Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

XETEC P-2. לוופרים.

XETEC P-4 למידים + טיווטרים.

אופציה נוספת. A6 של הילקס.

או או A4 + מגבר חזזק לוופרים.

איזה HU יש לך ששולט על 3WAY.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שם לב שממליצים כאן על מגברים מאוד משובחים - אבל תנו לי לתת לפותח הת'רד אופציה קצת יותר זולה שלדעתי לא נופלת בהרבה אולי בכלום מכל המגברים האחרים שהוצעו כאן - מי ששמע אצלי ברכב יכול להעיד על טיב השמיעה.

רמקולים של מורל ומגברים של קיקר זה שילוב מעולה.

הייתי ממליץ על 850.2 + 650.4 (רצוי KX אבל גם הZX מעולים) - 850 לוופרים, 650 למידים ולמידבאסים. למען האמת ממש מיותר לשים את ה650 על טוויטרים.

אצלי ה650.4 מגביר את הוופרים והמידים והם נשמעים פשוט נהדר.

או 650.4 ו150.2 - כאשר ה150.2 על הטוויטרים. (זה מה שהולך להיות במערכת של הרכב חברה שאני בונה כרגע - רק שזה יהיה 600.4KX ו150.2)

או 850.2 ו 350.4 - צריך להיות מספיק חזק בשביל להרים מידים וטוויטרים - אם כי, זו האפשרות בעדיפות הנמוכה ביותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי עדיין אקליפס 7200 סגור בקופסא, רק מחכה שאני יתקין אותו.

אלי לגבי הdls הם עוברים את התקציב באמת בכמה אלפים.

האם הvrx גם אופציה אאו שגם הוא חלש מדי לוופרים?

והאם מישהו כבר התקין את הסנדאון 125.2+tru s44?

פורסם

היה לי CD7200 מותקן ברכב, אחלה מכשיר אבל אתה לא יכול לעבוד איתו 3 WAY אקטיבי, תצטרך פרוססור\קרוס.

בעניין המגברים, באותו הסט-אפ עם ה-CD7200 היה לי ברכב S44 מותקן בשילוב מגבר המונובלוק של סאנדאון SAE-1000D, אני בטוח כי כל מי ששמע את המערכת מותקנת אצלי ימליץ בחום, פשוט נשמע טוב, בחירה מעולה, אני מזכיר לך את העובדה שבעתיד אם תרצה ה-S44 יכול לשמש גם כ-DM.

פורסם
אני שם לב שממליצים כאן על מגברים מאוד משובחים - אבל תנו לי לתת לפותח הת'רד אופציה קצת יותר זולה שלדעתי לא נופלת בהרבה אולי בכלום מכל המגברים האחרים שהוצעו כאן - מי ששמע אצלי ברכב יכול להעיד על טיב השמיעה.

רמקולים של מורל ומגברים של קיקר זה שילוב מעולה.

הייתי ממליץ על 850.2 + 650.4 (רצוי KX אבל גם הZX מעולים) - 850 לוופרים, 650 למידים ולמידבאסים. למען האמת ממש מיותר לשים את ה650 על טוויטרים.

אצלי ה650.4 מגביר את הוופרים והמידים והם נשמעים פשוט נהדר.

או 650.4 ו150.2 - כאשר ה150.2 על הטוויטרים. (זה מה שהולך להיות במערכת של הרכב חברה שאני בונה כרגע - רק שזה יהיה 600.4KX ו150.2)

או 850.2 ו 350.4 - צריך להיות מספיק חזק בשביל להרים מידים וטוויטרים - אם כי, זו האפשרות בעדיפות הנמוכה ביותר.

אדי , עם כל הכבוד, המגברים שציינת רחוקים שנות אור ממה שהוצע כאן לפני.

לשים את קיקר באותה המשפט יחד עם מגברים של זאפקו,DLS,XETEC או טרו-טק זה פשוט מגוכך.

under construction..

פורסם

ניר,

נכון - המגברים האלו הם באמת ליגה אחרת.

אבל - שמעתי אילייט גם על מגברים טובים יותר מהקיקר שלי.

על פייס אופוס, על ג'נסיסים, על DLS על פאוור אמפר ועוד ועוד...

מצטער לאמר -

ברוב המערכות האלו לא שמעתי תוצאה שממש הפילה אותי למעט הרכב של יאריק.

ברוב המקרים לא שמעתי שום דבר מהאילייט שמצדיק רכישה של מגבר מעבר לרמה של המגברים שציינתי מקודם.

האילייט נשמעים נקיים מאוד וברורים מאוד על המגברים האלה, הם לא נשמעים מוזר כמו על פייס אופוס למשל שהוציא מהם כמעט את כל החום שיש למורל לתת.

אם הייתי חושב שיש לי עוד הרבה מה להוציא מהאילייט ברכב שלי - במקום לבנות מערכת נוספת, הייתי משדרג רכיבים.

מצטער - זו האמת שלי, מצטער אם זה מגוחך בעיניך או אם אני מאכזב אותך.

אני לא חושב שרכישה של מגבר של DLS או של זטק תוביל אותי למקום טוב יותר עם האילייט או למקום שאני אוהב יותר או למקום בו אני אומר שתוספת ההשקעה היתה מוצדקת.

אבל זה רק אני...

אני משתדל לעמוד מאחורי מה שאני אומר, משיח - אתה מוזמן להשמעה ברכב שלי לפני שאתה פוסל את המגברים האלו.

תשימו לב שאני אולי אחד מחברי הפורום היחידים שבמשך שנים לא החליף את הסאב שלו בגלל שבאמת ובתמים עודלא מצאתי משהו שממש מוצא חן בעיניי יותר ממנו (למעט אודיופיל של ג'נסיס).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אני תמיד עומד מאחורי מה שאני אומר, ובמקרה הזה יש כאן הצדקה לזה.

זה שלא שמעת אף מערכת שהתלבת זה רק אומר שאנשים נוסעים עם רכיבים מעולים ופשוט לא יודעים מה לעשות איתם.

הרי זה ברור גם לי וגם לך שעדיף יהיה לקחת מגברים טובים יותר בכל מקרה מאלף ואחת סיבות.

אדי, אין פה עניין של אמת שלי או שלך יש פה עניין מקצועי שלא ניתן להכניס למשוואה של DLS,הליקס,טרו-טק וXETEC את מגבר הZX של קיקר כי הם פשוט רחוקים מהמגברים הללו בכל פרמטר אפשרי.

זה ממש לא עניין אישי, ואני בכלל לא מגיע ממקום של זלזול בך, פשוט טכנית זה מגוכך להשוות אותם- ואתה יודע את זה.

ואגב, אתה לא צריך לשכנע אותי, הרי שמעת את המערכת הישנה שלי, ואתה בדיוק מה הייתה התוצאה ומה היה גודל ההשקעה- זה היה הרי רק בכדי להוכיח את מה שאתה בעצם אומר.

אבל, כאשר אני צריך לתת למישהו חו"ד מקצועית ,זה הרי ברור כשמש שעדיף לו לקחת מגבר כמו הליקס A4 או DLS 4 ערוצים או XETEC P4 מאשר קיקר ZX650.4.

כי נקודת הפתיחה תהיה הרבה יותר טובה ומוצלחת.

under construction..

פורסם

ניר -

אני אכן מצדיק אותך בזה שאתה אומר שהמגברים האלה הרבה יותר טובים.

אבל אני ממש לא חושב שזה נחוץ כאשר הסט המיועד להגברה הוא אילייט.

אני לא מאמין בשיפור משמעותי שפותח הת'רד יקבל ע"י רכישה של אחד מהמגברים הללו.

אם כבר - הייתי מתלבט רציני בין מגברים של ג'נסיס לDLS שהם שילוב מושלם עם רכיבים של מורל, אבל מהנסיון שלי - ההפרש לא משתלם.

אני לא נכנס לכיס של פותח הת'רד, אני לא יודע מה התקציב שלו ואני ממש לא אומר לו לרכוש מגברים של קיקר.

אני מציע לו אופציה זולה יותר שממש לא נופלת רחוק בתוצאה שלה מכל שאר הדברים שהומלצו כאן כדי לתת עוד כיוון, עוד נקודה למחשבה.

ברור לי שהמגברים הללו טובים יותר אבל הרמקולים שמיועדים להגברה בעיניי לא זקוקים "נואשות" למגברים ברמה הזו - אפשר גם קצת פחות ועדיין להנות מהיכולת המלאה של הרמקולים האלו.

Pioneer TS-X150

פורסם

לגיטימי להציע הצעות וחלופות זולות יותר, אך לא ניתן להשוות ברמתם.

זה שניתן להפיק ממגבר נחות יותר, או בכלל מרכיב בינוני, תוצאה גבוהה - אין זה אומר כי ניתן להשוות בינו לבין רכיבים מרמה גבוהה יותר.

לגבי הצדקה של רכישה כנגזרת מההשקעה ומגודל הפער, ככה זה חביבי..

תשאל אודיופיליים במע' ביתיות כמה כסף הם שמים על שיפור של 5%.. או פחות.. לפעמים עשרות אלפים..

פורסם

צביקה אני לא משווה בין מגברים - אני משווה בין יכולות סף של מערכות ואני מצטער לאמר - עד כמה שהמגברים האלה טובים יותר ומשובחים יותר ואין מה להשוות בין המגברים - הפער בתוצאה בין המערכות הוא קטן מאוד ברוב המקרים.

איך אתה יכול להגדיר שיפור של 5% בצליל - זה מעניין... זה סאונד, זה אבסטרקטי - יש אוהב או לא אוהב, יש טוב יותר או גרוע יותר ויש באמצע - אין אחוזים.

אני לא מאמין בקסמים - מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל ואין קיצורי דרך.

אבל קפיצות המדרגה שמדובר עליהן מעבר לרמה מסויימת הן כל כך קטנות שאתה באמת צריך להיות משוגע בשביל לעשות אותן.

התחלופה שאני מציע לפותח הת'רד היא תחלופה מתונה יותר שבאה לאמר לו - רגע לפני שאתה אומר "הופ" וקופץ, אם הקפיצה קשה לך, אפשר גם אחרת.

אני מת למגבר של ג'נסיס או טרו או DLS, אבל מערכת נוספת חשובה לי יותר מלקבל פאנצ' קצת יותר מדוייק מהוופרים שלי שגם ככה הם מדוייקים להפליא - אני מקווה שהדוגמא שלי, מהמקום האישי הזה שאני מגיע ממנו - מובנת.

אני לא נגד רכישת מגברי על, אני לא נגד מערכות היי-אנד - אני רוצה אחת בעצמי ואני פורח מרוב אושר כאשר אני רואה שעוד אחת כזאת נרכשת - יש הרבה לאחרונה בפורום שזה מדהים וללא ספק הייתי קונה אחת אם תקציב לא היה שיקול - אבל הייתי משאיר את המערכת הנוכחית בצד צביקה ולא נוגע בה - אתה יודע למה?

כי זה משהו אמיתי מבחינתי, זו מערכת טובה אבל לא מטורפת שקרעתי את התחת בשבילה במשך קרוב לעשור בכדי להגיע אליה, זו מערכת שאני באמת אוהב והרבה מעבר לכסף היא עלתה לי בידע, ידע שגם הוביל אותך באיזשהו מקום למערכת שלושה חלקים, תקן אותי אם אני טועה, אני מקווה שאתה עוד זוכר את היום שישי ההוא אצל יוסי שהסברתי לך בו קצת על כל נושא חיתוך התדרים ותפקוד של מערכת עם שלושה חלקים - אני זוכר שנהנת וקצת אחרי זה גם יצא ת'רד שלך שאתה עובר לשלושה חלקים.

אני בא ממקום של פרקטיקה שאומר לעשות לפי מה שאני צריך ולא מה שאני רוצה.

בכל פעם שאני שומע את המערכת שלי אני מרגיש שהגעתי למשהו באמת טוב ולכן גם אמליץ על הרכיבים שלה בכל הזדמנות.

רכישת מערכת עם רכיבים מעולים היא רכישת פוטנציאל - לפוטנציאל הזה יש גבול וגם בכדי להגיע אליו ולממש אותו, הרכיבים לא מהווים את האחוז העיקרי במשוואה הזאת אלא מה אתה עושה איתם.

מהרבה נסיון ומהרבה שמיעה של הרבה מאוד מערכות אני חושב שעיקר הפוטניצאל יממוש עלי התקנה וכיוונים - ברגע שהגעת לרמת רכיבים מסויימת.

ושוב - אני בסה"כ רוצה לתת לפותח הת'רד נקודה נוספת למחשבה, לא יותר.

ההמלצה המקצועית שלי למגברים בעבור רמקולים של מורל תהיה או DLS או ג'נסיס.

עריכה - צביקה - יש עוד משהו שרציתי לאמר.

בזמן האחרון בפורום הרמה עולה פלאים, כן אני נשאר קצת גם מאחור (עם כי רכישה של L14 והאבוק 7 וביט וואן וסאב אמנם פשוט של אאורה לא נראה לי כ"כ השארות מאחור...)

ואני לא חושב שכל המלצה צריכה להיות A6, S44, סטריאו 100, P2

Pioneer TS-X150

פורסם

אתה נוגע כבר בצדדים פילוסופיים יותר, שלא תמיד באים מהסיבות הנכונות.

בכמה יישמע לי יותר טוב ונעים מערכת שעלותה 50K ממערכת שעלותה 30K, בהנחה ושני המערכות יכוונו בצורה אופטימלית?

שווה לי תוספת של 20K? זה לא הענין אדי.

אנשים נחלקים לשניים, אלו שמשהו באמת מפריע להם וחסר להם באותו סטאפ 30K [לצורך הענין והדוגמה] ויתאמצו וישקיעו עוד 20K למלא את החסר. ואלו שיש להם תקציב פנוי להשקיע עוד 20K במע' שלהם, הגם שהיא נשמעת להם מעולה כבר, מסיבות שונות של רצון להחליף, לשנות, להתעסק או אפילו חס וחלילה כי הם בתחרות כלשהיא שבה הם רודפים אחרי משהו [שבד"כ הוא גם בורח מהם בקצב מהיר יותר..]

צריך להשאר בפרופורציות, למרות פולקלור הסיפורים [שחלקם נכונים] על מערכות של רכיבים בשקל שנשמעות מיליון שקל, אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שצריך להיות סופרמן כדי להפיק תוצאות כאלו, ועל פי רוב זה לא קורה.

לגופו של ענין, כי אנו הורסים לו את התרד, פותח התרד תיקצב 5K למגבר, משמע - מראש הוא לא מכוון לפולס אודיו.. הוא בהחלט מכוון יחסית גבוה ולכן ההמלצות בהתאם.

פורסם

צביקה צודק.

הבחור אכן מכוון גבוה ולכן הומלץ לו הציוד הנ"ל וכמובן שאין לדעת מתי יגיע השדרוג הבא כך שלקנות מגבר לעצמו זה כבר חשיבה על התקדמות ולהגיע לרמה מסויימת שתהיה מסופק ממנה .

דוד.

פורסם

+1

לא נתקלתי בכל השרשור בבעית תקציב מעבר למגבלה של 5K לכן כל ההמלצות, כולל שלי,

כוונו לתקציב הנ"ל.

פותח השרשור רוצה רכיב ברמה מסוימת. למה להציע לו משהו זול יותר, טוב ככול שיהיה לרמתו,

אם מראש השואל מכוון לרמה גבוהה יותר.

אלי

• תוכן חדש...