Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרבה העוגמה ומכיוון שאי אפשר לנסוע בכביש 4 דרומה בשעות הבוקר (אפשר לעמוד ולקבל אולקוס אם רוצים), אני נאלץ לנסוע למחוז חפצי ב-"דרך עוקפת" שרובה אמנם אספלט מאפן, אבל לפחות 500 מטר ממנה הם פשוט שביל עפר, על כל משמעויות האבק הנלוות לכך.

אני כמובן נוסע לאט ובזהירות (ומזדליסינג עוקפות אותי כאילו מדובר בכביש 6 באמצע הלילה) אבל ברור לי שהאוטו לא נהנה מזה בכלל.

להחליפ פילטר אויר לעיתים יותר תכופות ? להעלות לחץ אויר בצמיגים ? עוד משהו שכדאי להקפיד עליו ?

תודה,

שי.

פורסם

מציע להתקין מגן גחון בעלות של כ-400 ש"ח וכמובן לשים משולשים מקוריים שאיכותם טובה.

תוציא גם את פילטר האוויר מדי פעם לאיזה ניקוי טוב, לא חייבים דווקא להחליף אותו.

פורסם
למרבה העוגמה ומכיוון שאי אפשר לנסוע בכביש 4 דרומה בשעות הבוקר (אפשר לעמוד ולקבל אולקוס אם רוצים), אני נאלץ לנסוע למחוז חפצי ב-"דרך עוקפת" שרובה אמנם אספלט מאפן, אבל לפחות 500 מטר ממנה הם פשוט שביל עפר, על כל משמעויות האבק הנלוות לכך.

אני כמובן נוסע לאט ובזהירות (ומזדליסינג עוקפות אותי כאילו מדובר בכביש 6 באמצע הלילה) אבל ברור לי שהאוטו לא נהנה מזה בכלל.

להחליפ פילטר אויר לעיתים יותר תכופות ? להעלות לחץ אויר בצמיגים ? עוד משהו שכדאי להקפיד עליו ?

תודה,

שי.

אם כבר להוריד לחץ אוויר, מה שייתן ספיגת זעזועים טובה יותר וכן יותר אחיזה בשטח.

תבדוק לעיתים קרובות יותר נזילות מתחת למכונית, ואת הגחון בכללי.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

הבעיות היותר קשות - מדבר מנסיון...

שחיקה מוגברת מאוד של צמיגים (הם ממש נקרעים מהאבנים) ושחיקה מוגברת של בלמים מהחול והאבק.

אלו דברים שאין מה לעשות איתם, מה שכן לנקות פילטר אויר לעיתים יותר קרובות.

פורסם

אני ממש לא בטוח שזה רעיון טוב להוריד אוויר במקרה הזה, היות ומדובר בנסיעה קצרה מאוד על שביל עפר.

הורדת האוויר תגרום לבלאי גדול יותר לצמיג, תצרוכת דלק גבוהה יותר והמשך נסיעת כביש לא נוחה ולא בטיחותית.

לדעתי אתה צריך לבדוק את תחתית הרכב שלך בתדירות גבוהה יחסית, לחפש אחרי פגעים בגומיות או נזילות חשודות. מעבר לזה, אני לא בטוח מה תדירות ההחלפה הנדרשת לפילטר האוויר ברכב שלך אבל היות ועלות פילטר כזה נמוכה יחסית הייתי מחליף אותו בכל טיפול שגרתי, גם אם לא נדרש עפ"י המלצת היצרן.

וחוץ מזה, אתה בוודאי לא מוסיף בריאות למתלים ולמערכת ההיגוי שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם כבר להוריד לחץ אוויר, מה שייתן ספיגת זעזועים טובה יותר וכן יותר אחיזה בשטח.

תבדוק לעיתים קרובות יותר נזילות מתחת למכונית, ואת הגחון בכללי.

לא חכם להוריד לחץ אוויר בשביל 500 מטר ואז לנסוע את שאר הזמן עם חוסר אוויר בצמיגים (אני לא מאמין שלפני כל נסיעה בשטח הוא יוריד אוויר ואחרי זה ימלא עם קומפרסור)

הקפד למלא אוויר ע"פי הוראות היצרן!

פורסם
מציע להתקין מגן גחון בעלות של כ-400 ש"ח וכמובן לשים משולשים מקוריים שאיכותם טובה.

תוציא גם את פילטר האוויר מדי פעם לאיזה ניקוי טוב, לא חייבים דווקא להחליף אותו.

שכחת להוסיף:

להגביה את הרכב, להחליף לצמיגי בלון, להוסיף עוד הנעה ולהפחית את יחס ההעברה, המהדרין גם מוסיפים נעילת דיפ' קדמית ואחורית, ככה שירגיש בטוח...

ועכשיו ברצינות:

0.5 ק"מ יומיומי של עפר זה אומר לבדוק אחד לחודש את המצב מסנן האויר של המנוע והמזגן, להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר ולבצע שטיפות רכב תכופות יותר.

אל תגע בלחץ האויר של הצמיג אך תתכונן לזה שהקדמיים יתחילו להשחק מהר יותר.

פורסם

יש מגן גחון בברלינגו. מגיע מקורי, אבל מתרופף במהירות.

ראיתי שמתקינים אותו במוסכים מורשים, העלות בסה"כ 400 ש"ח ואתה ממוגן מפני שטויות שיעופו לתוך המכונית.

אם מדובר בנסיעה יומיומית, אני מניח שזה עניין של זמן עד שתעוף איזה אבן למקום לא נכון וזה יעלה יותר מ-400 ש"ח לתקן את הנזק.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות.

רשמתי לפני : לבדוק פילטר אויר ופילטר מזגן אחת לחודש, לחפש קרעים ונזקים בצמיגים, בפרט בקדמיים.

דברים שלא הבנתי עד הסוף :

1. גישה לפילטר מזגן זו קריעת ים סוף, לבדוק אחת לחודש זה לא ריאלי. לכבות מזגן לפני ה "כניסה לשטח" יפטור אותי מזה ?

2. דניאל הציע להחליפ שמן לעיתים יותר תכופות - כרגע אני מחליפ אחת לשנה משום שאני לא מגיע לקילומטרז' הנדרש בין טיפולים (15K) - כמה לצופפ ? אחת לחצי שנה ? פחות ?

3. לגבי בדיקת תחתית הרכב שהציע צביקה פיק - איכ אני עושה את זה בדיוק :shock: ? זה לא שיש לי בור או ליפט זמינים.

שוב תודה,

שי.

פורסם

אז אם אני בודק ויזואלית צמיגים פעם בשבועיים (ואת זה אני עושה גם כיום, משום שאני מקפיד למדוד לחץ אויר בצמיגים) ונכנס למוסך פעם בחצי שנה במקום שנה להחלפת שמן, פילטר אויר ובדיקת פילטר המזגן - אני יכול להיות שקט ?

תודה!

שי.

• תוכן חדש...