Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאסאט TDI - טורבו לא נכנס לפעולה, רעשים מוזרים, עשן לבן מהאגזוז. מה קורה פה?

TheHunter88
שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שבת שלום לכולם,

(האוטו הוא VW פאסאט TDI 1.9 שנת 2001 עם כ-160 אלף קילומטר)

לפני כשעה הייתי בדרכי לאיזור קרית שמונה לבקר את חברה שלי בבסיס. בערך באמצע הדרך, בעליה כאשר עקפתי אוטובוס, האוטו פשוט איבד את הכוח באמצע העליה. כאילו שום דבר לא עובד, ממהירות של כ-100 קמ"ש סיימתי את העליה בקושי ב-40! והרגל הייתה על הגז כל הזמן.

אחרי העליה עצרתי בצד והקשבתי למנוע, רעשים מוזרים של משהו מנוע של מאורר שמנסה להסתובב ולא הכי הולך לו. בחור שעצר ליידי גם כן עם פאסאט אמר שככול הנראה האלטרנטור נתקע. דבר ראשון שעשיתי זה להסתובב הביתה ולהתפלל שיש לי מספיק חשמל. בדרך הביתה שמתי לב שבעליות המנוע מוגבל ל-3000 סל"ד, האצה לא קיימת בכלל, טורבו לא מוכן לעבוד.

אחרי שכבר הגעתי הביתה, כיביתי את המנוע, אבא בא לבדוק מה קרה, הדלקנו את המנוע שוב וכמויות מסחריות של עשן לבן יצאו מהאגזוז (בנוסף לשאר התחלועות).

מיותר לציין שמחר על הבוקר אנחנו בדרך למוסך בנצרת (בתקווה שאפשר בלי גרר), אבל לפני שאני מגיע לשם.. מה יכולה להיות הבעיה?

אם האלטרנטור נתקע, למה הטורבו לא עובד? האם באמת האוטו כזה חכם ומכבה את הטורבו שלא יאכל חשמל מהמצבר?

אולי הטורבו הלך קיבינימאט וזה הרעשים ממנו? אולי ממיר קטליטי סתום ובגלל זה העשן הלבן?

מה קורה לאוטו?

I Ride Because I Really Like Dessert

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטורבו לא אוכל חשמל מהמצבר, והמחשב מנוע לא יכול לכבות אותו כי הוא מחובר לסעפת ומסתובב כאשר ישנם מספיק גזי פליטה.

מפה זה נשמע כאילו הטורבו סיים את חיו.

אני לא הייתי נוסע ברכב במצב כזה אלא ניגש ישירות למוסך, אולי אפשר לשפץ את הטורבו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר מחשב המנוע מזהה תקלה הוא "מכבה" את הטורבו לפי מה שאתה מתאר כנראה בעיה במשאבת

הזרקה או מנוע בכל מקרה יש להיתחבר למחשב מנוע ולבדוק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע באמת כמו טורבו גמור.

העשן הלבן הוא שמן, כאשר נזרק הרבה שמן יחסית מבלי שישרף הצבע הוא לבן בשונה מכחול בד"כ, וזה אופייני מאד למנועים בקילומטרים האחרונים ממש שלהם או לטורבו בשלב סופני.

בדוק מפלס שמן לפני כל הנעה, וגש לבעל מקצוע.

HFturbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפלס שמן נבדק, תקין.

לפני מספר חודשים הייתה בעיה דומה, רק ללא הרעש וללא העשן הלבן. היה איבוד כוח וטורבו שלא נכנס לפעולה כלל, אבל זה הסתכם בחיישן טורבו תקול שהוחלף בחדש והבעיה נפתרה.

כמו כן עוד חשוב לציין שלפני התקלה תידלקתי את הרכב בתחנה שאני מכיר וסומך עליה. הרכב עבר 35 ק"מ מהתידלוק עד שהבעיה הורגשה בצורה רצינית. לפני זה הרגשתי איבוד כוח מסויים, אבל לא ייחסתי לו חשיבות מכיווון שהוא לא היה רציני כל כך, והייתה רוח חזקה מאוד נגד כיוון הנסיעה.

יש אפשרות שדלק מזוהם גרם לכך?

ולגבי הטורבו - כמה עולה שיפוץ? (במקרה והטורבו לא התאבד לגמרי) כמה עולה טורבו חדש משומש? כמה עולה טורבו חדש מצ'מפיון? (או יותר נכון, מי מכיר בנק שייתן משכנתא על טורבו בימים אלו?)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

לדעתי יש מצב להתפרקות הממיר (זה קורה ברכב הזה)

וסתימה של יציאת הגזים ,הטורבו זה רכיב מאד אמין בפאסט

דיזל ולא נראה לי שהתקלה ממנו למרות שהסמפטום מתאים לכך .

תעדכן אותנו מחר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רון, התפללתי לתגובה שלך, תודה.

לבסוף ויתרנו עקב בעיות לוגיסטיות (כגון הגעה הביתה אם הרכב ייאלץ להשאר במוסך) על הגרירה מחר, זה נדחה ליום ראשון.

לאיזה מוסך מורשה באיזור הצפון אתה ממליץ לגרור את הרכב?

כמו כן, כיצד ניתן לבדוק בעצמי את מצבו של הממיר? והאם ממיר תקול (לא משנה באיזה צורה) יכול להוציא עשן לבן?

אם תוכל גם, לגבי השאלות שלי על מחירי הטורבו, גם אשמח. אני רוצה לדעת לפני שאני חוטף את המכה הגדולה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

סתימה בממיר גורמת להתלהטות של החומר שהתפרק בתוכו

וכמו כן לסעפת כולה ,וזה יכול להוביל לריח מסריח ולעשן .

לעיניין מחירי טורבו (למרות שאני לא חושב שזו התקלה)

טורבו חדש לרכב כזה עולה כ 5000 שח משופץ כ 3000

ועבודה יכולה להסתכם בכ 600-800 שח .

המנוע הזה מאד אמין ויש מצב לתקלה פעוטה כגון קריעת צינור

גדישה או תקלה בבקרה של הטורבו (צינוריות ווקום).

תקווה לטוב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתפלל לטוב, אכן.

השאלה היא, מה הרעש המוזר שאני שומע מהמנוע?

זה באמת נשמע כאילו מסתובב מאורר כל שהוא שמשחיז את עצמו. זה מדאיג מאוד.

יום ראשון הרכב ייגרר למוסך עוז בחיפה, מומלץ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אצלי בקסנטיה אמרו שהטורבו רכיב מאוד אמין, מה לעשות שתופעה שתיאר פותח השרשור הופיעה גם אצלי.

בחור נכבד, כמו שאתה מתאר את זה - הלך הטורבו.

אני יודע, כי אצלי כבר החלפתי 3. אני במקומך לא הייתי עושה את הטעות שנגררתי אליה בהרכבת טורבו מפירוק, אלא מבקש מהמוסך שאתה מטפל בו טורבו חדש או משופץ.

בריאות לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הסימפטומים מובילים לטורבו, למרות שלא אופייני לטורבו של הTDI ללכת בגיל מוקדם יחסית,

רעש ההשחזה,

העשן הלבן (כתוצאה משמן שנזרק לתוך הפליטה בגלל שיש חופש במייסב)

בקיצור כל הכתובות מעידות טורבו - עם זאת רק בדיקה מקיפה תגלה את מהות התקלה,

בקשר לאבחנה של ממיר מפורק, לפני שהוא מתפרק לגמרי בדרך כלל נשברת חתיכה קטנה וזה נשמע כאילו יש אבן בתוך האגזוז, או רעש פליטה מוזר,

עם זאת יתכן והיו סימנים מקדימים שלא זוהו כהלכה ולכן זה הגיע למצב הנ"ל,

בכל מקרה בהצלחה ומי יתן והתקלה תסתיים בצורה הזולה ביותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...