Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם למנוע יש חיישן טמפרטורה , אז הבעיה היא בחיישן

היה לי רכב שהיתה אותה בעיה ולאחר שהחלפתי רדיאטור ועוד הרבה חלקים מסביב

התגלה שחיישן הטמפ' לא מספק נתונים נכונים

בהצלחה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהמשך למה שנכתב למעלה - מע' הקירור של ה-ZX זהה ל-306, אז על פי ההסבר בשרשור הזה, בדוק את הדברים הבאים (רכב בעמידה, בלי מזגן):

1. פתיחת תרמוסטט בטמפ' של בערך 80 מעלות (יד על הרדיאטור מצידו הפנימי, להניע קר, ברגע שמגיע בערך ל-80 מעלות, הוא מתחמם).

2. כניסת מהירות נמוכה של שני המאווררים בערך ב-90 מעלות, כולל ירידה של הטמפ' עם מאווררים עובדים, עד לכיבוי שלהם.

3. אם הרכב ממשיך להתחמם (לא אמור לקרות בד"כ, כי אתה לא יוצר עומס חום מספיק) - כניסה של המאווררים במהירות גבוהה, בטמפ' של קרוב למאה מעלות. הורדה של החום, עד לאיזור 90 מעלות וכיבוי המאווררים.

הושב מישהו באוטו, שיישב מול שעון החום, ובדוק שהדברים קורים כפי שתיארתי. אם הכל קורה בדיוק בסדר הזה, ועדיין יש התחממות - יש לבדוק את מה שדניאל כתב (יכול להיות שיש מעברים סתומים בראש, או שהרדיאטור נסתם שוב). לא סביר לי שרדיאטור קטן גורם להתחממות מרובה (אולי קצת, באמצע הקיץ, לא במזג האוויר הנוכחי).

פורסם

לפי מה שאתה כותב אז הרכב של הבחור תקין.

ממש לא, המאווררים נכנסים במהירות גבוהה רק במקרה חרום.

שמר - למיטב זכרוני, גם ב-306 היוניט מכניס את המאווררים במהירות נמוכה רק בטמפ' של מעל ל-95 מעלות. טרמוסטט נפתח ב-82 מעלות.

פורסם

לפי הבנתי וניסיוני במכוניות צרפתיות (5 לערך), החום בשעון צריך להגיע עד 90 מעלות C'. עוד "קטנה", מים מתאדים ב- 100 מעלות C', בגלל שזו נקודת הרתיחה אם יש יוניט מאוורר בין 75-90 ותרמוסטט מתאים למרות מסר מהירויות של הוונטה במכוניות צרפתיות שנוהגות להתחמם וכאשר הרדיאטור נקי, אין סיבה להגיע ל- 98 מעלות C' ובטח לא מעל ל- 100 מעלות C'. כל חום טיפה מעבר לכך לא משנה המהירות, מקרב את המנוע לראש מנוע או לסופו.

אנשים משתמשים לפעמים בחלקים לא מקוריים והמשמעות היא שהם לא יודעים את המידות הנכונות, על כן אי דיוק במידה או במעלות של אחד הפריטים יכול גרום לבעיה. מה גם שחיבור לא נכון של חוטים יכול לגרום למאווררים לא לפעול במהירויות הנכונות.

רצוי לא למשוך את הבעיה ולהכנס לבעל מקצוע שייתן פתרון לפני סוף מנוע.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אתה טועה ומטעה, 100C היא ממש לא נק' הרתיחה של נוזל קירור :-)

טמפ' של 95-97 מעלות בנסיעה עירונית היא סבירה ביותר.

שוב, לא כל הרכבים הצרפתיים אותו הדבר, אנחנו מתייחסים פה ל-ZX\306.

פורסם

נוזל קרור של חברה טובה מגדיל את נקודת הרתיחה זה שמחירו 30 שקל לליטר וחצי,נוזל שגלון עולה 40 ש"ח מאותו דיפו זה כמו מיץ אשכוליות לא מעלה את נקודת רתיחת המים תלוי מה הבחור שם ברכב. על כל מקרה עדיין הוא טוען כי מגיע כמעט לאדום אז למרות שמציין כיא לא חסר מים והכל חדש חוץ מהרדיטור קטן ולא חדש יש מקום לנקות וליבדוק רדיאטור ועם הרדיאטור לא הבעיה וכל השאר החליף לא ניראה לי שיש בררה שיחליף יוניט מאוורר להפעלה של מאוורר לפני הזמן אצלי בעבר לאחר ששברתי את הראש לא מעת זמן זה פתר את הבעיה. וכן רדיאטור יותר קטן יכול להוות בעיה בשביל זה היצרן שם רדיאטור יותר גדול כי זה מה שצריך ברכב מיסוג זה. כתבת כי התרמוסטט ניפתח ב82 וגם שיש להיתחשב באבן במערכת אז יתכן שהתרמוסטט למרות שהוחלף לא נפתח כמו שצריך בגלל האבן, יש ליבדוק פריט פריט עד פתירת הבעיה כי אחרי שהולך ראש מנוע או מנוע אז אפשר להמשיך להיתווכח אבל המנוע הלך ובימקום להחליף מספר פריטים ב כמה עשרות שקלים משלמים כמה אלפים.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

לא סביר שאבן תשפיע על תרמוסטט חדש, על יוניט כן. ובבקשה ממך, תשתדל לכתוב עם ניקוד, תודה :-)

יש לבצע את הפעולת ששמר רשם מקודם ולחזור לעדכן.

פורסם

הנוזל שאני משתמש בו הוא רק פרסטון.

בכל מקרה אני צרפתי תמונה של מד הטמפ',הקו שמסומן באדום זה הקו שאליו יכול להגיע המחוג. לא יודע כמה זה במעלות.

שעון חום.JPG

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

צריך מינימום תואר שני בשביל להבין שזה 110 מעלות :?

attachment.php?attachmentid=146941&stc=1&d=1235232652

ניצן,

ההסברים שלך וקו המחשבה מוטעים לחלוטין.

לא הולכים על בדיקה X ולא על Y רק בגלל שהיא עולה כמה עשרות שקלים.

המטרה היא לאבחן את התקלה, ולא לנחש אותה.

מערכת קירור של רכב מתוכננת להגיע ולעבור 90 מעלות, מטעמי זיהום אוויר. 100 מעלות זה אמנם לא מצב אידיאלי, אבל זה בהחלט בתחום העבודה של המערכת.

נוזל קירור לא רותח במאה מעלות מכמה סיבות - הרכבו (מכיל אתילן גליקול, ו/או חומרים דומים). חומרים אלה מונעים קיפאון בפחות מ-0 מעלות (נסה להכניס וודקה לפריזר ותיווכח) ורתיחה ב-100 מעלות. כמו כן, בגלל שמע' הקירור הסגורה בונה לחץ (1.4 באר במקרה של ה-ZX/306) זה מעלה את נק' הרתיחה גם כן.

עדי,

אני לא זוכר בדיוק את נק' הפתיחה של התרמוסטט, ואת נק' ההפעלה של המאווררים, אבל זה לא באמת משנה, כי בבית אין לנו בכלל תרמומטר מדוייק מספיק כדי לעבוד על המעלה.

הנחת העבודה היא : פתיחת תרמוסטט בערך ב-80 מעלות, מהירות נמוכה של מאווררים בערך ב-90 מעלות, מהירות גבוהה - מעל 95 ולא יותר מ-100 מעלות.

אם הפעולות שציינתי למעלה (התחממות רדיאטור בסביבות 80, מהירות נמוכה שני מאווררים ב-90) קורות, ברוב המקרים המערכת תצנן את המנוע. אם לא - הבעייה היא לא בהתעקשות על מעלה או שתיים לכל כיוון, אלא: רדיאטור סתום, מעברי מים בראש מנוע, תרמוסטט תפוס (נפסל כמעט בוודאות, חדש), משאבת מים לא תקינה (נפסל, חדשה) צינורות סתומים ועוד.

חיישן או ביטרון לא תקינים יגרמו לפעולת מאווררים (אם בכלל) בטמפ' אחרת ממה שצויין. תרמוסטט לא מתאים יגרום למעבר נוזל לרדיאטור בפעולה שונה מ-80 מעלות.

שעון חום.JPG

פורסם

שמר,ביצעתי את מה שאמרת ואלו הממצאים:

1.הצינור שמגיע מהתרמוסטט לרדיאטור התחיל להתחמם כבר ב65 מעלות (הוא אמור להשאר קר אם אני לא טועה. וחלקו העליון היה חם יותר מהתחתון:roll: ). יכול להיות שהתרמוסטט נפתח מוקדם מדי (למרות שהוא חדש)?

2.ב80 מעלות הרדיאטור התחמם בצורה ניכרת (תקין).

3.המאווררים נכנסו לפעולה רק כשהמנוע הגיע ל100 מעלות (הקו שמסומן בכחול) ונכבו כשהטמפרטורה ירדה ל95 (מסומן בקו ירוק).

שעון חום.JPG

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ב-306 המד חום הוא ליניארי בין 90C-100C וייתכן שכך גם ב-ZX (לא בטוח, רק השערה).

אם אני צודק, אז הפס שלפני ה-120C הוא 110C, הפס הקודם הוא 100C מה שאומר שהפס שאחרי ה-90C הוא דווקא 95C.

אשמח אם בעל ZX יוכל לאשר\לבטל את דברי.

יוניט מקורי של 306 מפעיל את המאווררים במהירות גבוהה מעל ל-100C בוודאות (גם כתוב עליו, אם אני זוכר נכון).

תרמוסטט מקורי 82/83 (גם חרוט עליו, אבל לא מומלץ לפרק בכדי לבדוק :-)).

לעניות דעתי קיימות שתי בעיות, האחת היא הצטברות אבן על היוניט (עלות החלפה היא כמה עשרות שקלים) וגם הרדיאטור הקטן משפיע, אם כי רק במקרה של נסיעה חזקה או טמפ' גבוהה של הסביבה.

פורסם

להערכתי המאווררים שלך (או אולי מאוורר אחד) פועלים רק במהירות גבוהה, לכן המנוע מגיע מלכתחילה לחום של 100 מעלות.

כדי לוודא את זה - תן להם לעבוד, ואז נתק את הקונקטור בצבע חום מהחיישן שלו (על הפלאנג' של המים). אם המהירות לא משתנה (אתה תשמע את השינוי טוב מאוד) - אין לך מהירות נמוכה.

זה שהאוטו ממשיך להתחמם בעומס - מחזק עוד יותר את ההנחה שרק מאוורר אחד עובד, בדיוק התקלה שהייתה לי בפז'ו בשרשור אליו הפניתי.

פרק את המגן הפלסטי של המאווררים כדי לראות מי מהם עובד ובאיזו מהירות, אבל תתרחק עם הידיים משם. מאוורר עובד שפוגע באצבעות יכול לרסק אותן בלי הרבה בעייה. את הפירוק וההרכבה עשה עם מצבר מנותק.

פורסם

אוקי,העניין יבדק לקראת סוף השבוע.

מחר חוזרים לצבא :?

• תוכן חדש...