Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בזמן האחרון המחשב שלי עושה רעשים מאוד חזקים ומוזרים.

פתחתי את המחשב, ניקיתי אותו ע"י פן, הכל נקי מבפנים אבל הרעש ממשיך.

הרעש בא מהכיוון האחורי של המחשב, איפה שמתחבר כבל של החשמל, לידו יש מאוורר ומשם בא הרעש.

מבפנים זה משהו ענק, רשום עליו "פנטיום 4" וכול מיני נתונים של חשמל, לדעתי זה ספק כוח (תקנו אותי אם לא).

איך אפשר לפתור את הבעיה? להחליף? לנקות ואיך?

תודה רבה לעוזרים.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אם זה כמו שאתה מתאר "חלק אחורי מאיפה שמתחבר החשמל" אז מדובר ברעש מאורר של ספק הכח.

אבל, אם זה "משהו" שרשום עליו פנטיום 4, אז כניראה מדובר במאוור הקירור של המעבד.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

דווקא פן זה לא הכלי העדיף לניקוי מארזים, שואב אבק בדרך כלל זה הפתרון וספריי מגעים לניקוי יותר אגרסיבי..

יש הבדל גדול בין המאורר של הספק למאוורר של המעבד אז תבדוק מי מהם עושה את הרעש, בכל מקרה, מקוה שניקוי פשוט עם שואב יעזור!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

זה מחשב לפני 4 שנים, אז לא נראה לי שיש לו קירור מעבד וכו'.

זה ספק כוח, ראיתי מאיפה בא הרעש ובדקתי איך נראה ספק כוח (באינטרנט) וזה אותו דבר, זה ספק כוח עושה רעש.

מה אפשרי לעשות? לקחת שואב אבק ולנקות את המאוורר מאחורה או מה?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אין דבר כזה שאין לך קירור למעבד, אם לא היה לו קירור הוא מזמן היה נמס...

לגבי הספק - תנסה, אבל אני לא מאמין שתצליח לעשות משהו, כניראה ניכנס אבק לפין עצמו וע"מ להגיע לשם צריך לפרק את הספק ואת זה אני לא ממליץ לעשות. עדיף כבר לקנות חדש שעולה 100 ש"ח.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם
אין דבר כזה שאין לך קירור למעבד, אם לא היה לו קירור הוא מזמן היה נמס...

לגבי הספק - תנסה, אבל אני לא מאמין שתצליח לעשות משהו, כניראה ניכנס אבק לפין עצמו וע"מ להגיע לשם צריך לפרק את הספק ואת זה אני לא ממליץ לעשות. עדיף כבר לקנות חדש שעולה 100 ש"ח.

א. לגבי המסת המעבד זה לא נכון אבל לא משנה, מעבדים יכולים לעבוד גם ללא מאוורר, עם היטסינק בלבד. זה לא רצוי אבל ניתן לפחות כאשר מורכב בסביבה מאווררת כמו שצריך.

לגבי הספק, ממליץ לפותח השרשור באמת כפי שאלכס אמר לא לפתוח ולנסות לסדר אם אין לך ניסיון, סכנת התחשמלות :).

נסה עם שואב אבק רציני ככה שיכרום ללהבים להסתובב במהירות גבוהה, לא תאמין כמה דרעק יצא לך משם אחרי 4 שנים, אם לא עוזר תחליף בחדש.

פורסם

אם זיהית את המאוורר הספציפי שמרעיש פשוט תתמקד עליו.

יש לא מעט דרכים לנקות את האיזור חוץ מפן.

שואב אבק לא תמיד יעזור, קיסם אוזניים עושה עבודה טובה אבל דורש סבלנות, והאופציה האחרונה היא קנייה של ספריי לחץ אוויר (30-50 ש"ח).

אה כן, אם יש לך מפוח בהישג יד אז הוא עדיף על הכל :-).

פורסם

אם מאוורר עושה רעש, אז יש להחליף אותו או לשמן אותו (ע"י הורדת מדבקה ולשים טיפה שמן על ציר - אפשרי לא בכל המאווררים). ניקוי לא יפתור את בעיית רעש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניקוי כן לפעמים פותר בעיות רעש, אמיל, נתנו לך המון עצות מועילות, נסה אותם ובהצלחה, בסך הכל מאוורר..

לא צריך לעשות על זה הרבה רעש 8).

פורסם

קרה לי פעם...

קודם כל תבדוק איזה מאוורר עושה את הרעש (סביר להניח שיש לך 2-3 מאווררים במארז).

אחרי זה, ישנם כמה שלבים:

1. נקה את המארז מאבק, בעזרת מטלית לחה ומייבש שיער. סביר להניח שזה לא יפתור את הבעיה.

2. קח שמן WD40 (אם אין לך בבית אז תקנה,מאוד שימושי), הרכב עליו את הצינורית,ונסה לשמן על הציר של המאוורר (במרכז). תן למאוורר כמה דקות לפעול. אם זה לא עוזר,גש לשלב הבא.

3. נתק את המארז מהכבלים,שים במושב האחורי של רכבך(חגור אותו!! :lol:), וגש לטכנאי מחשבים זול ואמין. שם הראה לו את מוקד הבעיה והוא יחליף לך אותו במאוורר חדש ופשוט (לי זה עלה 80 שקל). לאחר שתחזור הביתה,מרוב שקט,לא תדע עם המחשב פועל או לא. תענוג.

בהצלחית.

172

פורסם

יש 3 מאווררים:

1. בחוץ, מאוורר של המארז- ניקיתי ואין ממנו רעש.

2. מאוורר של כרטיס מסך, אין ממנו רעש-נקי.

3. מאוורר אחורי (כנראה של ספק כוח) כי הוא עשה רעש, נתתי נגיעה קטנה בו והרעש הפסיק.

ככה נראה ספק כוח: http://wellcom.co.il/catalog/images/Thermaltake/W0114I.jpg

והוא נמצא בחלק האחורי וממנו בא הרעש, אני נוגע במאוורר האחורי והרעש נפסק ובא ממנו.

להחליף או מה לעשות?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אכן, מדובר בספק. אם המאורר מרעיש זה או עקב לכלוך או עקב חופש שמתפתח בציר המנוע מה שגורם לרוטור "לעוף" החוצה בזמן פעולה ואולי לגעת בכבלים/רכיבים במארז או חיכוך הרוטור בסטופר של הציר.

האפשרויות:

1. לפתוח את הספק (4 ברגים מלמעלה לאחר פירוק מהמחשב) לפרק את המאורר, לנקות את הכנפיים של הרוטור בעזרת מברשת שיניים וסמרטוט לח.

2. במידה וממשיך להרעיש - להחליף מאורר, לנתק שני חוטים שחור אדום, לחבר מאורר חדש, לבודד יפה עם איזולירבנד ולהרכיב את הכל חזרה.

3. ספק חדש פשוט עולה 60 ש"ח.

פורסם

אם הרעש סביל ונעלם כשהמחשב מתחמם קצת אז תחיה עם זה, אם מפריע לך, תשקיע 60-100 ש"ח ותקנה ספק אחר.

אם אתה מוציא את חיבורי החשמל ויש לך מברג פיליפס בבית, אז אין בעיה להחליף את הספק לבד.

רק תזכור לחבר בחזרה את כל החיבורים למקומות המתאימים. עבודה של 5 דקות כולל כוס מיץ באמצע.

בריאות לכולם!

פורסם

אולי אתם תקללו אותי, אבל לא נורא.

גם כשאני פותח את המחשב שלי, לפעמים המאוורר מהספק עושה קצת רעש (בטוח שזה הוא), אחרי כמה ניעורים של המחשב הכל מסתדר כאילו אני מינימום ביל גייטס.

שווה ניסיון, ד"א לדעתי, כמעט בכל מכשיר חשמלי שעושה בעיות.

• תוכן חדש...