Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש למישהו הסבר למה שמו מראה אחת קטנה ? ולמה השניה לא?

יש הסבר או שזה חסכון בחומרים?

באמת מעניין למה עשו זאת כך למישהו יש הסבר?

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איגור, אני מבין אותם - המראה הקטנה מגניבה (מבחינת לוק) 8)

לפותח הת'רד,

אתה יכול להחליף את המראה הימנית (הקומפקטית) במראה ימנית של טולדו או אוקטביה (גדולות) - מתאימות 1:1.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מה יש לך להבין אותם ואיזה לוק זה נותן? ומה בדיוק "מגניב" בזה?

לדוד שלי יש פאסאט 2003 עם המראה הקטנה. לא בטיחותי, מסוכן ומכוער.

בן אדם בן 67 לא יכול להתרגל לדבר הזה. אני אייעץ לו להתייעץ במוסך לגבי החלפה של המראה לגדולה יותר מדגם אחר של VAG (סקודה או סיאט), הבעיה היא שצריכים לצבוע את המראה לצבע הרכב, וזה צבע סגול מטאלי מיוחד- עולה הרבה.

פורסם
איגור, אני מבין אותם - המראה הקטנה מגניבה (מבחינת לוק) 8)

לפותח הת'רד,

אתה יכול להחליף את המראה הימנית (הקומפקטית) במראה ימנית של טולדו או אוקטביה (גדולות) - מתאימות 1:1.

רעיון מצויין, תודה (לא הייתי מודע לעובדה השזאת קודם)

להזמין את זה מ ebay באמת בעייתי מבחינת צבע מדויייק (לא חשבתי על זה קודם, אז תודה על הטיפ),

אני אתן לזה עוד שבועיים, אם לא אתחיל לחפש..

אגב- השיטה של לכוון את המרכזית ולפיה לכוון את הקטנות ע"מ שתהיה חפיפה מלאה ביניהן לא עובדת כלל בגולף!

פורסם

רבותי, אתם קצת מגזימים לגבי המראה הזו. מה לא בטיחותי ומסוכן בה? מה קשה להתרגל?

נהגתי בזמנו על גולף 02' קרוב ל-3 שנים וזה לא הזיז/הפריע לי שהמראה קטנה. כל מה שצריך זה לכוון אותה בצורה נכונה.

http://www.linquist.net/motorsports/tech/mirrors/

גיא, אם אדם בן 67 נוסע ברכב וזה "לא בטיחותי" שהוא יסע עם המראה הזו, אז הדבר האחרון שהוא צריך לעשות זה לחסוך כמה מאות שקלים על צביעה בצבע סגול מטאלי מיוחד. אם הוא לא ממהר להחליף מראה ולצבוע אותה - סימן שהמראה הזו היא משהו שבהחלט ניתן להסתדר איתו.

פורסם

משום שעכשיו הוא עשה לרכב טיפול אצל צ'מפיון במעל 3000 ש"ח (טיפול, טיימינג, משאבת מים וכ'), אז הוא לא רוצה להשקיע יותר.

גם המכסה של הדלק נשבר והם רוצים 1200 ש"ח לחדש צבוע בצבע הרכב, אז הוא לא החליף- המחירים שלהם מופרזים הייתי אומר.

ככה זה נראה אצלו. קטן מידי ..

%D7%A4%D7%A1%D7%90%D7%98.jpg

פורסם

מחירים בהחלט מופרזים ,אבל כל פחח נורמלי יוכל להתאים צבע ולצבוע מראה ומכסה תמורת סכום נמוך בהרבה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תגידו, אתם נורמלים?!

"לא בטיחותי"? "מסוכן"?

או שמישהו כאן ממש קצר רואי, או שפשוט חלקכם צריך הדרכה כיצד יש לכוון מראות כראוי.

נהגתי המון בפולקסווגן בורה, שגם לה יש מראה ימנית קטנה. למרבה ההפתעה, לא אני ולא שאר הנהגים שנוהגים ברכב (הוריי וגם אחותי, כשהיא מבקרת בארץ) התלוננו על היות המראה הימנית קטנה מהשמאלית.

למעשה, השטח הנוסף של המראה השמאלית הוא בכלל פנורמי, וזאת הסיבה ככה"נ לתוספת הגודל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המראה הימנית מצויינת, אתם לא יודעים על מה אתם מדברים.

היא מתוכננת היטב, ורואים בה הרבה יותר טוב ממראה ימנית ענקית של פורד פוקוס חדשה למשל.

כנראה שאתם לא יודעים לכוון מראות.

הדרך היחידה בה יראו בה גרוע, זה אם לא תהיה בה העדשה הכחלחלה המקורית, כשקניתי את הרכב-

היו בו עדשות תחליפיות כי המקוריות נשברו, ובאמת ראו זוועה . לאחר שהחלפתי למקוריות - הכל הסתדר.

אגב בעדשה התחליפית גם אין פלאג אליו מחברים את החוט של מפשיר האדים האינטגרלי שקיים במראות.

סטיו, אלה המחירים , אני שמתי סכום דומה על טיימינג בלבד ל GTI.

אתה צריך להבין שלא כל הרכבים בעלי עלויות אחזקה של פיאט אונו.

נ.ב. גם המראה המרכזית מצויינת, אל תגידו לי שאתם רצים להתקין מראת ג'אנק פנורמית ,כן?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל- על איזו עדשה הכחלחלה אתה מדבר?

בפסאט הנ"ל אין שום עדשה כחולה אלא סתם זכוכית רגילה. אתה בטוח במה שאתה אומר?

פורסם
אתה צריך להבין שלא כל הרכבים בעלי עלויות אחזקה של פיאט אונו.

כן, בחלק מהם הטיפולים ממש זולים :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זולים היו, פעם, אבל סמל"ת השתגעה.

חוטי הצתה 313 ש"ח, טרמוסטט ויוניט 650 ש"ח, משאבת ברקס ונגד למאוורר 850 ש"ח...

ואני מדבר על חלקים לפיאט אונו, לא למרצדס.

פורסם

טרמוסטט לרכב שלי עלה בחברה משהו כמו 300 ש"ח ואני חשבתי שזה שחיטה....

(כשאתה נוסע ברכב כמו אונו, אתה לא אמור לקנות תרמוסטט בחברה, כי הוא עולה בערך רבע מהמחירון של הרכב)

בנוגע למראות הכחלחלות - כן אני יודע על מה אני מדבר.

תסתכל על גולפים/פאסאטים ברחוב (אין בפולו) גם בגרסאות גימור הפשוטות.

להלן דוגמא מהרכב שלי, שים לב לגוון המראות.

Copy of IMGP0529.JPG

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם כבר גלשנו לנושא האונו, אז גם במוסך לא מורשה גבו ממני פעם 317 ש"ח על תרמוסטט (לא מקורי).

הכל טוב ויפה, עד שיום אחד הוא נתקע במצב סגור, ואותי תקע על השוליים עם זקנוקי מים ירוקים שעפים מהרדיאטור. לכן החלטתי להתקין הפעם מקורי, אבל מכרתי את הרכב 5 חודשים בלבד לאחר שהותקן, אז אין לי שמץ כמה הוא יחזיק. (ההוא החזיק 3 שנים).

בכלל, הייתי יכול להחליף את האונו עוד מלפני למעלה משנה, אבל נשארתי איתה כדי לחסוך. בדיעבד, לא חסכתי כלום, להיפך.

רק בנושא צריכת הדלק אני שמתי לב שהאונו בזבזנית ב- 50% מהפאביה. עם האונו נכנסתי פעמיים בחודש לתחנת דלק ומילאתי טנק מלא, ועם הפאביה אני נכנס רק פעם אחת בחודש. למען הסר ספק- אני עושה אותו מסלול כל יום, אותם קילומטרים. אומנם זה לא מדד לכלום וככה לא בודקים צריכת דלק, אבל זה נותן אינדיקציה מסויימת. חשוב לציין שהאונו היתה אחרי שיפוץ קרב' ולא היו לה בעיות בנושא זה לאחר מכן.

בכל מקרה, נעזוב את האונו ונחזור לשרשור המקורי:

הגדלתי את התמונה של הGTI שלך, ושמתי לב לגוון המראות. אצל הפאסאט של דוד שלי המראות לא בגוון כזה, זה נראה לי כמו זכוכית רגילה ללא צבע רקע מיוחד. בכל מקרה אבדוק שוב את הנושא מתי שייצא לי.

פורסם

אגב בעדשה התחליפית גם אין פלאג אליו מחברים את החוט של מפשיר האדים האינטגרלי שקיים במראות.

אייל יש לי פאסט 2002 עכשיו לא הבנתי אותך במראות הרגילות יש את המפשיר אדים או שבמראות הכחולות ?

והאם זה קיים בפאסט האופציה להפשרת אדים.?

וגם כמה יעלה לי לקנות את המקוריות .? כמובן שזה יצטרך להיות במוסך מורשה של צ'מפיון לא?

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

• תוכן חדש...