Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ולילה טוב! חבר שלי מתכנן לרכוש רכב עד 10,000 ש"ח המחיר לא כולל סכום לביטוח, יישור קו ועוד קצת כסף מהצד לתיקונים בלתי צפויים כול זה יש לו תקציב נפרד כך שהסכום הנ"ל הוא נטו לרכישת הרכב.

בהתחלה אני ועוד לא מעט אנשים המליצנו לו על ג'אסטי לאחותי היה נסיון חם איתה והיא רק משבחת את הרכב.מאוד חשוב לו שיהיה רכב אמין,חסכוני ולא יקר לתחזוקה.אך אחרי שיחה קצרה הבנתי שאולי גם כדאי לחשוב קצת על הבטיחות,אומנם אני לא יכול לצפות ל5 כוכבים במבחן ריסוק בתקציב הנ"ל,אך נראה לי האופציה ההגיונית ביותר היא סיטרואן ZX.ממה שהבנתי בגרסאות הבכירות ישנה כרית אוויר לנהג וABS.אך איך הרכב מבחינת אמינות? איזה מנוע ממולץ לקחת 1.4, או 1,6. מאוד חשוב לו הנושא של האמינות אך מכיוון שאין לי שום נסיון עם הרכב ולא ממש הצלחתי למצוא מידע רלוונטי בחיפוש הייתי רוצה לשאול אם במידה ונמצא ZX מטופלת ושמורה האם היא תהיה מתכון לשקט נפשי?(הכול יחסי כמובן).

עוד דבר הוא מאוד אוהב את הגיר האוטומטי אך המלצתי לו בחום לרדת מזה כי בתקציב הנ"ל זה לא מתכון לחסכון.האם אני צודק? האם כדאי לרדת סופית מהאוטומט?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

הZX אחלה של בחירה,היא מעט גדולה יותר מהג'אסטי וכבר בגדר משפחתית קטנה.

אני בעל ZX וזה אחלה של רכב,עד כה לא נתקלתי בבעיות.

הZX הינה אחות תאומה של ה306 הן חולקות מכלולים רבים וכמעט זהות לחלוטין.

בשנים הללו(90-97) לא הייתי מתקרב לתיבה אוטומטית,הן מיושנות,לא חסכוניות ומייקרות את אחזקת הרכב ועלויותיו כמו כן גם רגישות יותר מה שיפחית מהאמינות והשקט הנפשי.

פורסם

במחיר כזה כדאי לחפש ZX מהמודלים האחרונים 1996-1998 עם גיר ידני.

אבל להצטייד בהמון סבלנות-תהיה לחוץ תיפול על רכב גרוע שמהר מאוד יושבת או יימכר מחוסר כסף לתיקונים.

ממודל 1995 ומעלה כרית אויר לנהג יש לכולן,ABS ממודל 1996 ומעלה בכל הדגמים חוץ מה1400 .

מה שאתם צריכים להתמקד בו חוץ מגיר ידני זה מודל כמה שיותר גבוה ורכב כמה שיותר מטופל ושמור,כל השאר לא ממש משנה .

אם תתפתה לרכב זול ומוזנח לא ממש יעזור לך שיש לו או אין לא ABS כי הוא יעמוד מושבת בחנייה.

הדגמים שאתה צריך לחפש הם בעלי נפח מנוע של 1400-1800 עם גיר ידני כאמור.

מה שהכי חשוב לבדוק זה נוזל קירור ברדיאטור ומערכת קירור תקינה,מזגן וחימום תקינים,כל מה שחשמלי ברכב פועל.

דרוש חשבוניות על תיקונים מהתקופה האחרונה ותתרחק מרכבים עם קילומטראז' גבוה מאוד לדוגמא 350 אלף ק"מ וכו'.

כל ההמלצות האלו מנסיון-הייתי בעל ZX 1600 הרבה שנים.

פורסם

כבעל ZX Aura 1.6 ידני בציר 93, אני יכול להעיד מניסיון אישי שמאז שהרכב בבעלותי, התחלתי להסתכל אחרת על רכבים צרפתיים. לשאלת האמינות: הרכב אצלי כמעט 3 שנים, ומלבד אלטרנטור ששבק חיים ועוד איזה חלק שלא היה מחוזק ופשוט השתחרר ממקומו, איני זוכר תקלות מיוחדות. אלא אם מתחשבים גם בהחלפת צמיגים ומצבר :wink:

באופן אישי אני מאוד מרוצה מנוחות הנסיעה ומהתנהגות כביש. יתרה מזו, התנהגות הכביש שלו אפילו הייתה עדיפה בעיני על מספר רכבי פ'יזו שבדקתי (כמה 306 ו-206 אחת) משנתונים 98-00. אם כי סביר להניח שהרכבים היו פשוט מוזנחים בצורה קיצונית, אחרת קשה להסביר איך רכב המבוגר ב 5-7 שנים, שגמע מרחק לפחות כפול, מתנהג בצורה טובה יותר על הכביש מרכבים מודרניים.

סיכום: הדעה שלי נסמכת על ניסיוני האישי בלבד, ואינה מהווה מדגם מייצג למחקר אמפירי. אך אם תשאל אותי, אם אתה יכול למצוא Zx 1.6 ידנית שטופלה בצורה סבירה, אתה מקבל הרבה רכב במעט כסף(כמו שמישהו כתב פעם בפורום).

בהצלחה !

פורסם

סבבה תודה רבה על ההמלצות אתם רק מחזקים אצלי את הדעה לגבי הZX אך אילו מנועים ממולצים? האם כולם אמינים באותה מידה או שיש מנוע "בעייתי" כול שהוא?

פורסם

מנוע ה1.4 של הZX הוא מנוע פשוט ואמין יחסית. מצד שני, אם הרכב ישמש לנסיעות בין עירוניות ארוכות המנוע הזה יהיה קצת חלש. על התיבה האוטומטית כדאי לוותר אם מחפשים חיסכון בעלויות האחזקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם השתגעתם? ZX ב10K?

במחירים האלה אפשר כבר לקנות קסארה, וזאת כבר אופרה אחרת לגמרי.

מציע לך להתחיל להתכווננן על קסארה 98-99. אני את שלי קניתי לפני שנה וחצי בערך ב-12K. כיום בטח גירסת 99 עולה 10K.

פורסם

הקסארה פחות מוצלחת מה ZX מבחינת התנהגות, אם כי יותר איכותית בפלסטיקה.

גם ה 1400 משנתונים מאוחרים מצוידת בכרית אויר .

בלאי צפוי : תושבות מנוע , גומיות משולשים ,אטם מכסה שסתומים ובולמי זעזועים .

רצוי לבדוק מתי נעשה טיימינג.

לא סיפור יקר ,אבל שווה בדיקה לפני קניה .

פורסם

כמעט כול הנסיעות יהיו בתוך העיר,לגבי הקסארה האם היא תראה את אותה אמינות כמו הZX?

פורסם

ולגבי ג'אסטי ידוע לי שזה הוא רכב מאוד אמין אך הוא לא בטיחותי וישן.מה את ממליצים בתקציב הנ"ל לחפש ג'אסטי או לחפש ZX כי היתרונות של ZX מאוד בולטים והוא רכב רמה מעל הג'אסטי.אך הדבר היחיד שמשקה עלינו הוא האמינות שלו.האם הטיפולים לסיטרואן יקרים?

פורסם

הZX היא הרבה רמות מעל הג'אסטי (שהיא פחית אמינה עם גלגלים).

ZX מטופלת מראה אמינות טובה מאוד,החלקים יחסית לא יקרים (והיא חולקת המון חלקים עם דגמי פיג'ו/סיטרואן אחרים).

נוחות נסיעה מעולה,התנהגות מהנה וגם איכות הפלסטיקים בסדר גמור - מה שאומר שככל שתרד למטה יותר הפלסטיקים יהיו זולים יותר :lol:.

אם רוב הנסיעות בעיר אז הייתי ממליץ על מנוע ה1400 שגם מספיק זריז וגם נהנה ממוניטין אמינות לא רע בכלל.

וגם אין לו בעיה להגיע לכל מקום בארץ ככה שלדעתי הוא המומלץ.

לסיכום הרבה אוטו במעט מאוד כסף.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יותר איכותית בפלסטיקה, יותר יפה מבחוץ ויותר יפה מבפנים.

יותר חדשה.

צריך להמשיך לפרט?

האמינות מעולה. לי יש אחת עם 315 אלף ק"מ והיא חיה ובועטת וחורשת את כבישי ישראל עם המזגן המקפיא שלה.

פורסם

ב10K הוא יכול לקנות רק קסארה דיזל נדמה לי.

לדעתי למצוא ZX שמורה עם מנוע בנזין יהיה קל יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אפשר גם למצוא קסארה בנזין בטווח מחירים הנ"ל.

לא רק זה, אלא שבמצב של השוק בימינו, הוא עוד יכול להוציא אחת משנת 99, ואחת משנת 98 בוודאות!

קסארה 99 מפורסמת למכירה באתר YAD2 ב-15K. קצת מיקוח יביא אותך ל-13K בטלפון, שזה 12K במעמד הרכישה.

אז איזה בעיה יש בדיוק להגיע ל10K על אחת משנת 98?

אגב, אני מכיר מישהו שקנה עכשיו קסארה דיזל 98 ב-6 אלף ש"ח. אלה המחירים בדגמים האלה...

• תוכן חדש...