Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לבצע איטום רק בדלתות הקידמיות, לדעתי הקומפוננט הזה צריך אטימה מלאה של הדלת (תיבה אטומה) תתקנו אותי אם אני טועה!

החנות שקניתי ממנה מוכנה לבצע לי התקנה+איטום חלקי (השקעה של יריעה של מטר לשני הדלתות) ב 200

רציתי לדעת אם איזה חומר כדאי להשתמש ,האיטום יתבצע באופן עצמאי מוכן להשקיע 300 גג על היריעות

והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות אני גר בלוד ונמצא הרבה בראשון.

תודה לכל העונים!

נדב.

פורסם

אם כבר לעשות בידוד אז מלא, עם חצי עבודה שומעים בהתאם.

אם התקציב לא מאפשר, תבודד את הפח הפנימי של הדלת, כשיתפנה עוד קצת כסף, תעשה את הצד החיצוני.

מתחדשת*

פורסם

דיברתי עכשיו עם היבואן והוא אמר לי שצריך לרמקול נפח של 4-5 ליטר

אז חשבתי אולי במקום לבצע איטום לבצע בניה מפיברגלאס וגם לכוון את הרמקול שיהיה מופנה אליי מבחינת הזווית.

וגם לבנות להם סוג של תיבה שלא קשורה לחלל הדלת ע'י הפיבר.

לדעתי לדלת הזאת יש את הפוטנציאל לבניה לא מסובכת.

מה אתם אומרים?

בתודה נדב.

פורסם

נדב,

בניה של תיבה אטומה בדלת היא דבר מורכב ומסובך, אתה מעלה פה תקציב של 300 שקלים, זה באמת נראה לך אפשרי? רק החומרים יעלו כ-1K.

אם אתה חפץ בתיבה אטומה בדלת התקציב צריך לגדול, מדובר פה בסכומים של 4K ומעלה.

לגבי איטום בעזרת חומרי איטום יעודיים כגון Damplifier Pro או Dynamat Xtreme , לקנות יריעות ב-300 שקלים ולעשות לבד לא יביא אותך רחוק.

איטום היא עבודה קשה וסזיפית, שהאיטום מבוצע כמו שצריך על כל שטח הדלת פנים וחוץ עם הדבקה נכונה השיפור יהיה ניכר בצורה אדירה, אם זה לא מבוצע נכון ונשארים פתחים בדלת אתה רק תמנע ויברצה חוזרת לרמקול והשיפור יהיה קטן.

אם אתה מעוניין לראות איטום שמבוצע נכון אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום על עבודות איטום של יוסי alpine מסדנת ECA, אם אתה מעוניין לראות בנית תיבה אטומה בדלת אתה מוזמן להריץ חיפוש על השם roeiav שביצע בניית תיבות אטומות אצלו ברכב.

בהצלחה, דני.

פורסם
דיברתי עכשיו עם היבואן והוא אמר לי שצריך לרמקול נפח של 4-5 ליטר

לפי מה הוא חישב את זה?לא הייתי סומך על זה בלי לבדוק

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

בדקתי באופן ביתי אם הרמקול עם תיבות בנפח 4 ליטר ותיבה נפח 10 ליטר(שווה לגודל של דלת סטנדרטית) שניהן היו אטומות!! באותם תנאים בידיוק חוץ מהנפח

אני חייב לציין שבנפח הגדול הרמקול נשמע יותר פאנצ'י! והמיד יותר צלול

מצטער כניראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך!

בגלל שאני כרגע דל תקציב כי הקומפוננט הזה שאב ממני את המזומנים אני רוצה להחליט מה כדאי בישבילי,2 אופציות:

1) לבנות מפיברגלאס בניה על הריפוד של הדלת ו"ליצר" תיבה אטומה עם נפח די נמוך שלא יהיה לו שום קשר לדלת לכן לא צריך לאטום אותה(בערך כמו שסלבה עושה)

2) לוותר על הבניה מפיבר ולאטום את הדלת (שהתקציב יאפשר) ולהתקין את הרמקול על פח הדלת (כמובן עם ספייסר) אם כן איזה חומר טוב וזול? (רק לא פזקר*)

לבינתיים אני לא מרכיב את הרמקולים כי אני שונא לעשות עבודה כפולה אז אני מחכה לעצות! :-)

בכל מקרה יש לי ידיים מאוד ימניות ואני מסוגל לבצע את שני סוגי העבודות.

מקווה שהבנתם .

פורסם
בדקתי באופן ביתי אם הרמקול עם תיבות בנפח 4 ליטר ותיבה נפח 10 ליטר(שווה לגודל של דלת סטנדרטית)

דלת לא 10 ליטר אלא בערך 30-40

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

אוקיי

הנתונים שאני מדבר עלייהם זה מפי היבואן ולא המצאה שלי אז תודה על התיקון

יש המלצות מה כדאי לי לעשות משתי האופיות שרשמתי למעלה.?

פורסם

נדב,

בתנאי שהדברים נעשים נכונה, כלומר נפח מתאים, חומרים ייעודים ותהליכי עבודה נכונים אזי פרוייקט של תיבות אטומות בדלתות יניב תוצאות יותר טובות מאשר פרוייקט איטום.

השאלה היא שוב האם התקציב מאפשר זאת? פרוייקט של תיבות אטומות בדלת אם נעשה נכונה לא יעלה פחות מ-4K, לעומת זאת פרוייקט איטום אם נעשה נכונה יעלה כ-1K רק על חומר איטום, עבודה זה כבר שיקול שלך.

כמובן שישנה אופציה לבנות תיבות אטומות בדלת לבד אך היות ואני מכיר את מורכבות וגודל הפרוייקט הזה אני בספק גדול מאוד שתצליח להרים אותו לבד וגם אז עלות החומרים תגיע ל-1K ומעלה.

דני.

פורסם

דני שאלה אלייך.

ממתי פורום אודיו הפך לפורום מתקינים?

הבחור מגיע לפורום שואל שאלה איך לבנות/לעשות משהו לבד (שבשביל זה הפורום הזה קיים) ואתה בכוח מנסה לשכנע אותו שזה הדבר האחרון שהוא צריך לעשות והוא צריך לפנות לבעל מקצוע.

בהתחלה אתה זורק סכום כסף שיעלו לו החומרים.

אחרי זה אתה הופך את האיטום לסוג של עבודת פרך ועם דרישות אישיות של טייס קרב. נכון העבודה לא קלה, אבל אין שום בעיה לעשות אותה לבד.

בהודעה שניה שוב פעם אתה נותן מחיר לבניה אצל בעל מקצוע,וגם אם הערכת המחיר שלך נכונה היא יכולה להשתנות אצל בעלי מקצוע שונים.

נכון שהתקציב של פותח השירשור לא בשמיים אבל לא אם זה יש לי בעיה.

לא חסר בדביק פרויקטים של איטום/בניות/תיבות שנעשו על ידי חברי הפורום שהועלו לכאן.

דוגמה לעבודה הראשונה שאני וחבר שלי ביצענו אצלו במחסן (ללא שום ניסיון קודם ורק מקריא באינטרנט).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139795

הדבר הכי יקר היה הריפוד של כל הדלת.

לעניין התקנת הוופרים רוב הוופרים של FOCAL עובדים טוב בנפח הדלת.

על ידי איטום אף פעם לא תוכל להגיע לתיבה אטומה אבל השיפור הוא גדול מאוד.

תגדיל את התקציב לאיטום תקנה 5-6 יריעות של דיינמט (אצלי הלכו 6 יעריות ל 2 הדלתות איטום מלא, ברכב 2 דלתות) ותעשה את האיטום לבד (תחפש קודם במדריכים), אם אין לך שתי ידיים שמאליות לא תהיה לך שום בעיה, לא שווה לעשות איטום חלקי אלה עדיף לעשות טוב בפעם אחת.

פורסם

בתור אחד שביצע את האיטום לבד אני יכול להעיד שאיטום טוב של 2 הדלתות הקדמיות דורש

בסביבות 1 באלק של חומר איטום. יתכן שבדלת קטנה יותר ישאר קצת עודף.

נכון זאת עבודה קשה וסיזיפית, אבל אם אין לך ידיים שמאליות, ומעיון קצר בפורום תוכל לעשות את זה לבד אבל...

1 באלק עולה, כמו שציין דני, בסביבות 1000 ש"ח שזה הרבה מעבר לתקציב שלך.

גם בניית תיבות, בהנחה שאתה עושה את זה לבד, אפשרית אבל שוב רק החומרים יעלו מעבר לתקציבך.

כשבניתי קיק פאנלים לבד, שזאת עבודה פשוטה הרבה יותר מתיבות לדלתות, וגם עלות החומרים קטנה יותר,

רק החומרים עלו לי בסביבות 400 ש"ח והריפוד עוד 200 כך שהכול עלה לי כ600 ש"ח, ומדובר רק בקיק פאנלים.

אם אתה רוצה לעשות משהו טוב, גם לבד, תגדיל את התקציב, ותעשה שיעורי בית בפורום לפני שתיגש לעבודה:wink:

עריכה: בורקה עכשיו סיימתי לעיין בפרוייקט שלך, מרשים מאוד אבל מסופקני עם כל אחד, שזהו הנסיון הראשון, שלו יוכל לבצע עבודה ברמה

כזאת.

אלי

פורסם

תודה על העזרה!

כניראה שאני אשאיר אותם במארז עד לקניה של היריעות איטום

אולי לאחר מכן גם אבצע בניה, אני יעבוד בשיטת הפרה פרה!:-P

תודה רבה לעונים!

ד'א

חיפשתי מקום שאפשר לקנות ממנו חומר פיבר בזול לא מתאים לי ת'א!,אולי חולון אוו ראשון!,קים מקום כזה?

• תוכן חדש...