Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר טוב.

היום התעניינתי בקשר לאיביזה 1400 דגם ספורט 07.הסטנדרט: צמיגים רחבים ומגנזיום, כסאות ספורט, רדיו דיסק מובנה, 4 כ"א, סנרוף, 3 דלתות, צבע שחור.

היא ממגרש שפועל 11 שנים באשקלון, עם רישיון . בעל המגרש היה די שקוף מהתחלה ואמר לי שהרכב עבר תאונה בדלת ימין, תאונה שתוקנה, אין פגיעת שאסי בהתחייבות. כמו כן הוא נותן שנה אחריות על כל המכלולים של האוטו לא יוצא מן הכלל.

הרכב עומד לפני טסט והוא אמר שהצמיגים "עייפים" ללא ששאלתי. הוא מוכן למכור אותו ב58000, (כמובן לאחר דין ודברים שאני לא יודע אם היה לשם ההתמכחות או שבאמת "הורדתי" אותו). לאחר טסט וצמיגים- עליו. שזה אומר כ 10000 מתחת למחירון.

חוץ מזה הוא מתחייב על הכל ונותן כאמור, אחריות לשנה נוספת.

מה דעתכם על הקנייה הזו ספציפית? ומה דעתכם על הרכב בכלל? מהנה לנהיגה? ההתלבטות שלי היא בין זה לבין 206 xs' שאני יודע שהפז'ו יותר מהנה ו "ספורטיבית".זו שכרגע בתמונה היא 3 שנים פחות והאמת שעם אותו ק"מ: 30000,יד 2.

האם האיביזה עגלה- בעיצוב ואיבזור ספורט? אני מדגיש מה ההשוואה שממול. כאשר גם הפז'ו יש לה בעבר תאונה מקדימה שהוחלף פגוש, גריל ורדיאטור שוב ללא שאסי בהתחייבות. אשמח לתשובות מהירות ובלי המלצות על fr ודברים כאלה. אני מחפש משהו מהנה עם אופי ספורטיבי ללא מגדש.

ד"א אחזקה של שניהם מה ההבדל? חוץ ממרווח הטיפולים?

תודה מראש לכל המשיבים (רצוי ממכיריי הדגמים ומחבר'ה מנוסים),אני מדגיש כי עלי לקבל חוות דעת כמה שיותר מהר.

יום שקט וללא נפגעים,

לוטן

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

שלום רב,

ראשית צא מנקודת הנחה כי רכבים איכותיים לא מגיעים למגרשי המכוניות כלל.

לגופו של עניין אל תתרגש מהשקיפות של בעל המגרש ייתכן ומדובר בטקטיקה ליצור רושם ש"הכל על השולחן".אם הרכב נראה לך ותקבל המלצות על הדגם הצפציפי(אני אישית לא מכיר ולא יכול לחוות דיעה) נהג במשנה זהירות וקח את הרכב לבדיקה במכון ורצוי במכון רחוק ככל האפשר ממהגרש.לסוחרים יש קשרים במכוני בדיקה ואתה עלול לקבל בדיקה שחורה תוך הסבר מהבוחן כי מדובר בריג'קטים זניחים והרכב הוא במצב טוב.

כמו כן נסה לקבל מבעל המגרש את הפרטים של בעל הרכב ונסה ליצור עימו קשר.

לעניין האחריות,תמוה בהיני כי מגרש מכוניות נאות לתת אחריות על כל מכלולי הרכב(אפילו אוטו סנטר נותנים אחריות מוגבלת למכלולים ספציפיים) אז בדוק שוב מול המגרש מה כוללת האחריות ודאג שהכל יהיה כתוב.

אני באופן אישי לא הייתי מייעץ לך לרכוש רכב ממגרש מכוניות,אך בהמשך לכל האמור לעיל אם תחליט לעשות כן בצע את כל הבדיקות הנדרשות.

שיהיה בהצלחה

עופר

פורסם

משהו מהנה עם אופי ספורטיבי אבל לא ממש - ה-206 XS 1.6 ידנית תהיה מצוינת, ועדיפה משמעותית על האיביזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, האיביזה עדיפה על ה-206 בכל הקשור לתא הנוסעים (איכות, מרווח פנים), איבזור (בקרת אקלים דיגיטלית, ESP וכן הלאה) ועיצוב (לטעמי).

מצד שני, אין ספק שה-206XS מהנה משמעותית ומעט חזקה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ראיתי את המודעה על האיביזה המדוברת באתר "יד 2" וישר הבנתי שמשהו איננו כשורה.

לפי האינטואיציה שלי הרכב עבר יותר מתאונה בדלת ימין והראיה:

לכל האיביזות ממודל 2007 יש את טמבון הקופרה, גם לדגמים הפשוטים יותר(אפילו ל1400 75 כ"ס).טמבון כזה:

1_8_1_36998_20081218101247.jpg

לאיביזה המדוברת יש את הטמבון של הדגמים הישנים יותר(2003-2006) (זאת תמונת הרכב המדובר מהמגרש כפי שפורסם באתר)

1_8_2_64780_20090105090142.jpg

שוב אלו חשדות והשערות בלבד אבל זה רק מבדיקה ויזואלית ותו לא וזה אומר חשדני.

פורסם
רוני, האיביזה עדיפה על ה-206 בכל הקשור לתא הנוסעים (איכות, מרווח פנים), איבזור (בקרת אקלים דיגיטלית, ESP וכן הלאה) ועיצוב (לטעמי).

מצד שני, אין ספק שה-206XS מהנה משמעותית ומעט חזקה יותר.

הוא ביקש משהו עם אופי ספורטיבי. 206XS עומדת בזה הרבה יותר מהאיביזה. היתרון של האיביזה שהוא יכול לקנות רכב ממודל חדש יותר. אבל אם מדובר ב-206 עם ק"מ מאוד נמוך הייתי מעדיף אותה בלי לחשוב פעמיים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אני מסכים איתך :-)

בנץ, לאיביזה מתוחת הפנים - אין פגוש של קופרה, אלא פגוש דומה לשל FR (אך ורק הקידמי. הפגוש האחורי שונה).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלום חברים.

קודם כל תודה רבה על התגובות.

שנית לאחר "חפירה" יותר מעמיקה על האיביזה התברר שבאמת יש טעם לחשדות שלכם והאמת גם שלי ויש לה מה שמכונה "קצה שלדה" מבחינת קורות הצד. כך שהיא ירדה מהאופציות כרגע. ד"א גם אותי הטריד הטמבון ללא פנסי הערפל.

שנית, לאחר שוב, בירורים עמוקים כולל חברות ומוסכים והכל בעזרת מספר רישוי (וואו מה אפשר להשיג ממספר רישוי בלבד) מתברר שהפז'ו הייתה יד ראשונה של ליסינג מימוני של בלו ליס, ע"י רופא שמכר אותה מיד עם תום האופצייה. במוסך המרכזי שבו הרכב טופל אמרו לי "עזוב ליסינג לא ליסינג, הרכב מטופל שמור וק"מ מצחיק קח אותו". יש לציין שהפרט הזה לא הוזכר בכלל ע"י המוכר שלא נישמע כמי שרוצה להסתיר משהו. חוץ מי זה מה דעתכם על התאונה ומה שהחליפו לרכב.

וכאן עולה לי שאלה:

האם רכב שהיה בליסינג מימוני- (ז"א היה שייך לאדם שקנה את הרכב באמצעות מימון חברת ליסינג וממנה), נחשב כרכב מליסינג או כרכב פרטי? מה אמור להופיע ברישיון? מה יגידו לי בסוף במשרד הרישוי? והאם זה מהותי בנוגע לרכב זה?

דבר נוסף: הרכב עשה טיימינג ביולי 06 ז"א השנה יעברו שלוש שנים מאז.

מצד שני הק"מ שמופיע ביום הטיפול הוא סכ"ה 4000 ק"מ פחות מהיום (הרכב הזה שימש כאוטו שני מהעבודה לבית 5 דקות נסיעה). האם הוא צריך לעבור טיימינג השנה גם לאור הק"מ המזערי והקטן משמעותית ממה שצריך, האם הרצועה נשחקה כל כך רק בגלל הזמן?

ולבסוף אודה לכם על המשך שיתוף הפעולה וכל עזרה בדבר רכבים באופי וסגנון שאני מחפש יתקבלו בברכה. התקציב הוא עד 56000 עם מתיחה קטנה צפונה למשהו ממש נדיר במצבו.

ערב טוב ושקט,

לוטן

פורסם
רוני, אני מסכים איתך :-)

בנץ, לאיביזה מתוחת הפנים - אין פגוש של קופרה, אלא פגוש דומה לשל FR (אך ורק הקידמי. הפגוש האחורי שונה).

התחלת להיות קטנוני איתי.....:-)

לאיביזות ממודל 2007 יש אותו טמבון קדמי רק שבקופרה הפס הקטנטן ליד הלוחית רישוי הוא שחור ולא בצבע הרכב.יחי ההבדל הקטן:|

הנה איביזה 2007 1.4 אוטומט.

o1_1_2_25255_20081216001243.jpg

פורסם
התחלת להיות קטנוני איתי.....:-)

לאיביזות ממודל 2007 יש אותו טמבון קדמי רק שבקופרה הפס הקטנטן ליד הלוחית רישוי הוא שחור ולא בצבע הרכב.יחי ההבדל הקטן:|

הנה איביזה 2007 1.4 אוטומט.

o1_1_2_25255_20081216001243.jpg

אוראל, הוא צודק אכן הטמבונים משנת 07 הוחלפו לאותו סוג בכל הדגמים וכל הרמות גימור והנה דוגמאות לטמבונים:

קופרה

2283562_2.JPG

2728364_2.JPG

FR

"]yfe2mjhytnhi.jpg

רגילה רמת גימור ספורט

9599562_2.JPG

1962567_1.JPG

יניב

פורסם

לא מדויק - בכל האיביזות משנת '07 יש בטמבון הקדמי סביב פנסי הערפל "כוורת" בדומה למרכז הטמבון, חוץ מבקופרה - שם מסביב לפנסי הערפל יש חיפוי פלסטיק סגור (בצבע הרכב).

FR:

o1_1_2_149138_20081124201145.jpg

קופרה:

1_8_1_36998_20081218101247.jpg

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

חבר'ה עם כל הכבוד (ויש כבוד) לטמבון של סיאט, אתם לא לעניין כאן.

אנא נסו להישאר מפוקסים, ולהתמקד בעיקרו של השירשור.

תודה ולילה טוב

פורסם

יניב ובנץ, חבל על הויכוח - הרי הייתה לי SPORT, יש לי חברים עם FR וחברים עם Cupra's - אני יודע על מה אני מדבר.

פגוש של SPORT דומה לשל FR.

פגוש של Cupra - שונה מפגוש של FR (וכמובן של SPORT).

תסתכלו היטב (ולא בחפיף) ותראו שיש הבדלים די ברורים בין הפגוש של FR/SPORT לבין הפגוש של Cupra.

אם אתם לא מוצאים אותם - הגיע זמנכם למשקפיים.

נ.ב,

יניב, אפילו שמת תמונה של האקסית שלי :shock: 95-995-62 :shock:.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ההבדלים הם מינוריים.

בואו נסגור שבכל מקרה הטמבון של הרכב מהמגרש הוא נטול "כוורות" משמע הוחלף בוודאות.

פורסם

האם רכב שהיה בליסינג מימוני- (ז"א היה שייך לאדם שקנה את הרכב באמצעות מימון חברת ליסינג וממנה), נחשב כרכב מליסינג או כרכב פרטי? מה אמור להופיע ברישיון? מה יגידו לי בסוף במשרד הרישוי? והאם זה מהותי בנוגע לרכב זה?

דבר נוסף: הרכב עשה טיימינג ביולי 06 ז"א השנה יעברו שלוש שנים מאז.

מצד שני הק"מ שמופיע ביום הטיפול הוא סכ"ה 4000 ק"מ פחות מהיום (הרכב הזה שימש כאוטו שני מהעבודה לבית 5 דקות נסיעה). האם הוא צריך לעבור טיימינג השנה גם לאור הק"מ המזערי והקטן משמעותית ממה שצריך, האם הרצועה נשחקה כל כך רק בגלל הזמן?

1. ליסינג מימוני הוא הלוואה לכל דבר ועניין, כאשר מקור ההלוואה הוא חוץ בנקאי והבטוחות להלוואה הם הרכב. לדעתי אין הבדל של ממש בין אדם שרוכש רכב בליסינג מימוני לבין אדם שלוקח הלוואה מהבנק ורוכש את הרכב ישירות מהסוכנות.

הבעיה מתחילה כשהקונה העתידי מתקשה להבדיל בין רכבים שהיו בליסינג מימוני לבין כאלו שהיו בליסינג תפעולי.

2. ברישיון הרכב לא יופיע של דבר לגבי עברו של הרכב בליסינג, תפעולי או מימוני. רק לאחרונה השתנו התקנות ועבר של ליסינג תפעולי מופיע רק ברכבים חדישים יותר.

3. כעיקרון ועפ"י הוראות היצרן - כן. אני חושב שממודל מסוים היצרן עדכן את ההוראות ואפשר למתוח את מרווח ההחלפות של הרצועה אל מעבר לשלוש שנים בתנאים מסוימם. כדאי לך לבדוק את הנושא מול היבואן או מול מוסך מורשה ורציני. בכל מקרה אל תשכח שאתה מהמר כאן על מנוע, והחלפה של מנוע כזה לא זולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...