Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שמבחני הריסוק הם לא תורה מסיני אבל גם למזל צריך לעזור עד כמה שניתן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כתוב שזו היתה תאונת שרשרת. מעניין איך התרחשה התאונה.

משיחה עם איש מד"א שנכח באירוע, הגטס התנגשה חזיתית ואז התנגש בה רכב מאחור בעוצמה חזקה.

אם זה רלוונטי, הגטס בגירסת הליסינג העירומה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
כתוב שזו היתה תאונת שרשרת. מעניין איך התרחשה התאונה.

שלום רב.

עכשיו התבררו לי הפרטים ממקור ראשון.

נהג הגטס שהוא בעצם קרוב משפחה (36) לא היה אשם.

מה שקרה שם זה,שנהג היונדאי נסע לתומו בנתיב שלו,הרכב שהיה מאחוריו לא שמר מרחק,ודהר במהירות,הישר להתנגשות אחורית.מעוצמת המכה היונדאי עף הישר לנתיב הנגדי,ושם התרחשה התאונה הנוספת החזיתית עם המאזדה.

הבחור שילם בחייו על טעות החזיר מאחור.חבל ומצער.

בתודה.

פורסם
שלום רב.

עכשיו התבררו לי הפרטים ממקור ראשון.

נהג הגטס שהוא בעצם קרוב משפחה (36) לא היה אשם.

מה שקרה שם זה,שנהג היונדאי נסע לתומו בנתיב שלו,הרכב שהיה מאחוריו לא שמר מרחק,ודהר במהירות,הישר להתנגשות אחורית.מעוצמת המכה היונדאי עף הישר לנתיב הנגדי,ושם התרחשה התאונה הנוספת החזיתית עם המאזדה.

הבחור שילם בחייו על טעות החזיר מאחור.חבל ומצער.

בתודה.

משתתף בצערכם, חבל על כל אדם שהולך ככה סתם...

זו הזדמנות טובה להזכיר לכל הנהגים, שבכביש אין שום משמעות לעניין האשמה. זה לא משנה מי אשם בתאונה ומי נהג לתומו, כי את התוצאות אי אפשר לשנות.

היות שתאונות לא קורות מעצמן אלא נגרמות על ידי גורמים שונים, תפקידנו הנהגים למנוע אותן על ידי מודעות לגורמים אלו ונקטית פעולות מניעה - בין אם אנחנו עומדים לפגוע באחר ובין אם האחר עומד לפגוע בנו.

להערכתי, מעל 90% מהתאונות ניתנות למניעה (שוב, ללא קשר למי אשם) על ידי נהיגה חכמה המבוססת על ידע נרחב, מודעות גבוהה, ומיומנות מתקדמת.

כדאי להיות מודעים לכך שגם בתאונות פגיעה מאחור, הנהג הנפגע יכול לעשות הרבה מאד למניעת התאונה על אף שאינו שולט ברכב הפוגע.

דני G.

פורסם

אני אולי טועה, אבל לא מבין איך אנשים קובעים כמעט בנחרצות ש"ברכב בטוח יותר כנראה שהתאונה היתה מסתיימת ללא הרוגים".

אתם יודעים באיזו מהירות התרחשה התאונה ?

אתם מכירים את שאר המשתנים שהיו בתאונה הספציפית הזאת ?

ברכבים של 5 כוכבי בטיחות לא מתים בתאונות דרכים ?

אנשים פה קצת יותר מדי מסונוורים מ-NCAP.

אין ספק שהמבחני ריסוק מאוד מאוד חשובים, אבל עד שלא למדתם את כל המשתנים שהשפיעו על התאונה הספציפית, אל תצאו בהצהרות שמכונית עם 5 כוכבי בטיחות היתה מוציאה מהתאונה נפגעים במקום הרוגים.

קרוב משפחה של חברה שלי לשעבר מת בתאונת דרכים חזיתית, שום דבר לא פגע בו,המושב בו ישב נותר שלם לחלוטין ויותר מזה, נהג הרכב והנוסע שלצידו יצאו עם פציעות קלות יחסית.

הוא מת מפגיעות פנימיות כתוצאה מהפעלת חגורת הבטיחות האמצעית במושב האחורי.

בקיצור, אל תהיו כל כך נחרצים בתגובות שלכם,אתם לא מכירים את כל המשתנים בתאונה.

ולבחור שמעליי,

לא הבנתי איך כל מה שכתבת עולה בקנה אחד עם "חווית BMW בנס הרים רינג"..

להזכירך,זה כביש ציבורי (ולא, אני לא מתייפייף,גם אני עברתי בו כמה פעמים "על הצד", אבל להבדיל אלפי הבדלות, אני לא הוצאתי קורסים מאורגנים לכביש הציבורי).

אבל בכל אופן, בהצלחה.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

edan82 לא הבנתי את הביקורת שלך, איפה בדיוק מתרחשים רוב קורסי הנהיגה הספוריבית שקיימים בארץ,במסלול המירוצים הקרוב לביתנו...?

בנוסף גם בחו"ל עדיין הרבה אנשים יוצאים לנהיגות ספורטיביות בכבישים מפותלים למרות שיש בהם track days.

צריך לדעת לעשות את ההבדל בין נהיגה בתנאים כמעט ללא סיכון (מגרש/מסלול) לנהיגה בכביש ציבורי,זה הכל.

פורסם
אני אולי טועה, אבל לא מבין איך אנשים קובעים כמעט בנחרצות ש"ברכב בטוח יותר כנראה שהתאונה היתה מסתיימת ללא הרוגים".

אין ספק שהמבחני ריסוק מאוד מאוד חשובים, אבל עד שלא למדתם את כל המשתנים שהשפיעו על התאונה הספציפית, אל תצאו בהצהרות שמכונית עם 5 כוכבי בטיחות היתה מוציאה מהתאונה נפגעים במקום הרוגים.

עידן

שים לב לניסוח הזהיר של מי שענה לגבי מכונית "בטיחותית" יותר.

אף אחד לא קבע נחרצות שהתאונה ברכב אחר היתה מסתיימת ללא הרוגים.

כל מה שאתה כותב נכון. כל תאונה היא עולם ומלואו, ויש בו יותר מדי פרמטרים בכדי לקבוע "מה היה אילו..."

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אם נקצין-סביר שבשברולט סילבראדו היה קורה לו פחות (אבל אולי יותר לאחרים)

ובאופן יחסי גם באוטו במאסה של בין גטס לסילבראדו.

פורסם

קרוב משפחה של חברה שלי לשעבר מת בתאונת דרכים חזיתית, שום דבר לא פגע בו,המושב בו ישב נותר שלם לחלוטין ויותר מזה, נהג הרכב והנוסע שלצידו יצאו עם פציעות קלות יחסית.

עידן

עידן אף אחד לא קובע שלו הנוסעים היו במכונית בטיחותית יותר הם היו שורדים 100%,אני ועוד כמה חברי פורום ציינו שלו התאונה הייתה קוראת ברכב שזכה ב5 כוכבי בטיחות סיכויי השרדות של הנהג היו עולים,ויכול מאוד להיות שזה היה מה שיעשה את ההבדל בין פציעה לכרטיס כניסה לעולם שכולו טוב יותר.

מה שמאוד עצוב בסיפור הזה זה שהבחור שילם בחייו על טיפשותו של מישהוא אחר שנכנס בו מאחור,וכרגיל לא יתנו לו עונש מספק:roll:

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

למרות שלפי הדם על הכרית אוויר נראה כאילו משהו לא הנהל שם כהלכה - אולי לא חגר חגורה (מה עוד יכול לגרום לזה?) אני לא מצליח לחשוב איזה חפץ יכול להתקע בו בתאונה חזיתית.

יכול להיות שהוא משתמש במשקפיים והם התנפצו לו על הפנים.

פורסם
ולבחור שמעליי,

להזכירך,זה כביש ציבורי (ולא, אני לא מתייפייף,גם אני עברתי בו כמה פעמים "על הצד", אבל להבדיל אלפי הבדלות, אני לא הוצאתי קורסים מאורגנים לכביש הציבורי).

אבל בכל אופן, בהצלחה.

עידן

היי עידן, קוראים לי דני כפי שאתה יכול לראות בחתימה.

אני מאד מעריך את הדאגה שלך שהיא בהחלט במקומה, ויחד עם זאת העובדה שכך אני מכנה את הקורס החוויתי - לא הופכת אותו למשהו שהוא לא - מסוכן ! אני אסביר:

בין אם אתה יודע או לא, קורסים לנהיגה בטיחותית וספורטיבית מתקיימים בכבישים הללו כבר שנים רבות, כמעט מדי יום, ועל ידי כל החברות שמדריכות קורסים אישיים (עם מדריכים מנוסים יותר גם ופחות).

השוני בין אותם קורסים לזה שאני מציע הוא שב"חווית BMW בנס-הרים רינג" - אתה לא צריך להביא את הרכב שלך, אלא מקבל רכב מתודלק וכזה שעבור לא מעט אנשים חווית הנהיגה בו עולה על מה שיש להם בבית. מעבר לכך לא מבוצעות בקורס שום החלקות, לא מצבי סיכון, לא נהיגה לא חוקית וגם לא השתוללות משום סוג שהוא.

מי שמכיר אותי (ויש רבים כאלו, כנראה שאתה עדיין לא) יודע שאחד מהדברים שתמיד אפיינו אותי בכל 11 השנים שבהן אני מדריך נהיגה הוא, הדגש לפעמים אפילו מוגזם על הבטיחות. רק תשאל אנשים ... לכן אל תיתן לשם הקורס להטעות אותך הכביש הוא עדיין כביש ציבורי והדבר החשוב ביותר הוא עדיין הבטיחות. אחרי זה כל השאר.

ועוד דבר, אני מודיע מראש לכל מי שמבצע קורס כזה, שבמידה והנהיגה שלו אינה עולה בקנה אחד עם הבטיחות וההנחיות שלי, הקורס מסתיים באותו הרגע.

מקווה שעניתי לך ובמידה ולא אתה מוזמן לשלוח לי שאלות נוספות בה"פ, אשמח להשיב.

דני G.

פורסם

בקיצור, אל תהיו כל כך נחרצים בתגובות שלכם,אתם לא מכירים את כל המשתנים בתאונה.

ולבחור שמעליי,

אבל בכל אופן, בהצלחה.

עידן

אנחנו לא קובעים שברכב בטיחותי יותר היא היתה מסתיימת ללא הרוגים אלא שהסיכוי לצאת חי עולה.

אני עברתי תאונה קשה מאוד ויצאתי ממנה עם פגיעות קלות יחסית (השביתה אותי לשמונה חודשים שמהם כ 4 חודשים באשפוז והשאירה אותי עם 38% נכות אבל זה הרע במיעוטו כי הרכב שהיה שווה במחירון 84,000 ש"ח הוכרז אובדן מוחלט אחרי שהשמאי קבע נזק של 82,000 ש"ח) בזכות זה שהייתי ברכב בטוח יחסית לפגיעות צד ואם היו לו כריות אויר צידיות רוב הסיכויים שהייתי יוצא עוד פחות פגוע.

נכון שזה לא מיחייב בכל המקרים ואין שתי תאונות דומות אבל כמו שבשביל לזכות בלוטו צריך קודם כל לשלוח טופס כך גם על הכביש צריך לעזור למזל עד כמה שניתן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...