Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שציינתי - המידה הסבירה היא עד 200.

חלק מהצמיגים שהם פחות מ 200 יכולים לתת יתרון אדיר למתחרים על פני צמיגים שהם בין 200-300 שהם די אחידים מבחינת ביצועים...

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
OK so define slicks

threadwear up to 140, 180 200 ??

or DOT Competition as defined by manufacturer

http://www.tirerack.com/tires/types/comp.jsp

??

בפרסום השנתי של התאחדות המירוצים בבריטניה (MSA) מפרסמים רשימה סגורה של דגמי צמיגים שאסורים לשימוש ב Production Car Racing.

רשימה זו לא בהכרח מבוססת על ה Treadwear אלא כנראה על קצת יותר חוכמה ונסיון.

אני מציע לאמץ מדי שנה את הרשימה הזו כמו שהיא, הרי היא נכתבה ע"י בעלי נסיון פעילים.

הנה הרשימה האסורה מהשנתון של 2005 או 2006 (לא זוכר בדיוק). אפשר לרכוש בקלות את הפרסום השנתי באינטרנט כדי לראות את הרשימה המעודכנת.

אני לא מכיר את כל הדגמים, אבל יש שם צמיגים שמותרים לשימוש בכביש מבחינה חוקית/תקנית.

שים לב שאין ברידג'סטונים ברשימה הזאת בכלל, אבל הטויו פרוקסס 888 והדאנלופ D98 מופיעים כאן.

2953949810045375683S600x600Q85.jpg

2438089150045375683S600x600Q85.jpg

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

הרשימה הנ"ל לא מעודכנת ל- 2009.

אנחנו הרי ישראלים, וכל אחד שיירצה סמי סליקס, יחפש מה שלא מופיע ברשימה ויביא בדיוק את אלו.

אין מה לעשות....

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

חוץ מזה שגם רשימה מעודכנת לא בהכרח תכסה את כל הצמיגים. אני מניח שהרשימה מתייחסת לצמיגים שזמינים באנגליה (מן הסתם אפשר להזמין הכל אבל אז כתגובה הרשימה תתעדכן. אני מניח שהרשימה מגיבה ולא אקטיבית).

חשוב להבין שה-treadwear נקבע באחריות היצרנים והוא לא חייב להיות מדויק/אמין. הוא גם לא המדד המדוייק לאחיזה.

עדיין, בהעדר משהו אחר, אני חושב שעל זה צריך להתבסס.

אני עם ניב, 200 זה קו מעולה כי הוא כולל כמעט כל צמיג ספורטיבי יומיומי טיפוסי (למעט הברידג'סטונים על הנינג'ות שגם ככה מתחרים בקטגוריה חופשית מבחינת צמיגים) ככה שזה לא צריך להשפיע יותר מדי על מי שרק רוצה להתחרות ולא מחפש סליקס (לפחות בקטגוריות הנמוכות (1600 ופתוחה), אם יש למישהו צמיג מתחת לקו הזה, סביר להניח שהוא יודע את זה טוב מאוד וקנה אותו במיוחד לדברים האלה).

מצד שני, כמו שניב אמר, עד לשם אין הבדלים קיצוניים. מתחת ל-200 כבר מתחילים להסתנן צמיגים ברמה אחרת לגמרי.

זה יהיה הכי פשוט, בלי וויכוחים מיותרים, בלי מלחמות חימוש מיותרות.

כל אחד יכול לבדוק בקלות רבה אם צמיג חוקי או לא.

למרות שאם לשפוט לפי האירוע האחרון אולי גם זה מסובך מדי :roll:

ואני גם בדעה שסליקס (איך שלא נגדיר את זה) צריכים להיות בחוץ או בנפרד.

ניר

פורסם
ככה שזה לא צריך להשפיע יותר מדי על מי שרק רוצה להתחרות ולא מחפש סליקס (לפחות בקטגוריות הנמוכות (1600 ופתוחה), אם יש למישהו צמיג מתחת לקו הזה, סביר להניח שהוא יודע את זה טוב מאוד וקנה אותו במיוחד לדברים האלה).

ניר

ואולי כמו חלקנו אותו נהג פשוט החליט לנהוג (כן כן גם ביום יום) על הצמיגים האלו, כי אין מה לעשות האוטו מתנהג שונה עם צמיגים טובים ואוחזים.

ולכן חלק נכבד מהקטגוריה שלנו נועל את הדיירזה ללא כל קשר לג'ימיקאנות אלא פשוט כי הם צמיגים מדהימים.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

אפילו ציטטת את זה, רק לא הדגשת.

בתחילת המשפט אמרתי שזה נכון לקטגוריות הנמוכות.

אצלכם המצב קצת שונה. צמיגי היום-יום שלכם יורדים מתחת ל-200 ואולי באמת האוטו גם דורש יותר אחיזה ולכן רובכם גם משתמשים ב"סליקס" בתחרויות.

בקיצור, עבורכם צריכה להיות קטגוריה שבה הכל מותר, שזה בערך כמו היום. אני הייתי מעביר אליכם גם את כל שאר הרכבים שרוצים לנעול סליקס.

פורסם

בקיצור, עבורכם צריכה להיות קטגוריה שבה הכל מותר, שזה בערך כמו היום. אני הייתי מעביר אליכם גם את כל שאר הרכבים שרוצים לנעול סליקס.

לכן...

בחזרה לקטגוריות לשניה:

א) "בימבות" עד 1599 סמ"ק

ב) "פתוחה" 1600 סמ"ק + כולל הנעה קדמית טורבו

ג) "מפלצות" 4X4 ו RWD מוגדשות

עכשיו השאלה...אם

בימבה משופרת עם סליקס עולה לפתוחה,

פתוחה משופרת עם סליקס עולה למפלצות,

מפלצת משופרת עם סליקס נשארת במפלצות??

במינימום צריכים קטגוריית "מפלצות על" .

לא?

פורסם

לאחר שיחה עם גידי היום הועלו הדברים הבאים:

1. מסתמן שקו הגבול יהיה 200

2. ישנם צמיגים בעלי TW נמוך יותר אשר אינם מהווים יתרון כמו הפוטנצה RE40, RE50, RE80 והטורנזה - בשל העובדה שברידסטון בחרו לתת לרוב הצמיגים הספורטיביים את הנתון TW 140

כנראה (לא סגור) שתהיה רשימה של צמיגים שלא יעמדו בקריטרון אבל יאושרו לשימוש.

לפי דעתי - צמיג שצריך אישור אמור להיות מוצג בפורום כדי שאנשים פה יוכלו לטעון את טענותיהם ורק לאחר כך יעבור אישור.

בקשר לקטגוריות - אני מסכים שהמינימום זה הוספת קבוצה בלתי מוגבלת לסליקס, למרות שנראה שראוי לרווח את הפתוחה בשל ריבוי משתתפים...

נכתב על ידי ניב

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

עוד הצעה שיכול להיות נחמד as a half time show

תחרות burout

http://www.youtube.com/watch?v=Epj2zTjQ4jE&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=GTXpbT00LrM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=P5oY-y3ie7M דרך יוטיוב

:twisted:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...