Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפי מיטב הבנתי, ההגיון הבריא אומר שכוון הרוח של מאוורר הראדיאטור צריך להיות לכוון הראדיאטור, [=לא לכוון המנוע, אלא החוצה, בכוון הנסיעה], וכך הוא מקרר את המים שבתוך הראדיאטור.

היום העברתי את ידי בין המאוורר למנוע בזמן שהמאוורר עבד, וחשתי את הרוח, מה שאומר לכאורה שהחיבורים אצלי הפוכים, לא???

אשמח לתגובות מפורטות בנושא.

יצויין שלא ניכרת שום התחממות בשעון, ולא חסרים מים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מאורר הרדיאטר פועל נכון כשהוא שואב אויר מקדמת הרכב, דרך הרדיאטור ולכוון תא המנוע.

מצב זה הנו מצב טבעי של זרימת האויר, גם ללא מאורר פועל, בזמן שהרכב נוסע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ההגיון שלך חולה, כנראה בגלל מזג האוויר.

לא דוחפים אוויר חם החוצה, אלא מאלצים אותו החוצה, ע"י יניקת אוויר קר יותר.

יש מספיק מקומות בהם האוויר החם יכול לצאת החוצה, אבל אם תנסה לדחוף אותו החוצה, אתה מוגבל ע"י הספק המאוורר.

חוץ מזה - תאר לך איזו הפרעה נוצרת כאשר רוח זורמת באופן טבעי בנסיעה מהירה יחסית, מול זרם האוויר החם שהמאוורר מנסה להוציא.

*****עריכה*********

והנה דוגמא חיה למה שתיארתי. רפי כותב כאשר המאוורר יונק אוויר מולו, בעוד אני עם המאוורר לכיוון החלון, ולכן הוא הקדים אותי בהרבה, RIDE THE WINDS OF CHANGE.

פורסם

כדי שיקל עליך להבין, המאוורר יונק אוויר מקדמת הרכב, דרך הרדיאטור, בו יש צלעות קירור, המאפשרות מעבר אוויר חיצוני, לצורך קירור, כך שהיניקה היא מבחוץ, דרך צלעות קירור שברדיאטור, לכיוון המנוע.

לצורך זה, יש שבין הרדיאטור והמאוורר ,לא יהיו פרצות אוויר, אלא איזור אטום ככל שניתן.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התגובות. החכמתי, וכבך השיג הפורום את מטרתו.

אני הבנתי [בטעות] שהמאוורר מקרר באמצעות הרוח שהוא מייצר. לא חשבתי על האופציה ההגיונית מאוד שהוא מקרר בכל היניקה. שוב תודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא טעית, המאוורר מקרר בזכות "הרוח" שהוא מייצר, כאשר האוטו עומד, הוא היחידי האחראי לכך, כפי שתיארנו עד כה.

כאשר האוטו נוסע , במיוחד מעל מהירות מסויימת, כמות האוויר ומהירותו (של הרכב אל מול האוויר) תביא בדכ לספיחת אוויר בכמות גבוהה יותר, ממה שהמאוורר מסוגל, והוא , לפרקי זמן, לא ידרש לפעולה בכלל, בזכות חיישן הטמפ'.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
, והוא , לפרקי זמן, לא ידרש לפעולה בכלל, בזכות חיישן הטמפ'.

דני

רק אם המאוורר הוא חשמלי, במידה והוא מכאני אז הוא יסתובב תמיד.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...