וחלקים צמודים לכנף?

תודה מראש,

שבוע טוב !

פורסם
ל-ישה, benj, אייל וכל השאר, המון תודה על התגובות !

לא הייתה לי כל כוונה להביא לויכוח, אך לדעתי דיון ענייני שמתנהל סביב חילוקי דעות הוא בדרך כלל בריא, כי בסופו של דבר מתגבשת דעה מנומקת יותר, שעמדה בביקורת כלשהי :-)

לאחר שדיברתי עם המוכר והסברתי לו שברמות המחירים עליהן הוא מדבר העסקה פשוט לא נשמעת לי הוגנת, הוא טען שגם אם הרכב היה מעורב בתאונה קטנה עליה לא ידע, אז בכל מקרה כנראה מדובר בירידת ערך של 2-7%. הבעיה היא שלא אני ולא הוא יודעים מה המשמעות של הליקויים שציינתי, ואיזו ירידת ערך הם גוררים. אולי מישהו מכם שיודע, יכול לתת לי מדד כלשהו או סדר גודל של הורדת ערך בעקבות: החלפת כנף, מכסה מנוע, תיקונים בגג ומשקופים(משמעות גבוהה בטופס בדיקה) וחלקים צמודים לכנף?

תודה מראש,

שבוע טוב !

ראה ידידי

אם אחד אומר לך שאתה שיכור, אהה, אם 10 אומרים לך כך, לך לישון.

אף לא אחד מהמגיבים בעד הרכב הזה, ללא קשר למחירו. עשה לך טובה ושכח מהרכב הזה. 90% אם לא למעלה מזה מתושבי המדינה לא ירכשו את הרכב הזה. כך שאם תרכוש אותו תצטרך בבוא היום למצוא אולי את אותם 10% שידרשו ממך הנחה של 50% ממחירי המחירון כדי לרכשו.

לטעמי הרכב הזה הוא סוס מת ובעליו מחפש פראייר ברמות גבוהות כדי למכור לו אותו במחיר מחירון פחות כמה אחוזים.

כפי שכתבת אין לך מושג ,לכן שמע לעצת מבינים ונוס על נפשך. למרות שבאינטואיציה חששת מן הרכב (לפחות לפי כותרת השרשור )

האמן לי בזמן שאתה משקיע ברכב לך חפש רכב אחר נקי . המצב היום שרכבים במצב מעולה נמכרים ב 15-20% מתחת למחירון רק בגלל המצב הכלכלי.הבן שלי רכש רכב חדש 2009 מהיבואן בהנחה של 15% .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה נשמע כאילו שהמוכר הוא זה שמכתיב את העינינים- עם כל הכבוד לכך שהוא לא היה מודע למצבו של הרכב - זאת הבעיה שלו.

גם אם לוי יצחק יעריך 7% אז מצידי שיקנה אותה לבת שלו. אם הייתי קונה את הרכב הזה ( מה שלא נראה לי) הייתי מתחיל לדבר מ 25% דרומה, ולו רק בגלל הקושי שיהיה בבוא היום למכור את הרכב ולספוג את ירידת הערך הטבעית שלו בנוסף.

תוסיף על כך כשלים אחרים שהופיעו בטופס ,ובשורה התחתונה 30% אם אתה רוצה שאני אקח את הרכב.

אל תתחשב בו יותר מידי, ברגע שהוא ימכור לך את הרכב הוא יפצח בריקוד פסדובלה וצעד תימני לסיום, ואתה ...?

Gn'f'R

פורסם

היי ל BENJ

קרא את 4 השורות הראשונות בתגובה 22 של אייל.

הוא ביטא בצורה הרבה יותר מוצלחת את מה שאני כתבתי בהודעה הראשונה שלי .

היי ל SHALOM 10000

כותב השרשור ביקש חוות דעת לרכוש או לא לרכוש.

אני הייתי בדעה כי לרכוש רכב כזה משמעו להכניס עצמך למיטה חולה.

BENJ לפני חשב שונה, ולכן כתבתי לפותח השרשור כי יתרחק מרכישת הרכב וישאיר רכישה כזו לאלה שחושבים כמו BENJ. כפי שכתבתי למעלה אייל ניסח את מה שאני כתבתי בצורת שאלה לבן ,וזה יותר מוצלח מהדרך שאני כתבתי זאת אבל הכוונה הייתה זהה.

בהמשך בן מודה כי גם הוא לא היה רוכש רכב שכזה.

בתשובתו הוא כתב גם דברים שאינם לגוף העיניין אלא לגוף הכותב מבלי שלדבריו יש ביסוס עובדתי כלשהוא ועל כך ניטש חלקו של הויכוח בהמשך.

אני בדעה שכל אחד רשאי להחזיק בדעה הפוכה , אבל המינימום הוא שיגבה דעה זו בעובדות.

בסופו של דבר גם בן אישר שלא היה רוכש רכב שכזה, ואם כך הם הדברים , מה שהוא כתב בהודעתו הראשונה כלפי אישית לא הייתה תגובה ראוייה.

בפורום שאתה כותב מותר לבחון למי יש יותר גדול:shock: איזה פורום הוא זה?

הכוונה בויכוח הייתה ונשארה לרכוש או לא לרכוש. סופו של הויכוח היה לא לרכוש ובכך סיפקנו את תאוותו:shock: של פותח השרשור.

חג שמח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הבחור מעליי, הכל בסדר לא צריך להיות דרמטי

לפותח השרשור,

כל הצביעה והחלפת חלקי פח כאלו ואחרים במידה והותקנו אות וקנו כמו שצריך לא מהווים בעיה

לי מפריע רק נושא המשמעות הגבוהה על הגג והמשקופים, היו שם ריתוכים?

לגבי הצבא המלא לרכב ,במידה וזה לא כסתח של משהו שקשור למשפט הקודם שלי, זה שטויות

בן

אייל שים לב לכל מה שרשמתי, בכווניה פרקתי את הנושא לגורמים כדי לקבל אינדקציה גבוה יותר לגבי הבעיות ברכב הזה

לא קבעתי בהודעה זו את דעתי בכלל האם לרכוש או לא לרכוש את הרכב

שים לב למה התייחסתי כשאמרתי"זה שטויות", הכוונה הייתה לנושא הצביעה המלאה של הרכב במידה(ועוד טרחתי להזכיר זאת ) ואין קשר לתאונה, דבר שהפחח כשל בהסברתו

שים לב מה כתבתי שמפריע לי והוא תואם בדיוק את מה שרשמת בפוסט שלך כשציטטת אותי.

שוב אין כאן עניין של חוסר אחריות, מאחר ובפוסט זה לא הבעתי שום דעה בנושא הרכישה של הרכב אלה נטו שאלת שאלות שאם תסתכל בהמשך, פותח השרשור טען שאפילו עליהן הפחח לא ענה(ממש לא תואם את סעיף המשמעות הגבוהה ואין ריתוכים ומתיחות שפחח יודע לזהות??), בהמשך הבעתי את דעתי על הרכישה.

לגבי נושא אופן כתיבת הדברים, אני עדיין מאמין שאין מקום לדרמטיות מוגזמת כפי שהוצגה פה, זאת דעתי.

לטעמי דבריי פשוט הוצאו מהקשרם.

בכל מקרה,אכשיו הסברתי את כוונתי והיא לא שוללת את מה שאמרתי קודם,פותח השרשור יחליט האם בכוונתו לרכוש ומה לרכוש בדיוק, לי בכדי לייעץ לו את דעתי חשוב לקבל תשובות קודם לכן.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
היי ל BENJ

קרא את 4 השורות הראשונות בתגובה 22 של אייל.

קראתי והסברתי את הנושא בתגובה לאייל

אני הייתי בדעה כי לרכוש רכב כזה משמעו להכניס עצמך למיטה חולה.

BENJ לפני חשב שונה, ולכן כתבתי לפותח השרשור כי יתרחק מרכישת הרכב וישאיר רכישה כזו לאלה שחושבים כמו BENJ. כפי שכתבתי למעלה אייל ניסח את מה שאני כתבתי בצורת שאלה לבן ,וזה יותר מוצלח מהדרך שאני כתבתי זאת אבל הכוונה הייתה זהה.

בהמשך בן מודה כי גם הוא לא היה רוכש רכב שכזה.-ישה, אתה שוב מסלף את הדברים אבל כרצונך, קרא את כל השרשור שוב ושאל את עצמך אם דבריך נכונים

(ולא בליקוט חצאי משפטים מהפוסטים)

בתשובתו הוא כתב גם דברים שאינם לגוף העיניין אלא לגוף הכותב מבלי שלדבריו יש ביסוס עובדתי כלשהוא ועל כך ניטש חלקו של הויכוח בהמשך.

אני בדעה שכל אחד רשאי להחזיק בדעה הפוכה , אבל המינימום הוא שיגבה דעה זו בעובדות.

בסופו של דבר גם בן אישר שלא היה רוכש רכב שכזה, ואם כך הם הדברים , מה שהוא כתב בהודעתו הראשונה כלפי אישית לא הייתה תגובה ראוייה.

בפורום שאתה כותב מותר לבחון למי יש יותר גדול:shock: איזה פורום הוא זה?

הכוונה בויכוח הייתה ונשארה לרכוש או לא לרכוש. סופו של הויכוח היה לא לרכוש ובכך סיפקנו את תאוותו:shock: של פותח השרשור.

חג שמח

ישה, אני שוב אומר, בפוסט הראשון לא הבאתי שום דעה אלה העליתי שאלה התייחסות בנוגע לשאלה זו, זה לא בא כנגד לדעה שננתי על הרכב והצורה שאתה בוחר להראות זאת היא לא נכונה וחבל.

בכל מקרה, גם אני לא המלצתי לפותח השרשור לרכוש את הרכב הנידון, אבל לא בגללך או בגלל דעות של אחרים, אלה בעיקר בגלל שגם הפחח נתן חצי תשובה ותו לא.

בן

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...