Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חנן, אם כבר הראית דוגמא איך אפשר לבדוק טיימנג שגוי בעזרת סקופ (שלדעתי זה רעיון מדהים) אז תאמר לבחור בבקשה באיזה מוסך אפשר לבצע את בדיקת הטיימנג בעזרת הסקופ.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ע"מ לבדוק בפונטו 16V 2005 אם הטיימינג מכוון לפי היצרן אין צורך לפרק כמעט כלום כי ברכב זה יש נעילות שמצריכות פירוק של שתי ברגים ופלג אחד, וכל מוסך שרות של פיאט או מוסך מכונאות כללית שקיימים אצלו הנעילות יוכל לבצע בדיקה לטיימינג ברבע שעה.

פורסם
חנן, אם כבר הראית דוגמא איך אפשר לבדוק טיימנג שגוי בעזרת סקופ (שלדעתי זה רעיון מדהים) אז תאמר לבחור בבקשה באיזה מוסך אפשר לבצע את בדיקת הטיימנג בעזרת הסקופ.

לא יודע. אני מניח שיש הרבה מוסכים עם המכשור והידע לעשות את זה. אני עושה את זה מדי פעם, אבל ברכבים כבדים. במקרה שהראיתי מדובר במנוע דיזל, 16 ליטר.

פורסם

חנן - תודה על המידע

ע"מ לבדוק בפונטו 16V 2005 אם הטיימינג מכוון לפי היצרן אין צורך לפרק כמעט כלום כי ברכב זה יש נעילות שמצריכות פירוק של שתי ברגים ופלג אחד, וכל מוסך שרות של פיאט או מוסך מכונאות כללית שקיימים אצלו הנעילות יוכל לבצע בדיקה לטיימינג ברבע שעה.

בבדיקה כזו ניתן לראות פיספוס של שן אחת בודדה ?

פורסם

אני לקראת סופה של בדיקת צריכה נוספת

ניראה שהמצב "יחסית" בסדר, אבל עדיין לא מגיע לצריכה לפני "הטיפול המסור" במוסך

אני חש, שיש עוד בעייה ברכב מאז הטיפול :

במהירויות נמוכות , כאשר אני בהאטה , אני מרגיש את הירידה בהילוכים

למרות שבתיבה רציפה אין דבר כזה, ההורדה והעלאה הם רציפים ולא מורגשים כלל !

לכן אני מתחיל לחשוב כמו הדיעה הרווחת כאן שיש איזה פספוס שן ברצועת הטיימינג

ולכן המעבר הנ"ל מורגש

מישהו ניתקל אולי בתופעה כזו ? או שיש לו דיעה מקצועית לאור התופעה הזו בנוסף לצריכת דלק גבוהה מהרגיל ?

מישהו מכיר את הבדיקה שעושים לנעילות של הרצועה בפונטו ויכול לפרט לי יותר מה אמורים לעשות שמה?

אני רוצה לדעת בדיוק לקראת מה אני הולך יהיה המוסך אשר יהיה..

תודה מראש

שחר

פורסם

אם אתה חושד במשהו בגיר אז לא כדאי להתחיל מבדיקת הגיר - כמות השמן בגיר הרציף.

אני לא יודע אם שיפרו ב- 2005 משהו אבל אם זה כמו ב- 2003 אז זה די קשה לבדוק את כמות השמן בגיר בגלל שצריך להכניס את היד בין צינור הרדיאטור העליון לבין תושבת הקולר של הגיר וזאת כדי להגיע להוציא את המדיד ואחר כך גם להחזיר אותו פנימה ושוב להוציא ולהחזיר.

זה לא שזה בלתי אפשרי אבל בטח תקבל כוויה קלה ביד. בפורום פיאט יש מדריך קצר שכתבתי לביצוע הבדיקה הזו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כן, זה עדיין נוראי להגיע לשם. ממש כמו שתיארת

אפילו דיברנו על זה פעם בפורום במועדון פיאט

הרי צריך לעשות בדיקה קרה ובדיקה חמה בשמן תיבה הרציפה

והבדיקה החמה עלולה לעלות לך בכוויה או שתיים

שני דברים לגבי הנושא:

1. שמן תיבה רציפה הוחלף לפני 30K ק"מ . יש הוראה חדשה להחליף כל 40K כפי הידוע לי

2. במהירות נמוכה , התחושה היא פשוט שהרכב בולם עצמו ואז כמה שניות אחרי משחרר ממש כמו בהורדת הילוך

ברכב ידני , רק בלי עליית הטורים ,הם נישארים יציב לגמרי

פורסם

אז כמו שזכור לך יש רק בדיקה חמה. רק לאחר נסיעה של כמה ק"מ, רק עם מנוע עובד ועל משטח ישר ב- P או ב- N בודקים את השמן.

מניסיון, הבדיקה הקרה משום מה לא אמינה!. למרות שיש סימון לגיר קר.

מאז ומתמיד ההוראה היא להחליף כל 40K ק"מ או 2-3 שנים את השמן. אין שינוי. מומלץ כל לפחות 5K ק"מ לבדוק את מצב השמן.

אני לא אומר שזו הבעיה אבל לדעתי זו נק' הפתיחה. במיוחד שבספייס איכשהו יש אפשרות לבדוק את זה לבד בלי ליפט או פתיחת ברגים כלשהם.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

סיימתי בדיקת צריכה הגעתי ל 1:13

לא יודע מה לעשות .

לבדוק ? לא לבדוק ? ללכת למוסך המפשל שיש לו בו אחריות להחלפת הטיימינג ? מוסך אחר ?

פורסם

כן, הבעייה היא שנסעתי לדעתי אפילו רגוע מדי

כלומר רגוע יותר מהנסיעות הרגילות שלי שהביאו לי צריכה של כ 1:14 לפני הטיפול ההוא

היתה לי גם נסיעה בין עירונית ארוכה ששיפרה את הצריכה בבדיקה הזו

ועדיין למרות שהייתי יותר רגוע על הגז הצריכה גבוהה יותר מהרגיל 1:13 בבדיקה האחרונה

• תוכן חדש...