Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא 206 GTI, מודל 2000. הרכב עבר 113000 ק"מ וככל הידוע לי לא עבר טיפול קלאץ' (ניתן להניח שלא הכל ידוע לי )

הבעיה היא כזאת. מידי פעם תוך האטה או האצה כשאני לוחץ על הקלאץ' על מנת להעביר הילוך, בערך בחצי המהלך נשמע מין "קנאק" מאזור הדוושה. כאשר יש את "הקנאק", אפשר ללחץ את הדוושה עד הסוף, אך אז אין הפרדה ואי אפשר לשלב הילוך.

יש לציין שזה קורה בצורה רנדומאלית, פעם ב, בעיקר בהילוכים 2 ושלישי אך גם בראשון. כשזה לא קורה הקלאץ' מתפקד כרגיל, הדוושה לא קשה ושילוב ההילוכים מתבצע באופן חלק.

כרגע על מנת לתפעל את זה, אני נאלץ לפמפם בדוושה מספר פעמים (1 - 4 ) שבהם נשמע הצליל הזה, עד שאני מקבל לחיצה אחת חלקה שבה כן מתאפשר שילוב ההילוך.

יש

מנסיונכם, אשמח לקבל הכוונות ו רעיונות למקור הבעיה. אני לא רוצה להגיע למוסך ללא רעיון כללי למקור הבעיה, כי מנסיוני אקבל כל מיני רעיונות "יצירתיים" ויקרים.

יואב :arrow:

פורסם

יכול להיות שיש אויר במערכת של משאבת קלאץ'. אל יודע האם ברכב שלך, זה עובד על נוזל בלמים. האם יש לך סיטואציות שדוושת ברקס נכנסת עד הסוך ואוטו לא עוצר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אין שום בעיות עם דוושת הברקס.

לגבי גובה הדוושה ביחס לבלם, אני לא בטוח.

דוושת קלאץ והברקס אמורות להיות באותו גובהה כאשר דוושת הקלאץ גבוהה ממנה זהו סימפטום של קלאץ גמור (למרות זאת ברב המקרים אפשר לנסוע אם זה המון זמן בלי בעיות האוטו מגיב לאט יותר בהעברת הילוכים)

S2000

פורסם

האוטו מגיב בסדר גמור בהעברות תקינות. הבעיה שלי זה כאשר נשמע אותו הצליל מהדוושה ("קנאק") ואז לא מתאפשרת העברת הילוך, ככה אני לא יכול להמשיך לנסוע כי לפעמים אני פשוט נתקע עם הילוך לא משולב.

יואב

פורסם

חברה , אתם לא בכיוון וממש מטעים את הבחור.

אין ברכב שלו מערכת הידראולית במקום כבל קלאץ' , DAR - המערכת ברכב שלו מתכווננת לבד והדוושה תמיד תיהיה בגובה קבוע (שלא כמו בטיגרה / קורסה ד"א - שם זה כבל שאפשר לשנות את אורכו - "למתוח" אותו) ולכן הבעיות גם לא יכולות ליהיות ב2 מערכות שלא קיימות אצלו באוטו.

ברכב שלך יש כבל קלאץ' עם כיוונון אוטומטי בעזרת מערכת קפיצים.

הכבל קלאץ' הזה הלך (יותר נכון המנגנון שלו) ולכן יש את התופעה הזאת (במיוחד עם הקנאק - סימן מתרים).

ב100% , קרה גם לי.

תיזהר מאוד כשאתה נוסע ככה - זה ממש מסוכן , מניסיון.

החלפת לאחרונה קלאץ' ולא את הכבל ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה רבה על תשובתך.

כמו שציינתי ברכב לא הוחלף קלאץ', לפחות לא בשנתיים האחרונות.

נסיעה כזאת אכן מסוכנת כי אני לא יודע מתי הקלאץ' יחליט לא להפריד - לכן אני ממעיט בנסיעות עכשיו ואטפל בהקדם האפשרי. ממה שאני מבין מההסבר שלך, יש לתקן\להחליף את מנגנון הכבל של הקלאץ' ואין שום קשר לקלאץ' גמור.

שאלה נוספת, האם פירוק מנגנון הכבל, קשור בקלאץ' עצמו? כלומר האם כדאי לבצע החלפת קלאץ' והכבל המותח ביחד, או שאוכל להחליף את הקלאץ' בעתיד, במקרה הצורך, ללא שום קשר למנגנון המתיחה של הכבל.

יואב

פורסם

אכן נשמע כמו בעיה בכבל עצמו ובפרט במנגנון המתיחה האוטומטי.

ההחלפה איננה קשורה לקלאץ' עצמו וניתן לבצע כל פעולה בנפרד.

מה שכן יש לשים לב שהקלאץ' לא קשה מידיי באופן חריג וזה מה שגורם להרס המנגנון.

פורסם

זאת תופעה של כבל קלאץ גוסס,אני לא יודע איך זה ברכב שלך,אך בסיטרואן גמפי היה לי את אותו סיפטום,עד שבסוף זה נקרע בנסיעה,בסוף הוחלף כבל קלאץ,

אל תחכה עם זה לחג,טפל בהקדם

פורסם

בדיוק כמו שאביב כתב - שים לב שהקלאץ' לא קשה מדי (ואז באמת לכיוון סיום) - זה שוחט את הכבל הזה היטב , למרות שברכבי במצב דומה - הקלאץ' החזיק עוד שנה וחצי עד שהתחיל לזייף (אבל , הדחייה הארוכה הזאת עלתה לי בעוד כבל קלאץ' שהוחלף יחד עם הקלאץ' עצמו).

וכמו ששי כתב - אל תחכה - כי בסוף המנגנון פשוט יתפרק תוך כדי נסיעה ותיתקע בלי קלאץ'.

בכ"א למקרה שלא הובהר , החלק נפרד מהקלאץ' עצמו ואין קשר ישיר בין החלפתו להחלפת קלאץ' או להפך.

אפשר להחליף את האחד בלי לגעת בשני (ובמקרה שלך בדיוק את זה צריכים לעשות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תראה,כל רכב יש לו את הכבל קלאץ הייחודי לו,אני זוכר שבגמפי,ניתן להחליף רק בכבל מקורי שעלותו כ-800 ש"ח כולל עבודה,

אך מנגד הייתה לי סובארו ליאונה את הכבל קניתי ב-120 ש"ח ומרוב שזה היה קל החלפתי לבד(ואני לא מכונאי)

אז ככה שכל רכב זה סיפור בפני שלו,

חכה לתגובות מאנשי מקצוע בפורום

פורסם
תראה,כל רכב יש לו את הכבל קלאץ הייחודי לו,אני זוכר שבגמפי,ניתן להחליף רק בכבל מקורי שעלותו כ-800 ש"ח כולל עבודה,

אך מנגד הייתה לי סובארו ליאונה את הכבל קניתי ב-120 ש"ח ומרוב שזה היה קל החלפתי לבד(ואני לא מכונאי)

אז ככה שכל רכב זה סיפור בפני שלו,

חכה לתגובות מאנשי מקצוע בפורום

למה אתה מכניס את הג'מפפי?

בנוסף מחזק את דברי ליביו , להפך מפניני החכמה של כל מגיבי השרשור הנוספים, חבל לזרוק השארות כשלא בקיעים באיזו מערכת עובדת באיזו רכב וסתם להגיב.

אין החלפת מנגנון כבל קלאץ' לדברי פותח השרשור, זה חלק בלתי נפרד מהכבל קלאץ' ,ז"א שמחליפים את כל הכבל קלאץ',

לסבר אוזניים, הפעולה היא כה פשוטה, פירוק הכבל מהגיר ולאחר מכן מאזור קיר האש והרכבה בסדר הפוך,פעולה של 10 דקות, אם מתכננים לקחת לך יותר מ100 שקל עבודה תברח!

עלות הכבל עצמו אני מאריך כ200 שקלים, מקורי מפיג'ו,

עלה לי לרכבי כבל די דומה (106 ראלי) 180 שקל לפני כשנתיים.

800 שקל לא הייתי משלם,

בנוסף אתה יכול לעבור לכבל מתיחה ידני, יותר אמין , אם כי כל תקופה יש לבצע מתיחה קטנה לכבל(הרבה מאוד זמן אם בכלל תצתרך לגעת בו.)

בהצלחה חביבי.

• תוכן חדש...