Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין על מה ההפתעה. אני לא חושב שאצלי בGTI העלויות שונות מהותית מאשר בגולף TDI, למשל. אולי בעלי אימפרזות נטחנו במהלך השנים, וגם אז זה בגלל חלקים ושימוש ספציפיים לאוטו (גיר\קלאץ'\טורבו), או תחזוקה ירודה. מיאטה מול מאזדה 6, איביזה קופרה מול 1.6, וכן הלאה - אני לא רואה מקום שהעלויות יהיו שונות משמעותית.

איפה ההבדל כן בא לידי ביטוי? ביטוח. בטח לא בעלויות אחזקה שוטפות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פולי מנוע זה חשמלי ?

גז למזגן זה חשמלי ?

מייסבים אחוריים זה חשמלי ?

אגזוז זה חשמלי ?

בהחלט, הרבה תקלות חשמל... :lol:

איציק

פולי המנוע בכלל הוחלף בגלל טיפול הטיימינג ולא בגלל תקלה. חלק מהאחזקה השוטפת!

מתוך 5 תקלות שרשמת בהודעה הקודמת שלך, אחת מהם זה לא תקלה ו 2 זה תקלות חשמל. אז אומנם זה לא רוב, אבל זה חצי(בהודעה הקודמת לא התייחסת לאגזוז ככה שלא שמתי לב לבעיה הזו).

ובאופן כללי, מה אתה נתפס לקטנות? הכוונה שלי בהודעה הייתה ברורה ונכונה - מה לעזעזל הקשר בין מה שהרכב הזה עובר לבין כל התקלות האלה? אופי השימוש לא היווה סיבה למרבית התקלות.

Back to the original - NC again.

פורסם

יפה מאוד.

לא בדקתי את כל הקבלות שלי עכשיו, אבל הקליאו שלי עלתה לי יותר.

אצלי היו יותר תקלות פחות צפויות (למשל,כשל של גומיית ציריה שהצריך גומיה חדשה ויקרה ושמן גיר חדש).

בסופו של דבר, אם מודדים את האחזקה של קליאו ספורט מול רכב רגיל, היא לבטח יקרה יותר לתחזוקה.

אם משווים לרכב ספורטיבי, האחזקה סבירה מינוס.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני לא מבין על מה ההפתעה. אני לא חושב שאצלי בGTI העלויות שונות מהותית מאשר בגולף TDI, למשל. אולי בעלי אימפרזות נטחנו במהלך השנים, וגם אז זה בגלל חלקים ושימוש ספציפיים לאוטו (גיר\קלאץ'\טורבו), או תחזוקה ירודה. מיאטה מול מאזדה 6, איביזה קופרה מול 1.6, וכן הלאה - אני לא רואה מקום שהעלויות יהיו שונות משמעותית.

איפה ההבדל כן בא לידי ביטוי? ביטוח. בטח לא בעלויות אחזקה שוטפות.

שכחת גורם אחד משמעותי - דלק. (שהוא ועוד איך עלויות אחזקה שוטפות). אם אתה באמת חושב שבסעיף הזה ה-GTI שלך דומה ל-TDI, מצבך קשה :wink:

בסופו של דבר, אם מודדים את האחזקה של קליאו ספורט מול רכב רגיל, היא לבטח יקרה יותר לתחזוקה.

אם משווים לרכב ספורטיבי, האחזקה סבירה מינוס.

תראה, בכל מכונית יכולות להיות הוצאות לא צפויות, אבל מה שניסיתי להראות פה זה בדיוק העניין הזה - שמול רכב "רגיל" (שאצלנו מדובר במשפחתית 1600 אוטומטית) ההפרשים בינו לבין הקליאו לא כל כך גדולים. כמה אלפים בודדים בשנה, ליתר דיוק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המחירון של הקליאו הוא 35K?!

זה פשוט מגוחך! איך לעזאזל לוי יצחק מרשה לקרוא לעצמו שמאי? הכלב שלי יכול להעריך את שווי הרכב יותר טוב.

רכב זה, במצבו הגמור והמוזנך ביותר נמכר ב40K לפחות (MK1 01) במצב שמור ועם תוספות הוא נמכר בעבר גם בקרוב ל60K. למה המחירון המטופש הזה מתעקש להוריד את מחיר הקליאו ספורט כנגד לכל מה שקורה בשטח?

טייפ R משנתון דומה נמכרת בכ90K בקלות, אין הבדל רב בין הרכבים, אז איפה ההיגיון?

אפילו קליאו MK 2 שווה במחירון המגוחך הזה מעל 60K. וההבדל בינה לMK1 הוא מזערי (בטוח לא שווה 25K).

המחירון הזה לא מפחיד אותי כשאני חושב על מעמד המכירה, הוא כן מדאיג אותי כאשר אני חושב על שווי הרכב בעייני חברת הביטוח.

יש רעיונות איך לשנות את המצב?

*עריכה*

אחרי שהוצאתי הכל החוצה, רוני, הסיכומים השנתיים שלך בעבר עוד שימשו לי כשיקול לכדאיות רכישת הקליאו. בדיעבד, הרכישה הייתה אחת ההחלטות המהנות שעשיתי. נהנתי לקרוא. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אקסודוס כיום המחירון כבר 34K

הוא יורד בקצב מפחיד,

אני שמח לפחות שבשטח העסקאות שונות לחלוטין, ונסגרות בסכומים שאתה כתבת ,

והם קצת יותר ראויים לרכב הזה :-D

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
המחירון של הקליאו הוא 35K?!

זה פשוט מגוחך! איך לעזאזל לוי יצחק מרשה לקרוא לעצמו שמאי? הכלב שלי יכול להעריך את שווי הרכב יותר טוב.

רכב זה, במצבו הגמור והמוזנך ביותר נמכר ב40K לפחות (MK1 01) במצב שמור ועם תוספות הוא נמכר בעבר גם בקרוב ל60K. למה המחירון המטופש הזה מתעקש להוריד את מחיר הקליאו ספורט כנגד לכל מה שקורה בשטח?

טייפ R משנתון דומה נמכרת בכ90K בקלות, אין הבדל רב בין הרכבים, אז איפה ההיגיון?

אפילו קליאו MK 2 שווה במחירון המגוחך הזה מעל 60K. וההבדל בינה לMK1 הוא מזערי (בטוח לא שווה 25K).

המחירון הזה לא מפחיד אותי כשאני חושב על מעמד המכירה, הוא כן מדאיג אותי כאשר אני חושב על שווי הרכב בעייני חברת הביטוח.

יש רעיונות איך לשנות את המצב?

*עריכה*

אחרי שהוצאתי הכל החוצה, רוני, הסיכומים השנתיים שלך בעבר עוד שימשו לי כשיקול לכדאיות רכישת הקליאו. בדיעבד, הרכישה הייתה אחת ההחלטות המהנות שעשיתי. נהנתי לקרוא. :)

לא מבין. אם אין קשר בין מחיר המחירון למחיר השוק ולקליאו ספורט, בניגוד לכל שאר המכוניות, התור של הקונים הלהוטים רק מתארך, מה אכפת לך מה חושב לוי על האוטו שלך ?

פורסם

רועי,

זה בגלל שיש נקודה כואבת אחת,

וזה שאם חס-וחלילה האוטו הולך טוטל-לוסט, אתה מקבל מהביטוח מחיר מחירון לפי לוי-יצחק :-(

ולא לפי שווי העסקאות שנסגרות בפועל שגבוהות ממנו בהרבה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

רועי, כמו שכתבתי כאן וכמו שלירן אמר

זו הסיבה שאכפת לי.

ובכלל זה מעצבן אותי בסגנון העצבים שאני מקבל כשאני רואה שוטר נותן דוח על מהירות באמצע כביש ריק בשעה 04:00 בבוקר במקום לעצור את הבן דוד, שבנתיים במרחק של כמה שכונות ממנו מעשיר את השטחים במכוניות עם לוחית צהובה. :evil:

פורסם

אני לא יודע אם לאוטו יש את הכישורים :) , אבל לשוטר בהחלט כן.

ואני מדבר מניסיון והכרות עם המערכת.

פורסם

אם זה מנחם אותך במשהו, אז גם בגיזרה שלי המצב זהה. את הרכב הקודם שלי מכרתי מעל המחירון, ואני מאמין שאצליח לעשות זאת בבוא היום גם ברכב הנוכחי, אולם מה שמפחיד אותי בעיקר זה אם חו"ח אצטרך להפעיל את הביטוח.

בברכת "צרת רבים - נחמת טפשים".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
פולי המנוע בכלל הוחלף בגלל טיפול הטיימינג ולא בגלל תקלה. חלק מהאחזקה השוטפת!

מתוך 5 תקלות שרשמת בהודעה הקודמת שלך, אחת מהם זה לא תקלה ו 2 זה תקלות חשמל. אז אומנם זה לא רוב, אבל זה חצי(בהודעה הקודמת לא התייחסת לאגזוז ככה שלא שמתי לב לבעיה הזו).

ובאופן כללי, מה אתה נתפס לקטנות? הכוונה שלי בהודעה הייתה ברורה ונכונה - מה לעזעזל הקשר בין מה שהרכב הזה עובר לבין כל התקלות האלה? אופי השימוש לא היווה סיבה למרבית התקלות.

גז למזגן ומנגנון לחלון אלו לא בדיוק תקלות חשמליות פרופר. מנגנון חלון שהתקלקל (חלק מהרכבים עם 2 או 3 דלתות סובלים מזה עקב דלת גדולה מאוד וחלון ענק) זו עדיין לא תקלה במערכת חשמלית נטו אלא במערכת מכאנית לחלוטין עם פיקוד חשמלי (כשהבעיה היא לא בפיקוד או באלמנט החשמלי אלא במנגנון המכאני).

גז למזגן קשור למערכת עם פיקוד חשמלי אבל בריחתו לא נובעת כתוצאה מתקלה חשמלית (קצר\נתק וכו') אלא מבעיה "מכאנית" (אטמים פגומים, דליפה ממדחס\שסתום\מעבה\מאדה\צנרת).

יתר התקלות (מייסבים, פולי ואגזוז) בהחלט ניתנות לשיוך לסגנון הנהיגה ואופי הרכב ונהיגה רגועה בהחלט יכולה להאריך את חיי המכלולים הללו בקלות. גז למזגן - יכול לקרות בכל רכב ומנגנון לחלון חשמלי גם יכול לקרות בכל רכב אבל הפוטנציאל ברכבים הללו (2 או 3 דלתות) גבוה יותר בד"כ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בנובמבר 2006 הוחלפו זוג דיסקים אחוריים ביחד עם מיסבים ורפידות קומפלט, כאשר אני שילמתי רק על הדיסקים כ-500 שקלים. זה קרה בגלל שמסתבר שאסור להפריד בין המיסבים האחוריים לדיסקים ואסור לחרוט את הדיסקים האחוריים, אחרת הם נשחקים מהר. המוסך לא ידע את זה ולכן הודה בטעות שלו ולא חייב אותי על החלקים והעבודה הכפולים (כמובן, רק לאחר משא ומתן ארוך ומתיש).

האם תוכל לפרט? האם ידוע לך מה הסיבה שהמכלול תוכנן בצורה כזו?

תודה

יהודה

פורסם
רועי,

זה בגלל שיש נקודה כואבת אחת,

וזה שאם חס-וחלילה האוטו הולך טוטל-לוסט, אתה מקבל מהביטוח מחיר מחירון לפי לוי-יצחק :-(

ולא לפי שווי העסקאות שנסגרות בפועל שגבוהות ממנו בהרבה.

האם ניתן לבטח את הרכב בסכום גבוה יותר ? (כמובן בתוספת פרמייה)

זה הזוי שמחירו הראלי של הרכב הוא 150% מהמחיר שהגורו קבע וכשחס וחלילה יגנבו/ידפקו את האוטו אתה תפסיד לפחות 10K.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...