Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתעשע ברעיון של להפטר מכמות הדיסקים שמסתובבת לי ברכב.. וכאופציה אני חושב על שלושת האפשרויות:

נגן סטנדרטי (sandisk ,iriver וכו') / ipod / ודיסק חיצוני 2.5"

עשיתי כמה בירורים ואני יודע שניתן לקנות מתאם לכל אחת מהאפשרויות וללא בעיית תמיכה מצד ה- HU שברשותי (pioneer prs800).

בהביקורות של משתמשים בחו"ל יש המון בעד ונגד בסוגיות כמו איכות שמיעה, נוחות שליטה של ה- HU, מהירות ניווט של סיפריות..

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על הסוגייה הזו.

תודה, עמית

פורסם

כל מה שמתחבר ליציאת ה-AUX נקרא מכשיר חיצוני שפועל כתוספת לHU ואכן הוא גורע מאיכות השמע.

אם אתה אומר שיש לך הרבה דיסקים ואתה וצה לצמצם הייתי מציע לך לצרוב MP3 בתיקיות.

וככה ייכנסו לך בערך 300-400 שירים בדיסק, וגם כמעט ולא תגרע מהאיכות שמע.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

זו בדיוק הצורה שבה אני עובד עד היום ואין ספק שזה שיפור משמעותי מימים עברו, אבל פתאום גם 700mb נראה קצת :lol:

אני מנסה להבין עד כמה הירידה באיכות היא משמעותית או שפשוט מדובר בתופעה פסיכולוגית. כשהתחלתי להשתמש ב- HU עם mp3, הייתי בטוח שתהיה נפילה משמעותית באיכות והיום נראה לי שמאד קשה יהיה להבחין בהבדל כשמדובר ב- mp3 שכווץ בצורה טובה ונכונה.

האם בנגן כדוגמת ה- ipod ניתן לשפר את הסאונד דרך הכיוונים שלו?

מישהו עם נסיון שיכול לתת את חוות דעתו...?

שוב תודה, עמית

פורסם

כדאי רק אם אתה מתכוון לחבר מכשיר טוב כמו אייפוד או משהו בסיגנון כול שאר הנגנים הפשוטים נישמעים על הפנים,וזה עוד תיאור יפה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

+1 לזה שמעליי..

תחבר רק מכשיר איכותי כמו IPOD ואם יש לו אקולייזר פנימי תנסה לשחק אולי תוכל לשפר את השמע:wink:

פורסם

אם קונים HU עם כניסת usb (כמו שיש לפותח השרשור למשל) וכונן usb נייד אז למה צריכה להיות בעיה של איכות? הקבצים הרי עוברים בusb בצורה דיגיטלית, לא?

רק עם AUX זה באמת נשמע לי הגיוני שתהיה ירידה באיכות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אם קונים HU עם כניסת usb (כמו שיש לפותח השרשור למשל) וכונן usb נייד אז למה צריכה להיות בעיה של איכות? הקבצים הרי עוברים בusb בצורה דיגיטלית, לא?

רק עם AUX זה באמת נשמע לי הגיוני שתהיה ירידה באיכות.

זה מה שגם אני לא מצליח להבין...

אגב, המכשיר שלי לא מגיע עם יציאת USB, אחרת כבר הייתי עושה את הבדיקה.

בעלי האייפודים / נגנים למיניהם / דיסקים קשיחים, זרקו איזה מילה... :wink:

פורסם

מכשיר שמתחבר לכניסת ה AUX כמו MP3 ואייפוד מורידים את האיכות. נקודה.

אם תחבר IPOD תשמע טוב יותר מאשר תחבר MP3 פשוט וזול.

פורסם
כל מה שמתחבר ליציאת ה-AUX נקרא מכשיר חיצוני שפועל כתוספת לHU ואכן הוא גורע מאיכות השמע.

אם אתה אומר שיש לך הרבה דיסקים ואתה וצה לצמצם הייתי מציע לך לצרוב MP3 בתיקיות.

וככה ייכנסו לך בערך 300-400 שירים בדיסק, וגם כמעט ולא תגרע מהאיכות שמע.

טוב שלא הגזמת!

300-400 שירים? תראה לי דיסק שיכול להכיל את הדבר הזה( חוץ מ DVD ). אלא אם כן כיווצת את השירים לגודל של 2 מגה כל שיר ואתה שומע חרא.

בדיסק נכנסים 100 שירים בערך בגודל ממוצע של 7 מגה לכל שיר. ( יש שירים ארוכים כדוגמת האוסים וטראקים ששוקלים 20 מגה ולוקחים יותר מקום, אז זה מתקזז לפה או לפה )

סתם בשביל הרקורד 420 שירים אצלי במחשב תופסים 3.28GB .

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

מתאם/חיבור ייעודי לIPOD ייתן לך את האיכות הטובה ביותר מכל האופציות, כמובן בהנחה, שהקבצים באייפוד איכותיים ולא בצורה שתאפשר 300-400 שירים על דיסק בודד...

אכן, "מאד קשה יהיה להבחין בהבדל כשמדובר ב- mp3 שכווץ בצורה טובה ונכונה" - היו כאן מבחנים עוורים שהוכיחו זאת מעל ומעבר. מבחינת אנשים, שאינם אודיופילים, ההבדל בין מוסיקה מקומפרסת כראוי, באיכות גבוהה, לא יהיה שמיע.

ההנחה הרווחת שהזרמה דרך יציאת AUX לא כדאית = ירידה באיכות

בתגובה לשאלת אחד מחברי הפורום האם "כל ההתקנה הזאת בשביל חוליה חלשה כמו IPOD?"

ענה יהודה - truejoker:

"אם אתה חושב שאם תוציא סיגנאל מ LINEOUT של אייפוד (בהנחה והקבצים נעשו מריפ מדיסק עי EAC והם לוסלסס ) אתה תוכל להבדיל בינו ובין CDP שעולה 5K דולר , אז אתה במיעוט קטן (הייתה כתבה על כך בעיתון אמרקאי שבדק את זה בתערוכת סטריאו היי אנד , שלשם הולכים אודיופילים שכן שומעים טוב הבדלים )

ולא רק זה , אם תקח אייפוד ותשים לו מכשיר של וואדיה , תוכל לחבר אליו כול DAC חיצוני שתרצה ולקבל מערכת סטריאו בייתית ברמת היי אנד אמיתית"

פורסם

לפי דעתי עדיף בכלל לא לכווץ למרות מה שקודמי אמר. כל כיווץ מוריד מאיכות השמע של הקובץ וועוד צלילים נעלמים בזמן הכיווץ.

מה שגם לא כולם יודעים לעשות המרה מקצועית ולכן יש סיכוי גבוה שיעשו המרה שכן תפגע באיכות.

אבל כל אחד והאוזן שלו, יש כאלה שלא ישמעו את ההבדל ויש כאלה שכן.\

וגם כמו שארו פה - זה גם חטא על פשע בגלל שאח"כ מחברים את זה ליציאת ה AUX , אז התוצאה לא תהיה טובה. (גם MP3 מכווץ וגם חיבור דרך AUX )

פורסם

אבל מה אם USB? שמה לא אמור להיות בכלל בעיות של איכות לפי דעתי. בaux זה משתמש ב"מגבר" ושאר החומרה שמפענחת את המוזיקה של הנגן, שיכולים להיות לא איכותיים. בUSB לעומת זאת אפשר לחבר מכשיר שבכלל לא נועד לנגן שום דבר, הhu הוא זה שעושה את העבודה. גם המידע עובר בUSB בצורה דיגיטאלית ולא אנלוגית. ולכן אני כמעט בטוח שבUSB האיכות היא בדיוק כמו מדיסק (אם הקבצים הם אותם קבצים כמובן), וזה לפי מה שהבנתי מה שפותח השרשור רצה להבין... (גם אני מתכנן לעבוד ככה מתי שאני יקבל את הHU החדש שלי, אז אני מקווה מאוד שאני צודק :-D)

ברוב המכשירים החדשים יש USB בכל מקרה, אז רק בשביל הנוחות זה כבר עדיף על AUX.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תשמע אני משתמש ברדיו דיסק שיש לו USB, וחיברתי לו זכרון נייד עם שירים בפורמט MP3 ושומעים יפה מאוד.

בכל מקרה עדיף כבר USB לפי מה שהאנשים רשמו פה. אבל אין לך חיבור ולכן זאת בעיה.

תעשה דיסק MP3 , הכי כדאי בינתיים מבחינת איכות. אבל בכל מקרה תחבר את הנגן שאתה רוצה לכניסת ה AUX , תראה איך אתה שומע , ותעשה השוואה איך אתה שומע לעומת דיסק MP3 , ואז תחליט אתה כבר מה אתה רוצה , ואם זה כל כך משנה לך האיכות.

פורסם

אני התכוונתי להמרה רצחנית של שיר בגודל של 2 מגה מתחת ל 128 kbps ויש הבדל רציני באיכות השמע.

הבדלים בין 128 /192 /256 אולי יש , אבל כמעט ולא מורגשים.

בין 128 ל 320 אתה כן תרגיש בהבדל, אבל במדרגה אחת של kbps מעל ( 128 ל 192) אין ממש הבדל.

• תוכן חדש...