Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטר עצר אותי על הקסנון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל מי ששם קסנון בהתקנה מקומית שם קיט ירוד או קיט מסנוור (עדשה לא מתאימה וכו').

מצד שני, גם לא כל מי שהתקין את הקיט רכש את הסוג הטוב ביותר שקיים בשוק...

קיימים לא מעט (גם בפורום) נהגים שמתקינים את הפנסים מטעמי "שופוני".

בסופו של דבר הקסנון הוא דבר מורכב שכולל (לפי התקן) בין היתר:

מערכת אוטומטית לכיוון גובה הפנס

מתזים בלחץ שתפקידם לנקות את העדשה

מה מכל אלה קיים בהתקנה מקומית חאפרית?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון, לא כולם רוכשים קיט מהסוג הטוב ביותר וחבל

אני גם בעד להוריד מהכביש את המסנוורים

מערכת אוטומטית לכיוון גובה הפנס קיימת ברכבים משנת 2000 בערך, תלוי ביצרן אבל לרוב זה קיים.

מתזים אין כמובן אבל צריך להיות לכלוך ברמות כדי שזה יפריע לאור לעבור.

פורסם

מיצובישי קולט שנת 97 יש כיוון גובה פנס. אך באודי A3 שנת 98 אין .. זה לא תלוי בשנתון אלה בדגם שהזמנת + יצרן. בנוסף החל מ 2000-2002 ב95% מהמכוניות יש את האופציה אך כל דבר לפני זה תלוי רק בדגם.

פורסם

נמאס כבר להגיב לכם , קיט קסנון של הכי יקר בעולם (!!! - אולי תבינו ככה) וקסנון הכי זול שיש מסין מסריח מפלסטיק משהו קקה

שניהם יסנוורו אותו דבר בול. הכל תלוי אם יש עדשה או אין עדשה.

אולי עכשיו הבנתם?

פורסם

בתכלס תעיף תקסנון הזה

דיי נגמר עידן הקסנונים AFTERMARKET האלה

עוברים לתחליפים כמו PHILIPS דימונד ויז'ן

תאמין לי מרחוק הם נראים דיי דומים ( לפחות לי ) , הרי בשביל זה קונים את זה לא ?

פוזה8)

אה וגם חוקי:-)

פורסם
טעות בידך,אומרים קסנון.

כותבים Xenon ולא Zenon.

xe·non thinsp.png // speaker.gif Audio Help /ˈzithinsp.pngnɒn, ˈzɛnthinsp.pngɒn/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[zee-non, zen-on] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation –noun Chemistry. a heavy, colorless, chemically inactive, monatomic gaseous element used for filling radio, television, and luminescent tubes. Symbol: Xe; atomic weight: 131.30; atomic number: 54.

בבקשה. הדגשתי באדום.

http://dictionary.reference.com/browse/xenon

אלו הם כללי ההגיה בשפה האנגלית. חבל שהרבה אנשים לא יודעים זאת.

בדיוק כמו המילה xylophone למשל. כלי נגינה מאוד ידוע. נכתב עם "X" אך נהגה כ-"זיילופון".

!AWDSOME

פורסם

לקסנון יש שימוש מעבר ל"פוזה" , הקסנון מאיר למרחק רב יותר

וזווית התאורה גדולה יותר. אבל כל זה בהנחה שברכב מותקן רפלקטור יעודי.

הקיטים הזולים שמסנוורים את כולם הם נועדו ל"פוזה" ואת הרכבים האלה

צריך להוריד מהכביש כמה שיותר מהר.

באשר למנורות של פיליפס גם אצלי הן מורכבות קרוב לחצי שנה והן באמת מאירות למרחק רב יותר

ואני מאוד מרוצה מהן.

Peugeot 208GTI

פורסם
שים פנסים מקוריים וחדל לבכות. במקום להשקיע בקסנון תוסיף עוד כמה שקלים ותשקיע באביזרי בטיחות לרכב.

כדאי לך להגיע לתחנה עם פנסים מקוריים ואם לא, יוכלו להוריד לך את הרכב מהכביש ובמקרה הגרוע לעצור אותך על אי מילוי הוראת שוטר.

כי אתה משקיע באיבזרי בטיחות ברכב שלך לפני דברים אחרים שאתה אוהב?

אז הדבר היחיד שצריך היום להשקיע בו ברכב זה אביזרי בטיחות? נו באמת.

מה אתה רוצה, שהוא יקנה אפוד זוהר אופנתי? משולש הזהרה שמחליף צבעים או מה?

הדבר היחידי והכי חשוב שצריך להשקיע בו זה צמיגים ואני מניח שיש לו טובים.

דיי עם התשובות המתחסדות האלה. אתה לא יכול לעזור, אל תגיב בכלל.

יש מקומות שאם אתה מתקין קסנון אצל מתקין מורשה של החברה, אז אפשר לקבל את האישור המדובר, גם אם זה בלי "עדשה".

פורסם
מתזים אין כמובן אבל צריך להיות לכלוך ברמות כדי שזה יפריע לאור לעבור.

המתזים לא נועדו לאפשר "לאור לעבור" כדבריך.

לכלוך שובר את קרן האור וגורם לסינוור של נהגים אחרים.

יש סיבה טובה מאוד למה החוק מחייב את ההתקנים האלה.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם
מיצובישי קולט שנת 97 יש כיוון גובע פנס. אך באודי A3 שנת 98 אין .. זה לא תלוי בשנתון אלה בדרם שהזמנת + יצרן. בנוסף החל מ 2000-2002 ב95% מהמכוניות יש את האופציה אך כל דבר לפני זה תלוי רק בדגם.

גם בS3 2008 אין כיוון גובה הפנס......

המתזים לא נועדו לאפשר "לאור לעבור" כדבריך.

לכלוך שובר את קרן האור וגורם לסינוור של נהגים אחרים.

יש סיבה טובה מאוד למה החוק מחייב את ההתקנים האלה.

לפי מה שהבנתי, חוץ ממניעת סינוור, כמו שאמרת, זה גם נועד למנוע החזר של האור וחימום יתר של הנורה, דבר היכול לגרום לבלאי מהיר.

פורסם

סוף סוף עושים משהו עם הקסנון (אולי מבטאים זינון - אבל אם אני אגיד זינון אף-אחד לא יבין. וחוץ מזה - אנחנו כאן בפורום ;-) אתה לא תגיד ליד החברים שלך שמנה פלאפל עולה שלושה-עשר שקלים, זה לא נשמע טוב. וחברים שלי לא עושים לי פרצוף כשאני אומר שלוש-עשרה שקל. אני לא באקדמיה או בפגישה - אלא בסופ"ש בבית).

פה באשקלון כל הערסים עם הלנד-קרוזרים והסיוויקים מסנוורים - שזה נהיה מסוכן. כשאני נוסע מול לנד-קרוזר - הפנסים בדיוק בגובה העיניים וזה בעייתי.

לגבי העדשה - ניסן מקסימה שנת 2001 הגיעה עם קסנון ובלי עדשה. ככה עוד רכבים. והיא לא מסנוורת. לדעתי זה משהו בנורות.

אביעד.

פורסם

אני אגיד או "שלוש-עשרה" או "שלושה-עשר שקלים".

אין מה לעשות, ככה חונכתי, לדבר נכון. אני משתדל מאוד כן לדבוק בזה.

דווקא הפורום הוא המקום שבו צריך ליצור הפרדה בין השפה שבה משתמשים לדיבור (סלנג ושאר הירקות), לבין השפה של הכתב שאמורה להיות מנוסחת יפה יותר.

!AWDSOME

פורסם
גם בS3 2008 אין כיוון גובה הפנס......

יש. פשוט זה כיוון אוטומטי. שים לב שכשאתה מניע את הרכב ומדליק את הפנסים (או שהם נדלקים לבד) הם יורדים קצת למטה ואז עולים לגובה הרגיל.

לגבי המתזים - לדעתי, זה דבר שטותי לחלוטין. הרי זה גם ככה לא עובד לבד, זה דורש שהנהג יפעיל את השפריצרים של הוישרים כדי שזה יעבוד, אז מי צריך את זה בכלל?

אני שוטף את כל האוטו הרבה יותר מאשר רק את השמשה הקדמית (ועל הדרך את הפנסים הקדמיים)...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
יש. פשוט זה כיוון אוטומטי. שים לב שכשאתה מניע את הרכב ומדליק את הפנסים (או שהם נדלקים לבד) הם יורדים קצת למטה ואז עולים לגובה הרגיל.

לגבי המתזים - לדעתי, זה דבר שטותי לחלוטין. הרי זה גם ככה לא עובד לבד, זה דורש שהנהג יפעיל את השפריצרים של הוישרים כדי שזה יעבוד, אז מי צריך את זה בכלל?

אני שוטף את כל האוטו הרבה יותר מאשר רק את השמשה הקדמית (ועל הדרך את הפנסים הקדמיים)...

נכון, אבל אני לא יכול לבחור את הגובה. שזה מה שדיברו עליו אם אני לא טועה..

האופציה הזאת לא מועילה יותר מידי, אבל עדיין - לא קיימת.

• תוכן חדש...