Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפצצה נפלה

המטיף
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הFIA מנסים לגרום לקבוצות לחסוך בהוצאות, כדי למשוך עוד משתתפים. כיום ההוצאות הללו מחסלות את כל הקבוצות הפרטיות, ומותירות מעט מאוד יצרנים שירצו להשתתף בספורט הזה, בטח כאשר העודה מתחלקת בין F1, WRC, WTCC, ועוד כמה קיצורים שאף אחד לא מבין אבל מהווים קטגוריות מירוץ שונות.

עידן - השעמום הוא לא בטבלת הניקוד, אלא במה שהצופים מקבלים כאשר הם קונים כרטיס. המירוצים עצמם גורמים לפיהוק. בתצורת מכונית ה-F1 היום קשה מאוד לעקוף, גם כאשר מדובר על מכוניות בעלות הבדל ביצועים משמעותי.

נכון אבל אין מה לעשות F1 צריך להיות קדמת הטכנולוגייה ובשביל להיות בקידמה צריך כיסים עמוקים.

אז נכון שיש יותר משתתפים, אבל הFIA לאט לאט הורסת את התחרויות בין הקבוצות והיצרניות (חוק הצמיגים למשל).

הפורמולה 1 זאת תחרות בין יצרנים לא רק בין נהגים.

נכון שרוצים לראות יותר תחרות בין נהגים אבל למה רק אותו מנוע בואו פשוט נהפוך את הפורמולה לcup של יצרן אחד ככה תהיה תחרות בין נהגים. זה בדיוק מה שחוק הצמיגים והחוק החדש הזה עושים.

פורסם
מסכים, אפשר להגיד הרבה דברים על העונה הזו, אבל משעממת היא לא.

אותו דבר גם עונה שעברה. אי אפשר להגיד שלא היה מעניין, במירוץ האחרון האליפות הוכרעה בין שלושה נהגים, מתוכם רוקי ששבר הרבה שיאים במהלך העונה.

פורסם

אתן לא בכיוון.

הליגה הישראלית בכדורגל צמודה למדי (במיוחד השנה).

מישהו יכול להגיד שהיא לא משעממת תחת ?

מתח בטבלה לא מבטיח ספורט איכותי, ממש לא. קשה לי לספור כבר את מספר הפעמים בהן נרדמתי באמצע מירוץ בשנים האחרונות. אפס אקשן (ואני לא מדבר על תאונות, זה לא הקיק שלי).

פורסם

היו כמה מרוצים סופר משעממים: ולנסיה, הונגריה, והמירוץ האחרון היה שעמומון מוחלט, אבל בסה"כ הכללי אנחנו רואים עונה טובה.

אין ספק שבשביל PURE RACING יש דברים הרבה יותר טובים: ה WTCC למשל זה פשוט עקשן מטורף, ולא רק, רמת הנהיגה שם היא מטורפת, לכל עקיפה צריך תכנון ברמה צבאית, ולא חסרות עקיפות.

נוהגים שם דוקטורים לנהיגה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

super license הוא רשיון שניתן למתי מעט, שכבר עברו סדרות מסלולים אחרות.

האמן לי שהבעייה אינה בנהגים, אפילו פסיכי כמו JPM לא ייצר עקיפות בקצב שציפו ממנו.

מבנה ה-F1 הנוכחי (כנף הפוכה, אבל עם מגבלות אווירודינמיות, צמיגים שאינם סליקס, מנועים מסורסים כך או אחרת ועוד) מונע ממכונית, אפילו מהירה יותר, לבצע עקיפה נורמלית, ואפילו היצמדות לאורך זמן.

פורסם

מסכים איתך, ברור לי שהבעיה היא לא בנהגים, כשרשמתי רמת הנהיגה הכוונה היתה שבמירוץ כמו WTCC אתה זוכה לראות רמת נהיגה גבוהה יותר, בגלל אופי המירוץ.

כמובן שאנו מדברים בכל מקרה על נהגים ברמה אחרת - כאן או שם.

יותר נכון, שם או שם... כמה שאנו רחוקים מהיום שנראה פה איזה סבב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מבלי לצלול יותר מדי לפרטים, ה FIA עשה מחקר בשיתוף הקבוצות הבחירות, והגיע למסקנה שכיום ניתן לעקוף רק אם המכונית העוקפת מהירה בלפחות שתי שניות להקפה מזו שנעקפת. השינויים שנעשים לשנה הבאה, בעיקר אלה האווירודינמיים, אמורים לדאוג לזה שהפער יופחת לשניה אחת. כל זה נבדק על הסימולטור של מקלארן, שכמי ש"נהג" בו היה פדרו דה לה רוסה, על מסלול ברצלונה, שידוע בכמות עקיפות המועטת שיש בו בדרך כלל.

פורסם

ניר כתבת בדיוק מה שכולם לא רוצים לשמוע, אני כצופה בF1 מעוניין שיהיו כמה שיותר עקיפות במירוץ, אתה באמת חושב שיהיה לי מעניין לשבת 3 שעות ולצפות במובילים מובילים ובמזדנבים ממשיכים להזדנב? גם ככה כבר כתבתי שמירוצי הF1 הפכו לדעתי לפחות למשעממים. לפני כמה ימים צפיתי במירוץ לזיכרו של אנטון סאנה בברזיל מלפני כמה שנים שבו ניצח בן ארצו, ואחריו הגיעה אלונסו ולקח את אליפות העולם בפעם השניה ברציפות זוכרים? ובמקום השלישי הגיע בחור שלא זכור לי שמו כרגע שבתחילת המירוץ היה במקום ה14 והוא לא הפסיק לעקוף כי פשוט היתה לו מכונית טובה יותר, ולא היה חסר הרבה וגם את אלונסו הוא היה עוקף, אלו מירוצים שאני מעוניין לצפות ולבזבז יום ראשון.

בברכה המטיף

פורסם

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

ניר כתבת בדיוק מה שכולם לא רוצים לשמוע, אני כצופה בF1 מעוניין שיהיו כמה שיותר עקיפות במירוץ, אתה באמת חושב שיהיה לי מעניין לשבת 3 שעות ולצפות במובילים מובילים ובמזדנבים ממשיכים להזדנב? גם ככה כבר כתבתי שמירוצי הF1 הפכו לדעתי לפחות למשעממים. לפני כמה ימים צפיתי במירוץ לזיכרו של אנטון סאנה בברזיל מלפני כמה שנים שבו ניצח בן ארצו, ואחריו הגיעה אלונסו ולקח את אליפות העולם בפעם השניה ברציפות זוכרים? ובמקום השלישי הגיע בחור שלא זכור לי שמו כרגע שבתחילת המירוץ היה במקום ה14 והוא לא הפסיק לעקוף כי פשוט היתה לו מכונית טובה יותר, ולא היה חסר הרבה וגם את אלונסו הוא היה עוקף, אלו מירוצים שאני מעוניין לצפות ולבזבז יום ראשון.

בברכה המטיף

לא הבנתי, איך מה שכתבתי זה מה שאנשים לא רוצים לשמוע? כתבתי שעשו מהלך שיביא ב"ה ליותר עקיפות, נראה לי שזה מה שאתה מחפש - איפה פה הבעיה?

ולגבי הטקסט שלך שהדגשתי, קצת כבוד בבקשה, יש לא מעט מאיתנו שראו את הקריירה של איירטון סנה או לפחות את החלקים האחרונים שלה, לפחות תכתוב את השם שלו כמו שצריך.

פורסם

ניר שלום שלך

לא נסיתי לפגוע בך או באף אחד אחר ותודה שתקנת את שמו של איירטון סנה.

הפואנטה היא שאני מעוניין לראות התחרות של פתוחי מנועים ועוד שיפורים שיעשו את המכוניות מהירות יותר בגבולות המותר ולא יתחילו להגביל קבוצה זו או אחרת בגלל שלקבוצה אחרת אין כסף, זה מוציא את כל העוקץ ממירוצי הF1.

בברכה המטיף

פורסם

אולי לא הבנת, השינויים שאני מדבר עלייהם (לשיפור העקיפות) לא קשורים בכלל למנוע, אלא לדברים כמו הכנף הקידמית (הוגדלה משמעותית ל 2009 ונדמה לי שגם הנמיכו אותה), הכנף האחורית - ששונתה כך שתייצר פחות מערבולת למי שבא מאחור והדיפיוזר (המקום שבו יוא האוויר שעובר מתחת למכונית) ששונה גם הוא, כנראה כדי לתת יותר כח הצמדה מתחתית המכונית - כזה שאין עליו השפעה מקירבה למכונית שלפניך. כל השינויים האלה יעזרו לעקיפות והם לא פוגעים בשום פיתוח או תקציב של קבוצה כו או אחרת.

• תוכן חדש...