Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב פונטו דיינאמיק 2005 16V

לאחר פתיחת ראש והחלפת 8 שסתומים

וכחודש וחצי של בדיקות צריכת דלק מאז הטיפול

התוצאות מדאיגות

לפני פתיחת הראש צריכה של 1:14 בממוצע

אחרי פתיחת הראש צריכה של 1:11.5 בממוצע

נידמה לי שנשללת כאן אפשרות של איבוד הספק/קומפרסיה :

נתונים עדכניים לאחר פתיחת הראש:

לחץ הפוך : 3 , 4 , 4 , 5

קומפרסיה: 210 , 200 , 200 , 200

בדיקת 4 גזים תקינה כמו בספר + טסט עבר חלק לאחר הטיפול

למישהו יש רעיון מה הבעייה יכולה להיות ?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו סימפטומים של סל"ד סרק משתולל

בעיקר עם מזגן, כל מעבר בתיבת הילוכים מ D ל P או N היה משגע את הסל"ד

הסימפטום הנ"ל נפתר לאחר החלפת בית המצערת החשמלי

(הוחלף כי החלפת פלאגים , כבלי הצתה וניקוי בית מצערת לא עזרו)

חוץ מזה, ניראה שלאחר חודש של ניקיונות, בדיקות, והחלפות האוטו מתפקד כמעט כרגיל

כי בתור אחד שעשה את כל ה 60K + באוטו ישנם הבדלים מינוריים בתגובת המנוע לדוושת הגז, לא משהו מהותי מדי

פשוט רק אני שנושם את האוטו הזה כבר למעלה מ4 שנים יכול לשים לב לכך

פורסם

כמובן שבוצעה בדיקת 4 גזים בסל"ד סרק

ובדיקה נוספת ב 2500 סל"ד

בשתיהן הנתונים תקינים לחלוטין

פורסם

נשמע שאתה יודע על מה אתה מדבר, לכן אל תעלב מהשאלות שאוליי חלקן נשמעות טרוייויאליות, אבל בכדי ליישר קו:

1. האם תצרוכת הדלק נבדקת באותו אופן כמו שנבדקה בעבר?

2. האם אופי הנסיעה לא השתנה כלל?

3. האם החלפת תחנת דלק?

4. האם כל הבדיקות נעשו ע"י מילוי באותה תחנת דלק?

4. על בסיס כמה מדידות קבעת?

5. האם בדקת שאין דליפת דלק מאחד מהצינורות הגמישים בתא המנוע?

6. האם הוצאת את הפלאגים ובחנת את מצבם?

7. האם הסחיבה לא השתנתה לרעה?

פורסם
נשמע שאתה יודע על מה אתה מדבר, לכן אל תעלב מהשאלות שאוליי חלקן נשמעות טרוייויאליות, אבל בכדי ליישר קו:

1. האם תצרוכת הדלק נבדקת באותו אופן כמו שנבדקה בעבר? כן: תדלוק מיכל מלא נסיעה עד הרבע האחרון ומילוי מחדש

2. האם אופי הנסיעה לא השתנה כלל? אופי זהה עם סטיות לפה ולשם. מה שכן, בדקתי בנוסף לכל הבדיקות גם

נסיעה ספציפית מיוקנעם לתל אביב וחזור שפעם הייתי עושה ב 1:17 והיום 1:14

3. האם החלפת תחנת דלק? חלק מהתדלוקים נעשו בתחנות שונות, זה כזה קריטי ?

4. האם כל הבדיקות נעשו ע"י מילוי באותה תחנת דלק? לא

4. על בסיס כמה מדידות קבעת? 4 לפני הטיפול ועוד 4 אחרי הטיפול בכולם ממוצע של 1:14 לפני 1:11.5 אחרי

5. האם בדקת שאין דליפת דלק מאחד מהצינורות הגמישים בתא המנוע? לא בדקתי אבל אם היתה דליפה הייתי רואה את זה

ככתם בחנייה לא ?

6. האם הוצאת את הפלאגים ובחנת את מצבם? פלאגים חדשים, הוחלפו בזמן הטיפול

7. האם הסחיבה לא השתנתה לרעה? יכול להיות שבמעט ואולי זה פסיכולוגי בכלל קשה לי לדעת

באדום בגוף השאלות

פורסם

לפי דעתי במידה והייתה קיימת אצלך צריכת דלק מוגברת זה היה מתבטא ב-HC גבוהה בבדיקת ארבע גזים אם יש לך נתוני בדיקת ארבע גזים ואת יחס הלמבדא בזמן הבדיקה תפרסם כאן זה ייתן לך יתרון גבוהה למציאת הפתרון ע"י אנשי המקצוע שקיימים בפורום.

(לא יודע מי בדק לך את הארבע גזים ואמר שזה תקין הרי מה שאתה אומר זה ניגוד מוחלט)

פורסם

אין קשר גורף לתוצאות 4 גזים ולתצרוכת דלק. למשל בלמים תפוסים או מצמד מחליק יגרמו לתצרוכת דלק גבוהה עם נתוני 4 גזים תקינים לחלוטין. חשוב לזכור כי מדידת ה 4 גזים נעשת בתנאים מאוד נוחים שבהם הרכב נייח בסרק או סל"ד בינוני. בתאי נסיעה המצב יכול להיות שונה מאוד.

יתכן כי קיימת דליפה מאטמי הסעפת יניקה או שחיישן החמצן נפגע ממגע עם נוזל קירור במהלך תיקון הראש מנוע.

דרוש אבחון יותר מעמיק לבעייה בעזרת בדיקת סורק תקלות בזמן נסיעה.

פורסם

דליפת דלק בתא המנוע סביר שתהיה קיימת רק כשהמנוע פועל/בעת פתיחת הסוויץ כשיש לחץ במערכת. בזמן נסיעה ושהכל חם שם הדלק מתאדה במהירות. סימנים אפשריים- ריח דלק בתא המנוע. בנוסף כדאי שמישהו שמכיר את הרכב יבדוק אם רואים דליפת דלק מהמקומות המועדים.

סגנון נהיגה משנה גם הוא באופן משמעותי את תצרוכת הדלק.

פורסם

דניאל אתה אכן צודק אך כאשר הסתכלתי על מה שכתב הבחור הוא טוען כי אין כל שינוי בנסיעה ואם הוא עושה כל כך הרבה ק"מ הוא מכיר את הרכב ויכול לומר כי היה קיים שינוי בנסיעת הרכב קח בחשבון שבדרך מיוקנעם לכאן יש עליות אשר היה מרגיש אם המצמד מחליק ובירידות היה מרגיש כי הרכב מאיט יתר על המידה.

לגבי הדליפה מסעפת יניקה זה היה מוציא אחוז חמצן גבוהה בבדיקה כאשר המנוע היה ב- 2500 סל"ד.

ואת האופציה שהצעת שהיא לנסוע נסיעת מבחן כאשר הרכב מחובר לסורק היא פתרון אידיאלי לבעיה.

פורסם

לגבי משיכות אויר במערכת היניקה, לא בהכרח עולים עליהם עם 4 גזים, יש חיישן חמצן שיפצה בתוספת דלק אך מומחה מייד יבחין שערך BLM יהיה לא תקין.

פורסם
...קח בחשבון שבדרך מיוקנעם לכאן יש עליות אשר היה מרגיש אם המצמד מחליק ובירידות היה מרגיש כי הרכב מאיט יתר על המידה.

שימו לב שהרכב הינו אוטומט עם תיבה רציפה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
ואת האופציה שהצעת שהיא לנסוע נסיעת מבחן כאשר הרכב מחובר לסורק היא פתרון אידיאלי לבעיה.

איפה מבצעים בדיקה כזו ? עם איזה מכשיר ?

אנסה לבקש מהמוסך הנ"ל לבצע שוב בדיקת 4 גזים והפעם אני גם ארשום את התוצאות

פורסם

גבר בדיקה כזו ניתנת לביצוע ע"י מוסך מורשה שלו קיים ציוד הדיאגנוזה לרכבים אלו קיימים גם אנשים פרטיים אשר יש להם ציוד דיאגנוזה שאולי יוכל לעזור לך אני דיי חדש באיזור המרכז (ארבעה חודשים) כך שאני לא יכול להפנות אותך לאדם ספציפי אם יש לך נסיעות צפונה לכיוון קריית שמונה אפנה אותך לאדם אשר קיים אצלו ציוד נדרש.

• תוכן חדש...