Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי סאב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה קטנה אשמח לקבל תשובה בהקדם :)

יש לי ברכב מערכת די טובה ואני מסופק ממנה.הבעיה היחידה היא הבאסים.

כששומעים נגיד טראנסים אז בבאסים כשיש בום בום בום אז שומעים כזה מהדלתות ומהדשבורד מאחורה פרר פרר פרר פרר כזה.

עכשיו השאלה שלי היא אם אני ישים סאב זה יפתור את בעיית הבאסים?

מקווה שהייתי מספיק מובן.

תודה רבה.

פורסם

דווקא לא היית כ"כ מובן :wink:

הדשבורד מאחורה אתה מתכוון מן הסתם למגש האחורי, עליו יושבים מן הסתם רמקולים 6X9.

למה לתת לנחש? תהיה ברור יותר, תפרט מהן חלקי המערכת שלך.

תתחיל מזה שתבדוק מאיפה בדיוק ה"פרר פרר פרר פרר כזה" יוצא, לפעמים זה סתם פלסטיקה משוחררת, משהו שלא מהודק היטב למקומו, קליפס שבור וכו'.

אם שללת את הנ"ל, שקול לבצע איטום באמצעות חומרי איטום המיועדים לכך. בצע "חיפוש" בפורום להעשיר את ידיעותיך בנושא זה.

פורסם

8)סאב באוטו זה אחד הדברים במיוחד שהוא מוגבר עם מגבר שפותח אותו כמו שצריך

אני ממליץ לך על שתי רוקפורד P1 לי יש שניים כאלה שמוגברים על מונו 400RMS

ועם תעשה שינוי לסאב אז במגברים אתה צריך להנמיך את הבאס כאילו שהרמקולים יהיו רק על תרבל

:-PAlmog_Sharon

פורסם

פיאט_פונטו_95, אתה הבנת את עצמך? כי אני בטוח שאף אחד לא הבין.

ראשית, מי דיבר בכלל על להחליף סאב? לא ראית שהוא אמר מפורשות ש"יש לי ברכב מערכת די טובה ואני מסופק ממנה"?

שנית, לא ראית שהבעיה היחידה שלו זה רעשים של "פרר פרר פרר מאחורה ומהדשבורד"?

שלישית, מה זה "שפותח אותו כמו שצריך"? זה ג'ונגל כאן?

רביעית, מה זה "להנמיך את הבאס כאילו שהרמקולים יהיו רק על תרבל"? איזה מין תשובות אלו?

לפותח הת'רד:

בארבע שעות שעברו בין תגובתי הקודמת, לתגובתך האחרונה, שללת את הצעתי לבדוק ש"לפעמים זה סתם פלסטיקה משוחררת, משהו שלא מהודק היטב למקומו, קליפס שבור וכו'."? אם לא, לשם מה משקיעים זמן ואנרגיה במתן תגובות? אני רוצה לעזור, אבל תעזור לי לעזור לך.

אם שללת זאת, תמחק את משפטי הקודם וקבל התנצלות.

איטום - פירושו בדרך כלל ועל פי רוב, [כי ישנם טכניקות שונות וחומרים שונים] יריעות איטום ייעודיות, המוצמדת היטב לפח הרכב ו/או לפלסטיקה. דבר שתורם רבות להשקטת רעשים / רעידות / וויברציות / בידוד משופר = אקוסטיקה טובה יותר = סאונד טוב ואיכותי יותר = יותר הנאה ממוסיקה ברכב..

כמה כסף זה עולה? אני לא זוכר. את האיטום אצלי ברכב ביצעתי בסדנת "ECA" [עלית קאר אודיו] - חבר הפורום היקר יוסי ALPINE. תוכל לשלוח לו הודעה פרטית דרך הלינק הזה ALPINE ולשאול.

בקישור הבא תוכל לראות באילו יריעות אני השתמשתי, יש כמובן חברות נוספות:

http://www.secondskinaudio.com/vibration-mat/damplifier-pro.php?category=74

ובתמונות הבאות תוכל לראות למשל אצלי ברכב איך זה:

DSCN0052 (Medium).JPG

DSCN0053 (Medium).JPG

DSC02884.JPG

פורסם

איטום - פירושו בדרך כלל ועל פי רוב, [כי ישנם טכניקות שונות וחומרים שונים] יריעות איטום ייעודיות, המוצמדת היטב לפח הרכב ו/או לפלסטיקה. דבר שתורם רבות להשקטת רעשים / רעידות / וויברציות / בידוד משופר = אקוסטיקה טובה יותר = סאונד טוב ואיכותי יותר = יותר הנאה ממוסיקה ברכב..

יש שאלה שחשבתי עליה לפני כמה זמן שכתבת את ההסבר הזה:

נגיד יש לי אוטו נטול פלסטיקים (חיפושית, מיני וכו') ששום דבר לא מרשרש בו, האיטום נחוץ שמה?

או

אם אני מוצא את הרשרושים באוטו שלי ומבטל אותם עם ספוג, עכשיו יש לי אוטו נטול רשרושים, איטום יעזור במשהו?

באוטו שלי שום דבר לא מרשרש והמנוע לא ממש מפריע, אבל בכל זאת שנוסעים ב100 קמ"ש יש המון רעש (אולי רוח) זה משהו שבידוד יכול לשפר?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בידוד נועד להוריד את תנועת הפח של הרכב ולמנוע ויברציות שלו

לכן גם עם בריכבך אין פלסטיקה מרעישה,עדיין בידוד יעשה פלאים

ויוריד את הרעשים בנסיעה על 100 קמ"ש

פורסם
יש שאלה שחשבתי עליה לפני כמה זמן שכתבת את ההסבר הזה:

נגיד יש לי אוטו נטול פלסטיקים (חיפושית, מיני וכו') ששום דבר לא מרשרש בו, האיטום נחוץ שמה?

או

אם אני מוצא את הרשרושים באוטו שלי ומבטל אותם עם ספוג, עכשיו יש לי אוטו נטול רשרושים, איטום יעזור במשהו?

באוטו שלי שום דבר לא מרשרש והמנוע לא ממש מפריע, אבל בכל זאת שנוסעים ב100 קמ"ש יש המון רעש (אולי רוח) זה משהו שבידוד יכול לשפר?

בקשר להשקטת רעשי רוח:

ברכב כמו שלך תיצתרך להשקיע המון כסף כדי להגיע לרמה של השקטה משמעותית, אני הייתי ממליץ על איטום דלתות בישביל הקומפוננט ואיטום לתא מטען אם יש סאב, מעבר לזה איטום של חלקים אחרים ברכב לפי דעתי לא מישתלם(ברכב כמו שלך).

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

קודם כל תודה על היחס :-)

דבר שני:

תתחיל מזה שתבדוק מאיפה בדיוק ה"פרר פרר פרר פרר כזה" יוצא, לפעמים זה סתם פלסטיקה משוחררת, משהו שלא מהודק היטב למקומו, קליפס שבור וכו'.

איך אני בודק את זה?

סליחה על הבורות פשוט אני לא מבין כלום בעניין.

• תוכן חדש...