Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,הבוקר כמדיי בוקר נסעתי לעבודה,וניקיתי את השימשה,אך המגבים זזים ממש לאט בהילוך איטי כזה.

ממה יכולה לנבוע הבעייה ואיך מסדרים?תודה.המגבים של champion אם זה משנה.

פורסם

תקלה ידועה - אחרי משהו כמו 5\7 שנים הציר מחליד מעט ומתקש לזיז,

תפרק את המגבים (לא את הלהב - את כל הזרוע) ואז אתה תראה שכל הציר חלוד, תתיז עליו WD40 בכמות נדיבה ותפעיל את המגבים ותמשיך להתיז, עד שהכל יתנקה שם

אחרי זה תטפטף שם שמן ותרכיב חזרה

פורסם

יש לי בדיוק את אותה בעיה עם המגב האחורי

אמנם זה לא כל כך הטריד אותי כי אני לא משתמש בו אבל טוב לדעת ממה זה יום אחד אני אפרק ואסדר :p

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

ניר אתה בטוח שזאת הבעיה ? במגב האחורי יש בעיה אחרת בדרך כלל שהמגב זז עוצר וזז בצורה לא רציפה, - במקרה הזה הפתרון הוא שונה, ויקר יותר

מקדימה מדובר על תזוזה איטית רצופה ולא קיטועים

bennnn :

WD40 זה מסיר חלודה - ספריי שמן כזה לשחרור ברגים חלודים וכו', הפירוק קל מאוד בורג אחד במרכז הזרוע וזה בחוץ

בכל מקרה אם אין לך מעט גישה טכנית אז תפנה לבעל מקצוע

פורסם

דווקא יש לי קצת..הרכבתי בקליות שהבאתי מחול מאחורה לבד:):)יש מפתח מיוחד לפתוח את הבורג הזה? תודה שוב על העזרה והסבלנות:)

פורסם

לפי דעתי לא תצליח לפרק את זרוע המגב ללא חולץ בגלל הקורוזיה שנוצרה בין החלקים.

ניתן להעזר בחולץ מיסבים קטן לצורך פירוק הזרוע.

אל תנסה בכוח !

איזה כייף לי :)

פורסם
ניר אתה בטוח שזאת הבעיה ? במגב האחורי יש בעיה אחרת בדרך כלל שהמגב זז עוצר וזז בצורה לא רציפה, - במקרה הזה הפתרון הוא שונה, ויקר יותר

מקדימה מדובר על תזוזה איטית רצופה ולא קיטועים

מתעלק על השרור..

מה הפתרון לבעיה של המגב האחורי שזז באופן מקוטע?

אני חשבתי שזה המגב עצמו יבש וישן.. האם זו תקלה ידועה?

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

זאת תקלה ידועה - לא יודע מה הפתרון שלי זז תקין אז לא יצא לי להתעסק עם זה :)

אבל זה מ--א-ו-ד נפוץ, גולף עם מגב אחורי שזז תקין נשכרת ב5 מעל המחירון :)

bennnn - מניסיוני אתה לא תצטרך כלים מיוחדים, תפתח את הבורג (נדמה לי אום 10 רגיל-לא זוכר בדיוק תסתכל)

תוריד מלמעלה כמות נדיבה של WD40, תשחק עם זה קצת בייד עוד WD40 ככה כמה פעמים, זה יצא בלי סרבנות חריגה

פורסם

שום תקלה ידועה. כמו בכול רכב בעל ווישרים מים+לכלוך מחלחלים לתוך המרווחים שבין הציר לבית הציר וגורמים לקורוזיה או הצטברות לכלוך שגורמים לבעייה.

במיוחד הבעיה מופיעה בווישרים הקדמיים עקב הצטברות מים בתעלת הניקוז (מה שגורם לחלקי המנוע לצוף במים) עקב סתימה בפתחי הניקוז סצד ימין/שמאל והצטברות לכלוך ובביטנה.

עלייך להצטייד במפתח 13 מילימטר המתאים לאום M8.

במידה והזרועה לא משתחררת ניתן להעזר בכלךי מיוחד או חולץ.

פורסם

WD40 יעשה את העבודה :)

מרק אתה יכול להתכחש לעובדות עד מחר, אבל הווישר האחורי מהר מאוד מתחיל תנועה מקוטעת, והווישר הקידמי מאט עם הזמן

מצטער מאוד להודיע לך אבל כדאי שתסע על משהו שהוא לא VW ותבין שהדברים האלו לא קיימים בחלק גדול משאר הרכבים,

VW הוא רכב מאוד מפנק עם איבזור יוצא דופן ותמיד מקדים את השנתון, אבל עדיין יש מלא דברים קטנים שפשוט מעצבנים וצריך לחיות איתם ככה האוטו, כמו קויילים סוג ד' בחלק גדול מהדגמים,

כמו מיקרוסוויץ' דלת נהג שנדפק ועולה 2 מליון שקל להחליף אותו או שמתחילים לפרק חצי עולם ולעבור על ההלחמות, כמו פלאנץ' מים מפלסטיק שאוהב לשנות צורה ולגרום להזעות, כמו קולר שמן גיר בשקל תשעים שחוץ מלעשות התחממויות ולפרוק מים לתוך הגיר לא עוזר בכלום בחיים, כמו משאבות מים עם אימפולרים שמשתחררים והולכים לטייל ברחבי המנוע.

ואני לא מדבר על זה שחלקים מקוריים עולים הון

ויש עוד המון - ועם כל זאת זה ב** של אוטו :)

מצד שני כמובן יש צרפתיות ששם החלקים עולים 4 שקל, אבל כמעט כל נהג של פיג'ו יודע להחליף ידית איתות של ולאו תוך כדי נהיגה בלי לעצור בצד אפילו,

פורסם

במידה ומפרקים את הווישר הקידמי חשוב להחליף את האטם בכדי להמנע מצרות בעתיד :-)

חלקים מקוריים של קונצרן VAG זולים בהרבה מרכבים יפנים וזו עובדה בסיסית שאתה מפספס ואינני יודע מאיפה אתה שולף את המידע המוטעה.

אני לא מתכוון להתווכח מכיוון שאני קצת יותר בקיא ממך במחירים ואתה מוזמן לברר את נושא ירידת המחירים החדה שחלה בשנים האחרונות לרוב החלקים של קונצרן VAG עם מוסך רון.

אישית אני מכיר מספר גורמים אחראים על הרכש בצ'מפיון וההסבר לכך הוא שהייבואן בארץ מקבל הנחות גדולות יותר מאשר בעבר עקב דירוג חדש.

דוגמא:

1.זרוע מגב מקורית קומפלט לגולף דור 5 עלתה לי 120 שקל כולל מגב.

2. מדחס מקורי כ-2600 שקלים

למה חיישן חמצן מקורי למאזדה 6 שנת 2000 עולה 3500-3000 שקל כאשר לכול VAG מצוי חיישן מקורי עולה 800 שקלים ?

• ספונסר פורום
פורסם

בדרך כלל התקלה שהמגבים זזים לאט נגרמת מהתפסות

של הציר השמאלי של מנגנון המגבים .

אין לך מה לנסות לשחרר אותו עם ספרי חלודה זה לא יעזור זה סתם ביזבוז

זמן הציר תפוס חזק מאד מהקורוזיה וללא פרוק המנגנון החוצה על השולחן

אין שום סיכוי לשחרר אותו .

למעשה גם בחוץ הסיכוי לא גבוהה ומצריך יחסית הרבה עבודה ,ולפעמים הציר נשבר בניסיון לשחררו.

בכל מקרה אם לא הולך אני ממליץ על החלפה של מנגנון המגבים מושלם (זה לא כולל מנוע)שמחירו

מקורי אכן זול- 300 שח לפני מעמ .

ועבור עבודה עליך לשלם כ 200 שח .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מרקוס, אתה לוקח את הדוגמאות הנוחות, בוא ניקח לדוגמא קוייל, ברכבים החדישים יש 4 כאלו כל אחד עולה 800 שקל,

עזוב ניקח אחד מיושן יותר אחד מרכזי ל4 צילינדרים, 1600 שקל כלל מע"מ החלפתי כזה לפני שבוע בשברולט אופטרה 695 שקל,

חיישן חמצן אולי ירד עלה 1600 עד לא לפני הרבה זמן,

כמה עולה שיפוץ גיר ? והגירים לא מי יודע מה אמינים,

כמה עולה AFM וגם הוא בדיזלים נופח נשמתו פה ושם,

בית תרמוסטט חתיכת פלסטיק מעפנה 450 שקל בערך,

פלאנץ' מים עוד חתיכת פלסטיק קצת פחות מעפנה (יש לה 3 יציאות :)) עולה 350 שקל, תחליפי עולה בין 45 ל60 שקל,

טרמוסטט מכאני עלה עד לפני משהו כמו חצי שנה כמעט 500 שקל בחברה, תחליפי של וואלר עולה בחוץ 70 שקלים,

החלקים של VW לא זולים, אל תצא בהצהרות שאתה יותר או פחות בקיא ממני, זאת לא תחרות, אבל עובדתית החלקים מאוד יקרים, בצרפתיות הם הרבה יותר זולים וגם הולכים יותר לרוב זה נכון,

שוב כמו שאמרתי זה לא חוכמה לקחת חלק ספציפי יקר ולקפוץ עליו, יש חלקים שמפתיעים לטובה בVW לדוגמא לוח פיקוד חלונות חשמל, עולה 350 שקל חדש, זה מחיר יפה ללא ספק,

מודול הצתה למנוע 20VT עולה איזה 2500 שקל, שביבוא מקביל מביאים אותו ב1500,

פורסם
בדרך כלל התקלה שהמגבים זזים לאט נגרמת מהתפסות

של הציר השמאלי של מנגנון המגבים .

אין לך מה לנסות לשחרר אותו עם ספרי חלודה זה לא יעזור זה סתם ביזבוז

זמן הציר תפוס חזק מאד מהקורוזיה וללא פרוק המנגנון החוצה על השולחן

אין שום סיכוי לשחרר אותו .

למעשה גם בחוץ הסיכוי לא גבוהה ומצריך יחסית הרבה עבודה ,ולפעמים הציר נשבר בניסיון לשחררו.

בכל מקרה אם לא הולך אני ממליץ על החלפה של מנגנון המגבים מושלם (זה לא כולל מנוע)שמחירו

מקורי אכן זול- 300 שח לפני מעמ .

ועבור עבודה עליך לשלם כ 200 שח .

לא מסכים, במקרה שלי סבלתי מבעיה זהה לפני כשלוש שנים .. "מקלחת" של WD40 פתרה את הבעיה.

השנה הבעיה חזרה, עוד פעם כמה דקות של התזה מכוונת של WD40 ויש לי עוד פעם שקט לכמה שנים.

(מיותר לציין שכשהגעתי עם הבעיה למוסך, הציעו לי - בתור פתרון יחיד! - להחליף את כל המגנון)

דרך אגב, אחרי השימון עם WD לחומר לוקח כמה דקות לפעול, יכול להיות שלא תראה תוצאות מיידיות, אז תנסה עוד פעם אחרי כחצי שעה עד שעה.

בהצלחה !

Polo GTI (6R) 2012

• תוכן חדש...