Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שמצד אחד ישמש אותי לנסיעות לעבודה (35 ק"מ לכל צד, כולל פקקים)

ומצד שני יאפשר נסיעות של עד 5 אנשים ברכב (פעם פעמיים בחודש).

חשוב לי שהרכב יהיה אמין, חסכוני ונוח לשימוש.

המליצו לי על יאריס ונכון לרגע זה יש לי אפשרות לקנות (המוכר רוצה 3 מעל המחירון) -שנת 2003 , ב 60 אלף ש"ח.

חבר שלי טוען שאני עושה טעות ומציע לי לקנות קורולה - אפשר למצוא מליסינג עם שנתון 2005 במחיר מעט יותר גבוה.

בדקתי עכשיו את ההבדל בצריכה הדלק הממוצעת (באתר היצרן) וגיליתי הבדל של 15% עבור יאריס וקורולה (אבל של דגמי 2008). אני תוהה עד כמה זה משמעותי (אני צופה שאעשה כ 20 אלף ק"מ בשנה).

מבחינת גודל הרכב, אין לי בעיות חניה בבית, אבל תמיד נוח לצאת ולמצוא חניה בקלות.

אני מתלבט בין שני הדגמים, ופתוח לשמוע המלצות על רכבים אחרים (50-60 אלף ש"ח).

אשמח להוסיף מידע נוסף חיוני,

תודה,

ליאור

פורסם

שתי המכוניות שהזכרת לא יותר מידיי מרווחות לחמש אנשים,

ליאריס יש גרסאת וורסו עם גג מוגבהה, אוטו קטן מבחוץ ודיי מרווח מבפנים,

גם הונדה ג'אז היא גם אופציה טובה הן מבחינת מרווח והן מבחינת צריכת דלק

פורסם

הנתונים שראית באתר היצרן מתייחסים, לפי מה שאתה אומר, למודל 2008 ושם כבר מדובר על רכב שונה לגמרי עם גיר רובוטי ולא אוטומטי ולכן הם לא רלוונטיים במקרה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מצאתי אתר עם השוואה של דגמים ישנים של הרכבים הללו (האינפורמציה קיימת החל מ 2007 במקומות שראיתי).

אני פתוח גם לשמוע אופציות אחרות.

אין פה הרי שחור ולבן, ולערבב יאריס וקורולה זה קצת מוזר כי הם לא תחת אותה קטגוריה.

אבל לי שתי האפשרויות מסתדרות, סתם מתלבט...

פורסם
5 אנשים זה מקרה חריג, לרוב לא יהיו יותר מ 4.

רוב הנסיעות זה בן אדם בודד...

אז היאריס תהיה מצוינת בשבילך ו-3 מעל למחירון זה מחיר סביר בשביל יאריס שמורה...

פורסם

קודם כל מבחינת צריכת הדלק ממוצעת, כאשר מדובר על 70% מחוץ לעיר ו- 30% בתוך העיר, בנסיעה רגועה יחסית עם מזגן:

• יאריס (שנת 2002) עושה 6.9 ליטר ל- 100 ק"מ.
  • קורולה (שנת 2007) עושה 8.2 ליטר ל-100 ק"מ.

כלומר קורולה צורכת 18.8% יותר מיאריס.

במחינת אמינות שני הרכבים מיוצרים ביפן (יאריס עד 2003 כולל וטויוטה 2005-2008) ומאוד אמינים.

ליאריס יש Style שאין לקורולה.

אם אין לך בעיה עם רכב קטן כמו יאריס, אני מאוד ממליץ לך עליו.

גם אם נראה לך שאתה משלם המון על רכב קטן, אתה תקבל את הכסף כשתמכור אותו.

אני קניתי את היאריס ב- 80K ש"ח (אלף מעל המחירון) ומכרתי אחרי כמעט שנתיים ב- 73.5K ש"ח ( 1500 ש"ח מעל המחירון).

אני לא חושב שיש עוד רכב חדש יחסית עם ירידת ערך של 3000 ש"ח לשנה.

פורסם

אשמח לדעת איפה מצאת את הנתונים על צריכת הדלק.

לגבי ירידת הערך:

לפי לוי יצחק (אוגוסט): 80->74->67->59

לא יודע איפה ראית ירידה של 3 אלף לשנה לרכב שעולה 80 אלף...

אני מתכנן להחזיק את האוטו לפחות 5 שנים (בערך 100 אלף ק"מ נוספים על ה 70 שיש לו).

אני מקווה שהיאריס לא תתחיל לקרטע (שמעתי שקורולה רצה יפה גם עם 200K+).

אין המלצות של רכבים אחרים? סגרנו? :)

פורסם

מחירון הוא רק בגדר המלצה לרכב כמו טויוטה יאריס, תמיד נמכר מעל המחירון ואין שום סיבה של יחזיק גם 300 אלף קילומטר...

גם הונדה ג'אז היא אופציה טובה אני בכל אופן מעדיף את היאריס...

פורסם
אשמח לדעת איפה מצאת את הנתונים על צריכת הדלק.

לגבי ירידת הערך:

לפי לוי יצחק (אוגוסט): 80->74->67->59

לא יודע איפה ראית ירידה של 3 אלף לשנה לרכב שעולה 80 אלף...

אני מתכנן להחזיק את האוטו לפחות 5 שנים (בערך 100 אלף ק"מ נוספים על ה 70 שיש לו).

אני מקווה שהיאריס לא תתחיל לקרטע (שמעתי שקורולה רצה יפה גם עם 200K+).

אין המלצות של רכבים אחרים? סגרנו? :)

את הנתונים של צריכת הדלק מצאתי בפועל אצלי על שני הרכבים, כאשר תיעדתי כל תדלוק שעשיתי והשוואתי מול מחשב דרך.

המחירון שאתה רואה הוא של החודש הנוכחי כנראה, אבל כפי שאתה יודע הוא משתנה מחודש לחודש.

אני קניתי יאריס שנת 2002 בינואר 2004, כאשר המחירון היה 79K ש"ח ומכרתי אותה בספטמבר 2005 כאשר המחירון היה 72K ש"ח.

יותר מזה, אם אתה אומר שהמחירון שלה היום הוא 59K ש"ח, זה אומר שהרכב ירד בשלוש שנים בדיוק 13K ש"ח, כלומר 4.3K ש"ח לשנה.

• תוכן חדש...