Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי

תעדכנו תוכנה לגיר, יצא שלשום - אתם תופתעו

אני מסכים רק השאלה לטובה או לרעה? מה יהיה כזה מפתיע?

פורסם
אתה נכנס לבור בלי תחתית.

אם אתה כבר בונה על הסבה של C5 מגיר אוטומטי לידני, אתה צריך למצוא 307HDI מושבתת ופשוט לעשות ניתוח השתלה ל C5, קרי: העברת המנוע, הגיר, המחשבים, הצמה והדוושה קומפלט ל C5.

במקומך לא הייתי נכנס לזה. חפש C4 HDI 1.6 - גם תקבל את הגיר הידני שאתה כ"כ רוצה וגם תרוויח מנוע מודרני יותר עם פליטת מזהמים נמוכה, צריכת דלק מעולה ורמת ויברציות שלא מביישת מנוע בנזין מודרני.

איציק

איציק ממש שכתבת אני מבין כמה דברים,

1. כנראה שאתה לא מודע לעובדה שזה בדיוק אותו המנוע.

2. גיר טיפטרוניק שצריך להחליף עולה הרבה יותר.

3. הC5 עלתה לי זול מאוד ויש לי הרבה מה להכניס לבגאז' אז C4 לא באה בחשבון. (עוסק מורשה מחשבים)

בקיצור אתה טועה, למצוא גיר של 307HDI לא בעיה. להוסיף פדאלים ופלסטיקים לפאנל הפנימי כמו שנאמר כאן קודם זה כולה EBAY וזהו, אני לא רואה פה שום בור בלי תחתית - אני בהחלט רואה תחתית והיא לא עמוקה. :)

פורסם

ערב רב

איש יקר

איציק צודק ובגדול

אתה נכנס לסרט שממנו תצא רק במגרש גרוטאות C5 כולו מחשבים

מרושתים במולטיפלקס אתה לא תצא מהצרות שיופיעו בצרורות

בדוק את תקנות היבוא האישי סע לצרפת קנה לך C5

שם כולם HDI עם גיר ידני סביר להניח 6 הילוכים

ואם אתה רוצה מקום תקנה BREAK במקומותינו סטיישן

7000-10000 יורו כולל הובלה לארץ

אני בררתי בזמנו לגבי קסנטיה 2004 זה היה טווח המחירים

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אני בררתי בזמנו לגבי קסנטיה 2004 זה היה טווח המחירים

שא ברכה

לא נראה לי שביררת לגבי קסנטיה 2004, כאלה יש רק באיראן...

בריאות לכולם!

פורסם

...בקיצור אתה טועה...

לידיעתך, איציק הוא מומחה דיאגנוסטיקה ברשת המוסכים של לובינסקי, ומתפרנס למחייתו מהיכרות מדוקדקת עם המכוניות האלה.

לאור המידע החדש אתה מוזמן לקרוא שוב את הודעותיו בעיון, ולא לצאת מנקודת הנחה ישראלית טיפוסית לפיה איש לא יודע טוב ממך.

פורסם
לידיעתך, איציק הוא מומחה דיאגנוסטיקה ברשת המוסכים של לובינסקי, ומתפרנס למחייתו מהיכרות מדוקדקת עם המכוניות האלה.

לאור המידע החדש אתה מוזמן לקרוא שוב את הודעותיו בעיון, ולא לצאת מנקודת הנחה ישראלית טיפוסית לפיה איש לא יודע טוב ממך.

אף אחד לא יודע עד שינסה, ואני אומר שאני לא יודע לכן אני שואל, ואני לא שואל אם אפשר אלה אני שואל איזה גיר מתאים. ואם איציק מומחה דיאגנוסטיקה בלובינסקי אז הוא בטח מכיר חברה מהסניף של ירושלים ושם גם אני מכיר אותם, ככה שגם אני שאלתי ואף אחד לא יודע לתת תשובה חד משמעית ויותר מזה - הרוב אומרים שלא צריכה להיות בעיה.

פורסם

אולי גם בטורכיה, חבל שב-2002 כל העולם עבר לC5 ועד היום נהנים.

פורסם
אף אחד לא יודע עד שינסה, ואני אומר שאני לא יודע לכן אני שואל, ואני לא שואל אם אפשר אלה אני שואל איזה גיר מתאים.

הבעיות היום אינן מכניות, ב-99 אחוז מהמקרים. מחשבי ניהול המנוע (BSI בפז'ו) ומערכות החשמל דורשים זיהוי רכיבים מסויימים במערכת, כדי לאפשר הנעת הרכב (מניעת גניבות וכו'). סתם דוגמא פשוטה - ברוב המכוניות של PSA אפילו הרדיו (המקורי) יסרב לעבוד בלי שזיהה את ה-BSI המקורי של הרכב.

מכיוון שכך - כמו שאמר איציק - רצוי לשקול העתקה קומפלט של המערכת מרכב אחר. דא עקא - 307 ו-C5 אינן זהות, ולא בטוח שניתן להשתיל צמה באופן פשוט (בלי לשנות חצי צמה).

כדי להיות מסוגל לשדך בין רכיבים שונים - אתה חייב להיות מסוגל לפרוץ את ה-BSI. אפשר לעשות זאת - השאלה אם יש לך את האמצעים והידע.

פורסם

מסכים לגברי הרדיו, אבל זה הרדיו שמסרב לעבוד ולא המנוע וההצתה, הבנתי שבגיר רגיל גם מוסיפים רלה כדי שתוכל להניע כי הנעה אפשרית רק בניוטרל ופארקינג, דיברתי עם איש דיאגנוסטיקה אתמול שעובד בפיג'ו סיטרואן והוא אמר שאין כל בעיה, צריך כמה שינועים כמו רלה ומה שאני אראה זה בהנעה בעיה בגיר (אבל הרכב מניע ונוסע) ומנורת תקלה (SERVICE) וזהו מבחינת המחשב.

ככה שאני לא יודע, אנשים אף פעם לא עשו את זה כאן, איש דיאגנוסטיקה יקר, מי כמוך יודע שעם גיר מושבת הרכב מניע, אזי - אין בעיה לנסוע.

אין טעם להעביר את מכלול הדברים מהסיבה שמנועים זה ייצור סידרתי והם בדיוק אותו הדבר.

דרך אגב, את הגיר הידני לא מחברים מבחינה אלקטרונית.

בקיצור, מכמה בדיקות שעשיתי עם מספר מכונאים (שגם הם לא ידעו על פי ניסיון אלה רק השארות) אין שום בעיה, הרכב יסע ויניע והכל ללא שום בעיה פרט לחיווי במסך הרכב על תקלת הגיר בשלב ההנעה בלבד.

פורסם

שוב, אתם הולכים לכיוון השיטות החאפריות - ואני לא מדבר או מתכוון לזה.

ב HDI עם גיר ידני יש מתג חשמלי על דוושת המצמד, שצריך להיות מחובר למחשב ההזרקה לצורך הורדת המומנט בזמן העברת הילוכים. זה לא קיים בכל הדגמים אבל ברובם (במיוחד באלו המודרניים) תמצא את זה וממה שזכור לי זה קיים בדגמים הללו (של ה 307HDI). דורש בדיקה.

עדיף, מומלץ, כדאי ורצוי לקחת מחשב הזרקה+BSI+סט מפתחות מרכב אחר (כולל דוושת מצמד, ידית הילוכים וכל היתר) ולהעביר אותם בצורה מושלמת לרכב אחר.

הרעיון בלקחת גיר ומנוע לרכב אחר הוא אך ורק מבחינת נוחות. יהיה הרבה יותר קל להעביר מנוע עם גיר יחדיו מאשר לפרק גיר אוטומטי ולשים רגיל במקומו.

רוצים שיטות חאפריות ? לא חסרות כאלה בכלל כאן בשירשור.

2. גיר טיפטרוניק שצריך להחליף עולה הרבה יותר.

3. הC5 עלתה לי זול מאוד ויש לי הרבה מה להכניס לבגאז' אז C4 לא באה בחשבון. (עוסק מורשה מחשבים)

אני מבין שהבנה זה לא התחום החזק שלך.

1. מודע.

2. לא מבין את הצורך בגיר ידני כשיש לך טורבו דיזל HDI חזק מתחת למכסה מנוע.

3. לבריאות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק. אין לי לרגע קט אי-הסכמה איתך, אני חושב שכל מה שכתבת - מדויק.

זה בתחום המכני-טכני של ביצוע הפעולה..

אבל,

אל תשווה, אפילו בצחוק (:-P), בין הC4 ובC5 בקרב מול מע"צ שלא יודעים לעשות כביש חלק ונורמלי.

הC4 לא זכתה במערכת המתלים המעולה שיש בC5, ולכן, לעבור לC4 HDI ידני - לא רלוונטי בעליל עבור כותב ההודעה (ועבורי, גם, בין השאר :roll::oops:)

פורסם

ערב רב

ידידי היקר

סיטרואן קסנטיה ירדה מקוי היצור בשנת 2004

כל היצרנים האירופאיים עוברים לדגם חדש עם חפיפה של שנתיים לפחות

כדי לאפשר ללקוחות את זכות הבחירה [לא תופס לגבי ישראל]

אחד הרכבים האהובים ביותר על הצרפתים נכון לאוגוסט 2006

הוא סיטרואן קסנטיה טורבו דיזל גיר ידני על כל גרסאותיה

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

חברים יקרים,

מראש אני רוצה להתנצל בפני המנהלים על הקפצת עץ ישן אבל אותי אישית כמעט מרגש התהליך ואני נמצא בסיומו.

אני מסב סי 5 hdi גיר אוטומט לרגיל!!

מצאתי כזה רכב עם 180,000 ק"מ דגם מפואר .

כרגע הכל כבר מורכב למעט דברים אחרונים, הידית הוזמנה מחו"ל והגיעה עם מס מצחיק של 30₪.

אעדכן ממש מחר או מחרתיים...

כולי ציפייה

פורסם
חברים יקרים,

מראש אני רוצה להתנצל בפני המנהלים על הקפצת עץ ישן אבל אותי אישית כמעט מרגש התהליך ואני נמצא בסיומו.

אני מסב סי 5 hdi גיר אוטומט לרגיל!!

מצאתי כזה רכב עם 180,000 ק"מ דגם מפואר .

כרגע הכל כבר מורכב למעט דברים אחרונים, הידית הוזמנה מחו"ל והגיעה עם מס מצחיק של 30₪.

אעדכן ממש מחר או מחרתיים...

כולי ציפייה

וואו! מדהים!

• תוכן חדש...