Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שבת שלום

צמיגים - !

יהיו כאלו שירצו מאוד -פיתחו קבוצה נפרדת אחת בה מותר הכל ללא הגבלה !!

בתקווה לעונה חדשה ומסודרת !!

מישל

ניב

מסכים איתך ,כפי שציינתי בשרשור הקודם, יש לפתוח קטגוריה נפרדת לכל להמשפרים למינהם ללא הבדל בסוג , נפח וכו'......

מישל

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ג'רמי, זה עדיין לא פותר את הבעיה. מי שמגיע בבוקר חייב להשאר כל היום כי רק בסוף כל המקצים אפשר יהיה לעשות גמר.

In other countries they don't have a so-called 'final'. At the end the winner is the one who set the best times in his category.

Sometimes the winner is the one with the best sum of times, or the best average time, so consistent drivers are rewarded - i.e. if a driver gets the best time in one lap, but hits cones on the other laps, he will not be the winner.

The 'final' does add interest and incentive, but it's not a necessity to work that way.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

שלום .

אני קורא את כל התגובות " הצעות " ולא בטוח אייך להגיב .

אני גם בעד שינויי קטגוריות אבל גם נגד כל הטרד הזה

אני בטוח ששינוי קטגוריות יכול לגרום ליותר משתתפים אבל בואו לא נשכח שמתחרה חייב לעבור או קורס

או אימון במסלולים וזה בטח פוסל את חלקם אל תשכחו זה אומר 450 ש"ח לפחות

אני יודע שיותר קטגוריות יתנו יותר סיכוי אבל השאלה אם זה מתאים לעכשיו ? ( עד שהחוק לא יושלם )

אני הייתי בצד השני ונהנתי ביום שישי אבל המדרכים של מסלולים היו שם לפחות שעתיים לפני

ושעתיים אחרי אז עוד קטגוריות עוד זמן עבודה חוסר ריכוז ואף אחד לא רוצה להפסל סתם !

מסלולים עד היום הרימו ארועים מעולים .

תמידי יהיו תלונות וגם אם לא היה את הבלאגן בנושא הצמיגים אנשים התלוננו על הפניה למעלה

אני חושב שמסלולים מתחשבים בכולם ומקשיבים אבל זאת עדיין הליגה שלהם .

מי שחושב שאפשר אחרת מוזמן להרים ארוע אני מבטיח להיות הראשון להרשם !

אני ידעתי שאני מגיע ולא להיות ראשון אלא בשביל הספורט בלבד.

לא חשבתי לרגע שאני יעקוף את הקליאו החדשה או את המגאן ועוד שניר נוהג .

תנסו לתת רעיונות פרקטים שאולי תהיה להם אוזן קשבת.

אני יכול לספר שבשיחה עם גידי הצעתי שבארוע הבא לקראת סיום הקטגוריה יהיה תדריך נהגים לקבוצה הבאה

וכך מה שישאר יהיה רק הליכה על המסלול זה יוריד לפחות 10 דקות בין המקצים.

אני רק יכול לומר שאני שמח להיות חלק ומקווה שיהיה לי אפשרות להשתתף בהמשך

ולא משנה באיזה קטגוריה העיקר להיות חלק מהספורט המוטורי הישראלי.

רבים מכם לא יודעים אבל תנסו לעשות שיעורי בית ולגלות מה קרה במרוצי אשקלון .

מישל אתה מוזמן לשתף .

זה לא נגמר רק בגלל המשטרה !

אני חי ונושם מכוניות וממש לא רוצה להפסיק לחיות.

משה.ז

בהצלחה לכולם בהמשך.

אכן החיים בזבל !

פורסם

שושו אבל אף אחד לא רב פה, אנו רק מעלים רעיונות לשיפור הקיים. מארגני MDC יקראו/ לא יקראו, יתיחסו / לא יתיחסו זה עדיין יהיה טוב וגם אני אמשיך להתחרות בכל מצב בדיוק כמו שהתחריתי מהיום הראשון שראם וגל ובחורה בשם שירד ישבו עם איזה פסיכי אחד חסר זקנקן שבא להם עם רעיון מטורף לעשות מהימי כיף הרגילים שלהם ליגה של ממש.

ובטרד הזה אשקלון ממש , אבל ממש לא מעניין או רלבנטי

פורסם

התגובה הכי חשובה לא הופיעה פה - אז הנה היא. אתם מוזמנים להצטרף אליה!!!

לא חשוב הקטגוריות!

לא חשוב הצמיגים!

לא חשוב המסלול!

לא חשוב הגביעים!

העיקר שיהיו ארועים ותחרויות (סליחה - אימונים)!!!!!!!!

וכל הכבוד למסלולים על הארוע, ושרק יחזרו להיות ארועים באופן קבוע!!!!

פורסם

אריק אני חושב שזה כן חשוב ללמוד מהעבר

לפי כל מה שסיפרו לי עד היום ותודה לאל שיש מי שיספר...

האגדה מספרת שלכולם היו מכוניות לפי הקטגוריות עד ש הגיע רכב 4x4 שלא ידעו מה לעשות איתו

מן הסתם התוצאות היו בהתאם ( מרוצי עפר ) ואז התחיל כל הבלאגן .....

מעבר לזה היה את המועדון המוטורי הישראלי שחוץ מלקיים מרוצים שמר על פעילות מלאה לחברים

ואני חושב שאפשר בכייף להרים ערב עם כל מתחרי ה mdc לעבר ולעתיד יחד עם מסלולים .

רק בשביל הרוח הספורטיבית

אתה מכיר אותי מספיק זמן לדעת שאנחנו באותה גישה בנושא הספורט.

אני לא תוקף אף אחד שרושם הצעות יעול אבל ללמד את מסלולים איך לעבוד זה כבר מוגזם .

לפי אייך שאנשים רוצים פה קטגוריות אנחנו עם 2 רכבים לכל קבוצה בממוצע :wink: ואני יודע שאני מגזים

אכן החיים בזבל !

פורסם

למה לא קטיגוריות ליפי כ"ס?

למשל, קטיגוריה 1 עד 120 כ"ס, שניה עד 180 כ"ס וכן הלאה.

כל צמיג שהוא סמי-סליק יקפיץ קטיגוריה.

לא יותר פשוט?

אביחי

פורסם

ואז מה תעשה עם שיפורים? תתחיל להעלות כל רכב על דיינו?

כמה קטגוריות תעשה ואיך תסדר אותן??

האם רכב בעל 126 סוסים יכול להתחרות ברכבים עם 172 סוסים? ורכב עם 197 סוסים יוכל להתחרות ברכב עם 450 סוסים?????

חלוקה לפי סוסים היא לא יותר הגיונית מהחלוקה כיום או החלוקה המוצעת על ידנו כרגע.

משה - אנחנו מנסים לעזור למסלולים להשתפר כל הזמן, ועובדה שבדרך כלל מתחרות לתחרות עולה רמת המקצועיות שלהם בעזרתנו, הקטגוריות שונו בין העונה לראשונה, חוקים על צמיגים התעצבו ואפילו החלטות על התוואי שונו בעזרת ביקורת המתחרים ב WMDC הראשון והשני (ההחלטות אם לקיים את האימון על תוואי הארוע).

אני אשמח להצטרף למסלולים לערב על קפה ועוגיות וללבן דברים. יש לי המון ידע שנצבר בקשר לשיפורי מכוניות וצמיגים ואני בהחלט חושב שאני יכול לסייע.

עומר - הכי חשוב שיהיה אימונים, אבל יהיה לטובת כולם שיהיה אירגון טוב יותר וקטגוריות קצת קטנות יותר (20 איש) מה שאומר פחות זמן לכל קטגורייה.

יאללה - לילה טוב :-)

פורסם

ובטרד הזה אשקלון ממש , אבל ממש לא מעניין או רלבנטי

אריק

משה העלה בצדק את אשקלון ולכן אחדד את הקשר לנושא כאן.

את ה-VISA 4X4 הבאתי ארצה לאחר שקיבלתי אישור כדת וכדין מוועד העמותה דאז, המועדון המוטורי הישראלי,שבו התרכזו כל ה"מומחים"של הספורט בימים ההם . חשבנו שאנו מבינם מה אנחנו עושים! לימים הבנו עד כמה ההחלטה לאשר לי להביא את ה-VISA היתה טעות , כי נוצר מצב שכדי לנצח אותי , בתחילה ניסו לשפר את הרכבים ולאחר מכן קבעו קנס זמן ל-4X4 וכל נוסחה שנקבעה לא ענתה על הדרישות , ובמציאות שנוצרה החלו המתחרים לעזוב את התחום ולא היתה שום יד מכוונת ומקצועית שתדע למצוא פתרונות נאותים איך לצאת מהפלונטר שנוצר !

יש לציין שלא רק נושא ה-4X4 גרם לשקיעת התקופה ההיא , הבעיה היתה שלא היו לנו אנשים בעלי סמכא שמבינים בתחום שיכלו לקחת את ההובלה , כך שהנהגים היו ועסקו בכל !! ניגוד האינטרסים גרם תמיד למריבות בין המתחרים עד שרובם נשרו והעסק נסגר !!

ונחזור למה שקורה היום בתחום הג'ימקאנה - שימו לב מי מציע , מי מבין בצמיגים, בחלוקה לקבוצות וכו' .... הנהגים הנהגים ושוב הנהגים ! מה יקרה ? פיצוץ וודאי !!

אני מקווה שהעוסקיםי בספורט העממי, יידעו לבחור נציגים שלא מתחרים שמבינים בתחום, ושיישבו בהתאחדות שתקום בתפקידים בהם יחליטו מה טוב לספורט ומה לא טוב !

נכון שיגידו עכשיו מתי זה יקרה ? אני חושב ומאמין שאנו די קרובים לרגע הזה , ובנתיים , תורידו התלהבות תביטו מסביב ותבינו שלא צריך יותר מידי לחפש צדק ומקצועיות ותהנו ממה שיש מבלי להכנס לניתוחים מסובכים שלא יובילו אתכם לשום מקום !

זיכרו - התקופה הנוכחית כיפית עם אוירה טובה בה מפרגנים אחד לשני , תהנו כמה שיותר כי בעתיד לצערי זה ישתנה ועוד נתגעגע לתקופה הזו!!

לא שאנו שונים מהגויים המקצוענים שמעבר לים ,זה קורה וזה קרה בכל מקום כשהספורט היה בחיתולים , לכן תהנו מכל רגע !!

מישל

פורסם

לא מבין חלק מהתגובות פה.

זה לגיטימי לגמרי ואפילו צריך להיות אינטרס של מסלולים עצמם לשאוף לשפר ולהתקדם לטובת המתחרים ולטובת התחום (ובראש ובראשונה, מה לעשות עסק מסחרי, לטובתם).

כולנו כאן מעלים רעיונות והצעות ומגיעים ממקום חיובי. אף-אחד לא מתלונן או סתם מתבכיין. אנחנו לא יושבים ומאיימים שלא נבוא.

אני ממש מתעצבן על תגובות כאלה ובמיוחד שהם מגיעים מאנשי מסלולים (ואני לא מדבר על השרשור הזה אלא על ניסיון העבר). כל הזמן אני מקבל תגובות של "תגיד תודה שיש בכלל אירועים" או סתם לא סופרים את התלונות שלנו בקטע של "תמיד אנשים יתלוננו".

זה נכון ותמיד אנשים יבכו אבל לא מעניין אותי אנשים שיושבים בצד שנים ומתלוננים שאם היה אלף-בית-גימל הם היו מתחרים. האנשים שמעלים פה רעיונות הם הראשונים להרשם לכל אירוע מוטורי אפשרי וכמעט לא פספסו אף אירוע (אני אישית על עצמי יודע שפספסתי רק אירוע אחד שהייתי בחו"ל בגלל התראה קצרה מדי לגבי מועד האירוע (מה שאגב עלה לי ביוקר באליפות :lol:)).

אני חושב שיש לנו את כל הכבוד להביע ביקורת או רעיונות לשיפור ומן הראוי להקשיב לנו.

אף-אחד לא חייב לנו כלום מעבר להקשבה. אני סומך על מסלולים לעשות את השיקולים שלהם ולהחליט מה טוב להם אבל מספיק עם התגובות שמנסות לצייר הערות כאלה כבגידה ופגיעה בכל התחום :evil:

* עריכה אחרי ההודעה של מישל - אני לא חושב שזה סותר. אתה מתאר תהליך טבעי שגם כאן קורה ואנחנו מדברים על הנושא בדיוק כדי להתמודד איתו. התעלמות מהנושא לא תעלים את המוקש הזה (אם נתעלם מכל הנקודות שהעלו פה הם יעלמו ? בעונה הקרובה לא נשמע את הדברים האלה עולים מעוד ועוד מתחרים ?).

האמת שאתם מדברים במונחים מפוצצים ומנפחים את הנושא ואני ממש לא מבין איך אני עם ההערות שלי משתלב בסיפור. אני עדיין מסתכל על זה כפאן ורק רוצה ללטש בפינות. לא מעניין אותי התאחדויות וכל הסרטים שאתה מדבר עליהם של פיצוץ וודאי וחיסול התחום וכו'. לפחות לגבי כל המתחרים שכותבים פה אני יודע שמדובר באנשים שקודם כל מגיעים לכל האירועים כדי להנות ויודעים להעריך את זה ולפרגן לכולם. זה סתם מעצבן לראות את ההקבלות האלה שאתם עושים.

ניר

פורסם

ניר

אני מאמין בכינות שלך ושל הרבה חברים כאן שהגיבו ,ושהתכוונו לכל מילה שכתבו , אולם הבעייה תהיה ברגע שהתחרויות יתפסו תאוצה ושהפודיום תהיה המטרה של רבים וכאמצעי להשיג ספונסר ,וכאן במידה ולא תהיה סמכות מוכרת ומוסמכת, יתחילו המלחמות מי ישפיע יותר על מקבלי ההחלטות והדרך לשינוי עליו הצבעתי קצרה מאוד.

קח בחשבון עוד דבר, מטבע הדברים יקום גוף נוסף או יותר שיארגנו אירועים או ליגות מקבילות ושם יחליטו על תקנון וקבוצות שונות, מה יקרה ? פיצול ! וכל אחד יבחר היכן להשתתף והתחרות תצטצם וגם גם הכיף ! אולם אם תהיה גוף סמכותי נבחר שיאגד ויחליט נכונה על החוקים ,מדיניות וכו'.. אנו לא ניתן למשיכות חבל של בעלי השפעה להפיל או לקלקל את הענף !

כדי לשמר את הקיים, נכון לעכשיו , לדעתי יש לבקש מהעושים במלאכה למנות שופט חיצוני ובלתי תלוי באירועי השנה הקרובה כדי שלא נתקל בטענות שיפוט שגם מאיימות על המשכיות, ואני חלילה לא חושד כלל באמינותם של צוות מסלולים, אולם העבר לימד אותי שלא תמיד הדברים מתגלגלים כפי שרוצים.

מישל

פורסם

מישל ומשה

ושוב זה לא הטרד לשיחה הזאת אבל, אם הסיפור שלכם מלמד אותי אישית משהו - זה שצריך תקנון שמכסה כל אפשרות .... כמו כזה של ה SCCA שראו כבר הכל 50 שנה . אין צורך שאנו הישראלים הקטנטנים וחדשים בתחום ננסה להמציא הכל מחדש.

והנה לקח מן העבר שלכם.... ברגע שהראשון הביא EVO 8 לMDC שנתן לכווווולם בראש - רצו עוד עשרה וקנו גם :lol::lol:

אף אחד כאן לא מתבכיין. אף אחד כאן לא מתלונן. אף אחד כאן לא מתיימר לדעת יותר טוב או להיות הקובע מה מסלולים צריכים/חייבים לעשות. אנו כן יכולים ומרגישים שזה חובתינו לתת feedback לגוף המארגן. ושים לב שזה בא מאלו שמתחרים קבוע כבר שנים ובאמת הדבר הכי חשוב להם שיהיה MDC עוד הרבה עונות.

זה הכל.

פורסם

מישל

בינתיים אתה נגד קביעת תקנונים וכו אבל אתה משתמש בכל פרצה אפשרית. בג'ימקנה אתה מתחרה עם צמיגי סמי סליקס, ב MDC הראשון - התחרות האחרונה הבאת צמיגי סליקס מלא שהיו לך. ומהצד השני אתה תוקף נגד תקנונים שיעשו סדר.

קביעת תקנונים לקטגוריות ולצמיגים זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי לא לשחזר את ימי אשקלון. כדי שלאף אחד לא יהיה יתרון בלתי סביר:

ראית את אמיר בקשי בפתוחה עם הסליקס בסוף MDC 1? זה בדיוק יתרון בלתי סביר, כזה שיגרום למתחרים אחרים לא לרצות להשתתף.

זוכר את האיביזה טורבו בקטגוריית המפלצות? בדיוק החיסרון שימנע מבעלי איביזות להשתתף.

אני יכול לומר לך שהשתתפתי בתחרות אחת של ליגת PSI עם צמיגים ביחס שחיקה של 140 (שהיו חוקיים לפי ההגדרות), ניצחתי בהפרש של שניה לפני הקטגוריה ומה עשיתי? פשוט לא הגעתי לתחרות הבאה כי ידעתי שהצמיגים מהווים יתרון בלתי הולם.

אנחנו באמת שואפים למסד את הענף עם הידע של כולנו והיכולות של כולנו כדי שנמשיך להתחרות ולהנות ומעבר לכך - יש פה המון רצון לפתוח את הענף לעוד אנשים ועוד מתחרים.

מה יקרה שיהיו ספונסרים?

אני יכול לומר לך מה לא יהיה. אנחנו :-) ייקח עוד הרבה זמן עד שהיום הזה יגיע ואני בטוח שכשהיום יגיע - יעלו כל מני נהגים צעירים ומוכשרים יותר, שיוכלו להעזר בספונסר כדי להשיג רכב מוכן לג'ימקנה.

בינתיים בו נמשיך להנות ממה שיש - וננסה להשתפר ככל האפשר בעונה הבאה :!:

נ.ב

שם לב שרוב האנשים שמגיבים פה זה אלו שמשתתפים בכל ליגה ובכל תחרות.

מכל ליגות ה MDC, PSI, אלוף הרודסטרים, דריפטים ולמעשה כמעט כל תחרות שהייתה בענף.

פורסם

השאלה היא לאן הולכים מכאן?

הרי המתחרים הותיקים לא יעשו חרם וימשיכו להגיע לאירועים למעשה עד שימאס להם או שמישהו יעצבן אותם.

מתחרים חדשים או מתחרי עבר כמוני לא יגיעו ויירשמו מהסיבה הפשוטה שהסיכוי להתברג ב5 הסופית הוא קטן מבחינתם.

גם לדעתי ניב וניר וEריק צודקים - יש מקום לשינוי בבסיס של "האימון".

אני גם מבין את מסלולים שאומרים שהם רוצים לשמור על הקבוצה הקיימת במינימום שינויים ובמינימום השקעה(או השקעה ידועה מראש).

ואף אחד לא יכול להבטיח שיגיעו עוד 100 איש -אז כבר עדיף לשמור על ה 60 הקיימים...

יש לי הצעה שלקוחה מעולם הראלי ואולי אפשר להעזר באותם אנשים:

בכל אירוע מוטורי כולל תצוגות ותחרויות ישנם אנשים טכניים ברמה גבוהה שתמיד מאשרים את השתתפות המכוניות באירוע

למה לא להקים "גוף" כזה במסלולים? או מישהו חיצוני לצורך העניין?

אני רואה אירוע מקצועי בצורה כזו:

- כשעתיים לפני תחילת המקצה -מגיעות כל המכוניות לדוגמא 20 מכוניות, 4~5 דקות לכל רכב כולל פתיחת מכסה מנוע ובדיקת צמיגים אונליין(אינטרנט אלחוטי יש דבר כזה!!) כדי לאשר שהרכב מתאים לקטגוריה.

- רכבים מהקטגוריה הבאה ייבדקו תוך כדי המקצה של הקטגוריה שלפניהם כדי לחסוך זמן

- בצורה כזו כולם יהיו מרוצים ללא טענות ויוכלו להתחרות בראש שקט.

החוכמה הגדולה שלנו חייבת להיות בזה שיש לנו את היכולת לראות את הדברים מלמעלה ברמה כזו שמאפשרת שיפור\שינוי בהתאם לבקשת הקהל.

כשיהיו 100 איש קבועים ב5 קטגוריות(דבר סביר לכל הדעות)-נוכל לקרוא לזה ליגה אמיתית ונבסס תקנון קבוע אבל בלי שינויים או ניסיונות או טעויות לא נגיע לנוסחה המושלמת!-כבר יש לנו שלושת ריבעי ליגה ועוד הרבה אנשים כולל אני שמתים להצטרף ורק מבולבלים מכל הסיפור עד עכשיו.

3 הערות קטנות:

מישל: בכל ראלי שמארגן ממ"י ישנה קטגוריה של עד 1600 , זכורות לי לא מעט פעמים שבהם התחרו רכבים 3 ופחות מזה, אז מה קרה?

משה: ממתי כל משתתף חייב לעבור אימון במסלולים לפני ה"אימון" ??

Eריק: השוקו מהעמוד הראשון זאת הגרסא שלך לנס-הרים? :)

באהבה וגעגוע לליגה

רוי קורן

פורסם

מישל קודם כל תודה

רוי . אתה לא חייב לעבור אימון אבל אם מעולם לא נהגת בארוע של מסלולים או שעברת קורס כל שהוא

אתה לא יכול להשתתף.אף אחד לא רוצה בחור אנונימי שיסע לתוך הקהל .

ועכשיו לעסק. כולם מזכירים את נושא הספונסרים אז הנה הצעה ולא למסלולים

אני פונה למגזין "אוטו" ו "הגה" שתי המגזינים היחידים בישראל

תעזרו לנו ולענף לגדול תשקיעו בכל גליון כתבה בת 2 עמודים ( אני יודע שזה יקר )עם הרבה תמונות.

ותראו מה יקרה 1.לארוע הבא יגיע יותר קהל חשיפה לחסות של כל הנהגים

2.החשיפה תהיה גם למסלולים וגם לכם מין הסתם מקוראים חדשים

החשיפה הזאת תגרום לנותני החסות להשקיע יותר והם גם יקבלו יותר בתמורה

אולי מחר " מוסך המרכז " או "רדיו השרון "יתחילו לפרסם בעיתון "אוטו"

זאת הדרך היחידה להפוך את הענף למקצועי יותר

תחשבו שמחר במקום 150 אנשים שמתוכם 100 חברים שלנו יהיו בארוע 1000 איש.

איזה חשיפה יכולה להיות ל "ממציא הגלגל" או אפילו ל"קיה"

אני יודע שכולם מדברים על שופט חיצוני אבל אל תשכחו שכל תוספת כזאת תעלה לנו כסף.

אכן החיים בזבל !

• תוכן חדש...