Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטר עצר אותי על הקסנון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוון הפנסים האלו שווה לת&ת!

כבר 3 פעמים (כן, שלוש) שהחליפו לי יחידת פנס שלמה בגלל המנוע הקטן בפנים שנתפס/עשה רעש/לא הצליח לקבע את עצמו) וכו וכו'.

וזה היה אפילו מבלי שאי פעם נגעתי או התעסקתי עם זה!!

(הרכב הוא מאזדה 6 למי שמתעניין).

חוץ מזה, כשלא מדובר בקסנון, אין שום סיבה לאפשר את האופצייה המפגרת הזאת של כיוון פנס... כאילו שאמא שלי או 90% מהנהגים בארץ בכלל מבינים מה זה או למה זה משמש.

מלבד טנדרים או רכבים שבאמת זקוקים לשינוי גובה אלומת האור בזמן מעמסה, אין שום צורך בזה ברכב פרטי.

אגב, אחרי טרטורים עם המוסך והרבה עצבים פשוט קיבעתי את המנועים הפנימיים (על הגובה הנורמלי) וניתקתי את קו החשמל.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נכון, אבל אני לא יכול לבחור את הגובה. שזה מה שדיברו עליו אם אני לא טועה..

האופציה הזאת לא מועילה יותר מידי, אבל עדיין - לא קיימת.

אתה לא אמור לבחור את הגובה. גובה באלומה נקבע ע"פ העומס, גובה וכו'. יש לך חיישן מיוחד לכך שכל הזמן מתקן את גובה האלומה. לצורך המחשה - בקליאו שלי (172) יש חיישן קסנון על הסרן האחורי. תפקידו לנטר את העומס על הסרן האחורי ובהתאם לכך לכוון את האלומה.

לא סתם בעת הדלקת אורות, אתה רואה שהפנסים מתרוממים כלפי מעלה ואז יורדים מעט. החיישן מבצע בדיקה לתקינות המערכת ומכוון את האלומה. המתזים כמו שכבר ציינו, נועדו לניקוי הפנס על מנת שלכלוך לא ישבור את קרן האור וע"י כך יגרום לסנוור הנהגים ממול ע"י הקרן.

Veni Vidi Vici

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות, והאנג'ל אייז שלי והקיט קסנון איכותיים, ולא פשוטים ,והם עם עדשה ולא ראיתי עדיין שמישהו ממש היסתנוור מהם.

ודרך אגב איפה אני יכול ליקנות את המנורות (DiamondViosion) שהציעו לי עלייהם?באזור הדרום? אשקלון-אשדוד ?

תודה רבה לעוזרים

Honda civic Coupe 95'-My Lov-e-e-e-e=]

פורסם
אתה לא אמור לבחור את הגובה. גובה באלומה נקבע ע"פ העומס, גובה וכו'. יש לך חיישן מיוחד לכך שכל הזמן מתקן את גובה האלומה. לצורך המחשה - בקליאו שלי (172) יש חיישן קסנון על הסרן האחורי. תפקידו לנטר את העומס על הסרן האחורי ובהתאם לכך לכוון את האלומה.

לא סתם בעת הדלקת אורות, אתה רואה שהפנסים מתרוממים כלפי מעלה ואז יורדים מעט. החיישן מבצע בדיקה לתקינות המערכת ומכוון את האלומה. המתזים כמו שכבר ציינו, נועדו לניקוי הפנס על מנת שלכלוך לא ישבור את קרן האור וע"י כך יגרום לסנוור הנהגים ממול ע"י הקרן.

האם גובה האלומה מתשנה גם בזמן נסיעה, במקרה ויש שיפועים בכביש?

(מקרים בהם בד"כ רכב שנוסע בכיוון אחד מסנוור את מי שמולו, למשל כשהוא עולה על באמפר)

פורסם
אתמול בלילה עצר אותי שוטר וישר העיניים שלו נימשכו לפנסים. ביקש לפתוח את מכסה המנוע.

ראה שיש קסנון, אמר ישר צריך להחליף - ותבוא אליי עד יום שני לתחנה מוחלפים או שתביא אישור שמרשה לך לשים קסנון על הרכב (שברולט קוואליר).

יש משהו שאפשר לעשות שלא יהיה לי את האור הצהוב המעפן שיש לפנסים המקוריים?

ברכב מותקנות נורות מיוחדות שהן חוקיות - אור כחול - שכחתי את השם.

מה אני יכול לעשות?

תודה לעוזרים

ודרך אגב הוא לא סתם אמר, הוא רשם לי את זה על דף - מילא טופס עם כל הפרטים והכל.

[ההודעה נערכה עקב חוסר בסימני פיסוק והיותה קריאה-למחצה, במקרה הטוב.]

אם קסנון לא חוקי אז לא ברור לי איך יש לך נורות מיוחדות(קרוב לוודאי קסנון) שחוקיות אז למה ששוטר יגיד לך שקנסון זה לא חוקי אם בעצם יש לך משהו חוקי?

פורסם

אם יש לך קסנון מקורי - אז כן.

אם לא - סביר להניח שלא, אבל אפשרי שיש לך כיוון ידני (באודי זה מכוון ע"י גלגלת קטנה בצד שמאל של ההגה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אחלה וסבבה

כבר הרבה זמן שאני מקווה לשמוע שמשטרת ישראל מטפלת בתופעת העארסמובייל שמתקשטים בפנסים המסנוורים האלה .

משטרת התנועה יישר כח .

פורסם

ודרך אגב איפה אני יכול ליקנות את המנורות (DiamondViosion) שהציעו לי עלייהם?באזור הדרום? אשקלון-אשדוד ?

לא חושב שיש משהו בדרום, המקום היחידי שאני יודע עליו הוא GLTV ביצחק שדה בתל אביב...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
xe·non thinsp.png // speaker.gif Audio Help /ˈzithinsp.pngnɒn, ˈzɛnthinsp.pngɒn/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[zee-non, zen-on] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation –noun Chemistry. a heavy, colorless, chemically inactive, monatomic gaseous element used for filling radio, television, and luminescent tubes. Symbol: Xe; atomic weight: 131.30; atomic number: 54.

בבקשה. הדגשתי באדום.

http://dictionary.reference.com/browse/xenon

אלו הם כללי ההגיה בשפה האנגלית. חבל שהרבה אנשים לא יודעים זאת.

בדיוק כמו המילה xylophone למשל. כלי נגינה מאוד ידוע. נכתב עם "X" אך נהגה כ-"זיילופון".

אם כבר זה גלש לעניין הלשוני ,אז אין שום בעיה בלומר קסנון שכן Xеnon זה לא מילה באנגלית אלה ביוונית ולומרות שבאנגלית מבטאים זנון אין בעיה להגיד קסנון בעברית ולא הבנתי מדוע אתה מתעקש על הגיה אנגלית לומרות שאנו כותבים בעברית.כמו שמבטאים ביוונית ספרדית או רוסית.כמו מילים רבות אחרות שמבטאים אותם בהגיה גרמנית או רוסית והם חדרו לעברית.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אם כבר זה גלש לעניין הלשוני ,אז אין שום בעיה בלומר קסנון שכן Xеnon זה לא מילה באנגלית אלה ביוונית ולומרות שבאנגלית מבטאים זנון אין בעיה להגיד קסנון בעברית ולא הבנתי מדוע אתה מתעקש על הגיה אנגלית לומרות שאנו כותבים בעברית.כמו שמבטאים ביוונית ספרדית או רוסית.כמו מילים רבות אחרות שמבטאים אותם בהגיה גרמנית או רוסית והם חדרו לעברית.

למען האמת אם זאת מילה לועזית זה אומר שאתה יכול לרשום אותה בעברית איך שאתה רוצה אבל אתה עדיין חייב להגיד אותה נכון.

אחרת אתה פשוט אומר משהו אחר.

ועוד דוגמה לעניין הזה זינה הנסיכה הלוחמת רושמים Xena ולא Zena.

ולבחור עם הקווליר שאתה רושם שעד היום לא סינוורתה אף אחד, איך אתה יודע את זה?

עצרתה כל נהג שעבר מולך ושאלתה?

אם אתם שואלים אותי(שבטח אתם לא) להתקין את הפנסים המרגיזים האלה רק ביגלל שזה מגניב או ביגלל שרואים יותר טוב(אם התרוץ הזה לערסידה עוזר לכם לישון בלילה) זה נטו אגואיסטיות ואתם מסכנים חיים של נהגים אחרים.

פורסם
ofers

אתה בדקת כל רכב עם קסנון אם הוא מסנוור או לא מסנוור?

לא ודי ברור שלא

ואני מבין מהשאלה (הדיי טיפשית ) שלך שגם לך יש קסנון\זנון לא מקורי ואתה בטח רק מנסה להצדיק את זה.

אז בוא אני אסביר לך

לא, לא כל מי שיש לו את הפנס המדובר מסנוור אפילו לא כל מי שיש לו לא מקורי מסנוור.

אבל מספיק שחלק קטן ממי שיש לו כאלה פנסים כן מסנוור וזה כבר לא תקין ומסוכן.

ובתור נהג על כבישי ישראל אני יכול להגיד לך שיש מספיק אנשים שכן מסנוורים.

אני שאלתי את איש הקווליר את השאלה הזאת כי הוא אמר שהוא אף פעם לא סינוור אף אחד.

ועכשיו תגיד לי

אם יום אחד תרד לאילת בשעות הלילה ואתה תיראה את הדרך סוף הדרך כי יש לך פנסים מגניבים.

אבל באחד הסיבובים יבוא מולך רכב עם משפחה שבדיוק חוזרת מטיול לאילת ובדיוק בסיבוב אתה תסנוור אותו וכתוצאה מזה הוא יעשה תאונה.

מה תגיד אז???

ואל תגיד שאין סיכוי שכזה דבר יקרה כי תמיד יש סיכוי ואם לא זה אז משהו אחר.

פורסם

ואם סתם יש לו נורה רגילה, ומנורה אחת נשרפה ובגלל זה המנורה השנייה עובדת פי 2-3 יותר חזק?

ואם יש לו בעיה במערכת החשמל באוטו ובגלל זה האורות שלו עובדים ה-ר-ב-ה יותר מידי חזק ומסנוורים?

ואם הוא נסע עם אורות גבוהים כי הכביש היה ריק ופתאום בא לו אוטו והוא מסנוור אותו לשניה וחצי?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...