Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בעקבות התאונה שעברתי אתמול אחר"צ, הוחלט שאני צריך לוותר על רשיון הדו"ג שלי.

נשאלת השאלה, האם אני יכול לגשת למשרד הרישוי ולוותר על הרשיון לדו"ג ולהשאר רק עם הרשיון לרכב פרטי ?

תודה, אור :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הוחלט - ע"י האישה ?

לפני שנים רבות כשאחי התחתן, אישתו (גיסתי) הטילה ווטו על נהיגה על רכב דו"ג. מאז הוא לא נוהג על אופנועים מקל ועד כבד (יש לו רשיון לאופנוע כבד).

אז ההחלטה צריכה להיות שלך, בלי קשר אם אפשר לוותר על רישיון או לא. פשוט תחליט שאתה לא עולה על כלי כזה יותר, אך את הרישיון תשאיר בתוקף ועל תבטל אותו.

פורסם

אני לא יכנס לפרטי פרטים.

אבל אם הרישיון פשוט..יהיה שם?

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

רוני ידידי, נשים עוד לא נכנסו להחלטות בחיים שלי.

בעקרון, אני יודע למה אני רוצה לוותר על הרשיון, יותר מידי פעם הוא "פשוט היה בכיס" והייתי חייב לעלות על קטנוע רק לרגע או כל מיני תרוצים כאלו ואחרים, לכן אני מעדיף להחזיר אותו.

פורסם

חשבת אולי למכור את הקטנוע?

אין קטנוע - אין על מה לעלות, אפילו אם יש רישיון בכיס.

תרגיש טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הדרך הכואבת -> לשלול אותו ע"י שטויות ומשפט,

הדרך הפחות כואבת, לא לחדש את רישיון הנהיגה לאופנוע, ולאחר שנה הרישיון פג תוקף,

הבעיתיות היא במידה והתשלום של חידוש הרישיון מתקבל לשני הרישיונות.

----

פורסם

שני רעיונות צולעים ביותר (אם להיות עדין ומאופק) כי בשניהם הוא יאבד את רשיון הנהיגה כולל כל דרגות הרישוי שלו.

ומה למדנו? אם אתה לא יודע, עדיף שלא תייעץ שטויות!

אור, עזוב שטויות, מה המצב שלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היי, אור

סיטואציה שאני מכיר לביטול דגרת רישיון נהיגה, היא שבית המשפט כופה זאת על הנהג (לא קשור דווקא לעבירות תנועה ולא ניכנס לדוגמאות).

כמובן שאני לא ממליץ ולא מאחל לאף אחד ללכת בדרך זו.

סיטואציה נוספת היא שמשרד הרישוי מציע לנהגים מבוגרים מעל גיל 65 לוותר על רישיון ה C שלהם (מעל 15 טון) ולהשאר רק עם ה B , וע"י יש חסכון בעלות הרישיון תוך כדי וויתור על דרגת רישיון שגם כך ייתכן והנהג לא משתמש בה יותר.

אז עצם כך שהדבר קיים מראה שיש דרכים, המלצה שלי תחכה ליום ראשון ותדבר עם משרד הרישוי.

פורסם

המצב שלי לא טוב יניב, אני עם גבס ענקי שקשה לי מאוד לסחוב (עוזר לרגל להגיע לרצפה מהכסא עם הידיים).

לגבי הקטע של למכור את הקטנוע וזהו: אין לי מושג מה בכלל נשאר מהקטנוע לאחר התאונה, אבל זה לא הנקודה כי יש מספיק אנשים סביבי עם דו"ג כולל העבודה.

חידוש רשיונות מגיע חידוש כללי ולא כל דבר בנפרד, שלילה היא גם כללית ולא כל דבר בנפרד.

רוני, אני אלך למשרד הרישוי אחרי שיורידו לי את הגבס ואוכל להתנייד בקלות.

תודה :)

פורסם

אני יכול "להרגיע" אותך שאחרי התאונה הדו-גלגלית שלי לקח לי איזה 5 שנים עד שבכלל העזתי לעלות שוב על דו גלגלי, אצלי זאת לא הייתה תאונה רציחנית עם שברים ובלגן, "רק" החלקה ב 130 קמ"ש .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אור.

ההחלטה היא בראש.

במשך שנים עמד בחצר הדו"ג שלי וחוץ מאשר פעם בשנה לנסוע איתו לטסט וחזרה, לא נסעתי בשום דו"ג.

הזדמנויות לדו"ג היו לי בשפע - פשוט החלטתי שאני לא נוסע על כלים של אחרים, למרות שאצלנו במשפחה המורחבת (וגם חברים) לא חסרים דו"גים והזדמנויות למינייהם.

כשהחלטתי שאני חוזר לנסוע באופן שוטף בדו"ג היו לזה את הסיבות המתאימות ועקרונית אם לא היה לי רישיון, הייתי הולך להוציאו.

נמאס לי לחפש חניות, עוד יותר נמאס לי שכשאני מוצא חניה היא כבר מרוחקת מהמקום ובנוסף המחירים המוגזמים של אי אילו חניונים וכמובן הפקקים.

כבר כתבתי כאן בשירשורים אחרים (ולא רק אני) שלצאת לדרך עם דו"ג, פירושו לצאת לקרב על החיים. אף אחד לא סופר אותנו ממטר ועוד יותר גרוע זה הנהגים שצריכים ללמד אותנו לקח, על שום היותנו צרים ויכולים להגיע לראש הטור בקלות.

מסיבות אלה, כשאני נוהג, אני מרגיש כמו חייל בשדה הקרב שמחפש מאין יבוא מטח האש. אני לא רק מסתכל על מצב התנועה, אני מחפש גם את פוטנציאל "האוייבים" שלי בדרך. חלקם מגאווה לא יתנו לך, חלקם מטימטום, חלקם מחוסר קריאת הדרך וחלקם מקינאה. על כל אלה נוספים כמובן הפתעות הדרך כגון כתם שמן, מים, חול, חצץ ופנצ'רים.

אני, שרוצה לשרוד, צריך לצפות מראש ולכלכל את צעדי כך שאחזור הביתה בשלום.

כשחבר נסע איתי על הדו"ג הוא לא הבין איך זה שאני לא משתולל, חותך, נדחף ומנצל את יתרונות כלי המשחית. איך זה שאני מוותר כמעט לכל נדחף או נדחפת במקום לתת גז בסערה ולהראות להם מי ראשון. הסברתי לו שלפני שאני רוצה להגיע ליעד ראשון, אני קודם כל רוצה לחזור הביתה בשלום. לשלום הזה יש מחיר של ויתור.

כשאבא שלי החליט שהוא לא רוצה לנהוג יותר ברכב, הוא לא החזיר את הרישיון, הוא פשוט מכר את הרכב ונשאר עם הרישיון. למרות שהיו לי הזדמנויות לנהוג בכלים אחרים במשפחה- הוא סירב.

כשאחי החליט שהוא לא נוהג יותר בדו"ג, למרות שהוא יכול לקחת את הדו"ג שלי, ולמרות שהצעתי לו מספר פעמים בשעת הדחק, הוא נמנע ומעדיף תח"צ.

זה שבמקום עבודה מכירים אותך ויודעים שיש לך רישיון, לא אומר שאתה חייב. לאחר החלמתך, אתה יכול להודיע להם חד-משמעית שאתה עם דו"ג סיימת והם ישקלו האם נסיבות העסקתך עדיין רלוונטיות או שיציעו לך תפקיד אחר.

כאמור - מדובר בהחלטה אישית, שאתה צריך לגבש ולאמץ.

אל תגיד שאתה חלש אופי ולא מסוגל להתמודד עם החלטות ואיסורים שאתה מכתיב לעצמך.

החלמה מהירה

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היי, אני עברתי איזה 6 החלקות והמשכתי לרכב, לפני 7 חודש החלקתי עם טימקס ושברתי את רגל ימין+פציעה בברך.

בהתחלה אמרתי שאני אחזור לרכב, אח"כ אמרתי שלא, אח"כ אמרתי שכן, לפני פחות מחודש קניתי JR125 ובאמת נסעתי רגוע מאוד מאוד, רק שפספסתי אשה שנכסנה לצומת באור אדום והיא העיפה אותי קיבינמט, לדעתי זה מספיק, ככה חושבים כל הסובבים אותי כולל המעסיק שלי, אבל אני מעדיף למנוע את המצב של "מקרה חרום", לכן הייתי מאוד שמח להחזיר את הרשיון הזה.

פורסם
היי, אור

סיטואציה נוספת היא שמשרד הרישוי מציע לנהגים מבוגרים מעל גיל 65 לוותר על רישיון ה C שלהם (מעל 15 טון) ולהשאר רק עם ה B , וע"י יש חסכון בעלות הרישיון תוך כדי וויתור על דרגת רישיון שגם כך ייתכן והנהג לא משתמש בה יותר.

.

משרד ברישוי לא מציע !

הוא קובע עובדה על סמך כלום , שום דבר!

לאח של אבי (אדם מבוגר בן 70) נלקח ממנו רישיון הנהיגה על סמי טריילר ,בטענה שהוא מבוגר.

הוא לא וויתר על דרגהזו וקיבל אותה חזרה.

לגביך אור.

ניתן לגשת למישרד הרישוי ולוותר על כל דרגה שאתה רוצה או על כל הרישיון בכלל.

מה שאתה צריך לזכור זה שכאשר תרצה לחדש רישיון נהיגה (על אותו דרגה שאתה מוותר) אתה תצטרך לעשות הכל מהתחלה.

ירון מאיר

פורסם

מאיר,

אבי עבר את גיל 70 ואצלו זאת הייתה הצעה ולא כפייה, בחידוש רישיון צורף טופס שבו הוצע לו לוותר על רישיון ה C שלו (כאמור מעל 15 טון).

בדגש על הצעה ולא על כפייה, דרך אגב אבי לא וויתר על הרישיון למרות שהוא כבר לא נוהג על המשאית יותר מחמש שנים. לכן אני מבין את דודך שהתעקש על קבלת הרישיון חזרה.

פורסם

עברתי 3 תאונות בחיים על קטנוע, 2 מהם די קשות ונותרתי בבית החולים שבוע ימים עם גבס.

עברתי גם מספר תאונות עם רכב, ואפילו התהפכתי בצעירותי כאשר נהגתי במשאית :|

ועדיין לא ויתרתי על הרישיון, מה שלא הורג מחשל.

דרך אגב אם רכב או בלי בתאונה תמיד נפגעים.

אולם דרגת הפציעה תהיה שונה אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

חשוב לציין שהתאונות שעברתי רובם לא היו באשמתי.

אני לא מאמין שכדי לך לוותר על הרישיון, קח לך מנוחה של כמה חודשים עד שתחלים ותחשוב קצת על הנושא.

• תוכן חדש...