Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האטמים ששכתח הינם התחתונים ביותר. לא נורא.

כיוון המאייד הנ"ל פשוט למדי - סגירת בורג אוויר\דלק עד סופו ופתיחתו ב 2\1 2 סיבובים לערך.

זהו לא כיוונון ממש מדוייק, אבל הוא אמור לתת תוצאה טובה.

ברור שעדיף לנקות את המאייד בחומר שמיועד לכך, אבל גם ניקוי הדיזות בספריי ייתן תוצאה לא רעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא מחייב כלל.

אם האטם היה שלם לא תהייה שום משיכת אוויר.

זהו אטם עבה למדי שאינו נוטה להקרע בקלות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה צריכת הדלק של הרכב לאחר הניקוי ?

והשאלה שנשאלת, מה היתה צריכת הדלק לפני הנקוי?

ומה היתה הסיבה העיקרית לפירוק הקרבורטור, ולנקוי בעזרת ספריי קרבורטור?!

האם הפרויקט בוצע לשם פרויקט בלבד, ולשם (איציק נ. עשה זאת בעבר, על קרבורטור סובארו) או למטרת שיפור תצרוכת הדלק ובצועי הרכב?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

והשאלה שנשאלת, מה היתה צריכת הדלק לפני הנקוי?

ומה היתה הסיבה העיקרית לפירוק הקרבורטור, ולנקוי בעזרת ספריי קרבורטור?!

האם הפרויקט בוצע לשם פרויקט בלבד, ולשם (איציק נ. עשה זאת בעבר, על קרבורטור סובארו) או למטרת שיפור תצרוכת הדלק ובצועי הרכב?

בברכה

צביקה

לפי התמונות של לפני הניקוי, אני חושב שהקרבורטור היה מטונף לחלוטין,

ואת הניקוי אמורים לעשות עם ספריי, לא?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לפי התמונות של לפני הניקוי, אני חושב שהקרבורטור היה מטונף לחלוטין,

ואת הניקוי אמורים לעשות עם ספריי, לא?

ארז שלום רב!

מכיוון שאתה חבר וותיק בפורום, ומוכר לי, בעל וותק רב בשיפוצי קרבורטור במכון קרבורטורים, על ידי אינפוזייה ועוד,

בסובארו 1800 שלך, אני תמה על שאלתך, ואני ברשותך, אתייחס אליה בתור הלצה לחג.

האם לדעתך בעזרת ספריי קרבורטורים, מנקים במכון קרבורטור רציני, את הקרבורטור, בתהליך זהה שעשה פותח ה"פרוייקט"?

בברכת חג שמח.

צביקה

פורסם
ארז שלום רב!

מכיוון שאתה חבר וותיק בפורום, ומוכר לי, בעל וותק רב בשיפוצי קרבורטור במכון קרבורטורים, על ידי אינפוזייה ועוד,

בסובארו 1800 שלך, אני תמה על שאלתך, ואני ברשותך, אתייחס אליה בתור הלצה לחג.

האם לדעתך בעזרת ספריי קרבורטורים, מנקים במכון קרבורטור רציני, את הקרבורטור, בתהליך זהה שעשה פותח ה"פרוייקט"?

בברכת חג שמח.

צביקה

מדוע הזלזול הזה?

דבר שני עם איזה חומר מנקים קרבורטור?

פרטים בה"פ .

פורסם
מדוע הזלזול הזה?

דבר שני עם איזה חומר מנקים קרבורטור?

זלזול, להפך עד היום אני הערכתי אותך מאד, אך אם לתומך באמת ובתמים שיערת שקרבורטורים במכון מקצועי, על ידי ספריי קרבורטורים, אז טעית טעות מרה.

במכון קרבורטורים, משתמשים בנוזל להסרת פחם ושומנים בטבילה, והקרבורטור אמור להיות מושרה בחומר, מפורק לחלוטין, ללא כל חלקי גומי, ופלסטיק.

נקוי הקרבורטור, והפיכתו,מ"מלוכלכך". לנקי ומבריק, הוא רק החלק הקוסמטי שבדבר, החלק המקצועי, הוא החשוב, וללא ידע מוקדם ונסיון מוקדם, התוצאה לא תיהיה מקווה, והנזק עלול להיות גבוה מהתועלת.

אתה מוזמן להכנס אלי למכון ללא שום התחייבות מצידך, ולשתות קפה על חשבון הבית, ולחזות בשלל קרבורטורים, שהושבתו באופן בלתי הפיך, על ידי בעליהם, או על ידי חאפרים למינהם\ ונמצאים אצלי כאבן שאין לה הופכין.

בברכה

צביקה

פורסם
זלזול, להפך עד היום אני הערכתי אותך מאד, אך אם לתומך באמת ובתמים שיערת שקרבורטורים במכון מקצועי, על ידי ספריי קרבורטורים, אז טעית טעות מרה.

במכון קרבורטורים, משתמשים בנוזל להסרת פחם ושומנים בטבילה, והקרבורטור אמור להיות מושרה בחומר, מפורק לחלוטין, ללא כל חלקי גומי, ופלסטיק.

נקוי הקרבורטור, והפיכתו,מ"מלוכלכך". לנקי ומבריק, הוא רק החלק הקוסמטי שבדבר, החלק המקצועי, הוא החשוב, וללא ידע מוקדם ונסיון מוקדם, התוצאה לא תיהיה מקווה, והנזק עלול להיות גבוה מהתועלת.

אתה מוזמן להכנס אלי למכון ללא שום התחייבות מצידך, ולשתות קפה על חשבון הבית, ולחזות בשלל קרבורטורים, שהושבתו באופן בלתי הפיך, על ידי בעליהם, או על ידי חאפרים למינהם\ ונמצאים אצלי כאבן שאין לה הופכין.

בברכה

צביקה

איך משביתים קרבורטור???

מקסימום שיכול להידפק (לפי מיטב הבנתי) זה קפיצים, גומיות, וכל מיני חלקים נלווים שאפשר להחליף אם קונים קיט חלקים, אבל חלק שלם של קרבורטור??

לדוגמה: בסובארו יש קרבורטור בעל 3 שכבות, אז פשוט חלק שלם כזה הולך לפח?

ובקשר לניקוי , צריך להשרות את הקרבורטור בחומר זמן ממושך? (שניות, דקות ,שעות)

אשמח אם תוכל לתת מענה על השאלות ששאלתי

פרטים בה"פ .

פורסם
איך משביתים קרבורטור???

מקסימום שיכול להידפק (לפי מיטב הבנתי) זה קפיצים, גומיות, וכל מיני חלקים נלווים שאפשר להחליף אם קונים קיט חלקים, אבל חלק שלם של קרבורטור??

לדוגמה: בסובארו יש קרבורטור בעל 3 שכבות, אז פשוט חלק שלם כזה הולך לפח?

ובקשר לניקוי , צריך להשרות את הקרבורטור בחומר זמן ממושך? (שניות, דקות ,שעות)

אשמח אם תוכל לתת מענה על השאלות ששאלתי

ארז שלום רב!

יש ברשותי כעת קרבורטור של גאסטי 1000, שבורג תערוהת הדלק הCO נסגר בחוזקה, ומיכיוון שהוא עשוי ממתכת, והגוף התחתון מיצקת האלומיניום, חוד בורג התערובת נשאר בפנים, ללא אפשרות לחלצו, ולהחליפו בבורג אחר, הקרבורטור הוחלף בשלמותו בקרבורטור משופץ אחר, שלמזלו של בעל הרכב היה ברשותי.

מסיבה דומה.

יש להשרות את הקרבורטור חצי שעה לפחות.

קרבורטור לא הולך לפח, חלקיו השונים הולכים, כחלפים רזרבים לקרבורטור אחר, אך הקרבורטור בתור מרכיב שלם, לא ניתן לשיפוץ.

בברכה

צביקה

פורסם
לא מחייב כלל.

אם האטם היה שלם לא תהייה שום משיכת אוויר.

זהו אטם עבה למדי שאינו נוטה להקרע בקלות.

האטם לא צריך להיקרע, הוא פשוט מאבד את הצורה שלו ברגע שמוציאים את הקרבורטור.

פורסם

בכל פעם שאני נכנס לפורום אני לומד דבר חדש, היאח!!:-D

ברשותי פיאט אונו שנת 92. מעולם לא פירקתי את הקרבורטור שלי, אך לעיתים אני מנקה אותו באמצעות ספרי קרבורטורים, ולחץ אויר מתון בכדי להעיף את הנוזל (של הספרי) עם השמן והפיח. אך ורק ניקוי חיצוני, מלמעלה- מתחת לפילטר אויר.

האם אני עושה טעות?? או האם זה סתם מיותר?

ויותר מזה, האם אני עושה עושה נזק?? האם יכולים לחדור נוזלים של הספרי אל האטמים (גומי) והאם זה עלול להזיק להם?

האם כדאי לי לפרק אותו? יש לי ידיים טובות, אבל אין לי מושג לגבי הכוון לאחר הניקוי...

ואם אני כבר מנקה, בוודאי כדאי להחליף את החלקים...

האם מישהו יכול לתת לי הוראות מדוייקות לצורך ביצוע ניקוי טוב. והאם אני מחוייב בפירוק מלא של הקרבורטור, והחלפה של כל החלקים בערכה?

או שאולי כדאי לגשת למכון קרבורטורים, ולסגור את העניין שם...

אגב, אין לי שום בעיות באוטו, הוא נוסע מצויין, טפו טפו טפו.

וכידוע לנו, את מה שלא שבור אין צורך לתקן...:roll:

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם
צביקה לוקחים לך את העבודה

להיפך,

גם אם הניקיון והחלפת האטמים בוצעו בהצלחה,

בהנחה שהגומיות החדשות לא התרחבו עם המגע בדלק,

והקרבורטור לא מושך אויר מסעפת היניקה -

אף אחד לא יכול לערוב לכך שהכיוונים הינם נכונים ,

יכול להיות שהם היו נכונים לקרבורטור סתום/מלוכלך.

ואחרי הניקוי- המנוע יעבוד בצורה עשירה וייצור פיח מעבר לצריכת דלק גרועה ,

ניסיון להוריד יחס תערובת - ישאיר את המנוע עם תערובת ענייה שתגרום לצילצולים והתנעות קשות .

מניסיוני האישי (דו"ג) את הקרבורטור - עדיף לתת לבעל מקצוע,

רק החיסכון המתמשך בדלק מחזיר את עלות השיפוץ.

מידן.

ZZR

• תוכן חדש...