Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחובבי האודיו,

אמנם עוד לא הגעתי לשלב התקנת מערכת חלומות ברכב האספנות שלי, אך התחלתי לשוטט בפורומכם כדי ללמוד.

כמו שאתם בוודאי משערים חטפתי שוק לא קטן! :shock2:. אתם מטורפים במובן הכי חיובי של המילה, לא דימיינתי שיש כל כך הרבה מה ללמוד. כבוד!

לאחר ההלם, חקרתי את נושא הבידוד (קראתי את הדביק!) וחשבתי לעצמי שחומר בידוד על הרצפה ישכך את הרעש מהמנוע שבא מאחור. נכון? (יש שם קצת צמר סלעים מהצד של המנוע)

אשמח לקבל המלצות לגבי :

1. איזה חומר לבחור? מעל המנוע קצת חם... (הבנתי שפלסטי עדיף, בדביק דובר בין היתר על: ראאמאט בי.אקס.טי, דינמאט 2 סוגים)

2. איך שמים (הרצפה שם שטוחה. אז זה פשוט יחסית, נכון?)

3. איפה לקנות? בארץ יש?

אשמח לקבל קצת עצות

תודה

אגב, אני מבטיח (גם לעצמי) להתיעץ ולשתף כשאגיע להתקנה של מערכת (צנועה) :beerchug:

והכי מצחיק: חשבתי שאני סופר מתוחכם כשבאתי לחנות והתענינתי ב"קומפוננט" ולא סתם רמקול 2 WAY

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

בזמנו גם לנו היה רכב כזה,

הרכב שלך נראה מדהים, בהצלחה בהמשך הפרוייקט.

יש מבחר גדול של חומרים בשוק, חלקם יעודיים לרכב וחלקם בעלי נתונים דומים אך ליעודים אחרים.

מבלי לשבור הרבה את הראש :

חומר לא יעודי לרכב : נוסה ע"י הרבה אנשים , פעם קיבל תגובות טובות ופעם בידיוק ההפך, דק יותר.

חומר יעודי לרכב : מיועד לרכב נוסה הרבה , מיועד לכך , וקיבל 100% תגובות טובות.

ככה שאין טעם לחפש משהו זול שבסופו של דבר לא יתרום הרבה , אלא לקחת חומר יעודי וטוב.

יש שני חברות עיקריות המיובאות לארץ : Dynamat ו Second Skin.

שני החברות מעולות וכמעט ולא קיים הבדל ביניהם.

לחברות יש מגוון מוצרים לאטימה\בידוד.

אם אתה מחפש קיט יעודי למנוע, היכול "לעבוד" בסביבה חמה במיוחד קיים ה HOODLINER של DYNAMAT.

או הMOTOR MAT\PRO של SECOND SKIN.

אם אתה מחפש חומר בעל סביבה חמה אך לא במיוחד (לא באיזור המנוע ) לבידוד דלתות , באגז' , ריצפה וכו'.

החומרים הטובים ביותר לכך הם הdynamat Extreme , והDamplifier PRO.

אם הרכב במצב מפורק ואתה רוצה להשקיע , הייתי ממליץ לך לבדוק על חומר התזה בשני החברות, ועליו לקחת חומר אטימה שהצעתי קודם , זאת תיהיה הדרך הטובה ביותר לבודד רעשים .

תזכור שהמחיר לא זול כלל, אך שווה את ההשקעה .

אתרי החברות :

Dynamat

SecondSkin

שיהיה בהצלחה :).

פורסם

מהכרות שלי עם הרכב הרעש בתוך הBUS נוראי ודי קשה להתגבר עליו אבל אני מאמין שבידוד יעזור לך.

ד"א המנוע 1600 או 1700?

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

ראשית, תודה על התגובות.

STAS, תודה רבה על המידע, זה מאוד עוזר :-D . לגבי התזה נראה לי קשה (נכון?) ואני רוצה לעשות בעצמי.

אני מצרף תמונות של האזור שבו חשבתי להוסיף בידוד, זהו אזור הרצפה שלדעתי לא חם מידי כי הוא מעל המנוע ולא פנים התא.

קצת מידע: האוטו עדיין ערום מבפנים ולכן הוא ממש רועש (כמו תיבת תהודה) אני אתחיל עם בידוד מאחור. כמו שרואים כבר שמתי שטיח (ליופי לא חשבתי שיעזור בבידוד). בשטח הרצפה המרכזי יש עץ בעובי 15ממ ועליו ספוג ואז שטיח, מעל המנוע רק שטיח.

שאלות:

1. כפי שנראה בתמונות, אני צריך את האופציה של פתיחת מכסה המנוע הפנימי לכן הבידוד יהיה מ2 חלקים אחד על הרצפה והשני על הצוהר. אפשר יהיה לבצע את האיטום כך?

2. האם לדעתך אני צריך את הקיט היעודי למנוע, היכול "לעבוד" בסביבה חמה במיוחד (HOODLINER של DYNAMAT.

או הMOTOR MAT\PRO של SECOND SKIN) או שאוכל להסתפק בחומר בעל סביבה חמה אך לא במיוחד (dynamat Extreme , והDamplifier PRO)?

GOPS, לשאלה לגבי נפח המנוע, 1800 ותיבה אוטומטית.

rear floor 2.JPG

rear floor 3.JPG

rear floor 1.JPG

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

החומר הכי איכותי לבידוד רעשים שנתקלתי בו הוא "סונקס" . חומר מאוד יקר, אך עושה עבודה מצויינת וניתן להשיג אותו בארץ (היבואן נמצא ברמת גן או פתח תקווה ועונה לשם "אורנים" או משהו כזה, חפש בדפי זהב). אם אתה צריך כמה מטרים בודדים הוא בהחלט שווה את ההשקעה.

אין טעם ברכישת יריעות דמויות זפת (סקנד סקין דאמפליפייר פרו או דיינמאט אקסטרים), הן לא יעילות למטרה שלך.

ספוגים ייעודיים לרכב בהחלט יותר אפקטיביים (וכמה שיותר עבה יותר טוב, מינימום 0.5 אינץ') אך כאמור אני ממליץ על הסונקס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני חושב שהחומר לא יהיה נוח כ"כ לעבודה בסביבה הזאת של הרכב.

שרון , האטימה כולה מבוצעת מכמה חתיכות ככה שזאת לא בעיה,ניתן בסוף העבודה לחתוך בזהירות מסביב למכסה עם סכין יפני ולהצמיד.

אני מאמין שהחלק בכל מקרה לא מתחמם עד כדי כך , כמו שמכסה מנוע לא יתחמם כמעט.

ככה שאתה יכול להשתמש בחומר הרגיל.

הhoodliner אמור להיות בצידו השני בעצם של המכסה , לכך הוא מיועד.

לפי מה שאני רואה,

באיזור שבעצם פונה לכיוון הנהג גם כן צריך לאטום, ברגע שאתה אוטם בצד אחד, יהיה רעש בצד אחר.

תמונה , שלא מסבירה כ"כ הרבה , אם יש לך תמונה מכיוון הנהג לכיוון המנוע אני אוכל להסביר טוב יותר.

rear floor 2.JPG

פורסם

היי

STAS ואיתמר, אני מצרף גם תמונה (מתחילת השיפוץ) של מבט מכיוון הנהג לכיוון המנוע.

אני סבור שאני מבין על איזה אזור דיברת (הוספתי חץ)

לגבי החומר או משפחת החומרים עליהם המליץ איתמר, זה היה הכיוון שחשבתי עליו עד שביקרתי בפורום וראיתי את נושא היריעות.

כשראיתי את האפשרות ליריעות התלהבתי כי זה נראה דק ונוח יותר ליישום...

looking back.JPG

VW Bus 73

פורסם

תכנס בחתימה שלי. לפרוייקט בידוד.

יש שם תמונה של חומר דמוי שטיח.

אגב היא מופיע גם כאן. יש לדינמאט חומר דומה. (עולה פי 3 כמעט!)

זה שכבת ספוג. שכבת מתכת כל שהיא. ושוב שכבת ספוג דחוס יותר.

8.JPG

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא ידוע לי אם לדיינמאט יש היום יבואן בארץ, אם כן החומר הכי אפקטיבי שלהם (והלא זול בכלל) הוא האקסטרימליינר .

גם הדיינאלינר חומר טוב, וכמה שיותר עבה יותר טוב.

לסקנד סקין יש יבואן בארץ והוא ניפון אירופה ישראל . החומר הממולץ שלהם הוא האוברקיל פרו שמקביל לדיינאלינר של דיינמאט.

חומר נוסף שהמלצתי קודם בשרשור הזה הוא הסונקס שמשווק ע"י אורנים.

החומרים הנ"ל טובים להפחתת רעשי כביש ומנוע, הם לא מיועדים לדלתות, לשם כך יש יריעות גומי בוטילי כמו סקנד סקין דאמפליפייר פרו ו דיינמאט אקסטרים אשר לדעתי ונסיוני טובות אך ורק לדלתות ע"מ לבצע בידוד אקוסטי לרמקולים. לא מצאתי שום שיפור מורגש בהתקנתם לאורך רצפת הרכב ותא המטען.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מעבר להוד-ליינר, אקסטרים ליינר, סונקס ודומיהם לדיינאמאט יש חומר מיוחד לשימוש על קיר האש ומחיצות חמות.

עד כמה שאני זוכר החומר נקרא tac-mat הוא מאוד מזכיר פיברגלאס במבנה שלו והיתרון שלו הוא שהוא עמיד לחום מאוד גבוה.

תיכנס לאתר של דיינאמאט - אין לי מושג אם הם עדיין מייצרים את החומר או לא, תקרא קצת לגבי זה.

מעבר לזה - החומר הרגיל שהוא חומר גומי ביוטיל - לא הייתי מתקרב אם זה לאזור שהוא מחיצת מנוע, החומר פשוט ימס מהחום.

כל שאר חלקי הפח של הרכב זה כבר סיפור אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש המלצה לבידוד רעשים בתא מטען של צרפתיה?

רצוי חומר עד 400 ש"ח ושיעמוד בעובדה שהרצפה שם היא גלית ולא ישרה\חלקה.

במקור יש שם צמר ירוק שעליו מודבק פלטה גומי (ומעל זה ליופי סקאי), זה מבודד לא רע בכלל אבל לקנות כזה דבר חדש עולה 400 ש"ח ככה שאם יש המלצה למשהו יותר זול ואפקטיבי אני אשמח לדעת על זה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני ממש לא חושב שכמות החומר שאתה צריך בתא המטען תעלה פחות מ 400 ש"ח. החומרים האלה יקרים בלי טיפת פרופורציה למציאות :roll:

איתמר.

פורסם

והצמר הירוק הזה זול? אוןלי כדאי לי לשים שכבה עבה ממנו ואז זה יתן לי איטום רעש סביר. מדובר על הקטנת רעשי כביש בלבד ולא משהו מעבר לזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...